1

Téma: šumění basy

Zdravim, příští tejden mam koncert a potřebuju od vás radu. Když z basy sundam ruku, tak úplně příšerně šumí a když jí tam vrátim, tak je to lepší, ale stejně šumí. Řešim to tonovou clonou, kterou dam na půlku, jenže to je zvuk pro mě na nic. A když to dám do outputu, tak to zesílí ještě stokrát víc to šílený šumění. Mám to dát k opraváři, nebo nevíte čim by to mohlo být. Díky moc za rady.

ten co se ptá a nic neví:-)
0 xLajků:

2

Re: šumění basy

nemas nahodou rucne vyrobenej kabel?

0 xLajků:

3

kabel je v pohodě:-(

0 xLajků:

4

Uzemnit-pospojovat  kovové části,myslím že je to tak.

Spector NS 5 CR, GK 1001 - 90's Style jak ta kapela RHCP, Symetrix, H&K BC410H
Jolča Jantar 4
0 xLajků:

5

mělo by to být zemnění, takže bych bejt tebou postupně zkontroloval kabely který představujou zemnění, vem to třeba od vstupu na jack (kde se to aspoň mě nejčastěji rve) přes potenciometry až na snímače, pokud nenajdeš zjevnou chybu-urvanej drátek, nebo třeba jen orvanej že drží jen na pár kouscích, tak se postupně vyměň dráty od zemnění, pokud ani to nepomůže tak ještě zemnění ke kostře basy...
Jinak zemnící kabely bejvaj většinou černý, jen takovej dodatek, neber to jako pravidlo, ale může to pomoct při orientaci, ikdyž samozřejmě se to může měnit...
Jo a konečný spojení posledního potenciomteru a jacku je doporučovaný použít stíněnej kabel..

snad ti to aspoň trochu pomůže, mě to blbne už dlouho a jasnej problém jsem nenašel, takže teď přichází kompletní výměna kabelů a potenciometrů...

Hur Hur Hur!
Ehm...Keen JB (snímače fender), Hocke BG113..
A spousty chromu....:D
0 xLajků:

6

Díky moc za rady, sem vám moc vděčnej, moh bych jen vědět, jestli je těžký rozebrat basu, tak aniž bych jí ublížil?

0 xLajků:

7

záleží na tom jakou basu máš, ale není na tom nic těžkýho, žádný zákeřný pružinky apod...například u mýho jazzbas stačí sundat kryt s poťákama, popř. pickuguard když se potřebuju dostat na přední snímač, moderní tvary neznám, ale i u nich by to mělo být jen otázka vyšroubobvání pár šroubků...

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

8

já mam precission, tak to by mělo bejt podobný.

0 xLajků:

9

tak to by neměl být taky bez problémů....držim palce smile

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

10

NO JESTLI TO ŠUMÍ, TAK JE PROBLÉM NĚKDE VE VEJŠKÁCH, ALE POKUD TO BRUMÍ, TAK JE ŠPATNÁ ZEM

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

11

mě to bzučí taky, ale u mě to je jednoznačně potáka, ajkorát sem ěsně líná svině, takže to nechávám bzučet smile

pravá ruka levější levé a naopak, prostě obě levý. Navíc hluch a aby toho nebylo málo, tak řiťmika.
0 xLajků:

12

No, von to nemusí bejt problém jen v base, brumy a cvrčky dělá i špatná elektroinstalace, pospojování aparatury atd.. Snímače jsou v podstatě elekromagnetický měnič, kterej udělá signál z každýho svinstva co bude v jeho dosahu - nestojíš hodně blízko komba, hlavy nebo něčeho co má v sobě trafo, jiskří a pod.? Nejseš ve společný zásuvce se světelnou rampou, starým vařičem, hospodským kompresorem nebo kýho čerta? Vono to vždycky něčím je, např. takovej "prezence" na Behringeru - ten si zašumí sám vo sobě i když máš basu ještě v futrálu smile

Blekbanez TR, Cort Action,Roland Cube-30B, povedeně upravenej kus Behringer BX 600, + netradiční spojení (můj vynález) Laney AH 200 s LEM 350SA - Tak to fakt tlačí...   
Nó, holt sem hospodskej šumař smile
Co tóó ??
0 xLajků:

13

ne behringer bych fakt neriskoval:-) Se u mě vyskyt problém, nevím jak odedat ty ovladače hlasitosti a clony, má se to vyšroubovat, nebo nějak vypáčit, nebo ulomit?

0 xLajků:

14

odendat z čeho? a proč? Pokud nejsem moc mimo tak stačí odšroubovat pickguard a tim se dostaneš i k poťákům..ale opravte mě pokud se pletu...

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

15

a dá se to sundat přez ty ladiče, nebo ty pudou s tim?Já si jí jen nechci podělat:-), tak pudu hezky lehce krůček za krůčkem. Mi teď za odměnu začal šumět i výstup z komba, nemam to štěstí?

0 xLajků:

16

sundej struny, odšroubuj na tělě 13 šroubků co držej plast u dřeva a seš vevnitř.

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

17

tak du do toho, držte mi palec:-D

0 xLajků: