Struny Galli: Jazz Flat 045 a MSR43 ocelové 040 – už si je asi víckrát nekoupím. Pořizoval jsem je vyloženě na bezpražce. Ne že by byly zgruntu špatné, ale mému vkusu nevyhovují. Jazz Flat mají spíše podobný zvuk kontrabasu, bohužel nejsem schopen docílit s nimi charakteristického mňoukání či bzučení na které požaduji, nebo jak to nazvat. Samozřejmě jsem nastavoval výšku strun nad hmatníkem a kontroloval průhyb krku.
Struny MSR43 mají jiný charakteristický zvuk, ale taky jsem s ním příliš spokojený nebyl. Zvuk je sice bzučivější, ale poněkud plošší a motání je jakoby z ostřejšího drátu. Nejdou tak dobré glizanda.
Vrátil jsem se k mým standardně používaným strunám – Roto Sound RS66 045 a o dvě třídy rozdílný zvuk, podstatně hutnější a vyrovnanější, tak jak to má být!
A ještě jedna poznámka. Proměřoval jsem digitální posuvkou Mitutoyo tloušťku jednotlivých strun ze serie 040 a 045 Daddario. Musím konstatovat že je v tom mrdník! Měřením struny vykazují hodnoty, že bych je spíše zařadil do 040 či do druhé tloušťkové serie, nebo naopak. Takto vlastně důvěřujeme označením na obalech, že je správné a odpovídá hodnotám.
Ale bude to stejné jako v jiné strojírenské výrobě, kdy např. dělník nastaví parametry navíjecího stroje s nějakou tolerancí, nebo sobdodávaka drátu nemá stejné parametry chemického složení, tím se mění ohebnost, tah, pružnost atd.
….musíme kupovat co je a doufat, že jsme se trefili do dobré výrobní serie…
Mikulíku to je hrůza, jak jsme všichni nespokojení, že?=D
BL-700NT, TRB-1005NT, B4Fl, BB-350, RB-660Fl
SVM-360 hybrid, SVM-600 hybrid, 4x10 DeltaLite II-2510, 4x10 Beta 10-A, box EV-18B+2x10 Gamma, kombo SVM-300 KappaLite 3015, Peavey TNT-130 aj.