1

Téma: problém s vstupem na kabel

Dobrý den mám takový problém přestala mi hrát basa, a myslím si že problém je ve vstupu na kabel (nejsem žadný profík takže nevím ty názvy, prostě tam kam strkám kabel) když s kabelem pootočím tak basa na chvilku zase začne hrát

jde to nějak vyměnit, opravit?

budu vděčný za každou radu

0 xLajků:

2

Re: problém s vstupem na kabel

Jaká basa? Jaký konektor? Pokud je to fendří klasika tak vytáhnout a přihnout plíšek...

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

3 Naposledy upravil: Barius (02. 03. 2015 17.28:55)

záleží na tom jaký máš vstupní otvor - tzv. jack samice - pokud máš jack zepředu tam jak máš ovládací potenciometry tak by to měl být tady tento - http://www.kapodastr.cz/fotky32623/fotos/gen320/gen__vyr_375DSCN3458.jpg - u toho by to mohlo jít, tak že přihneš vnitří kontakty více ke středu otvoru, tak aby více tlačily na zastrčený kabel.

pokud máš ale vstupní jack z boku - což by mohl být tento  http://pictures.content4us.com/products_high_res/NTR-NYS221.JPG
tak ten bys nejspíš musel vyměnit.

edit
tak s Paparatzzim jsme se časově strefili s dávkou první pomoci smile

PROFÜL
AVBS5 ´99/00 & EBS HD350+Genz Benz GB212T+115 Emi Gamma+Warwick WCA 211Pro(2x CELESTION BN10-200S)
♫♪♫♪ tak tohle je pro mě španělská vesnice
0 xLajků:

4

děkuji moc za rady, mám ten ze spoda

a ještě se zeptám myslíte že by to mohlo být něčím jiným než tím čím myslím?

0 xLajků:

5

Bud máš pojebanej ten konektor, nebo od něj urvanej kablík. Každopádně, podle toho co píšeš pochybuju, že by sis to připájel sám, takže šupito presto někam do servisu.

JB 60 MiM, PB/JB MiM, Sandberg Electra PB, Cort A4 OPN, JB SQVM70, JB SQVM FL, Jaguar Bass SQCV , PB (skládačka), Hofner 500/1 1965
Trace Elliot Transit -> Trace Elliot ELF -> 2x110, 210, 115, HA3500, Roland Cube 30
Shure 58A beta -> TC Helicon Harmony Singer
0 xLajků:

6

Odkud seš? Nemáš vyplněný profil..

G&L L-2000 1984
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
0 xLajků:

7

jsem z Tábora, sám bych si to nepřipájel

0 xLajků:

8

FlashFpx napsal:

Tak třeba by pomohl Matej.

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

9

Aby z té basy nedostal infarkt big_smile, tu basu jsem koupil abych zjistil jestli by mě to bavilo s tím že pokuď ano koupím nějakou dobrou, jenže doba se změnila a teď nejsou peníze na novou a než budou tak zatím chci zase zprovoznit tuhle co teď mám.

0 xLajků:

10

Rekni nam co je to za basu, i ze spodu muze byt klasicka samice. Neni nic lehciho nez vzit sroubovak a mrknout se.

G&L L-2000 1984
0 xLajků:

11

měl by to být tento křáp http://aukro.cz/baskytara-basova-kytara … 51387.html

0 xLajků:

12

u svého ATK jsem měl nedávno též problém.)Dokonce mi to i sem/tam střílelo a dělalo nepříjemné divné rány)Zajel jsem k panu Procházkovi do Pardubic a bylo na počkání opraveno-samozřejmě výměna samice v base-původní už byla vymačkaná.Stěžoval jsem si i na zvýšenou citlivost nástroje v prostředí sálů s triakovou regulací.Proměřením mistr zjistil,že již špatně-téměř vůbec nepřevádí zem z pod kobylky na kostru a struny tím pádem nebyly téměř uzemněny a chytalo to ty triakové špice.No už mám naštěstí pokoj.čauwec J.

Trace Elliot Club #6 basa ATK-305 Ibanez,hlavaTE- AH 400 SMX,box TE-1028H a TE-1818 ,ladička Sabine RT7000 USA
0 xLajků:

13

Aidamos napsal:
FlashFpx napsal:

...zcela určitě. Dám ti to dohromady, to není problém. wink

0 xLajků:

14

FlashFpx napsal:

měl by to být tento křáp

...to nevypadá úplně zle. Dones jí, já ti ten jack opravím a basku ti seřídím, to bude hrát v pohodě neboj. wink

0 xLajků:

15

No ono jetá Fokuska či skvér....

G&L L-2000 1984
0 xLajků:

16

Matěj poslal jsem ti sz

0 xLajků:

17

FlashFpx napsal:

když s kabelem pootočím tak basa na chvilku zase začne hrát

teď mě tak napadlo, nebude to třeba vadným kabelem  k base? Zkus jiný kabel abys vyeliminoval příčinu!

PROFÜL
AVBS5 ´99/00 & EBS HD350+Genz Benz GB212T+115 Emi Gamma+Warwick WCA 211Pro(2x CELESTION BN10-200S)
♫♪♫♪ tak tohle je pro mě španělská vesnice
0 xLajků:

18

tak kabelem to není

0 xLajků:

19 Naposledy upravil: Matej (09. 03. 2015 22.36:17)

Aidamos napsal:
FlashFpx napsal:

...byl to jen upadlej drátek na jacku,...práce asi na 3 minuty. wink Ale když už si tu basu donesl-a já skouknul stav, nedalo mi to tu basku dát trochu do slušnýho stavu.Zabrousil jsem na ní pražce-problém levný basy, snížil ten půlkilometrovej dohmat utažením krku-byl hodně do luku, snížil výšku na kamenech, snížil a přilepil nultej pražec-byl vysokej a na volno položenej.Pak sundal krk a vyčistil patku krku v těle a přeletoval ten obráceně zapojenej krkovej snímač, plus přeletování všech kontaktů-vše bylo jak je u levných bas zvykem, jen tak "přismrchtaný". Podložil snímače gumou,...(nebyla tam-asi číňan zapoměl), dotahl kobylu a poťáky v těle. Pak seřídil snímače a doladil oktávy. smile Možná ještě,...kdybych ti na ní dal některý ze svých "ohraných" strun, bude to ještě asi tak o 100% lepší, než ty mrtvoly co na tom máš. wink Ale já jak mám sady jen na pětky, kde je kolík G-éčka dole, pak na čtyřku kde je kolík na konci hlavy je struna krátká. Každopádně ty struny co na ní máš už jsou po smrti. sad Jinak ta basa je koukám zánovní,..moc na ní hráno nebylo-ale levnej kousek, tudíš "dodělej si doma". smile Jde ale teď poměrně dobře seřídit a nemá žádnou vadu. Po všech těch věcech a se slušnýma strunama by to nebyla vůbec marná baska,...byl bys překvapenej, jak ta basa vlastně hraje. wink

0 xLajků:

20

FlashFpx napsal:

měl by to být tento křáp http://aukro.cz/baskytara-basova-kytara … 51387.html

....ne, to není ona. hmm Ta tvoje je o třídu lepší,...lepší snímače, pravděpodobně lepší zpracování, hežší hmatník, pak jiné uchycení krku-pěti šroubama (u té na obrázku jen čtyřma),..trochu jiné proporce a umístění snímačů, jiné řešení imbusu krku,...no prostě ta tvoje není ta z obrázku na Aukru. wink

0 xLajků:

21

Matej napsal:

...byl to jen upadlej drátek na jacku,...práce asi na 3 minuty. wink Ale když už si tu basu donesl-a já skouknul stav, nedalo mi to tu basku dát trochu do slušnýho stavu... "hromada věcí, co jsem ani pomalu nevěděl, že je u basy potřeba udělat, aby dobře hrála" - Dudis

Tak takovéhoto šikovného člověka bych v HB taky potřeboval, hodit holku do giga a vyrazit na kytarovou gyndu, pokecat, nechat si poradit co a jak (nebo koukat přes rameno), zaplatit, pozvat na pivo, ještě pokecat a hurá domu se seštelovanym nástrojem. Jet ke kytaráři k Čáslavi bude asi holt jediný řešení, sice bych bral osobnější přístup, ale co nadělám... sad

Tento dotaz se na první pohled bude zdáti OT (neni), ale že když zapomenu po zkoušce baterku v šufleti basy a další neděli je mrtvá, to bude asi blbý zapojení na tišťáku preampu a/nebo na jacku, co? Jinak s jednou baterkou odehraju klidně cca.

Fender AS PB, Ibanez ATK-305, Aria IGB-49 (SBS pups)
Morley PFW, MXR M80 DI+
TCE RH450+RS210C+RS212, TCE BG500-210
0 xLajků:

22

Dudis napsal:

Tak takovéhoto šikovného člověka bych v HB

dyk tu mas Choteboraka smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

23 Naposledy upravil: Lukáš (10. 03. 2015 11.28:10)

m3 napsal:

dyk tu mas Choteboraka

Umím akorát vyměnit struny a seřídit oktávy, maximálně něco připájet...

0 xLajků:

24

m3 napsal:

dyk tu mas Choteboraka smile

Ajóóó a já myslel, že tu jsem na okrese (ne-li na celé Vysočině) úplně opuštěn. big_smile

Lukáš napsal:

Umím akorát vyměnit struny a seřídit oktávy, maximálně něco připájet...

To jsme na tom stejně. neutral

Morley PFW, MXR M80 DI+
0 xLajků:

25

Velice bych chtěl poděkovat Matějovi za skvělě odvedenou práci, Basa zni o dost lépe navíc se na ní o dost lépe hraje asi hlavně díky malému dohmatu. Nečekal jsem že z tak levné basy se dá udělat docela dobře hrajicí nástroj. Když bych měl srovnat basu předtím a teď tak to jsou nebe a dudy, navíc mě to hned zase nakoplo pořádně do hraní, a to vše vlastně skoro zadarmo, kdyby na světě bylo víc takových lidí tak se nám tu všem žije hned o dost lépe. Takže bych chtěl ještě jednou velice poděkovat.

0 xLajků:

26

Dudis napsal:

A když jsme u toho preampu, docela bych rád tak nějak měl možnost přepnout do pasivu.

Tenhle problém jsme řešil, když jsem do basy dával michalíka. Pokud máš všechny potenciometry zapojený do preampu, kterej je "back-box" tak máš skoro smolíka, pač bys v pasivu nemohl ovládat volume ani poměr snímačů.

Nouzově můžeš použít dvojitej (tandemovej) potenciometr a v pasivu použít jen jeden snímač a propojit ho na výstup.

V nouzi by asi stačil i jeden přepínač (připojenej na konektor) z push pull potenciometru ale lepší by byl dvojitej páčkovej a přepínat i na vstupu.

Záleží na tom preampu...

JB 60 MiM, PB/JB MiM, Sandberg Electra PB, Cort A4 OPN, JB SQVM70, JB SQVM FL, Jaguar Bass SQCV , PB (skládačka), Hofner 500/1 1965
Trace Elliot Transit -> Trace Elliot ELF -> 2x110, 210, 115, HA3500, Roland Cube 30
0 xLajků:

27

Atvečko napsal:

...když jsem do basy dával michalíka.

...u Michalíka mi vadí, že u těch jeho "spešl" poťáků-atipické hodnoty, nejsou na korekcích uprostřed aretace. sad Jinak u většiny aktivů nejde do aktivu každej snímač zvlášť ne? Bývá nejdřive poťák mix snímačů a z toho pak do aktivu. V tom případě to jde s tím tandemovým poťákem pak poměrně lehce přemostit switchem na aktiv/pasiv. smile Ale vzpomínám si třebas, že u Laklanda 55-01, kde je sice přepínání aktiv/pasiv, ale pasiv jen vyřadí korekce (takže bez baterky to nehraje ani v pasivu),...tak tam by bylo přemostění vyloženě aktiv/pasiv problem. roll

0 xLajků:

28

já mám třeba nějakou jebku, která má dva vstupy (na snímače),  výstup  a 5 potáků zapojenejch do preampu. A buhví jak je to tam pozapojovaný, páč je to zalitý smile

Pokud je ale volume a mix mimo preamp, pak je to samosebou jednoduchý, jenom se to za volume přemostí na konektor. Stačí i jeden přepínač na push-pull

0 xLajků:

29 Naposledy upravil: Matej (10. 03. 2015 23.57:03)

Atvečko napsal:

já mám třeba nějakou jebku, která má dva vstupy (na snímače),  výstup  a 5 potáků zapojenejch do preampu. A buhví jak je to tam pozapojovaný, páč je to zalitý smile

...tak to je pak na pikaču. smile Osobně mám rád aktivy, kde basa na pasiv hraje bez baterky,...vyjma snad MM. Skvěle je to když - třebas u jedné z mých bass-viz obrázek (Fanndec Bass5), kde basa hraje v pasivu i bez baterky a při přepnutí na aktiv se barva ani síla tónu skoro nezmění-až když přidám korekce. Je fakt, že basu jsem komplet celou abgrejdoval-tedy i komplet elektriku-tak jsem si zapojení důkladně prohlédl. Basa byla za pár korun v nevalném stavu a mě baví mě se v tom vrtat. smile Pak u těch aktivů mi většinou vadí, že se okruh spíná v jacku-zasunutím kabelu. sad Takže když má někdo ve zvyku na basu denně hrát, jen jí pokládat vedle PC do stojanu s kabelem-jackem nevytaženým třebas 14 dní tak jak to dělám já, je vlastně aktiv stále "pod proudem" a baterka se zbytečně vybíjí. Takže na své basy-když je to možní implantuju ještě switch na vypínání baterie. To by třebas řešilo problém s vybíjením baterky jak tu psal myslím Dudis.  wink

0 xLajků:

30

Ja jsem si to pořešil miniaturním páčkovým přepínačem se třemi polohami - nahoře aktiv uprostřed vypnuto, dole pasiv.
Chtěl jsme přidat i LEDku, ale dřív jsem tu kytaru prodal smile

0 xLajků:

31

Nojo, tak jsem koukal na fotky z šachty a je to přibližně tak, jak psal Atvečko. Signál ze snímačů jde do balance poťáku a všechny korekce (všechny vesměs navíc 100kOhm B) jdou do tišťáku preampu (viz. fotky), čili mám asi smolíka s nějakým tim přepínáním, co? sad
http://baskytara.com/img/m/3312/t/p19g3rvbjf14uh1g8b7b4bgkj5d3.jpg
http://baskytara.com/img/m/3312/t/p19g3rvbji14rhld6mf33s81t9a4.jpg
Včera, když jsem šel spát mě ale tak napadlo, co kdybych ty pitomý čínský střeva vyvrhnul, nakoupil pořádný poťáky, mono jack, udělal zapojení 2x volume a 2x tone (pro každý snímač zvlášť) a měl bych klid i  zvuk bez nervů s baterkou. smile Myslim, že by to nebylo špatný řešení a mohl bych si hrát hezky se zvukem, co myslíte? Stejně mě ty korekce aktivky na base šíleně lezou krkem a aktiv (pokud bych měl možnost pasivu) bych stejně nevyužíval...
Fungovalo by to, kdybych oba snímače zapojil každej zvlášť dle schema třeba pro PB (1xvol, 1xtone) a oba signály spojil na výstupu na jack?
Díky za fundované názory.

Morley PFW, MXR M80 DI+
0 xLajků:

32

Dudis napsal:

Včera, když jsem šel spát mě ale tak napadlo, co kdybych ty pitomý čínský střeva vyvrhnul, nakoupil pořádný poťáky, mono jack, udělal zapojení 2x volume a 2x tone (pro každý snímač zvlášť) a měl bych klid i  zvuk bez nervů s baterkou. smile Myslim, že by to nebylo špatný řešení a mohl bych si hrát hezky se zvukem, co myslíte?

jestli te ten aktiv neba tak to klidne vyndej smile ja sem si to taky u jedne GL2000 vyndal smile teda ono to bylo nejak podivne odpojene uz predtim tak se mi s tim nechtelo srat a dal sem tam 2x vol tonovku a rozepinani civek na kazdej snimac zvlast  prepinani snimacu (byli tam 3 prepinace tak abych je vyuzil big_smile ... smile a variability mam az az a bavi mne to a uvazuju ze bych to udelal i ASATu big_smile ..

Dudis napsal:

čili mám asi smolíka s nějakým tim přepínáním, co? sad

urcite by to slo nejak vymyset .. teda pkud bys chtel ddelat diry do basy tak neni problem.. jeden prepinac by za balanci by to vyresil .. pripadne bez der i push-pull kdybys sehnal 100kovej.. ale pridel bys o volume..   a to by slo obejit zapojit ten volume z aktivky bez regulace a dat za nebo pred tu aktivku nakej obyc volume potak stejne vesmes se volume potak na base vyuziva spis jako on/off big_smile ...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

33

FlashFpx napsal:

Nečekal jsem že z tak levné basy se dá udělat docela dobře hrajicí nástroj.

Jo, jo, seřízení udělá strašně moc. A taky nový struny wink

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

34

Aidamos napsal:
FlashFpx napsal:

Nečekal jsem že z tak levné basy se dá udělat docela dobře hrajicí nástroj.

Jo, jo, seřízení udělá strašně moc. A taky nový struny wink

...ona ta basa nebyla vůbec špatná. Jen byla totálně neseřízená. Obrovskej dohmat,...na ladění oktáv na kamenech asi nikdo nikdy nešáhl. To přebroušení pražců nebylo potřeba že by byly ohrané,...naopak, byly skoro netknuté, ale na těch levných basách je to často potřeba je u nové basy přelíznout-pak můžeš jít s dohmatem pěkně nízko a tak,...dyk ty víš jak to je. smile Pak ty nový struny-samozřejmě,....právě ale u nových strun jsou hodně čitelný ty nedostatky hmatníku-když ty pražce nejsou výškou stoprocentní a tak. wink

0 xLajků:

35

Matej napsal:

To přebroušení pražců nebylo potřeba že by byly ohrané,...naopak, byly skoro netknuté, ale na těch levných basách je to často potřeba je u nové basy přelíznout-pak můžeš jít s dohmatem pěkně nízko

čím to brousíš ?

0 xLajků:

36

Atvečko napsal:
Matej napsal:

To přebroušení pražců nebylo potřeba že by byly ohrané,...naopak, byly skoro netknuté, ale na těch levných basách je to často potřeba je u nové basy přelíznout-pak můžeš jít s dohmatem pěkně nízko

čím to brousíš ?

...daj se na to koupit radiusové špalíky (http://www.hosco.cz/hosco/eshop/5-1-Pra … eni-prazcu),...a pak jemnej a hodně jemnej smirek. Ale je to poměrně pracný,...musíš přelepit hmatník mezi pražcema a tak. A krk musí být rovnej,...jde jen o to zaleštit případné vystouplé prače-dost častá věc u levných bas. Ale do vážnějších akcí se taky nepouštím. Mě to jednou ukazoval Standa Papež v Jílovém u Prahy. Takže na vážnější broušení,...či jiné operace taky zajedu raději za ním. smile

0 xLajků:

37

Pane jo, to jsou rance, když uvážím kolik to stojí, když si to nechám udělat.

Každopádně basa neni straťák takže nějaký to zadrnčení o pražce stejně neřeším smile

0 xLajků:

38 Naposledy upravil: Matej (11. 03. 2015 23.45:40)

Atvečko napsal:

Každopádně basa neni straťák takže nějaký to zadrnčení o pražce stejně neřeším smile

...taky mi lehké drnčení nevadí,...mám struny poměrně nízko, ale u těch nových levných bas je často potřeba ty pražce přelíznout. Občas mi někdo nějakou basku na seřízení donese-poprosí-často z kluků-mlaďasů začátečníků co občas učím,..ale já to dělám většinou-kamarádům za darmiko, nebo prostě za hubičku. Jsem blbej,...mí říká kamarád. big_smile

0 xLajků:

39

Matej napsal:

... Občas mi někdo nějakou basku na seřízení donese-poprosí-často z kluků-mlaďasů začátečníků...

Tak si tak řikám, myslíš, že bych si časem mohl udělat vejlet za Tebou do Tábora? Veskrze by šlo asi o kompletní gynekologickou prohlídku, jako v případě Flashovy basy. smile Sice hraje, ale mám pocit, že má na víc. big_smile Rád bych, aby byla v cajku a ještě se něco přiučil. smile

Morley PFW, MXR M80 DI+
0 xLajků:

40

Dudis napsal:
Matej napsal:

... Občas mi někdo nějakou basku na seřízení donese-poprosí-často z kluků-mlaďasů začátečníků...

Tak si tak řikám, myslíš, že bych si časem mohl udělat vejlet za Tebou do Tábora? Veskrze by šlo asi o kompletní gynekologickou prohlídku, jako v případě Flashovy basy. smile Sice hraje, ale mám pocit, že má na víc. big_smile Rád bych, aby byla v cajku a ještě se něco přiučil. smile

A ty jsi z Havl.Brodu? Přes Havl.Brod tak 1x do měsíce jezdím, tak bych se na basu mohl podívat,...třebas je vážnější prohlídka zbatečná. smile

0 xLajků:

41

Matej napsal:

A ty jsi z Havl.Brodu? Přes Havl.Brod tak 1x do měsíce jezdím, tak bych se na basu mohl podívat,...třebas je vážnější prohlídka zbatečná. smile

Jojo, jsem. smile Tak to by byla paráda, kdyžtak mi pak napiš, až budeš mít cestu a hlavně čas, do SZ a domluvíme se. wink No naivka nejsem, přece jen je to holka čínská šikmooká. Asi by to nějakou hlubší prohlídku chtělo. smile No ale nechám to na Tvém odborném oku...

Morley PFW, MXR M80 DI+
0 xLajků: