1

Téma: Moje nová "kráska"

Zdar basisti(ačky),

tak se mi podařilo výměnit moji 5ti strunku Ibanez SRX505 za podivnou hybridní černošku z Hořovic (obrázky sou na http://www.sweb.cz/klementin.urscumug/W … Delicia/).
Má průběžný krk, ale přes tu černotu těžko říct z čeho (asi javor) a s materiálem těla jsem na tom taky podobně - doměnky. Snímače singly Kent Armstrong a aktivní elektronika EMG.

Nepíšu to, abych se chlubil, ale zajímalo by mě, jestli o tomto nástroji nevíte něco bližšího. Byla prý vyrobena v Hořovicích, jako vzorek pro Warwick, než začali dělat Rockbass v Číně ...

Taky mám trochu problém, protože má na můj vkus slabý signál. Ty singly Kent Armstrong asi nebudou žádná sláva - možná jsou to nějaké licenční ??? nebo že by ta EMG elektronika byla slaboučká???

Jinak sem s ní sspokojenej (až na ten komplet černej hábit ;o)

Každopádně díky za vaše připomínky!  Chuss! Víťa

0 xLajků:

2

Re: Moje nová "kráska"

Jak se pozna ze je z Horovic? Tam se delaly a zase nejspis delaji Spectory, o Warwicku sem nic neslysel, ale mozny to je. Kent Armstrong by mely bejt dobry snimace, licencne se delaj na slovensku ale i ty sou dobry. Leda ze by to byla nejaka korea, ale ty by snad nemely to logo.

0 xLajků:

3

No, MM to není...:D Průchozí krk je lahůdka, jen škoda, že není vidět dřevo... Docela se divím, žes opustil humbuckery a šel do singlů... Jakej to má zvuk když srovnáš s Warwickama, Ibadněsou, JB?
K dotazu, je mi divný, že ty Kent Armstrongy jsou slabý, já hrál na pasivy humbuckery od nich a byla to síla jako prase... A EMG je považovaná za dost dobrou firmu. Můj návrh je hodit k elektronice EMG snímače EMG, ale teď jde o to, jestli do toho chceš něco vrážet. Nebo zkusit přitáhnout snímače blíž strunám... Jestlis kontroloval baterku je asi zbytečný se ptát, co?

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

4

je hezká, já bych ji bral smile

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

5

Díkes za odpovědi.

2deafslep - ten kolík mi to říkal, že ji vyrobili v Hořovicích jako vzorek pro Warwick, ale W se pak rozhodl dělat RockBass v Číně a pak Delicia krachla ...   Na hlavě nástroje je i logo RockBass a krk je oravdu rozměrově tučný Warwickovský i když tělo je Spectorovské ;o)

2Klusi - zvukově je mnohem hutnější - tón má prostě hloubku a je takový kompaktní. To jsem z té Ibanezy nebyl schopen dostat, tak jsem ji vyměnil. No právě ty singly asi dělají ten slabej signál. Humbacker je prostě mnohem silnější. Ale moc se minechce to celý převrtat. To by znamenalo nechat u kytaraře vyfrezovat větší díry ...   Třeba by pomohlo dát tam aktivní singly (třeba MEC golden). Co myslíte?

2juhuuu - za 11 je tvoje ;o)))

0 xLajků:

6

Aktivní snímače by měly pomoct, ale ještě jsem je snad ve spojení s aktivkou nikdy na vlastní oči neviděl, nevím jak moc je tahle koncepce rozšířena. MEC není špatná značka, ale co ty EMGčka? Aktivka+snímač stejné značky by mohlo dělat dobrotu...:)

0 xLajků:

7

http://www.emginc.com/displayproducts.a … talogid=60
Aktivní singly

0 xLajků:

8

sem viděl inzerát na fenderu a říkal jsem si je to UR,není to UR......... a byl to UR big_smile

0 xLajků:

9

Aktivní singly MEC+aktivní el. cpe W na dražší modely (Streamer Stage). Bylo by to bez vrtání, ale asi bych radši měnil i elektriku za MEC. Čistě pocitově si myslím, že bych z toho dostal více W zvuk ;o)
EMG by taky šlo ale na 5tku dělaj jen soapbary a to už by se frézovalo do gajtry a do toho se mi moc nechce ;o(   to už bych to nechal asi i rovnou odlakovat na přírodní dřevo ;o)))

0 xLajků:

10

Noooooo, jo. To sou, ale je to i s nějakou eletrikou, to pak nevím, jak to připojit k té stávající. Asi se na to vyprdnu a nechám to jak je až čas ukáže. A mezi tím budu mít čas špekulovat ;o)

0 xLajků:

11

Na starých warwech, před rokem 90 nebo tak nějak ještě byla elektronika a snímače EMG... Kdybys oboje měnil za MEC, tak se to samozřejmě prodraží.. Ale ono, provizorní řešení je většinou nejtrvanlivější, takže asi zůstane tak jak je..:)

0 xLajků:

12

zkus se optat p. slapaka (sbs, www.electrosonic.szm.sk). resil jsem s nim osazeni basy a jsem spokojenej. urcite o sbs bude nekde ve foru vic...

0 xLajků:

13

Kent Armstrong na hořovickejch nástrojích je určitě slovenskej(zdroj Turza osobně...) a NEJEDNÁ se o licenční výrobu v současný době KA z USA jsou jen pro velmi custom věci nebo třeba skrytý pod jinou firemní značkou(luxusní nástroje pro který dělá KA v USA snímače a sou na nich značky tý daný firmy.....) a bohužel korejský nejsou nějak designově odlišný....prej je to starýmu Armstrongovi jedno....

btw to co koupil UR je opravdu zajímavej kousek!!  ale je opravdu podivný jak je to složený vzhledem ke snímačům a eletrice budto je to normální rockbass s KA později dodanými nebo nevím ale teda ta historka o Rockbassu jako testserie nevím nevím zvlášt v čechách...a nebo sem zbytečně paranoidní, to že na tom jsou KA by nasvědčovalo hořovicím kdyby to byl spector ale že to je Rockbass to mi nesedí i na ty nejlevnější dávaj přeci svoje MEC snímače....ale zas pro hořovice jasně hovoří kryty potenciometrů pač ty sou uplně klasicky hořovický a vskutku designově ojedinělý

hele hlavně že hraje ne?? big_smile

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

14

deafslap napsal:

Jak se pozna ze je z Horovic? Tam se delaly a zase nejspis delaji Spectory, o Warwicku sem nic neslysel, ale mozny to je. Kent Armstrong by mely bejt dobry snimace, licencne se delaj na slovensku ale i ty sou dobry. Leda ze by to byla nejaka korea, ale ty by snad nemely to logo.

Vypada to jako spector.

Ibanez SR1305PM | Fokus V950 fretless | SWR Studio 220 | Carvin RL210 "Red Eye"

http://imagegen.last.fm/lastfmplain/recenttracks/5/j4ro.gif
0 xLajků:

15

To Kubš: takže slovenský KA jsou dobrý? Ale tyhle singly sou fakt dost slabý, jinak zvukově vpoho. Jinak Normální RockBass s KA to určitě není, protože má průchozí krk a 35 '' menzuru! Té historce začínám věřit čím dál víc. Podle mě to bylo tak, že dostali požadavek ať udělaj vzorek. No a v Hořovicích si řekli: dyk ty Spectory co děláme maj vlastně tělo jako Warwick Streamer, tak tomu uděláme jenom tlustší krk podle parametrů W, aktivku tady máme EMG (tu co dáváme do Spectorů), ale snímače EMG tam dát nemůžem, poáč to sou soapbary a W chce singly, no tak tam dáme něco co je po ruce - a hele máme tu KA. A nebo to bylo úplně jinak ;o)

Ale máš recht, hlavně že to hraje.

I když silnější signál by to chtělo - máte někdo nějaké doporučení na silné singl snímače?

Jo a EMG el. z Hořovic je taky vpoho? Je to taky nějaká licence nebo original? Nevíte někdo?

Jinak dík všem za komentáře!

0 xLajků:

16

slovenský KA stojej 2,5k za kus tak si sám spočítej jeslti jsou dobrý či ne smile

0 xLajků:

17

Hmm, tak to budou asi dobrý ;o)  nicméně mě se zdaj slabý a trochu vrčí ...

0 xLajků:

18

No podle mě je to normální, že singly mají o dost slabší signál než humbuckery nebo aktivní snímače. V mém případě je to to samé - na aparátech musím vstupní gain vysolit až na třičtvrtě a tak, abych zesák vybudil (mám pasivní singly Bartolini a aktivní elektroniku EMG). Už jsem tu kdysi psal, že na destičce elektroniky bývá trimr, kterým se dá nastavit výstupní úroveň, takže ještě mrkni na to. Jinak opravdu zajímavá basa.

Warwick Streamer 5 bolt-on, Ampeg SVT3-PRO, box SVT-410HLF
0 xLajků:

19

ja bych se taky priklanil na stranu Spectora dokonce tusim na strankach http://jolana.info  je ten jejich spector pod oznacenim Jolana Jantar II

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

20

tak tam to neni akle nekde sem to videl...chmmm

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

21

Teď sem srovnával sílu signálu s pasivním Fenderem JB Mexiko a Fender je silnější!!!  Trimr jsem v elektronice bohužel nenašel. Jsou tam jen switche pro přepínání frekvence aktivích výšek. Tak nevím, kde je problém yikes(

0 xLajků:

22

Kubši, měl bys pls kontakt na Juraje Turzu? Hledal jsem, ale nenašel yikes(
Dík!

0 xLajků:

23

http://www.muzikus.cz/muzikontakt-data/ … ducts~392/

zkus tohle

0 xLajků:

24

jinak slabá aktivka není průser BTB ibanez sou tím proslulý že jsou taky slabší signálově

0 xLajků:

25

No silnej signál se líp přenáší kabelem do apecu, má větší ostup od šumu a je vůbec odolnější poroti ruchům, brumům apod. kromě toho více "vytaví" apec, takže kdo má rád nakreslený zvuky, tak se bez silnýho signálu neobejde, no.

0 xLajků:

26

no počkej zas jako nakreslovat si můžeš jak chceš ale to stejně nikdy nedosáhneš jinak než na lampu-digitál nebo tranz ti teda taky nakrelsí ale pěkně hnusně takže to bych zas tak neřešil podle mýho slabší signál není jednozančně handicap někoho to může štvát uznávaám žemě taky ale neřekl byhc že to je vada nebo tak....ale zase taky nepopírám že to fakt může bejt známka nějkaý poruchy pokud ti to dělá takhle nabuušená sestava.....

0 xLajků:

27

Kubš napsal:

no počkej zas jako nakreslovat si můžeš jak chceš ale to stejně nikdy nedosáhneš jinak než na lampu-digitál nebo tranz ti teda taky nakrelsí ale pěkně hnusně takže to bych zas tak neřešil podle mýho slabší signál není jednozančně handicap někoho to může štvát uznávaám žemě taky ale neřekl byhc že to je vada nebo tak....ale zase taky nepopírám že to fakt může bejt známka nějkaý poruchy pokud ti to dělá takhle nabuušená sestava.....

cha chá...kamaráde ampeg tranz. kreslí úplně krásně...

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

28

No, já kreslím přes digitální simulaci celolampovýho Ampega SVT (nekamenujte mě ortodoxní lampofilové ;o)  Ale hlavně mě štve, že ten slabej signál je náchylnější na ty šumy a ztrácí se v kabelech.

0 xLajků:

29

já ani nevim co to kombo bylo za typ, ale mělo normálně button na drive a kreslilo naprosto parádně...

0 xLajků:

30

no jo ale to bylo zas přímo distortion nebo overdrive , ale  tady se mluví o nakreslení což je možná  z mýho pohledu trošku něco jinýho big_smile  u tranzistoru to je cliping preampu a většinou se nedoporučuje to takhle přebuzovat-je to hnusný,  zatímco když už máš zkreslení v krabičce, čudlíku nebo čemkoliv jiným tak to už je rozdíl to už je primární účel zkreslit

no a  u lamp je to zkreslení krásný, příjemný a bla bla bla....hlavně lampy kreslej daleko víc  a další bla bla bla

0 xLajků:

31

Kubš napsal:

lavně lampy kreslej daleko víc

no nevim, ono třá ECC83 má zesílení 100 a blbej tranzistor za 1kč má zesílení třá 500 takže kreslí určitě víc (neboť zkreslení je jen o zesílení... nemyslim teď  taky přirozený zkreslení.)

0 xLajků:

32

juhuuu napsal:

neboť zkreslení je jen o zesílení

... a naopak smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

33

no počkej ale já to nemyslel jako jednotlivý součástky...mám takovej pocit že to není jen o zesílení ne? to bys pak mohl říct že zesilovač kterej má 2x větší výkon pak bude mít 2x větší zkreslení?-sorry nadsázka wink  jako chápu samozřejmě jak to myslíš  a asi máš pravdu ale pokud nejsou ty tranzistory sestavený v obvodu tak aby zkreslovaly tak to bude pěkně hnusný zkreslení...

0 xLajků:

34

Kubš napsal:

no jo ale to bylo zas přímo distortion nebo overdrive , ale  tady se mluví o nakreslení což je možná  z mýho pohledu trošku něco jinýho big_smile  u tranzistoru to je cliping preampu a většinou se nedoporučuje to takhle přebuzovat-je to hnusný,  zatímco když už máš zkreslení v krabičce, čudlíku nebo čemkoliv jiným tak to už je rozdíl to už je primární účel zkreslit

no a  u lamp je to zkreslení krásný, příjemný a bla bla bla....hlavně lampy kreslej daleko víc  a další bla bla bla

on to jako byl spíš poťák než button a bylo u něho drive nebo gain..ted nevim...ale jako tlačíto clean/overdrive neměl...

0 xLajků:

35

tak ted už fakt nevím pač já u SVT3 PRO drive nenakreslil vůbec nic...a ty na tranz. kombu jo....vzdávám jakýkoliv teori a jdu používat krabičky ty to zkreslej vždy big_smile

0 xLajků:

36

Kubš napsal:

zesilovač kterej má 2x větší výkon pak bude mít 2x větší zkreslení?

ne, když vezmeš třeba preamp od mesy a zapojíš ho na 1w koncovej zesilovač za  20kč, ka to bude mít stejný zkreslení, jako 4x6l6 100W - jo, bude tam rozdíl samozřejme, ale necháme toho, já si jen chtěl rejpnout big_smile

0 xLajků: