Téma: Zvuk:je to basa či není
Zdravim,
prosím chci se jen zeptat zda tohle je baskytara ( akustická baskytara ) nebo normální akustická kytara , osobně jsem spíše pro kytaru, ale hádám se tu s kámošem, který tvrdí že jde o basu..?!
Děkuji
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Baskytara » Zvuk:je to basa či není
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Zdravim,
prosím chci se jen zeptat zda tohle je baskytara ( akustická baskytara ) nebo normální akustická kytara , osobně jsem spíše pro kytaru, ale hádám se tu s kámošem, který tvrdí že jde o basu..?!
Děkuji
měl jsi sem dát hlasování ![]()
já bych myslel, že to může být klidně obojí ![]()
Já teda hlasuju jednoznačně pro basu.
Teď to bude barytonová kytara nebo picolo bass jsme vedle všichni. ![]()
V normálních podmínkách - kytara , krkový snímač, hráno na strunách A, E.
Basák by přece něco takového takhle triviálně nehrál :-)
Kdysi mě kytarista takhle vytáčel - dal si krkový snímač a brnkal trsátkem na Ečku kolem G a basovalo mu to víc než mě :-)
Podle mě je to hraný na basu,...normálně na Gé struně-cis, E, D a G na Déčku a je to hraný s octáverem. ![]()
...zkusil jsem to,..a je to hodně podobný... http://bass-link.hu.cz/Pokus%2001/Pokus%2001.mp3 ... ![]()
Basa s oktáverem, tenhle hnusnej zvuk poznám na 100 honů.
Basa s oktáverem, tenhle hnusnej zvuk poznám na 100 honů.
....proč hnusnej? Když je kam se to hodí, tak to může znít fajn ne? ![]()
může to bejt i kytara s octaverem
může to bejt i kytara s octaverem
...néé, je to basa, hraná ve vyžších polohách. ![]()
Ta první ukázka má každopádně ten hlubší tón furt stejnej.
basa s oktáverem jj , ale ty vyhrávkové přechody mezi akordy jsou kytarové ne?
Mě to zní jako nějakej basovej sample naprogramovanej i v oktávě.
...no je to takový dost syntetický. ![]()
já bych řekl, že to jsou klávesy - takto rovně v jedné lajně to ani Matej nezahraje!
Basa to podle mě rozhodně není!
já bych řekl, že to jsou klávesy - takto rovně v jedné lajně to ani Matej nezahraje!
Basa to podle mě rozhodně není!
...no já myslím že je to basa. Ono,..bude to určitě vystřiženej kousek z nějaký písničky-studiový nahrávky,...tak tam ta basa bude zvukově očištěná,...ne tak syrová bez úprav jak jsem to nahrál já přímo do PC.
A navíc,...je tam zřetelně slyšet posun prstů přez struny do jiné polohy. ![]()
souhlas s Matějem... je to rozhodně studiová práce a imho nemá moc smyslu řešit na co a jak to kdo nahrál...
...nemá moc smyslu řešit na co a jak to kdo nahrál...
...tak zas ale zakladatel založil to vlákno s ukázkou,..aby se tu řešilo, jak a na co je to naghraný.
![]()
Barius napsal:já bych řekl, že to jsou klávesy - takto rovně v jedné lajně to ani Matej nezahraje!
Basa to podle mě rozhodně není!...no já myslím že je to basa. Ono,..bude to určitě vystřiženej kousek z nějaký písničky-studiový nahrávky,...tak tam ta basa bude zvukově očištěná,...ne tak syrová bez úprav jak jsem to nahrál já přímo do PC.
A navíc,...je tam zřetelně slyšet posun prstů přez struny do jiné polohy.
no jo, máš recht matěji! v tom případě je to Fender PBass Mark Hoppus ![]()
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Baskytara » Zvuk:je to basa či není