1

Téma: Vymletej šroub na seřízení krku

Čaute lidi...
Nedávno sem apgrejdoval na pětku. Protože sem struny měl docela vysoko a krk trošku prohlej, tak sem si ho chtěl narovnat. začal sem normálně jako na čtyrku, povolil struny, a dal se do toho. A tady je ten průser. Jak sem tam ten imbus dal, otočil s nim, tak se to protočilo a šroub se vymlel, ale nepohnul.. Zkusil sem to ještě jednou a zas. Je to vymletý. No to je ten problém. Jde to nějak vyměnit ? dát to k nějakýmu kytaráři, kterej by s tim něco, cokoliv, udělal ? Musel bych vyměnit krk ? Nebo sem to musel v něčem uplně hrozně pokazit ? Jsem z toho dost smutnej, protože tu basu mám krátkou chvíli. Poradí mi někdo prosim ? nebo je to nenávratně v prdeli a dokud si nekoupim novou, budu hrát na krk ve tvaru luku ? Díky a spoléhám na vás

0 xLajků:

2

Re: Vymletej šroub na seřízení krku

Taky se mi to stalo. Vzhledem k tomu,že to byla levná basa,tak by výměna krku,příp. oddělávání hmatníku bylo zbytečné. Zkus,jestli se to protáčí volně,jestli ano,je asi stržená výztuha. Opravit výztuhu lze jedině výměnou krku nebo odděláním hmatníku (u dražších),tak jsem to aspoň slyšel. Můžeš to zkusit reklamovat..

0 xLajků:

3

Takže jedině výměna krku/oddělat hmatník ? ty dražší myslíš nějaký 20 000 + ? Ta moje byla za 8,5k, myslíš, že by to šlo ?

0 xLajků:

4

jde o to co je strhané
1,imbus v matce      dáse vyrobyt kuželový klč kterým to povolit jde docela snadno
2,závit v matce        nová matka
3, závit na šroubu    to už je horší sloupnot hmatník ,jestli není výztuha zapuštěná zezadu krku,jestli je zezadu ,odfrézovat kricí dělení a vimněnit

0 xLajků:

5 Naposledy upravil: Kubš (20. 10. 2009 19.34:21)

pokud je vymletej imbus, dala by se  přes čelo udělat drážka na klasickej plochej šroubovák....

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

6

tyjo tak to přesně nevim, tipnul bych to na imbus v matce, ale nejsem si jistej. Zkusim to popsat ještě jednou : ) - tam kam se strká ten imbus, tak ta matice (?) má normálně mít tvar šestihranu do kterýho se zasadí ten imbusovej klíč. ale jak jsem to zkoušel otočit, tak se to vymlelo (celkově se výztuha nepohla) a místo šestihranu je tam prostě kruh...snad to pochopíte.

0 xLajků:

7

jasně vnitřní imbus v matce, to je ta lepčí varianta,kolikatku klíč na to máš oryginál nebo jsi to zkusmo zkusil?

0 xLajků:

8

je to 4mm imbus...no byl u tý předchozí basy, tu sem reklamoval a vybral si pětku. v obchodě mi řekli, že to příslušenství si můžu nechat. ale je to naprosto stejnej typ basy, akorát 5 strun. v tom by problém bejt neměl.

0 xLajků:

9

4?to je trošku nezvik obyč bývá tak 5až šest,no to je jednotakže sem si imbus č 6a jestli máš doma brusku ,tak ho zkus zbrosit kuželově ze 6 na 4 délka kužele min 5mm a potom je to jednoduhe nasadíš díky kuželu ti to pujde snadno,musíš trefyt puvodní 6tihran zlechka doklepneš kladívkem a přes trubičku nasazenou na klíč ,větší páka ,trhnutím povolíš

0 xLajků:

10

scater napsal:

u tý předchozí basy, tu sem reklamoval a vybral si pětku. v obchodě mi řekli, že to příslušenství si můžu nechat.

jestli se ti to stalo na nový base tak bych neváhal a reklamoval..

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

11

a to mně vubec nenapadlo

0 xLajků:

12

olaf napsal:

jestli se ti to stalo na nový base tak bych neváhal a reklamoval..

jj jestli se to stalo hned tak to bude vyda materialu.. ale ty 4 sou fakr divny .. na vsech mejch basach je to 5

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

13

no právě jestli jsi tam nenacpal blbej klíč zkus 5 a co to je vubec za basa?

0 xLajků:

14

No je to Cort C5H. Jako vada materiálu mi to taky přijde, protože to se uplně vydrolilo. Tu reklamaci bych asi měl zkusit, ale za 2 týdny mám koncert (první) a na tu pětku sem si zatim 100% nezvykl takže bych byl rád, kdybych jí měl u sebe. Nechám si to na zitra proležet v hlavě a uvidim...

0 xLajků:

15

tohle se mi stát tak nemám sílu to sem ani napsat jak bych byl vzteklej a nervni ... drzim palce

Fender Aerodyne Jazz Bass + SD Antiquity
Ashdown ABM C210T-500 EVO III

+ plno krabiček
      (BassBalls, #1 Echo, English Muff´n, Flanger Hoax, Hum Debugger)
0 xLajků:

16

Z čeho to kurva vyrábějí? A nejen konkrétně tento případ.....to je hrozný jak je všechen materiál ojebaný.
Omlouvám se za výlev, ale včera mě velmi potrápil podobný šmejdský materiál (uněčeho mimo basový obor)

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

17

scater napsal:

Čaute lidi...
Jde to nějak vyměnit ? dát to k nějakýmu kytaráři, kterej by s tim něco, cokoliv, udělal ? Musel bych vyměnit krk ? Nebo sem to musel v něčem uplně hrozně pokazit ? Jsem z toho dost smutnej, protože tu basu mám krátkou chvíli. Poradí mi někdo prosim ? nebo je to nenávratně v prdeli a dokud si nekoupim novou, budu hrát na krk ve tvaru luku ? Díky a spoléhám na vás

Ahoj. Pokud je basa v záruce, určitě bych měl v záloze reklamaci s tím, že bych se šel poradit ke kytaráři. Mluvil jsem teď o tvé věci se Standou Lysákem, dle něj je to celkem blbá věc, většinou se prý repasovat závit/uchycení nedaří tak aby trvale fungoval a jediná cesta je buď odpařit hmatník a vyměnit vnitřek (resp. to co je špatné), nebo novej krk.

Tak přeju ať se to vyřeší a basička zase hraje.:)

Fretless 6 pasiv/Vlček, DR (Sunbeams, Lo Rider, Pure Blues), Aguilar Tone Hammer, Aguilar DB659, Warwick Jonas Hellborg 2x250W, Aguilar 2x DB112, kompresor-limiter/Smrčka
0 xLajků:

18

A to je nová basa z obchodu tady v Česku? Jestli jo, tak bych se s tím vůbec nesral a šel jim to tam hodit na hlavu a požadoval tvrdě peníze zpět a koupil bych si úplně jinou basu. Jestli dělá Cort takový sračky, tak bych šel určitě do jiné.
Tohle se stává často u Fenderů, poáč imbusy v palcových mírách se přesně neshodují s imbusama metrickýma, takže většinou to posele majitel, když tam vrzne metrickej imbus, kterej je jen o trošičku menší než ten správnej palcovej, zabere a už se ta matice vymílá ...

0 xLajků:

19

radim napsal:

a jediná cesta je buď odpařit hmatník a vyměnit vnitřek (resp. to co je špatné), nebo novej krk.

Ale kdepak. Pokud je vadná jen matice, tak ta jde prostě vyměnit. Jen ji od tam dostat ven (vyšroubovat - tady v Brně mi to dělal jeden týpek z Kraví hory) a pak jen našroubovat novou - náhradní díl (pokud vůbec Cort náhradní díly dodává).
Pak je taky dobrý prostříknout to WDéčkem, ať truss rod dobře chodí a jede se dál.

0 xLajků:

20

Přesně tak, já mám na base 3/16 palce, což je nějakých 4,8 mm, takže jsem si raději koupil sadu v imperiálních velikostech...

A=A
0 xLajků:

21

UR napsal:
radim napsal:

a jediná cesta je buď odpařit hmatník a vyměnit vnitřek (resp. to co je špatné), nebo novej krk.

Ale kdepak. Pokud je vadná jen matice, tak ta jde prostě vyměnit. Jen ji od tam dostat ven (vyšroubovat - tady v Brně mi to dělal jeden týpek z Kraví hory) a pak jen našroubovat novou - náhradní díl (pokud vůbec Cort náhradní díly dodává).
Pak je taky dobrý prostříknout to WDéčkem, ať truss rod dobře chodí a jede se dál.

"..Jak sem tam ten imbus dal, otočil s nim, tak se to protočilo a šroub se vymlel, ale nepohnul."

Jsem to ale trouba, já myslel, že kolega protočil strženej závit a on je strženej imbus. Jsem debil, jdu si dát kafe.. roll Dávám za pravdu UR.

Fretless 6 pasiv/Vlček, DR (Sunbeams, Lo Rider, Pure Blues), Aguilar Tone Hammer, Aguilar DB659, Warwick Jonas Hellborg 2x250W, Aguilar 2x DB112, kompresor-limiter/Smrčka
0 xLajků:

22

Jdu také na kávu a cigaretku k tomu ;o)

0 xLajků:

23

Tak sem zkusil ten kuželovej šroub...no vůbec to nešlo, nechtělo se to tam zaseknout takže nic sad
S tou reklamací...bylo by pro mě lepší, kdybych to vyřešil sám, protože tohle tahle nabídka na tuhle basu byla naprosto unikátní a celkem přes známost, takže tak. Takže nevíte o někom v Praze, kdo by tu matici mohl vyměnit ? jak dlouho by to trvalo apod ? Nebo by to měl zvládnout kdejakej kytarář ? díky.

0 xLajků:

24

kuželový šroub? co to je za blbost, kuželoví klíč to snad jo ,to je jiná a zaseknout se musí, to ti vimnění každý zámečník, nebo prumněrně zkušený kutil

0 xLajků:

25

No jasný se mi to plete. no udělal sem to podle toho návodu jak si psal ale nic. Ještě to ale zkusim. Takže by to měl zvládnout každej jo... ? super

0 xLajků:

26

jak to čtu tak skoro každý,přemýšlej než se do nečeho pustíš

0 xLajků:

27

Myslel sem spíš tu výměnu tý matky...

0 xLajků:

28

Basa za supr cenu pres znamost je ti na p@@u kdyz nejde seridit.reklamuj

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

29 Naposledy upravil: slavicek (16. 10. 2014 00.26:19)

Když nejde pootočit matkou a imbus se protáčí ve strženém šestihranu, tak to neznamená, že je strženej šroub nebo matka, to by se naopak protáčelo a přeskakovalo zpátky o jeden závit, a nejspíš by se krk pod napětím strun prohýbal tak, že by byl už zcela nepoužitelný na hraní. Znamená to nejspíš, že se odřel silou šestihran pro imbus. Podle výše uvedených rad to chce třeba ten kuželový imbus, ale neutahovat dál, naopak povolovat a vyšroubovat. To s tím šestihranem je matka válcovitého tvaru, tak po vyšroubování se podívám na závity, asi budou celkem v pořádku. Jenže v matce dojel šroubový konec výztuhy v matce na doraz, matka není průchozí, a dál nejde otočit ani silou, jedině až takovou, která opravdu ty závity strhne. Mě se z neznalosti dokonce zkroutil imbus čínské výroby, ale výztuha i matka to kupodivu vydržely. Tak jsem po vyšroubování pod matku dal tři podložky a výztuha vesele funguje dál. A samozřejmě jsem tam kápl trochu mazacího oleje ve spreji. Citlivější povahy to mažou grafitem, třeba seškrábaným z nějaké tužky. Jen ty podložky jsem musel trochu zbrousit, protože standardní podložky na šroub s průměrem 5 mm mají moc velký vnější průměr. Tak jsem jich pár dal na šroub s maticí, utáhl a zbrousil je pilníkem ve svěráku na menší vnější průměr tak, aby tam vlezly. Tady je odkaz na video, jak se ta matka vyšroubuje a jak vypadá.   http://www.youtube.com/watch?v=x6n4ZqXPdQc   Já si původně myslel, že je matka na opačném konci výztuhy.

0 xLajků:

30 Naposledy upravil: slavicek (15. 10. 2014 23.46:14)

Ještě dodatek pro případ, že by stálo za to vyměnit matku buď kvůli tomu, že jsou v ní přeci jen závity pohnuté, a kvůli strženému šestihranu. Pár těch válcových matek pro výztuhy se sežene v e-shopu u jedné slovenské firmy za cca 50-200 Kč + dopravu: http://shop.sollerguitars.com/index.php … ds/others/

0 xLajků:

31

Mimochodem, reaguješ na 5 let starý topic....

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

32

spider napsal:

reaguješ na 5 let starý topic

a to je dobre, du hledat moje oblibeny tema smile

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků: