Téma: nultý pražec
Neví nekdo kde sehnat nultej pražec? Odlomil se kousek u struny E takže občas vilítne struna zdražky.a nemuzu sehnat kde ho koupit a zdali servis nebo vimenit sam
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Baskytara » nultý pražec
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Neví nekdo kde sehnat nultej pražec? Odlomil se kousek u struny E takže občas vilítne struna zdražky.a nemuzu sehnat kde ho koupit a zdali servis nebo vimenit sam
mejvaj ho v hudebninách..... ale vždycky jsem sehnal jen na precision (na širší krk)
Co máš za basu?
Hudebniny, někdy se stane, že je špatně přilepenej původní, je třeba novej podložit, nechal bych to na servisu ( v dobrejch hudebninách)...
na kazdou basu je trochu jinej a taky zalezi co chces, kost, plast, grafit, kov moc faktoru,
hudebniny, servisy, rekni odkud jsi a co mas za typ basy a neco vymyslime
mě se na tom fokusu rozesral, tak jsem ho musel odloupnout z ibanezy a dát na fokus
sem z prahy a ta basa je dimavery a na materialu je mi celkem jedno ale spís asi nakej pevnejší
to mi moc nerekne, dimavery dela spousty kopii, stav se v Praze treba na Jiriho z Podebrad v ulici U Vodárny jsou hudebniny kde meli hafo nultej prazcu plastovejch a meli tam i kost na vyrobu, akorat by sis to musel vybrousit, taky muzes koupit tu kost a nechat si to vyrobit u kytarare
co sem koukal na papezovi strankytak ten je snad i vyrabi...
skoukni tema kytarari ...myslim ze ti to udela libovolnej kytarar... nebo s tim skoc do aleximu
huml v michli má taky spoustu nultáků
Mě se na fokusu odjebal hned na první zkoušce,tak jsem si tam nechal udělat od kytaráře mosaznej a je klid
Mě se na fokusu odjebal hned na první zkoušce,tak jsem si tam nechal udělat od kytaráře mosaznej a je klid
to se ani nedivim...už když mi ho dávali, tak jsem si řikal, že má nějákej divně přilepenej nulák, ale vše ostatní bylo ok, tak jsem si prostě řekl, že když se nulák posere, tak ho vyměnim, no. To mě na těch fokusech dost sere, že maj parádní dřevo...hrubá basa je krásně udělaná a pak to dojebou nulákem našikmo, nezačištěnými výřezy pro snímače atd.
jj, fokusky jsou DODO
nic to ale nemění na tom, že ve své třídě hrajou nejlíp.
... některý...
Kup si uz zrovna kosteny, popr. si ho nech udelat, pokud jsi ochoten obetovat vic nez 20Kc za standardni plastak.
Chtěl bych se zeptat,jak má mbýt vysoko ten nultý pražec. Já ho mám takovej posunovací,ale vyhovuje mi jakžtakž,ale myslim si,že ho mám moc nízko,protože struny,jak vedou k natahování,se lehce zařezávaj do krku nad tim nultým pražcem...
Kup si uz zrovna kosteny, popr. si ho nech udelat, pokud jsi ochoten obetovat vic nez 20Kc za standardni plastak.
Na Dimaverku je 20Kc tak akorat
d.a.l.i napsal:Kup si uz zrovna kosteny, popr. si ho nech udelat, pokud jsi ochoten obetovat vic nez 20Kc za standardni plastak.
Na Dimaverku je 20Kc tak akorat
Pssst
Az na to prijde, aspon ji o neco lip proda, bude hrat o neco lip
no to sem ochten dat i mnohem víc co bych neudělal pro svoji basu ze? stejne sem cekal ze to bude stat tak kolem 2 kil
a co říkate na renovaci celí basy sem premejšlel ze bych misto nakupu nové tuhle casem rekonstruoval vyplatí se to ?
Asi bude zbytecne investovat penize do renovace. Spis ji prodej neco pridej a porid si nejakou lepsi. I kdyz nevim jaka je ta tvoje basa jak hraje,...ale upgrade stoji docela dost penez(snimace) a neni jiste, zda to prinese kyzeny rozdil ve zvuku.
a co říkate na renovaci celí basy sem premejšlel ze bych misto nakupu nové tuhle casem rekonstruoval vyplatí se to ?
Ackoliv jsem Tvou basu nedrzel, troufam si tvrdit, ze bude 100% lepsi penize usetrit a koupit novou (lepe jinou - starsi a kvalitnejsi).
Zkus si nekdy zaklepat na drevo Dimaverky a nejakeho lepsiho nastroje. Pokud bude drevo Verky znit podobne panelakovym dverim, je volba jasna. Ale to poznas casem sam (taky jsem si sveho casu myslel, ze mam (skoro) ten nejlepsi nastroj..)
O neco podobneho jsem se chtel pokusit a opravdu to nema smysl. Musel bys vymenit telo, pac ta DymaZverky co sem mel ja fak byla papundekl. Kdyz vymenis telo, zjistis ze celkovy dojem kazi krk a snimace a mechaniky, no a nemusim ti asi povidat ze by ses dostal vys nez s novou basou..
tak ten prazec uz je na míste byl od toho humla v michli takze díky za radu sice uz tam meli jenom dva druhy ale ten jeden se zrovna šiknul
u humla sou hodný akorát spíš akustický my elektrikáři si tam můžem dojít tak pro struny :-)
u humla mě zaujal akorát tak je jeden (slovy jeden!) kontrabas v rohu, protože je lepší než ta dřevotříska co jí mam půjčenou od hudebky (to ovšem neni žádná výhra, protože lepší je snad každej kontrabas). a kupoval sem tam svý historicky první struny (teď mam natažený druhý )
mne u humla zaujalo naky pouzdro na nakej etnickej nastroj kery vypadalo ze se do nej vejde moje kytar..padlo...:-D
njn pro nas toho tam moc nemaj ale nas bubeník si moc chvalí paličky od nich ... neco vydržej a prej tam nejsou moc drahy
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Baskytara » nultý pražec