Téma: Sedmistrunna basa fakt existuje...
Nasel jsem ji nekde v katalogu a tak jsem ji naskenoval abych se s vami o ni podelil... :-)
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Baskytara » Sedmistrunna basa fakt existuje...
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Nasel jsem ji nekde v katalogu a tak jsem ji naskenoval abych se s vami o ni podelil... :-)
no videl sem i vic struny "basy" treba vec co se menuje NSstick a najdes i par jinejch ..
Pěkná ač bych to nechtěl, ale proti gustu žádný dišputát
kolem 15, 17 strun už jsem taky viděl...je to celkem normální...
bestofku má (nebo míval) borec z buty, snad "jen" sedum strun, ale tim způsobem, že prostřední dvě jsou bezpražec fakt.
jinak celkem na nic sou dvanáctistrunky, u kterejch se zdvojuje obvyklech šest strun, to mi přijde takový na hovno, i když nějakej zvukovejch nebo machrovací rozdíl v tom asi bude...
Fokus proodával nějakou osmičku mohlo to být zajímavé si na to brnknout zvuk jak z octaveru:)
jojo...koukal jsem na ní...takhle rozložené struny jako E1E2 A1A2 atd. jsou podle mě úplně nešťastné, protože s nima nejde nic jinýho dělat, než hrát furt v oktávách a na jinou techniku tam není moc místo... ještě by na to šel tapping, ale to by tam musel být větší prostor mezi strunami...
na ty sticky se vetsinou jinak nez tapingem nehraje
bestofku má (nebo míval) borec z buty, snad "jen" sedum strun, ale tim způsobem, že prostřední dvě jsou bezpražec
fakt.
jinak celkem na nic sou dvanáctistrunky, u kterejch se zdvojuje obvyklech šest strun, to mi přijde takový na hovno, i když nějakej zvukovejch nebo machrovací rozdíl v tom asi bude...
mno a dělaj se i 12 strunný ztrojenný 4řky!!!!
http://www.bddey.com/kytary/7str_bass/index.htm
jak je někde napsaný "nejvíce využívané" tak to bude k ničemu.
jak je někde napsaný "nejvíce využívané" tak to bude k ničemu.
ale tak proč ne že jo:) třeba to je pravda...... ty taky nejvíc využíváš abnormální techniky.....
Mel jsem 3 roky sestistrunku a dalsi struna mi uz prilis nechybela (ted bych si sestou dokazal obcas predstavit, ale preziju
já bych bral šestku laděnou do E...
Kubs: já nejvíc hraju všelijak...to se právě nedá takhle říct
já bych bral šestku laděnou do E...
Kubs: já nejvíc hraju všelijak...to se právě nedá takhle říct
myslíš teda jako kytaru s tlustejma sturnama?
ale dá právě že dá.....
jo nějak takhle
mě občas chybí C nahoře, jinak spodní H bych asi nevyužil, mno ale kdybych takovou basu dostal do ruky, kdo ví jestli by se mi nezalíbila
přemýšlím jestli by nebylo pro hru efektenější než hrát 7strunnou basu, si nechat přišit na levou ruku pár prstů navíc:) .....anebo dát jednu strunu na spodek krku:D
http://www.microphoneheaven.com/guitarbass
na takové to domácí hraní...
nebo druhej extrém
to první je super..to by se mi hodilo...jen bych oddělil¨ty krky..takhle u sebe je to pitomost a hmatník bych natáhl až ke snímačům...
no...
to první je super..to by se mi hodilo...jen bych oddělil¨ty krky..takhle u sebe je to pitomost a hmatník bych natáhl až ke snímačům...
jo, ty voddělený krky sou fajn, zvlášť když je někdo umí využít
no to ne...měl bych basu a kytaru na jednom těle...
btw. ta bambusová flétna v mym avataru je basová a má taky sedum dírek, abych nebyl offtopič
týjo, bambusovou bassflétnu bych docela bral....
viděl sem i naživo, i když tamta neměla ty pěkný lístečky ale hraje to pěkně
no to ne...měl bych basu a kytaru na jednom těle...
jó vzápětí mi to došlo, fajn by byly dvě různý basy v jednom, ale na to už máme debilní krabičky...
http://www.fender.com/products/prod_ima … 800_xl.jpg
týjo, bambusovou bassflétnu bych docela bral....
takový skoro didgeridou i když to asi neni bambusový, bo je ?
http://www.fender.com/products/prod_ima … 800_xl.jpg
to je k tomu, aby se nějakej amatér s bohatejma rodičema necejtil trapně
juhuuu napsal:týjo, bambusovou bassflétnu bych docela bral....
takový skoro didgeridou
i když to asi neni bambusový, bo je ?
není, a hlavně má jen jeden základní tón
má dva ! mno skoro vlastně ani ne... ("a to v intervalu pouhého půltónu" )
já nevim, já na to neumim
Fokus proodával nějakou osmičku mohlo to být zajímavé si na to brnknout zvuk jak z octaveru:)
hral sem na to. vcelku slusny ale pouzitelny tak pro jednu dve pisnicky pak se to docela oposloucha.
grampa napsal:Fokus proodával nějakou osmičku mohlo to být zajímavé si na to brnknout zvuk jak z octaveru:)
hral sem na to. vcelku slusny ale pouzitelny tak pro jednu dve pisnicky pak se to docela oposloucha.
jedem pořád dál a dál od topiku - celkem nuda je i čudlík na neidentifikovaném kombu, kterej po zmáčknutí přidával kvintu (!
). to je jenom pro otrlý dřevorubce...
simon napsal:grampa napsal:Fokus proodával nějakou osmičku mohlo to být zajímavé si na to brnknout zvuk jak z octaveru:)
jedem pořád dál a dál od topiku
- celkem nuda je i čudlík na neidentifikovaném kombu, kterej po zmáčknutí přidával kvintu (!
ty voe to je skoro whammy!!!!
vítek napsal:simon napsal:hral sem na to. vcelku slusny ale pouzitelny tak pro jednu dve pisnicky pak se to docela oposloucha.
jedem pořád dál a dál od topiku
- celkem nuda je i čudlík na neidentifikovaném kombu, kterej po zmáčknutí přidával kvintu (!
whammy
co to ?
to je taková krabice která dokáže posouvat v reálným čase ton kterej hraješ různě vysoko / nízko....ovládá se pedálem takže z toho vycházej vpravdě kosmický zvuky
jeho funkci můžeš ručně ozkoušet tak že vemeš basu zahraješ třeba na třetím pražci ton a rychle sjedeš na 15,16,18 a pod jenže whammy tohle právě dokže bez toho abys jezdil jak divej po špagátech ale jen šlapeš na pedál....
Whammy bar je na kytarách pohyblivá kobylka s pákou...
ona hlavní funkce whammy je spíš v přidání intervalů..
2 kubš & mikulda: ježiš to mazec, jak hraní na pilu ne ? (teď myslim tu obyčejnou dvojmužnou na kácení vánočních stromků )
2 jenich: jo tak sem myslel tu kvintu, ale někde v moc hlubokejch tónech bych to radši nepoužíval, jinak by mi ulítla hlava
co takto 9 strunovu? od asi najlepsieho vyrobcu custom bassgitar:
http://www.conklinguitars.com/facebass/ … rings.html
co z toho... až na výjimky by jí tady nikdo neuplatnil a nedocenil
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Baskytara » Sedmistrunna basa fakt existuje...