Téma: Sbírka divných bas
Ahoj, chci vám ukázat svoje aktuální basy. Vyšlo to tak, že mám teď zajímavou alternativu pro musicman precision i jazzbass, každou s tím "správným" počtem strun. Dost lidí nechápe co na nich vidím.
ATK - původně přelakovaná černá basa od darkevila, kterou jste tady nikdo nechtěli, bylo mi jí líto, tak jsem se jí ujal. Srovnání si neodpustím: Na 3eq Stingrayi mě štve ta agresivita a uřvanost. Tato basa v attack módu sice taky tlačí jak hovado, ale má měkčí, medovější zvuk. Pro mě je použitelnější. V single módu zvoní, tlačí, trochu napodobuje precl - neskutečně šikovná všestranná basa. Trošku debilní je usazení krku, evidentně není úplně rovně, budu muset ještě líp usadit. Háčko je čitelné, čekal jsem, že to bude o dost horší Když jsem ji vyzvedl, nebyla v moc dobrém stavu a ještě smrděla peklem. Tak jsem ji spravil a nechal přelakovat tímto ukrutným lakem a chci s ní dělat další psí kusy (pasivní úprava, krkový snímač). Nevíte někdo o vhodném blade snímači ke krku? Poraďte.
Musician - pro mě finální Ibanez a ideální čtyřka. Uhlazený precl, umí se nasrat. Bohatý přirozený zvuk, temné basy, je tam cítit (na ibanez) neobvyklá dotaženost nástroje. Eben se stal mým oblíbeným dřevem na hmatníku. Nové pražce, hraje skvěle, klavír to je... nemůžu se jí nabažit.
Peavey Foundation - mám ji týden - amerika, jednoduše lehká vyhraná pasivní pětka se super ferrite snímači, zvukem hodně jedovatý jazz bass. Velké překvapení, hráčsky super pohodlný krk a krásně rezonuje. Háčko lepší než na drahých basách z krámu. Dingwall to ale není. Otázka co dělat s tím starým lakem, a kde sehnat krytku na hlavě.
DIY PJ fretless
Hohner Arbor
Washburn AB-95
Fender Jazz V MIM Suhr