Téma: Kombo Crate Bx100
Zdarec měl bych dotaz,jakej máte názor na kombo Crate Bx100?? Co je podle vás lepší?? Crate Bx100 nebo Torque T100B...Díky za odpověd
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Aparatura » Kombo Crate Bx100
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Zdarec měl bych dotaz,jakej máte názor na kombo Crate Bx100?? Co je podle vás lepší?? Crate Bx100 nebo Torque T100B...Díky za odpověd
tady je recenze na crate
http://www.basy.wz.cz/komba/crate_bx_10 … bx_100.htm
Obecne mam pocit ze crate je trochu lepsi znacka nez Torque, ale tyhle komba bohuzel neznam.
Na to Crate jsem hrál a zvukově se mi líbilo. Na bigboš se osvědčilo. Má to v sobě i nějaký efekty. Jediný mínus je v tom, že je hodně velký a těžký (prostě masivní konstrukce) a má jen jedno ucho nahoře takže někam ho nést je opravdu lahůdka. S Torque nemůžu srovnat, protože jsem hrál jen na jedno a to mělo 12" repro (crate má 15" repro) a ten to měl zřejmě za sebou, protože to nemělo vůbec žádný basy. Osobně bych si namastil svaly a vzal to Crate
Mam namysli to starší Crate, ne to co je v odkazu od deafslapa
Na to Crate jsem hrál a zvukově se mi líbilo. Na bigboš se osvědčilo. Má to v sobě i nějaký efekty. Jediný mínus je v tom, že je hodně velký a těžký (prostě masivní konstrukce) a má jen jedno ucho nahoře takže někam ho nést je opravdu lahůdka. S Torque nemůžu srovnat, protože jsem hrál jen na jedno a to mělo 12" repro (crate má 15" repro) a ten to měl zřejmě za sebou, protože to nemělo vůbec žádný basy. Osobně bych si namastil svaly a vzal to Crate
Mam namysli to starší Crate, ne to co je v odkazu od deafslapa
namasti,namasti, Torque T100BX nebrat! Provedl jsem výměnu repráku za Beta 10", což mi sice zde přítomný Betaron vymlouval, resp. radil lepší alternativy, ale zvuk se o dost zlepšil a basy přibyly. Původní stav = lehká tragédie.
Crate neznám, ale horší asi nebude
12" repro a ten to měl zřejmě za sebou, protože to nemělo vůbec žádný basy
otázkou je, jestli je to mělo, i když to ještě reprák měl "před sebou"
otázkou je, jestli je to mělo, i když to ještě reprák měl "před sebou"
na tom možná něco bude
No jooo, s Crate docela ziju (mam dve 40kg bedny, 1x15 220 kombo a 4x10 box - myslim, ze 100 bude podobna s tou 220) Na tahani budiz nic super, ale zas ta konstrukce je vytecna. Reflexy to ma vzadu, coz ma svoje plus i minus. Myslim, ze drevo a konstrukce tehlech boxu je prave jejich nejvetsi prednosti. Ten zvuk sedi a netrese se to jako dedek ve fronte na hajzl. Dva kanaly to ma, ale ten distortion je obcas docela umeni nastavit tak aby pri prepnuti zvuk byl vyrovnany s cistym. Efekt akorat Octaver, funguje, ulohu plni, ale vzhleem k jedinnemu nastaveni to s nim taky neni nejlehci. Pri vyssich tonech obcas vynecha. Jinak zabudovana ladicka, ja jsem hlava zapometliva a na aparat clovek moc nezapomina, takze se hodi. 4pasmovej ekvalizer je pro me presne to co chci, takze super. mam radsi par kolecek kvuli pohotovosti, nez vic jak deset posuvniku
To je tak pro okraj. Co se zvuku tyce, tak ta je urcite lepsi treba jak Laneyovsky. S Behringrama srovnavat nebudu, to by moje kombo taky mohlo pri pristi hre vypalit tu masivni ocelovou mriz me primo do ksichtu. na bigbos fajn, ale na jazz nebo poradnej rock nemene. Vyborne hodnoceno basakem od Stan The Man, ze zahranicnich recenzi jsem nasel i chvalu pri hre s kontrabasem. Ale sam jsem si musel poridit ty 4x10, protoze ten zvuk je zatracene hutnej a teplej, ale proti tomu zas tolik netlaci, spis tak surove. Rekl bych ze to ma spis klasictejsi zvuk. S 4x10 je to OK. Zabudovanej limiter nelze vypinat. Vykon je realnej a i na plno to nedela nejake pazvuky...samo o sobe. Akorat myslim ze zhruba nejaky F-G hrany na acku ma nejaky tendence trosku tomu rozechvet drzaky. Na okolnim prostredi je to schopno vytvorit pazvuku az az kdyz to clovek vytoci
Kvuli zadnim reflexum to chce taky dobre umistovat do prostoru. Nema to zadny chlazeni pokud jsem neco neprehledl nebo ten vetracek neni ultraextra tichej a po chvili dost hreje, takze neni spatny koupit vetracky a nacpat je k ampu a k vetracim otvorum nic nedavat...to je koneckoncu i v navodu. Pac prehratej amp neni to co amp vychlazenej. Takze nenechat ho se moc rozpalit, zvuk je lepsi kdyz je ze sedmyho schodu.
Ta moje 220 ma jeden vetraci otvor nahore a dokud jsem mel jenom patnactku a jsou kokoti co maj tendence davat si pivo na aparat, tak jsem byl nejvetsi prudic na koncikach
Jinak je to pod stejnou hlavickou jako AMPEG a dle zlych jazyku to ma velice podobne dily (u nizsi tridy ampegu tomu i veril) a jediny rozdil je v tom, za AMPEG jeste nepriznal vyrobu v Cine (ted dostanu prez drzku...ale tohle ja vazne netvrdim
Podle jednoho recenzenta ze zahranici prvni poradnej aparat pro basaka co jeste nema na lepsi znacky. Aneb krok pred koupi realneho profi ampu.
1x15 220 kombo má legální výstup pro připojení druhého boxu?
Ma, 4Ohm, zapojuje se to do serie. (?)
Asi normalne by bylo zbytecny pridavat k 220W 4*10 box, ale zvukove mi to sedlo. Ta 15tka v kombu ma rezervu relativne malou - 250W, ale ten box ma 400W, takze by se dal zneuzit asi i silnejsim zesikem. Ted mam problem totiz, ze mam jedno kombo a jeden box a takovy kravy a porad to musim vozit. A nove mame vlastni zkusebnu a resim na co budu hrat tam/potazmo doma.
Mimochodem, kdyz uz jsem u toho, jeste me napadalo. Dal by se rozdelit vystup do ty 15(250W) a 4*10(400W) frekvencne (crossover to samo nema, takze ho nejak pridelat)? Popr. dal by se upgradovat zesilovac v kombu na vyssi vykon (a jestli to nejak jde, pak asi i predelat limiter >), ale tak aby 15tka porad dostavala aby to unesla (tech 220W max.) a vic se vyuzil potencial 4*10 (rekneme 350W)?
Oba repraky (15 a 4*10) jsou 4Ohmove, coz by znamenalo 2Ohm zesik, pokud dobre chapum, standartne, ale zas je to v serii, tedy normalne 4Ohm zesik? ....mam v tom trosku velkej gulas.
Takz me napadlo poridit jeste jednu hlavu a udelat z komba jenom 15 box.
Jinak: http://www.crateamps.com/product/manuals/BT220.pdf
A specs.:
BT220H
Output Power Rating: 220 watts RMS @ 2% THD, 4 ohms, 120 VAC
Gain: Distortion 103dB
Clean 61dB
CD Inputs 33dB
Tone Range:
Low 20dB @ 50Hz
Lo Mid 24dB @ 150Hz
Hi Mid 18dB @ 1kHz
High 32dB @ 10kHz
Input Impedance: 220k ohms (-15dB switch out), 75k ohms (-15dB switch in)
Maximum Signal Accepted: 15 volts peak to peak
Balanced Line Out Jack: 2 volts peak-to-peak @ full rated power w/600 ohm load
Signal to Noise: 75dB typical
Power Requirements: 120VAC, 60Hz, 250VA; 110/115VAC, 50/60Hz, 250VA; 230VAC, 50/60Hz, 250VA
Size and Weight: 24-1/2” H x 24-1/2” W x 16-1/2” D, 87 lbs
A abych nebyl uplne OT, tak k ty BT100:
BT100
Output Power Rating: 100 watts RMS @ 2% THD, 4 ohms, 120 VAC
Gain:
Distortion 103dB
Clean 61dB
CD Inputs 33dB
Tone Range:
Low 20dB @ 50Hz
Lo Mid 24dB @ 150Hz
Hi Mid 18dB @ 1kHz
High 32dB @ 10kHz
Input Impedance: 220k ohms
Maximum Signal Accepted: 15 volts peak to peak
Internal Speaker:
Size 15"
Type Crate Custom Cast Frame
Magnet 56 oz.
Voice Coil 2.5
RMS Rating 150 watts
Impedance 4 ohms
Balanced Line Out Jack: 2 volts peak-to-peak @ full rated power w/600 ohm load
Signal to Noise: 65dB below full power, tones flat, gain and level @ "10"
Power Requirements: 120 VAC, 60Hz, 115VA
100/115VAC, 50/60Hz, 115VA
230VAC, 50/60Hz, 115VA
Size and Weight: 26-1/2” H x 21-1/2” W x 16-1/2” D, 69 lbs
*without casters
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Aparatura » Kombo Crate Bx100