101

Re: Srovnání precisionů

mikulik napsal:

No, vzhledem k tomu, že poslední nová zajímavá věc v muzice byla Nirvana a od tý doby zase nic a všichni to jen tak šudlaj a nikdo neví, co s tím, tak bych se nebál... pochybuju, že do dvaceti let se něco zásadního uděje... smile

Mikuliku.....chtel si rict v rockove muzice, ze ? Ano, ona je i jina muzika big_smile

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

102

Aha... to mi ale nikdo neřek´:)

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

103

no ale znas to, neznalost neomlouva lol i kdyz v tvym pripade ... (znal jsem jednu gamesku na atari, co se jmenovala Inocent Donkey) big_smile

Fender Precision Bass 1975, SOUNDCITY 200+, AmpegSVT412, CryBaby105Q
oblibene fraze: olse, javor, jasan, japan, nikl, ferrit, ECC832, ECC83, ECC82, ECC81, KT88, EL34
0 xLajků:

104

No Harvey...??? To jsem si nezasloužil... bůůů...

0 xLajků:

105

mikulik napsal:
Kubš napsal:

uvidíš za 20 let jestli se ještě vůbec bude hrát postaru.....

No, vzhledem k tomu, že poslední nová zajímavá věc v muzice byla Nirvana a od tý doby zase nic a všichni to jen tak šudlaj a nikdo neví, co s tím, tak bych se nebál... pochybuju, že do dvaceti let se něco zásadního uděje... smile

držte mě...:D já tě zakousnu...

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

106

Hehe...

0 xLajků:

107

mikule to bych výstřel hodně mimo...jestli myslíš ten ubrečenej punk co hrála nirvana že je něco objevnýho no to mě podržte, nic ve zlým ale fakt si zamrznul...není rok 1995 ale 2007....

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

108

Kubši, ty už zase vykřikuješ a nepřemejšlíš, viď? Chápu, že se ti Nirvana třeba nelíbí, ale to, že na počátku 90. let naprosto změnila svět rocku, to jí upřít nemůžeš. Do světa zagejtovanejch rytmičáků, hallu, trvalejch a krkolomnejch sól vtrhla najednou jednoduchost a přímočarost a lidi na to setsakra slyšeli... grunge brzo zase vyčich´, to jo, ale za to, co udělal s rockem, jsem mu docela vděčnej...

0 xLajků:

109 Naposledy upravil: Kubš (12. 01. 2007 14.22:44)

no hele asi takhle stejně tak sem to myslel jako ty že se od tý doby nic nestalo...myslím že všema nekomerčákama nenáviděnej popunk alá Green Day a Blink, Offspring je dalekosáhlejší ve svým důsledku než  než grunge.....a rozhodně nemůžeš tvrdit že popunk ovlivnila nirvana :Djinak jestli se nic nestalo tak jaktože dneska hraje z rádií hudba typu franz ferdinand, oasis, a podobný kytarovky které opět jaksi vůbec nemaj návaznost na nirvanu....a věř tomu že ani Korn toho moc od nirvany nepochytili, možná že můžeš říct že moc fajnová kapelka Foo FIghters má s nirvanou něco společnýho ale já mám dojem že jen Dava Grohla....a spousta dalších kapelek, jo zapomněl sem na ty ovlivněný jako  Imodium a VF, ale ty bych fakt nepočítal... big_smile

0 xLajků:

110

Kubši, no tak, nepodsouvej mi něco, co jsem nenapsal smile Nikde se přece nezmiňuju o tom, že by odkaz Nirvany nějak výrazně ovlivnil současný kapely smile Jen píšu, že ve svý době proměnila tvář muziky tak, jako po ní zatím ještě nikdo...

0 xLajků:

111

nirvana ovlivnila nejvíc módu: Kristusky, vietnamky, kobejnovky (tak se prej říká těm botám od vietnamců)

mikul: ale s tou jednoduchostí už tu byli DK, Sex Pistols, Sham 69...jen to ještě chtělo uhladit, přidat pár cajdáčků a ublížený idol pro ublíženou mládež, zmítající se ve vlastní svobodě. smile

ta změna tam asi nějáká byla, ale nebyla dílem nirvany a nebyla ráz na ráz...to je prostě vývoj...nirvana "jen" vykradla pár stylů...Nemůžeš to brát obecně jako že se změnila  hudba jazzu, discu, funku atd. to bylo u zadku...přibyl rockový žánr...no jo...nebo se spíš přejmenoval z alternative rocku...

0 xLajků:

112

kristusky, vietnamky, pak sabatky hmm a co takhle hippies apod.?
s jednoduchosti tu uz byli taky treba WHO a ranny Rolling Stones apod., kdyz jsme u toho

jo jo nic novyho nevymyslis, vsechno se opakuje ve vlnach, jen je to vzdycky modifikovany podle moznosti aktualni doby, takze v podstate to novy je a zaroven neni, a myslim ze se to netyka jen muziky ale vseho

oblibene fraze: olse, javor, jasan, japan, nikl, ferrit, ECC832, ECC83, ECC82, ECC81, KT88, EL34
0 xLajků:

113

mikulik napsal:

že poslední nová zajímavá věc v muzice byla Nirvana a od tý doby zase nic a všichni to jen tak šudlaj a nikdo neví, co s tím

tak počkej si rozmysli co  a jak říkáš ... tohle je pro mě v překladu - NIrvana byla poslední objevná  kapela a od tý doby všichni sou pořád v bludným kruhu neoriginality....víš mě naštve když ty takovouhle větou prakticky popřeš dost zajímavejch kapel.....který rozhodně nezaslužej takovejhle soud krom toho právě bohužel nirvana je kupodivu takovej příklad toho nepřekonání sama sebe... a řeknu ti že by mě docela zajímalo jak by to vypadalo kdyby třeba Dave Grohl přišel s FF už v týdobě jeslti by se chytil nebo by ho spláchly flanelky kapel GNR apod (který sou občas dost děsivý...aneb mám největší háro a solo na světě)

0 xLajků:

114

Harvey58 napsal:

kristusky, vietnamky, pak sabatky hmm a co takhle hippies apod.?
s jednoduchosti tu uz byli taky treba WHO a ranny Rolling Stones apod., kdyz jsme u toho

jo jo nic novyho nevymyslis, vsechno se opakuje ve vlnach, jen je to vzdycky modifikovany podle moznosti aktualni doby, takze v podstate to novy je a zaroven neni, a myslim ze se to netyka jen muziky ale vseho

to víš, že se jsou ještě věci neobjevený...jen to prostě neni jen tak, přijít na něco novýho...

0 xLajků:

115 Naposledy upravil: mikulik (12. 01. 2007 15.30:37)

Jenich napsal:

mikul: ale s tou jednoduchostí už tu byli DK, Sex Pistols, Sham 69...jen to ještě chtělo uhladit, přidat pár cajdáčků a ublížený idol pro ublíženou mládež, zmítající se ve vlastní svobodě.

To jo, podobný kapely se ale objevily prakticky ve stejný situaci: Pistole a celá ta vlna 70´s punku už nemohla snášet povýšenost a zkostnatělost starochů typu Jethro Tull(ahoj Harvey), Pink Floyd a podobně a stejný to bylo u Nirvany - někdo už musel těm řepám, co chlastaly s kočičkama Jacka Danielse, chodily v kůži a zpívaly "bejby, bejby, dount kráj" vysvětlit, že o tom to taky vůbec není...

Kubš napsal:

tak počkej si rozmysli co  a jak říkáš ... tohle je pro mě v překladu - NIrvana byla poslední objevná  kapela a od tý doby všichni sou pořád v bludným kruhu neoriginality....víš mě naštve když ty takovouhle větou prakticky popřeš dost zajímavejch kapel.....

Ale vždyť to tak je! Nepopírám, že by se nevyrojily zajímavý skupiny, ale přiznej si - vyvolala některá z nich ve světě takovou vlnu zájmu jako počátkem devadesátek Nirvana? Objevná zas tak nebyla, ale opravdu masově zaujala miliardy lidí... a to se zatím nikomu od tý doby nepovedlo...

0 xLajků:

116

grrrr big_smile

0 xLajků:

117

...tim, že jim to vysvětlili tím, o čem to taky vůbec neni smile

0 xLajků:

118

ale jo, je to tak, sranda ze vlastne vetsina kapel zacala proto aby smetla zazity stereotyp, aby se pak sama stala stereotypem a byla smetena jinou kapelou ci vlnou, ktera to takhle nechtela a tak porad dokola

0 xLajků:

119

mikulik napsal:

Ale vždyť to tak je! Nepopírám, že by se nevyrojily zajímavý skupiny, ale přiznej si - vyvolala některá z nich ve světě takovou vlnu zájmu jako počátkem devadesátek Nirvana? Objevná zas tak nebyla, ale opravdu masově zaujala miliardy lidí... a to se zatím nikomu od tý doby nepovedlo...

no jo...ale s rozvojem IT se už naštěstí takováhle věc snad nestane, protože lidi můžou srovnávat a maj přístup k spoustě kvalitní hudby, takže kult jedné kapely už bude jen minulostí...což je jen dobře, protože úspěch nirvany přičítám spíš náhodě, štěstí a sebevraždě chudáka Kurta Heinreie.

0 xLajků:

120 Naposledy upravil: mikulik (12. 01. 2007 16.23:27)

Jenich napsal:

úspěch nirvany přičítám spíš náhodě, štěstí a sebevraždě chudáka Kurta Heinreie.

No, sebevražda s tím nemá nic společnýho, největší boom prožila Nirvana okolo roku 1991, což bylo tři roky před Kombajnovou smrtí...

Jojo... Kurt Henlein.... budiž mu zkurvená země lehká smile

0 xLajků:

121

Mikulíku, ty uz se navazis i do Guns´n´Roses? wink sad sad

Z novejsich kapel jsou velmi zajimavy na nove vlne rockove sceny The MUSE z Britanie.

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

122

Jenich napsal:

no jo...ale s rozvojem IT se už naštěstí takováhle věc snad nestane, protože lidi můžou srovnávat a maj přístup k spoustě kvalitní hudby, takže kult jedné kapely už bude jen minulostí...což je jen dobře, protože úspěch nirvany přičítám spíš náhodě, štěstí a sebevraždě chudáka Kurta Heinreie.

pristup k informacim a ke spouste muziky je dvojsecny, najednu stranu muzes vice srovnavat a muze te to obohatit na druhou stranu te to muze omezit, protoze jsi vice ovlinej, mozna proto je dneska malo originalnich kapel a mnoho kapel ktery znej podobne, ja nerikam ze to tak nebylo i driv, ale podle mne byl jinej pomer ve prospech ty originalni muziky

0 xLajků:

123

Klerofašisty sem netahej smile

ta sebevražda s tím má společnýho to, proč dodnes vidíš lidi s tričkama nirvány atd.

0 xLajků:

124

Axlík napsal:

Mikulíku, ty uz se navazis i do Guns´n´Roses?

a ty se mu divis, dyk to jsou slecinky big_smile a navic jenom komercne vykradli to nejlepsi z LedZep a RollingStones

0 xLajků:

125

Axlík napsal:

Mikulíku, ty uz se navazis i do Guns´n´Roses? wink sad sad

Z novejsich kapel jsou velmi zajimavy na nove vlne rockove sceny The MUSE z Britanie.

Muse jsou dobrý...ale co třeba Dandy Warhols? spousta zajímavejch kapel...

http://www.youtube.com/watch?v=uxOvR8AMZYM

0 xLajků:

126 Naposledy upravil: Harvey58 (12. 01. 2007 17.57:35)

stejne tyhle kapely hrajou vicemene to co hrali Pink Foyd na Atom Heart Mother - polechni si Summer 68 z tyhle desky

0 xLajků:

127

mě pink floyd nebaví...chápu, že se to někomu líbí, ale není to muj styl...

ale co třeba Scissor Sisters, Flecktones? smile ted si na spousty nevspomenu, ale originálních kapel je dost...

Ted na tebe, Harvey, nechci útočit (vážně ne, neber to osobně), ale třeba revivaly zrovna originalitě a vývoji hudby neprospívají...:(

0 xLajků:

128

ja si to osobne neberu, to je v pohode z toho jsem vyrostl, nedelam revival kvuli originalite a nedelam ho kvuli penezum, oni zrovna JT revival v cechach tezko muzou mit komercni uspech, hehe, je to spis o tom ze se necejtim povolanym sdelovat neco svetu skrz svoji vlastni muziku ale bavi me hrat, takze radeji nez delat blbe vlastni sr...y ktery me samotnyho moc netesej si rad zainterpretuju muziku kterou miluju, proste jsme kazdej na jinym polu, nekdo je tvoritel a nekdo jen interpret, to mas jako ve vazny hudbe, takze symfonak je tak trochu taky jako revival big_smile
jo a kdo rikal ze chci hudbu nekam vyvijet lol lol lol

0 xLajků:

129

Jenich napsal:

mě pink floyd nebaví...chápu, že se to někomu líbí, ale není to muj styl

jenze to mas tezky, chapu ze te to nebere jako celek, ale pak se ti libej kapely, ktery z tech floydu spoustu veci vykously, ale protoze neznas koreny tak mas pocit ze to je originalni

0 xLajků:

130

abych se jeste naposled vratil k revivalu, sorry me to trkne az kdyz odeslu prispevek smile tak ja si myslim ze maji svy misto, pokud jsou dobry, muzou davat pohodu lidem kteri meli ty puvodni kapely radi, ale dneska je uz nevidej hrat to co hraje prave revival, proto se to tak jmenuje, oziveni, myslim ze to je o nabidce a poptavce, to vis ze bych radeji sel na original JT koncert do klubu Marquee kdyz bylo Andersonovi 20, ale to proste nejde (zatim)

0 xLajků:

131

mě třeba revivaly kazej dojem o těch kapelách, který revivalujou..

pink floyd jsou pro mě nuda, ale naposlouchaný je nemám, takže nemůžu argumentovat...budu ti věřit smile pořád lepší než si naposlouchat pink floyd, ne? big_smile

0 xLajků:

132

Harvey58 napsal:
Axlík napsal:

Mikulíku, ty uz se navazis i do Guns´n´Roses?

a ty se mu divis, dyk to jsou slecinky big_smile a navic jenom komercne vykradli to nejlepsi z LedZep a RollingStones

samozrejme, GnR jsou takovy zjednoduseny, v podstate punkovy Zepps, a na Slashove hre je inspirace Pagem videt i s vypnutejma bednama, ale ma to kurva stavu, ja je mam velice rad smile

Jsem  TU
0 xLajků:

133

Jenich napsal:

pink floyd jsou pro mě nuda, ale naposlouchaný je nemám, takže nemůžu argumentovat...budu ti věřit smile pořád lepší než si naposlouchat pink floyd, ne? big_smile

vidis to, v podstate si vytvaris negativni nazor na neco co, v dusledku ani neznas... to neni moc profi pristup... me treba moc nebere zase typ hudby co dela Woten nebo Flecktones, ale jsem prvni kdo uzna ze je to zvelke casti proto, ze jsem tomu nikdy nedal poradnou sanci me oslovit, proste to neni muj cup of tea, takze to spatra hned proto neodsuzuju.

Jsem  TU
0 xLajků:

134

Axlík napsal:
Jenich napsal:

vidis to, v podstate si vytvaris negativni nazor na neco co, v dusledku ani neznas... to neni moc profi pristup... me treba moc nebere zase typ hudby co dela Woten nebo Flecktones, ale jsem prvni kdo uzna ze je to zvelke casti proto, ze jsem tomu nikdy nedal poradnou sanci me oslovit, proste to neni muj cup of tea, takze to spatra hned proto neodsuzuju.

počkej..já to neodsuzuju...kdybych to odsuzoval, tak řeknu, že je to sračka a že nechápu, jak se to někomu může líbit...to jsem neřekl..

mě prostě nezaujali a dávám ruce pryč...

0 xLajků:

135

a co se tyka revivalu - presne jak rika Harvey58, jsou muzikanti kteri nemaji vlastni tvurci ambice a mnohem radeji si  zahrajou pro radost muziku co maji radi... nevidim v tom zadnej problem. A rozhodne si nemyslim ze by revivaly nejak vyrazne brali autorskym kapelam publikum - pokud clovek chce jit na kocert autorske kapely tak pujde, revival je uplne jina skatulka hudebni produkce.

a stejne jako jsou spatny revivaly tak je dvakrat tolik spatnych autorskych kapel.
   Kdyz jsi spatna autorska kapela (coz je sice dost subjektvini, ale vychazejme z predpokladu, ze jsou jista hlediska, podle kterych to lze posoudit) tak nejsi lepsi jen proto ze jsi autorska hudba a snazis se byt originalni, proste jsi spatny a to je cele.
Revival jedne kapely je hodne podobny klasicke zabavovce, jen se specializuje (a tudiz byva uroven interpretace vyssi), ale porad je to hra pro pobaveni lidi a nikoliv prednes autorske tvorby. (tim samozrejme nechci rict ze u autorskeho prednesu se lidi nemuzou bavit). Snad jste z toho vseho zmatenyho vyse pochopili jak jsem to myslel smile

Jsem  TU
0 xLajků:

136

Jenich napsal:

mě třeba revivaly kazej dojem o těch kapelách, který revivalujou..

k tomu muzu rict jen to ze kapely ktery jeste fungujou myslim tyhle dinosauri, jsou dneska kolikrat spatnym revivalem sami sebe a revivaly casto ty jejich pecky zahrajou presvedcivejc a energictejc, ale nema cenu se hadat, ty mas nazor ja mam nazor tak co smile

0 xLajků:

137

Axlík napsal:

a stejne jako jsou spatny revivaly tak je dvakrat tolik spatnych autorskych kapel.
   Kdyz jsi spatna autorska kapela (coz je sice dost subjektvini, ale vychazejme z predpokladu, ze jsou jista hlediska, podle kterych to lze posoudit) tak nejsi lepsi jen proto ze jsi autorska hudba a snazis se byt originalni, proste jsi spatny a to je cele.
Revival jedne kapely je hodne podobny klasicke zabavovce, jen se specializuje (a tudiz byva uroven interpretace vyssi), ale porad je to hra pro pobaveni lidi a nikoliv prednes autorske tvorby. (tim samozrejme nechci rict ze u autorskeho prednesu se lidi nemuzou bavit). Snad jste z toho vseho zmatenyho vyse pochopili jak jsem to myslel

nemuzu nez souhlasit (ruka ruku myje big_smile ) podle mne vrhnout se na revival je stejna ne-li vetsi odvaha, protoze na autorsky muzice asi min lidi pozna ze hrajes neco jinyho, nez kdyz zahrajes neco uplne jinak v chronicky znamy pisnicce, ale tim nechci nijak vyzdvihovat to co delam, proste jen ze revival je jenom dalsi hudebni skatulka jako vsechno ostatni

0 xLajků:

138

Jenich napsal:

Axlík psal(a):
Jenich psal(a):
počkej..já to neodsuzuju...kdybych to odsuzoval, tak řeknu, že je to sračka a že nechápu, jak se to někomu může líbit...to jsem neřekl..

mě prostě nezaujali a dávám ruce pryč...

Ja myslim ze te nikdo nechce narknout ze je odsuzujes, jak jsi rikal je dobra a spatna muzika a PF patri k ty dobry a je jenom tobe na skodu ze je neposlouchas, stejne jako mne je nejspis na skodu ze neposloucham kapely ktery poslouchas ty, v tom jsme si asi kvit.
To vsechno predtim byla spis reakce na to zes vytahl soucasnou kapelu jako originalni, ale prave kdybys mel naposlouchany starsi veci tak bys to nerekl, protoze to uz tu proste bylo. Doufam ze chapes co jsem chtel rict, protoze ja uz moc ne lol

0 xLajků:

139

ehe, jen tak mimochodem, divim se ze nas jeste neodstrelili za offtopic big_smile

0 xLajků:

140

s těma pink floyd je to těžký tam je to prostě o tom že v tý době to bylo něco tak neskutečně progresivního a novýho a z dnešního hlediska to člověk stěží může pochopit jako něco v jejich době.....

0 xLajků:

141

přesně tak Kubš, když jsem slyšel poprvé od P.F. Money někdy v roce 76, tak jsem byl  z toho hotový, ale cítím tu náládu skladby do dnes a vám to třeba nic neřekne, oni tenkrát hledali a zkoušeli  dneska je to všechno už stokrát provařený a jen tak něco nemůže překvapit o to je to těžší a zdá se mi, že skoro nemožné přijít s něčím novým v téhle muzice.

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

142

Floydy jo... nedávno jsme je s klukama poslouchali v autě a shodli se na tom, jak se ten hudební svět mění... s tím, co hráli, by dneska nedostali smlouvu ani náhodou... byli by odkázaní na vlastní náklad a skončili by po pěti letech unavení harcováním po londýnskejch klubech...

0 xLajků:

143

mikulik napsal:

Floydy jo... nedávno jsme je s klukama poslouchali v autě a shodli se na tom, jak se ten hudební svět mění... s tím, co hráli, by dneska nedostali smlouvu ani náhodou... byli by odkázaní na vlastní náklad a skončili by po pěti letech unavení harcováním po londýnskejch klubech...

to bych možná netvrdil možná by akorát jejich cesta byla trnitější tou záplavou popu ale lidi jako waters nebo gilmour si tu cestu nahoru vždycky najdou .... vo tom to je v každý době by si našli svoje místo na výslunní....věř tomu že oni by zas vymysleli něco novýho i v týhle době

0 xLajků:

144

No, to máš možná pravdu... těžko říct...

0 xLajků:

145

Preclík s libovým zvukem

http://www.youtube.com/watch?v=2RjL5Yh6qWo

0 xLajků:

146

No, moc tam teda slyšet není... ale písnička vcelku OK smile

0 xLajků:

147

vždyť celou dobu během zpěvu hraje skoro jen basa!

0 xLajků:

148

Já slyším jen nějakou kytaru... že by moje PC nebylo úplně hi-tech...?

0 xLajků:

149

jo je tam ale tak zbostrovaná že to je prostě Pbass big_smile

0 xLajků:

150

Kubš napsal:

jo je tam ale tak zbostrovaná že to je prostě Pbass big_smile

jojo....ale mě se to začalo dost líbit (jako zkreslená basa)...ten spodek je krásně širokej...tohle využití preclíka bych chápal...na to je asi jako stvořenej...

0 xLajků:

151

no je no....protože tam moc vejšek nevyleze a to zkreslení je pak pěkně mohutný

0 xLajků: