1

Téma: Cort B4

Pro ty, co by něco chtěli vědět o base Cort B4:
Basa Cort B4. Ke snímačům a elektronice Bartoliny, materiálu a zpracování nemám žádnou výtku. Pouze struny jsou trochu více nad hmatník a hardware je takové lacinější (kobilka a kolíky). Až mi skončí záruka, tak jí dám seřídit nějakému mistrovi a taky ji nechám osadit novým hardwarem (kolíky v olejové lázni). A počítám že s touto basou už dožiju:-) Nebo za několik desítek let si nechám basu postavit na zakásku..
Jinak co se týče značky Cort, v obchodě jsem slyšel, že Cort není moc známá značka  (tudíš zřejmě nic moc nástroj), ale za to stag je nejlepší v poměru výkon/cena. Myslím si tedy, že Cort patří mezi ty mnohem lepší výrobce nástrojů.

Cort B4 (OPM); Roland Cube 30 BASS;
0 xLajků:

2

Re: Cort B4

Cort není až tak neznámá značka, i tady v Česku jsem ji dost často viděl. Hraje na ni tuším basák z Vypsaný fiXy. Kamarád má taky jeden model doma, pětistrunnej, docela dobře se na to hraje,i když mně se nelíbí vzhled, jsem prostě stará konzerva :-)) Myslím, že Cort je rozhodně na vyšší úrovni, než Stagg.

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

3

Serizeni nastroje (prohnuti krku, vyska strun) si nech udelat hned, proc by ses mel trapit se zbytecne vysokym dohmatem? Popr. si dotahni/nech dotahnout srouby na krku a kobylce.

A s tim dozitim - nikdy nerikej nikdy, ja uz parkrat myslel, ze mam nastroj do smrti a dnes mam uz osmou basu wink

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

4

Normálně se na tom hrát dá, ale na slap ani taping to není ideální, ale těmahle věcma já se ještě až tak nezabívám. Pořád se mi líbí písničky, kde basa zní jednoduše přirozeně se smrtelnou přesností.
Stagg nemám rád, považuji ji za jednu z nejhorších. Uvedl jsem to proto, že jsou i prodejci, který chtějí hlavně prodat než poradit.

0 xLajků:

5

Porad nechapu, v cem je problem si nechat basu seridit. To prece nevylucuje hrat jednoduse prirozenou basu se smrtelnou presnosti, ne? A je to otazka ani ne 10 minut, kdyz vis, jak na to...

Dnes je to bezne popsano i v navodu a kdyz ne, tak na netu najdes x stranek, ktere presne popisuji serizeni nastroje...

A dotazeni sroubu = lepsi (do)zvuk, prece jen vyrobni masiny to ne vzdy dotahnou, jak je treba...

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

6

ten dohmat dát dolů už nejde (na kobilce), no nějaký struny by ještě šly, ale byly by mezi nima velké skoky. Drát v krku se mi nechce zkoušet, co vydrží.

0 xLajků:

7

Drat v krku je prave na toto delany a nemusis se bat, ze ho serves.

Udelej si ze struny "pravitko" (zmackni strunu na prvnim a poslednim prazci) a podivej se, jak je daleko od prazce v pulce "pravitka". Jestli je to tak 0,4-0,7mm, je to OK, jestli je vetsi, musis krk pritahnout (je volny), pokud je naopak mensi, je dobre sroub trochu povolit, pokud drnci struny.

That's all, folks wink

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

8

Heh tak to mi dej adresu toho blba co řekl že stagg je výhodnej!!!Cort je značkovej nástroj!!a ne nějakej shit Stagg-cort cenově začíná přibližně tam kde stagg končí:-DJako prostě toho prodavače bych nechal zmrskat:-D
všechen sortiment bass
viz. http://guitarpark.cz/baskytary_cort.htm

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

9

to máš to samý jak všude píšou, že behringer je kvalitní firma

Fokus MusicMan 4str., Digitech BP80, Předzesík Behringer Tube Ultragain Mic 200,stavěný reprobox s Eminence Kappa 15LF 600W, 101dB
0 xLajků:

10

Udelej si ze struny "pravitko" (zmackni strunu na prvnim a poslednim prazci) a podivej se, jak je daleko od prazce v pulce "pravitka". Jestli je to tak 0,4-0,7mm, je to OK......

Nevím, jak těch 0,4 až 0,7 mm změřit. Měřil jsem to tedy normálním pravítkem a uprostřed to asi 2-3 mm. Změřil jsem i jak vysoko mám struny od posledního pražce a je to 4 mm.

0 xLajků:

11

zizzi napsal:

Nevím, jak těch 0,4 až 0,7 mm změřit. Měřil jsem to tedy normálním pravítkem a uprostřed to asi 2-3 mm. Změřil jsem i jak vysoko mám struny od posledního pražce a je to 4 mm.

Samozrejme odhadem, neni to dogma.

Nicmene jestli mas prohnuti 2-3mm, tak mas HODNE prohnuty krk a minimalne o 0,5-0,75 otacky muzes sroub pritahnout (ale sleduj pruhyb, aby se dostal +- do doporuceneho rozmezi).

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

12

nespletl jsi  0,4 mm s 0,4 cm? Jsem rád, že podle oka poznám 1 mm.. Zkusím to, jestli najdu na to nářadí.. Mylsel jsem, že v guitarparku, kde jsem jí koupil, jí tam seřídily do idálu (možnosti basy), když to mají taky v nabídce služeb. No ale byla podladěná, to nevím proč.

0 xLajků:

13

Ne ne, d-a-l-i to myslí dobře. krk musí být opravdu jako pravítko, max. lehce prohnutý dovnitř (právě o ty desetiny mm). Pokud to takto nelze seřídit, pryč s basou ! Jinak, Dalíku, nestraš, já si o svý base stále myslim, že už ji nikdy za žádnou jinou nevyměnim. A o mý nový úžasný známosti mimochodem též...

0 xLajků:

14

Zizzi: jestli do toho nechces vrtat, zajdi poprosit do prodejny, aby ti basu seridili, nemeli by za to nic chtit.

Dan: Jak uz jsem zminil, mam uz osmy nastroj a ver, ze minimalne u ctyr jsem veril, ze je to nadosmrti ten nejlepsi nastroj, co muzu mit. Dnes uz si radeji ze zkusenosti nic takoveho nerikam wink

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

15

|NO v guitarparku ti to určo udělaj !!Udělali mi to is  bazarovým nástrojem!!!

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků: