1

Téma: kombo do 25000

Zdravím,
snažím se vybrat kombo do 25000 a moc rád bych slyšel vaše rady, názory, zkušenosti co se týče jednotlivých kusů. Zatím mě napadá např. Ampeg BA210. Předem mockrát díky. Vaše příspěvky mi velmi pomohou...

0 xLajků:

2 Naposledy upravil: Termit (13. 01. 2007 14.27:58)

Re: kombo do 25000

Kubš prodava svoji sestavu (SWR Workingmans 2x10C+extension box), koukni na to semka:
http://forum.baskytara.com/viewtopic.ph … 90&p=7

0 xLajků:

3

Bylo by dobré vědět, na jakou to chceš muziku.
Já jsem si do bigboše vybral Hughes & Kettner BassKick 300 - má to patnáctku plus vypínatelnou hornu a hraje jak ďas. Dá se pořídit okolo 18 až 19 tis. podle shopu. Do 25. by se ti vešla i jejich vyšší řada s lampou na preampu a neodymovými repráky.
Mrkni na http://www.hughes-and-kettner.com/produ … amp;id=101

Schecter C-5, Fender JB 62 RI MIJ (89)
Ampeg SVT-3 Pro, Ampeg SVT 410 HLF
0 xLajků:

4

No jako ja bych ti taky poradil tu kubšovu sestavu pač je to fakt luxusní smile

Basy: OLP MM3 Natural, Jolana D-bass se snímači Basslines
Aparat: Mesa BASS 400+ by Rockwell, Gallien-Krueger NEO410, Korg DTR 1000, Behringer BX600
Efekty: MXR Bass D.I.+, Behringer - Bass Chorus, Beta-Aivin - Bass Eq. 3x , Digital Reverb, MultiEffect.
Kabeláž: Planet Waves
Struny: D´Addario (.050-.135) & Ernie Ball (.045-.105)
0 xLajků:

5

styl hlavne jazz a funk...myslel jsem na kombo 2*10 treba od toho ampega...nastroj mam docela dobry takze me nelakaji zadne efekty apod. co nektere ty komba maji...a popravde ty starsi veci mi taky moc nevoni...muj minuly aparat byl starsi a bylo to zle...chci neco noveho se zarukou...na jistotu

0 xLajků:

6 Naposledy upravil: Kubš (13. 01. 2007 18.36:18)

tak abych se přidal  do diskuze na kombo je ještě 1 rok záruka......a vzhledem ke zkušenostem z okolí nová věc opravdu není zárukou kvality(pekelník by mohl vyprávět 2jitá reklamace ampegáckýho preampu...)

btw je starý a starý.....když je něco hraný 3/4 roku tak tomu může bejt akorát to že to není přímo z obchodu když je něco jetý 5-6 let pak věřím že je to špatný(já osobně sem koupil 20 let starýho maršála a od tý doby taky extrémně starý věci nemusím big_smile )

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

7

Jen tak pro obhajobu starých a moudrých, měl jsem cca 30 let starej jeden a 20 let starej druhej zesík a mám 34 roků starej nástroj a na nic z toho všeho si nemůžu stěžovat. Jen si umět vybrat a mít štěstí...

0 xLajků:

8

Dan napsal:

Jen tak pro obhajobu starých a moudrých, měl jsem cca 30 let starej jeden a 20 let starej druhej zesík a mám 34 roků starej nástroj a na nic z toho všeho si nemůžu stěžovat. Jen si umět vybrat a mít štěstí...

je to tak, nektery stary veci jsou udelany fakt fortelne a vydrzej pac jsou jednoduchy, dneska kdyz je vsechno na plosnaku se obcas otresama neco uvolni, neco je spatne spajeny a de to kopru. jinak ja bych sel asi do toho ampega, me ten jejich zvuk prijde takovej poctivej

Fender Precision Bass 1975, SOUNDCITY 200+, AmpegSVT412, CryBaby105Q
oblibene fraze: olse, javor, jasan, japan, nikl, ferrit, ECC832, ECC83, ECC82, ECC81, KT88, EL34
0 xLajků:

9

Když kombo od Ampega do 25000 tak určitě bych nepřemejšlel... Ampeg B-200R to je můj sen. Ze všech komb v týhle ceně co jsem kdy zkoušel mně přišlo nejlepší. Jestli ti nevadí 15" repro tak ho vyzkoušej!

Warwick Corvette Pro Line (Kent Armstrong pickups),
SWR WorkingPro 400 + Ampeg SVT-410HLF,

Ibanez GSR200-BK, Marathon Precision Bass,
Behringer BX 1200, Zoom B2...
0 xLajků:

10

Když jsem spatřil název threadu okamžitě mě napadlo moje kombo - totiž Gallien-Krueger MB150/112. Je to sice 12" repro a neodpovídá tudíž zadání 2x10", ale mám s ním výborný zkušenosti. Zatím jsem s ním odehrál sice jenom 1 koncert s punkovým projektem (nemůžu se dočkat dalšího), funělo ale vedle bubeníka urvanýho ze řetězu statečně. Zrovna budu dokupovat přídavný reprák (MBX 112). Nedávno jsem s ním jel ze zkoušky přes půlku Prahy tramvají a asi desetkrát si gratuloval ke koupi (12,5 kg je asi světová rarita na 150W basový kombo...). Podrobně o něm píšu na basy.wz.cz

Mimochodem - nemáte ho někdo taky? Jaký máte zkušenosti?

Díky předem!

"Akademický PUNK" www.reklane.cz
0 xLajků:

11

no jestli to je ten microbass tak na ten nám tu dan pěkně naplel tak nevím....

0 xLajků:

12

Egal napsal:

Když kombo od Ampega do 25000 tak určitě bych nepřemejšlel... Ampeg B-200R to je můj sen. Ze všech komb v týhle ceně co jsem kdy zkoušel mně přišlo nejlepší. Jestli ti nevadí 15" repro tak ho vyzkoušej!

hele a kdo ho tu prodava za kolik? ja sem ho v cechach este nevidel ani na netu ..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

13

David napsal:

Podrobně o něm píšu na basy.wz.cz

btw nevim jak mas starej ten clanek ale myslim ze markbassy ho v pomeru velikost+vaha/vykon strcej hrave do kapsy:-)

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

14 Naposledy upravil: mikulik (15. 01. 2007 09.32:10)

Kubš napsal:

já osobně sem koupil 20 let starýho maršála a od tý doby taky extrémně starý věci nemusím  )

Kubši... !!!

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

15

mikulik napsal:
Kubš napsal:

já osobně sem koupil 20 let starýho maršála a od tý doby taky extrémně starý věci nemusím  )

Kubši... !!!

mikulíku!!! pro tebe to upřesním teda pro klid tvojí duše smile  starej zesík si klído koupím ale nikdy už ne starou bednu

0 xLajků:

16

No dobře, to ještě zkousnu big_smile big_smile big_smile

0 xLajků:

17

nebo ještě víc....starý repráky na basu nee ! to je fakt utpení takovej 20letej basák big_smile

0 xLajků:

18

Kubš napsal:

no jestli to je ten microbass tak na ten nám tu dan pěkně naplel tak nevím....

Ahoj Kubši, mohl bys mi pls hodit link nebo neco na to Danovo pleni? Rad si poctu...

Diky predem!

David

0 xLajků:

19

http://www.forum.baskytara.com/viewtopic.php?id=610
tak tady to máš....

0 xLajků:

20

m3 napsal:
David napsal:

Podrobně o něm píšu na basy.wz.cz

btw nevim jak mas starej ten clanek ale myslim ze markbassy ho v pomeru velikost+vaha/vykon strcej hrave do kapsy:-)

Jasne, Markbass taky umi maly komba, zadna debata... Kdyz jsem to psal (nekdy v lete), tak jsem je jeste neznal... ale i to jejich 12" je o kousek vetsi, drobet tezsi (asi o kilo, no...), ale taky asi o pet litru drazsi... sad

David

0 xLajků:

21 Naposledy upravil: lukas (15. 01. 2007 13.05:22)

Ma vetsi vykon. O tech 5 litru smile

0 xLajků:

22

to Kubš:

Diky za link! Procetl jsem to cely poctive, ale pise se tam jenom o boxu microbass MBX 112 (1x12" kterej je mimochodem 100W a ne 150W), zkousenym s pouze s lampovou hlavou jineho vyrobce, a vubec ne o kombu MB150... zadny dusledky pro my nebohy kombo nastesti nevidim... to ze si nektery aparaty nerozumi s nekterejma nastrojema, boxama a pod. je docela znama vec... to, ze mi to hraje dobre s pasivnima singlama Warwick jeste neznamena, ze to bude hrat s aktivnim humbuckerem MM a pod.

to lukas:

co dodat... drazsi veci bejvaji holt treba vykonnejsi, nekdy i lepsi, ale clovek musi vyjit s tim co ma...

0 xLajků:

23 Naposledy upravil: m3 (15. 01. 2007 13.36:59)

teda ale docela si mne nahlodal hlaskou z ty tvy recerze ze to umi dunet na reggae a ze to pekne hraje i na slap ... hmm asi zahrnu tendle aparat do uzsiho vyberu az budu porizovat novej ... jako ortodoxnimu mïnimalistovi se mi to docela dost zamlouva.. jenom ten vykon nevim jestli to neni moc malo ... a taky ta 12ka ... no ale asi sem vcera odsoudil 15ku aspon teda ta co je ve fender rumble ppisla mi hrozne pomala .. idyz mozna to bylo tim ze sem byl dost unavenej a preslej... mozna sem mel jenom  pomaly prsty ..
uvidim jak to bude znit z ty nahravky...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

24

Plel jsem na MBX, o tom žádná, ale zrovna teď ve středu jsme hrál koncert přímo na to kombo (MB E) a klidně ho pohanim celé a rád. Opravdu to kurví zvuk nástroje, skutečně to má neskutečný kmitočtový díry (ne propady, ale doslova díry), ale zrovna tak to hlavně statečně brumlá i na velkym pódiu. Což někomu může stačit jako důvod obliby, když navíc přípočtu, že k určitýmu typu nástroje se to hodí, ale u mě to nepochodilo.

0 xLajků:

25

Dan napsal:

Plel jsem na MBX, o tom žádná, ale zrovna teď ve středu jsme hrál koncert přímo na to kombo (MB E) a klidně ho pohanim celé a rád. Opravdu to kurví zvuk nástroje, skutečně to má neskutečný kmitočtový díry (ne propady, ale doslova díry), ale zrovna tak to hlavně statečně brumlá i na velkym pódiu. Což někomu může stačit jako důvod obliby, když navíc přípočtu, že k určitýmu typu nástroje se to hodí, ale u mě to nepochodilo.

Ahoj Dane!

Mohl bys byt prosim trochu konkretnejsi? Co se skryva za pojmem "kurvi zvuk nastroje"? O kmitoctovejch dirach jsem taky zatim jeste neslysel... Jakoze z toho nelezou stredy, nebo jak? Jsem dopredu vdecny za jakoukoliv konkretni kritiku... to, ze se Ti treba nelibi zvuk je veskrze subjektivni dojem... Taky to tezko bude hrat jako nejakej Ampeg + 810 pro svoji velikost, ze jo... doposud jsem slysel o tomhle kombu samy pozitiva, takze jsem docela prekvapenej...

0 xLajků:

26

no hele je to asi takhle dan má bezpražec a to sou uplně jiný nástroje tak bůhví....

0 xLajků:

27

Kubš napsal:

no hele je to asi takhle dan má bezpražec a to sou uplně jiný nástroje tak bůhví....

V bezprazci bych problem zrovna nevidel... tohle kombo (GK 150MBE) pouziva docela hodne kontrabasistu... Z tech nejznamejsich treba Dave Holland nebo Charlie Haden - a ti asi nemaji potrebu privydelavat si reklamou... i kdyz...

Uznavam teda, ze Flea na to nehraje... ale Flea taky nevozi svuj rig na koncerty tramvaji...

Samozrejme chapu, ze to nekomu treba nesedne, ale ja hledal maximalni mobilitu a vykon na mensi koncerty... osobne mam pocit, ze ani na zvuku nejsem moc ochuzen, i kdyz nekdy bych radsi 2x10", ale to jen obcas...

0 xLajků:

28

David napsal:

V bezprazci bych problem zrovna nevidel... tohle kombo (GK 150MBE) pouziva docela hodne kontrabasistu... Z tech nejznamejsich treba Dave Holland nebo Charlie Haden - a ti asi nemaji potrebu privydelavat si reklamou... i kdyz...

Jenze od kontrabasu ocekavas trochu jiny zvuk nez od bezprazce - kontrabas si musi jen pufat, zatimco bezprazec by mel pekne mnoukat - a na absenci tech spravnych stredu si Dan stezoval.

Ono to taky muze byt tim, ze ma ponekud "vybiravou" basu - na nekterych aparatech hraje suprove, na jinych mizerne. Tohle znam z bezprazce Fendera Mexico - jeden koncert jsem kvuli tomu nakonec odehral jen na prazcovku (ktera hrala dobre vsude).

Pokud bych mel jeste zminit svuj aktualni bezprazec, tak na nehlazenych strunach (i pekne starych) hral prakticky vsude. Ted na nem mam hlazene Labelly Deep Talking Bass a basicka je najednou mnohem vybiravejsi, mnouka jen nekde :-)

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

29

no jo ale "vybíravost" není uplně skvělá vlastnost nezdá vám??? já myslím že dobrá basa by si měl zachovávat svůj zvuk na každým apci (mno možná přes digitál efekty to nezkousne ale to už je jiná kapitola...)

0 xLajků:

30

no a naopak najdou se aparaty na kerejch znej vsechny basy stejne :-D takovej behringer panecku ten je tak hustej ze na nem pasivni jazz bass i MM znej prakticky stejne .. :-D

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

31

to d.a.l.i.: Diky za objasneni, bezprazec nehraju, takze moc nevim, co to obnasi... naopak kontrabasovy "pufani" (to je nejakej official termin?) hrozne rad miluju...

K tomu "spasovani" basy a aparatu... asi je to jednodussi u aktivky, ktera ma vetsi tendenci se prosadit, ne? Bezprazec a jiny specialitky (vicestruny a dalsi) asi budou narocnejsi na vyber...

Spasovani hlavy a boxu je taky asi docela laborace... ale to uz jsem offtopic... proto jsem dal prednost (alespon prozatim) kombu, ktery by melo bejt "vyladeny".

0 xLajků:

32

D.a.l.i. to zcela řekl za mě,ale několik drobností si dovolím doplnit. Vybíravost nástroje opravdu není skvělá vlastnost, ale zároveň to nemusí znamenat, že je to špatnej nástroj ! Po nedávný zkušenosti ze studia, kde jsem nahrával přímo do linky a všichni (celá kapela i oba masterzvuci (mladej jazzovej bubeník a pianista a zkušenej kytarista Bohouš Zatloukal) (úppně BTW, skvělé a levné studio !!!) si jen chrochtali, jsem usoudil, že ta moje milá basa prostě hraje vyrovnaně všechny frekvence, což dělá dohromady ten onen její zvuk, ale stačí jakákoli díra a na tom zvuku se to velmi negativně projeví. Proto jsem dycky nejradši hrál přímo do P.A., proto hledám hi-fi komponenty. Řada dnešních aparátů (totiž chtěl jsem vlastně říci naprostá většina) má majoritu středovejch frekvencí dost potlačenou, pač jsou pro majoritu basáků nežádoucí (minimálně je více slyšet, jako hrajou blbě big_smile ). Zkrátka skoro každej basák hledá apec, na kterym to véčko ani nemusí nastavovat, toť můj názor. BTW Dave Holland používá ke Gallienovi ještě přídavej box Hartke 210TP, asi kvůli těm středům, ne ? !  To ale stará informace, vsadím se, že teď to má zas jinak. P.S. po zvuku a lá Ampeg 810 , ani kontrabasovym pufání taky nebažím...

0 xLajků:

33

Ted uz to chapu trochu vic, ja se jen zpocatku zdesil, ze jsem vylil takovy prachy za kombo a ted se dozvim, ze to hraje hur nez nejake Behringer... Minimalne si myslim, ze mi to slouzi jako solidni monitor a posila to kvalitni linku do P.A. (to uz mi rikalo nekolik zvukaru).

S tim uckem souhlasim, kdyz si doma mydlim neco palcem je to prima, ale kdyz jsem hral posledne na koncerte s punkacema musel jsem jet nizsi stredy (okolo 500Hz) nahoru - vubec jsem se neslysel a ten zvuk nemel vubec zadny "telo"... Zvuk co maj na base treba TOOL se mi libi (Gallien hlavy), ale je to uz dost hranicni a vyzaduje to frekvencni spasovani cely kapely...

Ten Holland pise na svejch strankach tohle:
Small flat back 3/4 French bass
Thomastik Spirocore strings (orchestral tuning).
AKG 406c condenser microphone mounted on the inside of the tailpiece so that the capsule is positioned between the feet about 1 inch from the front of the bass, and this goes directly to the house and monitor system.
Underwood pickup goes through a "Retrospec" tube D.I. that sends one line to the monitors and the house, and one line to my Gallien Krueger MB150E. This has its own 12" speaker and drives a Hartke 410 cabinet.

Takze je stejne spis takova laborator a buhvi jak to obmenuje...   

Ted dokupuju k tomu MB150/112 box - premejslel jsem prave nad Hartke 210XL, ale pak jsem se rozhodl (zase castecne kvuli velikosti, vaze) pro original MBX112 - nemuze (snad) nastat zadny nemily prekvapeni, jenom to prida zvuk a objem tomu kombu na ktery jsem uz zvyklej...

0 xLajků:

34

mno hele s tool je to trošku hodně složitý on to chancellor prohání hodně krabičkama takže je těžký ho nějak identifikovat....ale GK s MEsou to je holt ten základ
jinak Véčko zní zajímavě a rokově samotný bez kapely ale s kapelou je to neidetifikovatelný pokud nechceš celou kapelu přeřvat

0 xLajků:

35

m3 napsal:
Egal napsal:

hele a kdo ho tu prodava za kolik? ja sem ho v cechach este nevidel ani na netu ..

Třeba Houdek v Plzni je má na skladu, ale skoro v každy shopu na netu ti ho pošlou, třeba na muzikant.cz to je do 23000Kč.

Warwick Corvette Pro Line (Kent Armstrong pickups),
SWR WorkingPro 400 + Ampeg SVT-410HLF,

Ibanez GSR200-BK, Marathon Precision Bass,
Behringer BX 1200, Zoom B2...
0 xLajků:

36

Kubš napsal:

no jo ale "vybíravost" není uplně skvělá vlastnost nezdá vám??? já myslím že dobrá basa by si měl zachovávat svůj zvuk na každým apci (mno možná přes digitál efekty to nezkousne ale to už je jiná kapitola...)

Dan napsal:

Vybíravost nástroje opravdu není skvělá vlastnost, ale zároveň to nemusí znamenat, že je to špatnej nástroj !

Jeste k tomu neco prihodim.

Muj byvaly Fender Mexican bezprazec opravdu nebyla nijak uzasna basa (ale taky ne uplne spatna). Nicmene napr. na klavesovem kombu vermona (pomerne velke kombo) hrala naprosto UZASNE. Vzal jsem ji na zkousku, kde jsem mel k dispozici Peavey Basic 112 a byl jsem neuveritelne zklamany. Hralo to HROZNE. Schvalne pisu oba privlastky velkymi pismeny, protoze ten rozdil byl opravdu neuveritelny. Na tom Peavey jsem drive hral na Yamahu RBX250 a znelo to velmi dobre. Majitel komba tu basu hned chtel koupit.

Muj aktualni bezprazec od Ondry Lisky bych si nedovolil oznacit za horsi nez velmi dobry nastroj. Ale jak jsem vymenil nehlazene struny za hlazene, najednou si basicka mnohem vice vybira. Stredu je najednou mene a kdyz se netrefim s aparatem, neni to onco.

Mala perlicka - nahraval jsem v jednom studiu svemu znamemu 3 veci na bezprazec. 2 veci jsem hral na Fendera a posledni vec jsem hral na Lisaka. Hadejte, kterou basu si pochvaloval a ktera mu dala hodne prace v mixazi?

Nebudu vas napinat, ale chvalil Fendera. Mozna za to mohly struny v lepsim stavu, ale ve studiu, ackoliv ve sluchatkach mi Fender ve vyskach neznel vubec libe (a Lisak vyborne), na nahravce zni mozna lepe ten Fender (a rozhodne za mene prace michace). Tzn. basa dobra na zive hrani muze byt ve studiu slabsi, nez druha, ktera na zivo tak dobra neni.

Tolik k lehce offtopicovemu tematu - uloha basy na celkovem zvuku pri vyberu komba.

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

37

d.a.l.i napsal:

Nebudu vas napinat, ale chvalil Fendera. Mozna za to mohly struny v lepsim stavu, ale ve studiu, ackoliv ve sluchatkach mi Fender ve vyskach neznel vubec libe (a Lisak vyborne), na nahravce zni mozna lepe ten Fender (a rozhodne za mene prace michace). Tzn. basa dobra na zive hrani muze byt ve studiu slabsi, nez druha, ktera na zivo tak dobra neni.

tohle je určitě pravda protože nejsi první kdo to tvrdí....určitě by bylo zajímavý to rozebrat proč to tak je....mě to do hlavy moc nejde...

0 xLajků:

38

d.a.l.i napsal:

Tzn. basa dobra na zive hrani muze byt ve studiu slabsi, nez druha, ktera na zivo tak dobra neni.

Naprostá pravda... přesně tohle se říká o MusicManu. Naživo prý není špatnej, ale ve studiu žádná sláva... nebo naopak, už si přesně nevzpomínám smile
Mimochodem, zabrnkal jsem si o víkendu na čtyřstrunnýho Stingraye a zklamání velký... připadalo mi to jak dětská hračka, malinká hlava s titěrnejma ladicíma mechanikama, nebylo si kam opřít prsty pravačky, pááč na snímači z horní strany byly dva šrouby, asi deset minut jsem poslepu šátral s jackem, než jsem našel otvor, kam ho zasunout... možná by se na to všechno dalo zvyknout, ale první dojem teda nic moc...

0 xLajků:

39

nojóóó, jen pomlouvejte Stingraye...:) V pohodě, proč na něj hraje a nahrává taková spousta lidí...? mikulík: Ten Stingray byl novej?

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

40

Byl pár let starej, černý tělo i kryt, čtyři poťáky... zezadu na hlavici měl nějaký amerikánský psaní... zvuk docela ušel, ale fakt se mi na to hrálo nepohodlně...

0 xLajků:

41

to mají všechny... tam jde o to, jestli měl plastovej kryt baterie (nevšiml sis?), nebo kovovej, jakou měl kobylu, kde měl nasavování krku, jestli měl krk v ose pruh tmavýho dřeva a tak... Já jsem slyšel už od pár lidí, že novější MM stojej dost za ho*no..

0 xLajků:

42

Ono to bylo už hodně pozdě večer, na jevišti byla tma a všechno se to seběhlo dost rychle, takže jsem si detailů moc nevšim´... bohužel sad

0 xLajků:

43 Naposledy upravil: m3 (21. 01. 2007 23.44:08)

tak ja mam jasno co bych si koupil mit 25 a chtit je vrazit do apaose...
http://www.scavino.it/markbass_traveler_combo102_big.jpg
idyz teda ty novy sou peknejsi ...ale zas nemaj tendle tvar ... jinak ta jejich 12ka by se mi taky libila ...

btw pokracuju s pastovanim obrazku v prihodnejsi galerii komb ...
_\

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

44

Klusi napsal:

to mají všechny... tam jde o to, jestli měl plastovej kryt baterie (nevšiml sis?), nebo kovovej, jakou měl kobylu, kde měl nasavování krku, jestli měl krk v ose pruh tmavýho dřeva a tak... Já jsem slyšel už od pár lidí, že novější MM stojej dost za ho*no..

no jo jenže mám pocit že všechno nový ted stojí za hovno....prostě bych řek že lidi už nemaj soudnost a plácaj blbosti o tom jak nový věci stojej za hovno big_smile
i když těžko říct dělaj se ted vůbec ještě na MM ty tlumítka strun?

0 xLajků:

45

Kubš napsal:

Je to takový klišé, já to taky moc nerad říkám... Tlumítka nedělají někdy od 94-95... Já bych rozhodně neodsuzoval Fender American Deluxe nový serie, signature modely... ale chrlí to v sériích... někde šetřit musí a bojím se, že šetří ve dřevě. Je to těžký, snímačově by to mělo být zase někde jinde, ale vždyť je to tak jednoduchá koncepce(třeba JB), že už na tom nejde skoro nic vymyslet..
Ten MM teď nevypadá ani napohled moc dobře... žádný moc pěkný dřevo krku, všechno lakovaný, dřevo nevidíš...:(

0 xLajků:

46

Klusi napsal:
Kubš napsal:

Je to takový klišé, já to taky moc nerad říkám... Tlumítka nedělají někdy od 94-95... Já bych rozhodně neodsuzoval Fender American Deluxe nový serie, signature modely... ale chrlí to v sériích... někde šetřit musí a bojím se, že šetří ve dřevě. Je to těžký, snímačově by to mělo být zase někde jinde, ale vždyť je to tak jednoduchá koncepce(třeba JB), že už na tom nejde skoro nic vymyslet..
Ten MM teď nevypadá ani napohled moc dobře... žádný moc pěkný dřevo krku, všechno lakovaný, dřevo nevidíš...:(

já si taky myslím že ty drahý serie se musej hlídat.....ale snímačově já bych neřekl že to bude nějak vyjímečný kdybys četl jak se mistr dimarzio nebo koho přtáhli do fenderu(někoho takovýho..) snažil dlouho najít proč a jak fungujou starý snmače kůli opravdovejm replikám vintage nástrojů....pač všechny plánky byly v prdeli...tak bys koukal k čemu sou dnešní technologi, k ničemu pač stejně to udělali jen podobný

jinak dál těžko říct co bude  kvalitního dřeva ubejvá právě kůli seriovosti...a řekl bych že časem zdegenerujem a jak nebude vědět co je dobrý tak si budem říkat o kytarách který dřív v 60-70 letech by gibson nepustil na trh a radšil rozřezal(jo prej to dělali když to nehrálo tak šup do cirkulárky...na kolik je to americká fáma a na kolik pravda nevím) jak sou dobrý....
to je fakt jediný čeho se bojím takový ty scénáře ze scifi o hnusnejchn náhražkách jídel akorát ve světě nástrojů...

0 xLajků: