Re: Galerie pěkných kousků
oblibene fraze: olse, javor, jasan, japan, nikl, ferrit, ECC832, ECC83, ECC82, ECC81, KT88, EL34
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Baskytara » Galerie pěkných kousků
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 … 87 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Salofe, ten je!!! Kurva!!!
Harvey, tu tvoji basu už prodali a obrázky jsou "no longer available"...
Vandale, tvoje odkazy by potěšily místní plešku Siegiho... kdepak asi je, kluk jeden pokérovaná...
co kecas voe, prodana je, ale fotky tam jsou, jako v galerii nebo mam nejakej lepsi browser?
To asi máš... já tam mám jen piškvorky (křížky v rámečku)
ty musis mit holt vzdycky neco extra me to porad funguje, opravdu jsi klikl na ten odaz, hele koukej
POMÓÓÓC!!!! Tohle nepřežiju
ty musis mit holt vzdycky neco extra
me to porad funguje, opravdu jsi klikl na ten odaz, hele koukej
http://www.vintage-guitars.se/1975_Fend … 591777.jpg
Harvey........... čéče už to sem furt nedávej,nebo mě z toho škrábne
Mě taky
Pro priznivce chromovanych plechu... Neni moje, ale sel bych do ni.
www.basy.wz.cz/preci78/precision_78.JPG
www.basy.wz.cz/preci78/precision_78_back.JPG
čarokrásná lehce ohraná středního věku - nádhera
deafslap napsal:Pro priznivce chromovanych plechu... Neni moje, ale sel bych do ni.
www.basy.wz.cz/preci78/precision_78_back.JPGčarokrásná lehce ohraná středního věku - nádhera
Jen z ni jeste vyloupat prazce a mas basici a la Jaco, volamanou az hruza Ale na tehle basach je to nahodou docela pekny, bez toho by se mi asi nelibily vubec... Ale cim dal tim vic mi prestavaji vadit
deafslap napsal:Pro priznivce chromovanych plechu... Neni moje, ale sel bych do ni.
www.basy.wz.cz/preci78/precision_78_back.JPGčarokrásná lehce ohraná středního věku - nádhera
no tak ty plechy já tam vůbec mět nemosím.jinak ale super.Kurňa proč se to na ty fendry vůbec dávalo,vždyť to tak vypadá jak nějakej obrněnej tanka celkově to tak nejak kazí dojem
Mikul promine....
staří američaní si potrpěli na chrom
Kurňa proč se to na ty fendry vůbec dávalo,vždyť to tak vypadá jak nějakej obrněnej tanka celkově to tak nejak kazí dojem
PEKELNÍKU!!!!!!!!!!!!!
Tyhle kryty jsou jedna z nejdiskutovanějších věcí na fendeřích basách. Je to o to vtipnější, že se dodneška neví, proč je vlastně Leo Fender v 50. letech navrhl. Za nejpravděpodobnější důvod se považuje to, že zabraňovaly chytání šumů a brumů z tehdejších mizernejch aparátů. A kromě toho je tady i estetické hledisko - kdysi se pohled na odhalenou kobylku a snímače zkrátka nepovažoval za hezký. A Salof má recht, používání chromovejch ozdob byla tehdy móda - jen se podívej na americký auta z 50. let...
Tehdy při hraní až tak nevadily, protože technika byla trochu odlišná - nikdo nehrál hned u kobylky a hned zase u krku, neslapovalo se, poloha pravý ruky se neměnila, brnkalo se palcem a zápěstí se opíralo právě o kryt snímače - asi takhle:
pekelnik napsal:Kurňa proč se to na ty fendry vůbec dávalo,vždyť to tak vypadá jak nějakej obrněnej tanka celkově to tak nejak kazí dojem
PEKELNÍKU!!!!!!!!!!!!!
Tyhle kryty jsou jedna z nejdiskutovanějších věcí na fendeřích basách. Je to o to vtipnější, že se dodneška neví, proč je vlastně Leo Fender v 50. letech navrhl. Za nejpravděpodobnější důvod se považuje to, že zabraňovaly chytání šumů a brumů z tehdejších mizernejch aparátů. A kromě toho je tady i estetické hledisko - kdysi se pohled na odhalenou kobylku a snímače zkrátka nepovažoval za hezký. A Salof má recht, používání chromovejch ozdob byla tehdy móda - jen se podívej na americký auta z 50. let...
Tehdy při hraní až tak nevadily, protože technika byla trochu odlišná - nikdo nehrál hned u kobylky a hned zase u krku, neslapovalo se, poloha pravý ruky se neměnila, brnkalo se palcem a zápěstí se opíralo právě o kryt snímače - asi takhle:
Muhehe.... vyčerpávající info .Ten obrázek to potvrzuje tu techniku hraní.
A celý to jenom potvrzuje to,jak je preci i jazz od fendera nadčasovej nástroj,kterej se dá použít do jakýhokoliv stylu hudby i o x-let později.
A antifenderisti ať si trhnó vanilkó
by me zajimalo jak to stihaly hrat jen palcem, ja nestiham dvema prstama...
pro hru trsatkem se mi ty chromovy kryty zdaji jako slusna operka
Mel sem toho Precisiona na zkousce a je to prijemnej nastroj, pekne sedi do ruky, ma mohutnej ale konkretni zvuk a ve vyssich polohach nadherne zpiva. Sice neni uplne starej, ale dost me bavil. Ty plechy mam sundany, jen sem je tam polozi na foceni
Závist!
já mám stagg stratocaster
tak ne..
Soucit!
pekelnik napsal:Kurňa proč se to na ty fendry vůbec dávalo,vždyť to tak vypadá jak nějakej obrněnej tanka celkově to tak nejak kazí dojem
PEKELNÍKU!!!!!!!!!!!!!
teeda a ja si dycky rikal proc je ten thumb rest na druhy strane a von to neni thumbrest ale fingers rest .. to sou veci...
btw nevite jestli se nekde prodavaj naky pekny thumb resty ... ja tam mam ted na sroubu na ramecku snimace naky gumovi tesneni ...:-D
ale vy asi moc problemy nemate, ale ja tam mam snimace ale kytarovi humbace... a tam to neni moc kde voprit
Hehe, m3, trefils to - finger rest je dokonce přímo oficiální název A když se tatáž věc přemístí nahoru nad E strunu, rázem je z ní thumbrest
Ty thumbresty se dají občas sehnat v hudebninách, ale jen někde... originálně to vyřešil kamarád, kterej si ze starejch kozaček svý matky vyřízl plotterem kus podpatku a přilepil ho na pickguard svýho Marcuse Millera signature vteřiňákem
no ja nemam pick a nechce se mi prave neco lepit rovnou na lak ... prave proto sem si tam chtel ucelat pick ale ted tam mam kratky zavity u potaku a sem rad ze prelezou drevo a kdybych tam dal eate 2mm plastu tak uz to asi nezasroubuju ... leda bych navrtal par der navic .. a to uz muzu rouvnou tam prisroubovat nakej ten rest :-D
btw...
ja teda nevim, vyrobil jsem si na jeden nastroj thumbrest z peknyho bukovyho kousku dreva a zkousel jsem na to hrat, ale me to prislo ze ten thumbrest je za trest, hrozne me to prekazelo a spatne se mi na to hralo, fingerest si neumim predstavit na hrani, pac palcem proste drnkat neumim jinak thumbrest kterej pouzivam je bud pata krku, nebo kryt snimace nebo struna o strunu vejs nez na kterou hraju
hmm ja sem predtim taky hral bez thumb restu ... a vopiral sem si palec bud vo ten ramecek ale ten ma asi 1.5 mm nebo sem si proste z prstu udelal "trojnozku"... vo snimac ne pac je mam zalezly v base ... ale vod ty doby co sem tam dal ten spunt tak hlavne na koncertech po par pivech nehraju jinak nez s palcem prolepenym na tom "thumb restu"... jenom je prave moc vepredu takze hraju s palcem trochu (spis tochu dost) vyvracenym do strany...
tohle se mi celkem libi ale cena pres 1000E uz je sakra moc, je to aktivka coz zas nemusim
SANDBERG CALIFORNIA PM-4 BB
z tech o neco levnejsich se mi libi Geddy Lee Jazz Bass
nebo Aerodyne asi spis ale precisionovska verze, delaji ji v natural povrchove uprave jen sem ji nikde nevidel
ten sandberg bych si s dovolením ukradl...
ten sandberg mi pripomina tlustou zenskou v leginach :-D
fakt pěkná je ta modrá !!! kdybych měl nějakou vejplatu tak jí za to celou dam (a asi ne jednu
)
Ten Geddy je fakt docela pěknej...
Ten Geddy je fakt docela pěknej... wink
....snad jen ta kobylka je divna
tohle je krásná basička...v pražci a 4ka...mňam
tohle je krásná basička...v pražci a 4ka...mňam
na pohled je to fakt modrej sen
Má svý jméno ?
no fakt Jenichu, to je nádhera a jak říkáš, ve 4 a pražcovka:)
její jméno je Globe Bass a třeba mi náhodou spadne do klína
designově určitě...:(
S takovou bych se mazlil od rána do večera
johnybass: To je mustang, ne? Na ebay jdou fakt levno, koukni se....
Klusi: Je to Jaguar...Osobně jsem tu čest bohužel ještě neměl, ale zvukově prej nic moc...
Ajajajaj, elementární neznalost... omlouvám se...:)
No u nás jsem ji teda ještě neviděl, ale tam u cizáků je to fakt levný, což potvrzovalo, že nehraje dobře... Ale starý kousky, Kubš promine, proč ne..:)
Odkud máš, že je zvukově k ho*nu?
Bllllllblllblbllb... Omlouvám se, skutečně jsem myslel Fender Mustang Bass, takže na to zapomeň, co jsem psal...
Hrál na ni kdysi dávno jeden basák od nás a dost mi ji vymluvil. Já ji viděl jenom jednou u nějaký cikánský kapely. Koukali jsme po ní ale zhruba před čtvrt rokem u známýho v katalozích a dala by se sehnat určitě pod 28.000,- Já si ale radši našetřím na deluxe...
Hrál na ni kdysi dávno jeden basák od nás a dost mi ji vymluvil. Já ji viděl jenom jednou u nějaký cikánský kapely.
Hele, Johny, to je nějaká blbost - Jaguar Bass se začal vyrábět v loňským roce, takže dost pochybuju, že by na ni brnkal někdo v cikánský kapele...
On asi myslí toho mustanga, strašně by mě zajímalo jaký to má zvuk
No možný to je, ale za tou cikánskou kapelou si stojím...Ikdyž nemohl jsem ji zkoumat, klidně to mohl bejt nějakej domamont hybrid z klasický kejtry...
To asi spíš ten mustang... krátká menzura prej opravdu není zvukově úplně optimální... i když Roger Glover na to nahrál s Deep Purple celou desku Fireball...
Můj cíl je ale jinej:
ten Mustang má krátkou menzůru, ale má taky struny skrz tělo a kulatý hmatník
To bude americkej deluxe. hezka basa je taky tohle
http://www.fender.com/products/search.p … 0138700300
no mam dost koncim ROFL
Fokus PIRÁT
http://www.fokuskytary.cz/index.php?men … roduktu=71
no mam dost
koncim ROFL
http://www.fokuskytary.cz/produkty/71acz.jpg
No to snad ne, co to je proboha?! To je vtip, ne? ja sem dal takovej peknej jazz bass, a ted tohle
hehe a take ze FISH bass
ARROW bass
VWR99
je fakt zajímavý, že jsem v životě viděl jen tak 2 basy, u kterejch bych řekl...tý jo...tak to bych fakt chtěl...ostatní se mi líbí tak jako "nic proti/jó pěkný", ale že bych se z nějáký fakt zdělal, to ne..
třeba u spectorů se mi líbí tělo, ale vadí mi ta hnusná hlava...u fenderů se mi nelíbí tvar těla, u Ibaneze plastovost...
obecně se mi líbí Warwick (kterýho nechci), fodera (kterou nesmim) a fibenare...:) asi moc značek neznám
obecně se mi líbí Warwick (kterýho nechci), fodera (kterou nesmim)
Proc nechci, proc nesmim? Jo, a kup si fender jazz bass 24 je to pekna aktivka, 2 oktavy a je to kus basy, ta by ti sla k pleti
, jazz bass ma neco do sebe. Zacinal sem na 24prazcovy Yamaze a skoncil zatim u Fenderu.
ad a) žádný nástroj ani aparát si kupovat nebudu...nemá to smysl. Nekoupil bych si to co potřebuju, ale to na co mám....nepracuju a tento zvyk ani měnit nehodlám, takže prostě nemám peníze...čekám, že mi ho někdo dá...Aguilar a Fibenare se tváří celkem přívětivě a když ne oni, tak někdo jiný...:)
ad nesmim, nechci
Warwick nesmim....to je ta moje hrdost...:) ne vážně...prostě nebudu dělat reklamu firmě, která mi nevyšla vstříc (ani promo jsem jim neposílal, protože si to nezasloužej, holomci Voni se připlazej...:D " Pane Urbanec, pojďte, my Vám uděláme signejčr, ju? " jojo...už to vidim, jako by to bylo včera
))
Foderu mi zakázal můj producent a já jsem si jí zakázal taky...Nechci, abych byl spojován s Wootenem...
Termit: Jo jo, je to Amerika
deafslap: Když mně se právě strašně líbí naživo ta oranžová, na fotce to tak nevynikne...
No jo, zivit se tak hudbou...jenze to chce hodne nadseni, kdyz vidim kolem sebe priklady velmi kvalitnich hudebniku profesionalu, je mi nekdy smutno. Ja sem to mel kdysi jako takovej tajnej sen, ale uz me to asi preslo, taky bych rad jezdil autem, nejak slusne bydlel a tak... . Muj skromnej nazor, ty by ses mel zkusit prosadit za hranicema, tady leti Vondrackova
, narocnejsi smery to maj hodne tezky. Tak nezapomen zkusit toho fendera
, ten by se treba taky dal vyrazit ze sponzora. Warwick a fodera, rozumim.
Když mně se právě strašně líbí naživo ta oranžová, na fotce to tak nevynikne...
Jo jo, ja vim ze je pekna, meli ji v transparentni oranzovy na jungmanaku v Praze.
deafslap: ...koukali jsme tam na ni s naším zpěvákem s otevřenou hubou deset minut v kuse...
No jo, zivit se tak hudbou...jenze to chce hodne nadseni, kdyz vidim kolem sebe priklady velmi kvalitnich hudebniku profesionalu, je mi nekdy smutno. Ja sem to mel kdysi jako takovej tajnej sen, ale uz me to asi preslo, taky bych rad jezdil autem, nejak slusne bydlel a tak...
. Muj skromnej nazor, ty by ses mel zkusit prosadit za hranicema, tady leti Vondrackova
, narocnejsi smery to maj hodne tezky. Tak nezapomen zkusit toho fendera
, ten by se treba taky dal vyrazit ze sponzora. Warwick a fodera, rozumim.
jasně...to chce moooc nadšení a hlavně si nechat vlastní xicht, protože jinak to daleko nedotáhneš...ze začátku zdánlivě jo, ale jak začne člověk dělat kompromisy, tak je vyřízenej...
Samozřejmě s tím zahraničím počítám...ač mám čechy moc rád, tak je to moc malá země na to, aby se tu hráč uživil s vyšším standartem jak říkáš (dům, auto atd...) Mám takový neskromný plán, ale ten sem psát nebudu...to bych to schytal
ale k tomu cíli je ještě dost práce...promo čektounů, druhý solový promo s hosty,s neslýchaným zvukem, kompozicí a technikou atd.atd. a rozeslání spoooooouuuusta emilů ))
no mam dost
koncim ROFL
Fokus PIRÁT
http://www.fokuskytary.cz/produkty/71acz.jpg
ta lebka je supr tu bych si klido koupil mit naky zbytecny prachy :-D
lebka...bleee, to snad ne
Warwick nesmim....to je ta moje hrdost...smile ne vážně...prostě nebudu dělat reklamu firmě, která mi nevyšla vstříc
počkej jendo to já zas myslím že máš spíš problém s filkem (filckem?? ) než s warwickem nebo je to fakt až tak hluboko??
Jenich napsal:Warwick nesmim....to je ta moje hrdost...smile ne vážně...prostě nebudu dělat reklamu firmě, která mi nevyšla vstříc
počkej jendo to já zas myslím že máš spíš problém s filkem (filckem?? )
než s warwickem nebo je to fakt až tak hluboko??
néé...s Filkem vůbec...to je prostě klasickej hokynář...podle mě je ok...vadilo mi vedení...
P.J.Ryba byl asi u Warwu rychlejc :]
UR: Ta první vypadá jak kopie kytary Bo Didleyho...
a to druhý jak skalpel..
prekvapim ale vic se mi libi ta prvni..idyz kdby to nemelo hlavu a melo to dole steinovskou mechaniku tak by se mi to libilo vic.. :-)
Dobrý dělo...
G&L L 2000, v USA sou z druhy ruky levny... Tady pro zmenu nejsou vubec V tomhle sunburstu se mi fakt libi.
http://bddeyshop.vltava2000.cz/store/go … D=fleabass
nevim jestli je to pekny ale rozhodne zajimavi mit navic 3litry tak si to koupim :-)
ceska headlesska ...
No, ta vypadá hodně... česky
zajimave kousky, co vsechno lidi nevymysli:
hmm, basicka od ConklinGuitars, raz od nich nieco budem mat cenovo su to brutal mastne basicky(od 3800 dolarov za 4 strunku), no ale holt za kvalitu sa musi platit
no ale holt za kvalitu sa musi platit smile
No kvalitni zrejme jsou, ale tady bych rekl ze platis spis za design
ale jo jasne, ale jsem furt zastancem toho ze nastroj nebo i aparat musi mit oboji, musi dobre hrat a pritom mit dobrej design, byt treba jednoduchej, tohle je uz trochu extrem, ale verim ze smejdy to nejsou
To já zas nemusim Rybu, ačkoli jeho přesnost a jemná technika je obdivuhodná. Willise jsem objevil až díky tomuhle fóru, i když to bych zas kecal - Trib. techy mám doma už asi dva roky a zvlášť když je kámoš pustil v autě, tak ten Garryho zvuk (i hru) jsem přímo žral - zato na tom videu se mi zas vůbec nepáčí...
Pavel Jakub Ryba je podle mě nejlepší jazzový hráč na bezpražec u nás (možná i dál). A navíc je to bezvadnej chlap, nic ze sebe nedělá....pokecá, zakalí, prostě basák jak má bejt.
V koutku duše doufám, že od něj pochytím něco z jeho famózní hráčské techniky....když si na mě najde chvilku čas ....je to dosti vytížený člověk!!
Maruszczyk .. znate to nekdo ... asi nakej polak... ta horni za 1200oi a ta dolni ta 600oi
Maruszczyk .. znate to nekdo
Hral sem na jeho kopii spectora, za zkruba 30tis. Zpracovani vynikajici, ergonomie taktez, zvuk me nejak nerozbil, ale spatny taky nebyl. Melo to aktivku, ale ukrutne hnanou do vysek. Myslim ze to byla vylozene slapova basa
Hezkýýýý, mutes!
http://img02.picoodle.com/img/img02/7/1 … fd32cb.jpg
http://img02.picoodle.com/img/img02/7/1 … 55daf9.jpg
kdyz vidim tu kobylu tak zacinam chapat mikulovu zalibu v chromovanejch krytech :-D
jojo..na to jsem hrál na huvelu...krásná basa...kdyby byla ve zlatý, tak jí beru hned...
Akorát to musí bejt docela hnus po koncertě... stříkance od potu a otisky prstů se na tomhle musej vyjímat nádherně...
já nevim...ani ne mě se líbí..hlavní je, že působí dostatečně sebevědomě a průrazně...což právě u nástrojů vyhledávám...třeba to zní trochu směšně, ale IMHO design nástroje podstatnou měrou ovlivňuje hráče v tom, co bude hrát.
)) mám, ale tady jsem zas tak moc nežertoval
)
no to bych zase tak nepodcenoval, Jenich to asi myslel tak, ze kazdej (kvalitni) nastroj te inspiruje trosku jinacim zpusobem, tudiz tim i casetecne ovlivnuje tvoji hru...
jo, ale ted jsem nemluvil ani tak moc o kvalitě (i když ta s tím úzce souvisí), ale o tom že to jakoby dotváří charakter hráče...třeba spectory jsou skvělý nástroje, ale já si nedovedu představit co bych na to hrál...vadí mi ten design a přijdou mi celý i takový zabržděný..
asi jo..asi by se dalo říct kvalitní, ale pro mě třeba kvalitní znamená v prvý řadě přijemnej ke hře (takže vlastně design) a až potom zvukově...to má ale každej jinak...
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 … 87 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Baskytara » Galerie pěkných kousků