1

Téma: Ampeg - co bude lepší???

Právě řeším dilema, jestli je lepší Ampeg SVT3-PRO nebo si nechat B2RE, na který už rok hraju, a dokoupit si k němu SVP-PRO...
Nemáte někdo zkušenosti??? Kombinaci B2RE a SVP-PRO jsem ještě nikdy možnost odzkoušet neměl...

Fender American Jazz Bass, Rickenbacker 4003, Warwick RB Streamer Std 4 FL BK OFC, Palatino VB-004 3/4, Stagg EDB 3/4 BK
Ampeg SVT-4 Pro, EBS 410 Evolution ProLine 2000, Gallien-Krueger 115RBH
Korg DTR-1000, EBS FuzzMo, Boss SYB-5 (+Roland EV-5), Electro-Harmonix BASS MONO SYNTH
TC Electronic BG250-112, Ampeg PF-350, Ampeg BA-108
0 xLajků:

2

Re: Ampeg - co bude lepší???

no hele SVT-3 PRO a SVP PRO sou vlasntě myslím zvukově identický akorát jedno je preamp a druhý hlava
osobně bych ti radil koupit SVT-3 Pro dneska za nějakejch 27k to není vůbec špatnýa  je to asi nejlepší hybridní hlava od Ampega....
B2RE je vlasntě nejnižší Ampeg řada neříkám že špatná ale myslím že i z finanční ho hlediska budelepší ho prodat a koupit SVT3Pro

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

3

Kubš napsal:

no hele SVT-3 PRO a SVP PRO sou vlasntě myslím zvukově identický akorát jedno je preamp a druhý hlava
osobně bych ti radil koupit SVT-3 Pro dneska za nějakejch 27k to není vůbec špatnýa  je to asi nejlepší hybridní hlava od Ampega....
B2RE je vlasntě nejnižší Ampeg řada neříkám že špatná ale myslím že i z finanční ho hlediska budelepší ho prodat a koupit SVT3Pro

To byl právě můj původní záměr, ale dneska mě tak napadlo, že s tím preampem bych docílil stejnýho zvuku, v racku ještě místo mám, a nemusel bych si lámat hlavu s prodejem B2RE, kterej není nejhorší, ale přeci jen...

Fender American Jazz Bass, Rickenbacker 4003, Warwick RB Streamer Std 4 FL BK OFC, Palatino VB-004 3/4, Stagg EDB 3/4 BK
Korg DTR-1000, EBS FuzzMo, Boss SYB-5 (+Roland EV-5), Electro-Harmonix BASS MONO SYNTH
0 xLajků:

4

to SVT3 se dá koupit na inzerát i za 20 t., takže bys i ušetřil

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

5

Ja bych to taky prodal a koupil SVT 3 PRO, kdyz uz samostatnej predzesilovac, tak k nemu i samostatnej koncovej, ale podle me kombinovat predzesilovac SVP PRO s tim tvym zesilovacem je skoro skoda. SVT 3 PRO je klasika, hrat to bude stejne, bude to skladnejsi.

0 xLajků:

6 Naposledy upravil: johnybass (20. 12. 2006 10.04:13)

salof napsal:

to SVT3 se dá koupit na inzerát i za 20 t., takže bys i ušetřil

No dokonce jsem viděl docela solidní nabídku za 18.000,- ale zareagoval pozdě. Potom je všechno okolo 23.000,- a novej stojí 27.000,- tak mi to přijde jako zbytečnej risk...Ale asi opravdu radši našetřím na tu SVT trojku...je to jistota...

0 xLajků:

7

A když už jsme u toho...časem bych k tomu chtěl bednu Ampeg 610, ale nikdy jsem ji ještě nezkoušel. Na SVT-3 jsem hrál jak s 810, tak s 410, tak předpokládám, že 610 je nejrozumnější kompromis...ale nemáte s tím někdo víc zkušeností???

0 xLajků:

8

hral sem na ampeg B2RE + ampeg 610 a myslim si ze 100% neni co resit - vybornej box.

peavey t 40, sx pj vwh, greco jb600n, yamaha pulser 450
peavey mark VIII xp, ampeg svt III pro, trace elliot 1248h, peavey mega sub 1x15BW
tech21 xxl, tc spectracomp, boss xl 20, digitech bp 80
0 xLajků:

9

souhlas s kubsem, jednak to vyjde nastejno, dokonce SVT3 ma vetsi koncovy vykon, ale hlavne je jednodussi stehova jeden kus nez dva i kdyz mensi, ten SVP PRO by nebyl spatnej kdybys k nemu mel treba dobrej koncovej lampovej silic, to by asi bylo jeste vetsi zraso nez SVT3

Fender Precision Bass 1975, SOUNDCITY 200+, AmpegSVT412, CryBaby105Q
oblibene fraze: olse, javor, jasan, japan, nikl, ferrit, ECC832, ECC83, ECC82, ECC81, KT88, EL34
0 xLajků:

10

Tak o stěhování mi nejde, všechno to mám v jednom racku a pěšký se s tím tahám max od auta k pódiu...ale z ostatních důvodů bude SVT 3 určitě lepší.

0 xLajků:

11

No já používám SVP PRO a k tomu koncák BV Audio a spokojenost se zvukem na 100%.Akorát přemýšlím o tom,že to střelím kvůli tomu,že to je trošku bedna a blbě se nám to skládá spolu s ostatním aparátem do fabie.Kdyby se s tím někomu chtělo tahat,tak mě může kontaktovat,třeba se domluvíme nějak tongue

0 xLajků:

12

johnybass napsal:

Právě řeším dilema, jestli je lepší Ampeg SVT3-PRO nebo si nechat B2RE, na který už rok hraju, a dokoupit si k němu SVP-PRO...
Nemáte někdo zkušenosti??? Kombinaci B2RE a SVP-PRO jsem ještě nikdy možnost odzkoušet neměl...

ten B2R určitě prodej, to je hroznej zesilovač, strašně sterilní a tenkej, navíc hraje s malým zpožděním - starý obvod z roku 1986 (říkal mi to jeden technik, co se v ampegu docela vyznal)

Svt3Pro jsem měl v kombinaci 6x10 SVT boxu, bylo to hodně hlasitý a solidní, ale zesilovač mi přišel, i když měl 5 lamp v preampu, příliš málo hřejivej, bylo to pořád hodně tenký.

Ten box 6x10 je super, mezi nim a 8x10 neni skoro rozdíl, ale oba jsou děsně těžký, stěhovat to třeba do podzemního klubu po schodech je peklo.

Podle mě je ideální od Ampega ten box svt 4x10 hlf - je to zkrácená 8x10 a výborně tlačí..

Baby, you can drive my car
0 xLajků:

13

SLOT-BASS napsal:
johnybass napsal:

ten B2R určitě prodej, to je hroznej zesilovač, strašně sterilní a tenkej, navíc hraje s malým zpožděním - starý obvod z roku 1986 (říkal mi to jeden technik, co se v ampegu docela vyznal)

Svt3Pro jsem měl v kombinaci 6x10 SVT boxu, bylo to hodně hlasitý a solidní, ale zesilovač mi přišel, i když měl 5 lamp v preampu, příliš málo hřejivej, bylo to pořád hodně tenký.

Ten box 6x10 je super, mezi nim a 8x10 neni skoro rozdíl, ale oba jsou děsně těžký, stěhovat to třeba do podzemního klubu po schodech je peklo.

Podle mě je ideální od Ampega ten box svt 4x10 hlf - je to zkrácená 8x10 a výborně tlačí..

O 4x10 jsem uvažoval původně, ale občas jsem si ji půjčil od kámoše a na B2RE jsem se zvukem fakt spokojenej nebyl, možná to ale mohlo být i hlavou, protože na 8x10 jsem měl samozřejmě taky vždycky lepší. No uvidím, až si pořídím SVT -3 a vyzkouším to potom...

0 xLajků:

14

Mno co ja sem tak četl tak 610 prej líp tlačí než 810 takže na větší podia ideal smile po mě je ideal 2x10" + 1x15" ale to je jinej topic wink

Basy: OLP MM3 Natural, Jolana D-bass se snímači Basslines
Aparat: Mesa BASS 400+ by Rockwell, Gallien-Krueger NEO410, Korg DTR 1000, Behringer BX600
Efekty: MXR Bass D.I.+, Behringer - Bass Chorus, Beta-Aivin - Bass Eq. 3x , Digital Reverb, MultiEffect.
Kabeláž: Planet Waves
Struny: D´Addario (.050-.135) & Ernie Ball (.045-.105)
0 xLajků: