1 Naposledy upravil: Leroy (30. 05. 2018 09.46:11)

Téma: Kameny na Ibanez SR300e

Zdravím basáci,
koupil jsem basu Ibanez SR300e a mám takovej problém s kobylou. Při hraní se mi na kobyle zašroubovávají šroubky na úpravu výšky kamenů. Nevíte někdo, čím zvýšit tření v závitech, aby to víc drželo a zároveň aby to šlo štelovat?

Děkuji

https://baskytara.com/img/m/25069/t/p1ceo3gvie3vp1ap8c1nnrk843.jpg

0 xLajků:

2

Re: Kameny na Ibanez SR300e

barva nebo vosk ?

JB 60 MiM, PB/JB MiM, Sandberg Electra PB, Cort A4 OPN, JB SQVM70, JB SQVM FL, Jaguar Bass SQCV , PB (skládačka), Hofner 500/1 1965
Trace Elliot Transit -> Trace Elliot ELF -> 2x110, 210, 115, HA3500, Roland Cube 30
Shure 58A beta -> TC Helicon Harmony Singer
0 xLajků:

3

Na to bývaly k dostání slabá lepidla, třeba loctite 222, ale osobní zkušenost nemám..

0 xLajků:

4 Naposledy upravil: karadam (30. 05. 2018 13.30:24)

Kdosi na podobný problém se závitem nějakého stavěcího šroubu doporučoval špetku křídy (na školní tabuli) nebo cementu. Ale to na takový jemný závit asi není to pravé. Ale já bych asi nejdříve zkusil niť. Bavlněnou nebo lněnou trčit skrz díru v kameni. Tloušťu tak akorát aby šroubek šel stěžka. To by mohlo nějaký čas vydržet a přitom nic nepoškodit. 

Trace Elliot Club #5
Trace Elliot ELF + 2x 2x8 , Yamaha TRB 5PII, Chapman MLB1 FF DH, D'Angelico Excel Bass
0 xLajků:

5

karadam napsal:

Kdosi na podobný problém se závitem nějakého stavěcího šroubu doporučoval špetku křídy (na školní tabuli) nebo cementu. Ale to na takový jemný závit asi není to pravé. Ale já bych asi nejdříve zkusil niť. Bavlněnou nebo lněnou trčit skrz díru v kameni. Tloušťu tak akorát aby šroubek šel ztěžka. To by mohlo nějaký čas vydržet a přitom nic nepoškodit. 

děkuji, to zkusím

0 xLajků:

6

Cauko.

Ja som mal rovnaky problem. Struny H a E sa neustale zosuvali dole. Skusal som vselico (menenie cervikov, lepidlo, atd)

Riesenie ? Kupit inu kobylu.

Sivcak mal na stranke typ aky sa dava na Yamahy RBX a ta tam pasovala jak roztecou, tak aj vrutmy, cize nemusis vrtat nove wink

pkGuitars .1               Tokai Hardpuncher ´21              
pkGuitars .2 V            Yamaha BBP35 '22              Dolphin fretless 4
Gallien Krueger MB150s, GK RB700-II & GK SBX410 & Boss GT10, Zoom B3
                                                 Flatwound Club #7
0 xLajků:

7

Myslim ze to bola tato

http://shop.sollerguitars.com/product_info.php/cPath/304_334/products_id/4182bass-kobylky/5-strunove/e-84-18-cr.html

pkGuitars .1               Tokai Hardpuncher ´21              
pkGuitars .2 V            Yamaha BBP35 '22              Dolphin fretless 4
Gallien Krueger MB150s, GK RB700-II & GK SBX410 & Boss GT10, Zoom B3
                                                 Flatwound Club #7
0 xLajků:

8 Naposledy upravil: Errie (30. 05. 2018 15.07:21)

mal som rovnaký problém...pouzil som červený 221 loctide určený na skrutky ...dobrá skusenost...pri nanášaní lepidla pametaj že menej znamená viac aby si s tým este niekedy pohol lebo na bicykli som už s niektorými skrutkami nepohol...na precisione mám v kobyle po jednej malej slzičke a drží to dobre

0 xLajků:

9

Klasicky na to kdosi doporucoval med a nekde sem to pouzil a fungovalo to smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků: