1

Téma: Repra u komba ???

cus uz se to tu parkrat rozebiralo, ale pac uvazuju o novym kombu ..nakym mensim co se vejde pohodlne do kufru  osobaku..
a jak sem o tom uvazoval pokud je to stejny kombo tak ten zvuk ven (do lidi) se stejne v 95% bere ze zesaku a ne z repraku takze by to melo vyjit nastejno ne??
takze je asi lepsi koupit 2*10 pac je konkretnejsi a je lip slyset resp je mu lip na podiu rozumnet...
nebo je v tom nakej rozdil ???

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

2

Re: Repra u komba ???

taková anketa je tu snad už ode mně?...

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

3

ja vim ..ale ta tvoje byla o bednach :-D tadle je vo kombech hlavene se mi nechtelo jenom psat suchou otazku :-) .. je jasny ze jinak bych chtel 6*10 clasic ampega :-)

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

4

Kombo jenom tak na doma jinak v něm žádný plus nevidím.Líbí se mi Phil Jones chtěl bych to zkusit.

Spector NS 5 CR, GK 1001 - 90's Style jak ta kapela RHCP, Symetrix, H&K BC410H
Jolča Jantar 4
0 xLajků:

5

asi bych vahal mezi 1x15  a 2x10, kazdy ma neco, patnactka basovej fundament, desitky zase o neco vetsi plochu a citelnejsi vejsky, no mam z podia zkusenost jenom s 1x15 a bylo to v pohode a pak s 1x12 a to mi moc nestacilo, takze fakt nevim, zase na velikost a vahu spis tu 1x15 s nejakym citlivejsim reprakem

Fender Precision Bass 1975, SOUNDCITY 200+, AmpegSVT412, CryBaby105Q
oblibene fraze: olse, javor, jasan, japan, nikl, ferrit, ECC832, ECC83, ECC82, ECC81, KT88, EL34
0 xLajků:

6

hele ja sem se asi zamiloval do Markbass k moji minimalisticky base by se to hodilo a co sem cet recenze tak je to skveli...  este mit navic tech 30 hadru ... taky by asi vadilo nechavat ho ve zkusebne:-D ... asi bych ho schoval pod postel a vubec na nej nehral :-D

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

7 Naposledy upravil: m3 (17. 12. 2006 21.53:13)

BTW ad zakerne snizenireputace panem sefem juhuuu ...ja sem to sem dal pac sem chtel poradit a hlavne si myslim ze je rozdil mezi malou kombem a velkou bednou velkou bedmu bych chtel urcite 6*10  a rozhodne bych nechtel 2*15 na tu sem hral parkrat a kdyz sem hral sam pohoda ale s kapelou sem se poradne neslysel rep slysel hrozne nahlas basu ale ne co hraju za tony...
ale u "malyho" komba si nejsem jistej jestli ty 2 10ky nebudou az moc ostry ... jestli neni lepsi ta 15ka ... ja mam ted 12ku a samotna je az dost vostra ...ale 2 10ky by tim ze sou 2 mohly tu vostrost trochu rozplyznout ... idyz nevim na 2* 10 sem hral jenom na krugera rb1001 hlavu s krugrackym boxem 2*10 a moc mne ten zvuk nebavil... ale nemel sem moc cas to stelovat ... zvlast kdyz mi puci svycar svuj aparat na to abych pred nim 1/2 hodky hral tak se mi nechtelo mu v tom moc delat bordel idyz rikal ze si to muzu nastavit jak chci ....

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

8

No ja chodim na hospodský umění s Rolandíčkem kde je 1x10", když do toho začnou řezat škopky tak je to slabý, ale zvukově nejlepší minikombíčko, který sem kdy zažil a v pohodě ho bafnu do jedný ruky a do druhý basu (ve futrálu eště nosím 10m prodlužovák kdyby nebyla zásuvka blízko). Sem absolutně vyváženej a vodnesu to takhle hodně daleko.(1km)
   Když hraju se škopkama tak si beru Bércáka (vlastní název pro upravenýho Behringera Bx600). Furt se to dá vodnýst v ruce, ale daleko s tím krámem nedojdu. Takže s 12" nebo 15" kombem ujdu tak 50m.
   Kdyby mě zas chytlo hraní na "dvojmužnej" apec, tak bych šel do 4x10", nebo 8x10".
Mňo asi tak z hlediska pohodlnosti - zvukově to neřeším,  bo je na pódiu vždycky takovej bugr.. smile

Blekbanez TR, Cort Action,Roland Cube-30B, povedeně upravenej kus Behringer BX 600, + netradiční spojení (můj vynález) Laney AH 200 s LEM 350SA - Tak to fakt tlačí...   
Nó, holt sem hospodskej šumař smile
Co tóó ??
0 xLajků:

9

jo este mam vlastne jeden dotaz vali se mi ve zkusebne naky no-name resp name=Speka repro... kery sem vymenil za celestionskou 12ku pac mi prislo dost podezrely a moc to nehralo... teda s tim celestnem to nehraje zas co tolik lip ... ale kdybych si na to udelal bedynku a mel vlastne 2*12 zmenil by se charekter toho soundu ..nebo by to bylo naopak este vic nastredovany ??
btw.. taky sem uvazoval ze bych si koupil to samy kombo co mam este jednou a propojil je (jeden preamp +2 koncaky s reprem) vytup i vstup tam na to sou ... a stejna otazka  hralo by to jinak nebo 2* stejne ??
jo a posledni kdybych vymenil tu 100ku repro (60ka combo) za naky silnejsi (vetsi vykon) ovlivnilo by to zvuk?? jako ze by to hazelo zkresleni az na vyssi hlasitosti?? pac takle to potichu hraje supr ..nahlas s 18 kou bo i 15kou boxem taky ale samotny nahlas je to dost takovy udrnceny nekulaty....

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

10

Hele, m3, čím to, že v tvejch anketách skoro nikdy nenajdu možnost, kterou bych zaškrtl? Tady to taky není výjimka: ani 2 x 10, ani 12, ani 15, ani víc 8miček nebo 5tek - ale pouze a jedině 4 x 10!

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

11

pac 4*10ka je uz dost velika krava ... to uz se se nevejde do kufru osobaku :-D teda nakejch jo ale pak uz se tam moc veci nevejde .. ja sem chtel spis posouzeni 2*10 vs 15.. ty ostatni sem tam dal proto aby si jejich pripadni vlastnici mohli prihrat polivcicku a nemuseli remcat :-)

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

12

Jo táák... tak teda 2 x 10, na disco basu ideální - oktávy musej´ zvonit! Patnáctka ti to spíš rozhuhlá...

0 xLajků:

13

kdybys věděl co dokáže taková pořádně vyštavená horna....:) co je pak sklíčko...disco

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

14 Naposledy upravil: m3 (18. 12. 2006 16.20:54)

mikulik napsal:

Jo táák... tak teda 2 x 10, na disco basu ideální - oktávy musej´ zvonit! Patnáctka ti to spíš rozhuhlá...

nojo ale reggae spodky musej dunet to je ten muj problem :-D a este k tomu mam rad hrajivej nastredovanej vintage zvuk ...a tydle tri veci potrebuju narvat do jednoho aparatu .. :-)

teda castecne sem to poresil naklonem snimacu ze mam kobylkac bliz k vysokejm strunam a krkac naopak ..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

15

mikulik napsal:

Hele, m3, čím to, že v tvejch anketách skoro nikdy nenajdu možnost, kterou bych zaškrtl? Tady to taky není výjimka: ani 2 x 10, ani 12, ani 15, ani víc 8miček nebo 5tek - ale pouze a jedině 4 x 10!

ech, echm, chtel si rict 4x12 a ujela ti ruka, zeee? to se da vozit i v osobaku, ono idealni osobak pro basaka je ford mondeo combi lol lol lol
http://www.fischer-autohaus.de/save/images/200510181129641708.jpg

oblibene fraze: olse, javor, jasan, japan, nikl, ferrit, ECC832, ECC83, ECC82, ECC81, KT88, EL34
0 xLajků:

16

tam se vejde i rakev ne?? nebylo to puvodne navrzeny jako pohrebak??:-D

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

17

harvey: No, já vozím kombo se čtyřma desítkama ve stodvacítce na zadních sedadlech... musím je sklopit a zadníma bočníma dveřma ho tam nasoukat. Je to docela cool, jednou to nafotím a ukážu big_smile big_smile

Mimochodem, včera trhla stodváca další rekord: Jeli jsme na zkoušku a vešli jsme se do ní tři lidi, kytara a basa a ještě - tramtadáá - celý bubny. To je prostě náklaďák...

0 xLajků:

18

m3 napsal:

tam se vejde i rakev ne?? nebylo to puvodne navrzeny jako pohrebak??:-D

no skoro, skoro smile

to mikul: bud rad ze nemusi ty dvere vysazovat smile jo a kolik tech lidi sedelo na strese?

0 xLajků: