Téma: Ohm
Cetl sem u jednoho zesilovace ze min. výstup je 1x4 ohm nebo 2x8ohm to by se melo brat jako 1x4 ohm az 2x8 ohm ze ano.Takze i 2x4 ohm jde.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Aparatura » Ohm
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Cetl sem u jednoho zesilovace ze min. výstup je 1x4 ohm nebo 2x8ohm to by se melo brat jako 1x4 ohm az 2x8 ohm ze ano.Takze i 2x4 ohm jde.
2x4 ohm jsou 2ohm
podle toho jak seriove jsou 2x4 = 8 (kdo by to rek )
a paralelne jsou 2x4 ohm 2 ohmy
bude toasi myšlený 1x4Ohmovej reprák nebo dva paralerně 8ohmový
ano maš pravdu, ale myslím, že když zapojíš 2 bedny, které mají 4 ohmy, tak to bude dávat celkem 2ohmy. Napájet se dá i na těch 8ohmů.
sériově se to v praxi nezapojuje
seriove je vetsi indukcnost, takze to pak udajne vic duni (vetsi L je zabranou pro vyssi f )... psis se to ale fakt zapojuje parallelne....
Máte někdo prosím vzorec pro výpočet odporu paralelního zapojení? U dvou 8ohm beden je to jasný, ale co třeba 4+16, apod. Vím, že na to je ten vzorec ale nemůžu si vzpomentou ani ho najít, díky:) U sériovýho zapojení se to teda klasicky násobí? Použili jste to někdy, resp. máte s tím zkušenosti?
paralelní: 1/R = 1/R1 + 1/R2 + 1/R3 +...
sériové: R = R1 + R2 + R3 +...
4+16 paralelně dá nějakou hodnotu 3,2ohm ale jde o to aby to mělo přínos pokud to už napojíš na zesák co to zvládne. A protože napětí bude na obou dvou reprech stejné (paralelní zapojení), tak stejně bude 4ohm zatížn více jak ta 16.
R=U/I => I=U/R ... takže 4ohmovka bude výkonově 4krát tolik zatížena jako ta 16ohmový vedle.
Sakra, nečekal jsem to takhle přesně:). Takže řeším problém. Mám bednu 4x10'' 4ohm, a chci si koupit ještě jednu 2x10'' (možná 1x12'', ještě nevím) na menší akce. Jak to mám udělat, abych je mohl zapojit obě na velké stejdži a měl 4ohm na zesilovač:)? Resp. jde to vůbec? Kdyby byly obě 8ohm tak je mi to jasné, že se dostanu na čtyři a jsem v pohodě. Ale tu 4x10'' chci mít 4ohm, aby byla dostatečně nakrmena i samotná:). Tak a teď babo raď:D. Předpokládám, že jediné řešení, je mít zesilovač, který dokáže jet i do dvou ohmů:(...
Jo, to by řešení bylo...Nebo třeba můj koncák má dva výstupy 4 ohm, to bys měl nejideálnější. SVT3 ale umí větší impedance, ne? Když to pak zapojíš do série...
Sakra, nečekal jsem to takhle přesně:). Takže řeším problém. Mám bednu 4x10'' 4ohm, a chci si koupit ještě jednu 2x10'' (možná 1x12'', ještě nevím) na menší akce. Jak to mám udělat, abych je mohl zapojit obě na velké stejdži a měl 4ohm na zesilovač:)? Resp. jde to vůbec? Kdyby byly obě 8ohm tak je mi to jasné, že se dostanu na čtyři a jsem v pohodě. Ale tu 4x10'' chci mít 4ohm, aby byla dostatečně nakrmena i samotná:). Tak a teď babo raď:D. Předpokládám, že jediné řešení, je mít zesilovač, který dokáže jet i do dvou ohmů:(...
ne nejde to jakmile máš jednu bednu 4 ohm tak se na 4ohmy se dvěma nikdy nedostaneš pokud ji vevnitř nepředrátuješ - třeba na 8ohm pokud to vůbec půjde....určitě by tam šly udělat přepínatelný "obvody" kde by sis přepínal impedanci ALE asi by to nešlo při zachování nákýho poměru rozdělení výkonu mezi repráky - prostě ze 4ohm rozumně 8ohm neuděláš
ano 2ohmák je v podstatě jediný řešení ..... ale to je spíš vyjímka než pravidlo že zes umí 2 ohmy
SVT3 ale umí větší impedance, ne? Když to pak zapojíš do série...
Právě že ne, pouze 4ohm, takže mám asi smůlu:). Musel bych si vzadu na bedně udělat přepínač 4 / 8 ohm, ale netuším, jestli by to v praxi fungovala. Nějaká zkušenost?
prostě ze 4ohm rozumně 8ohm neuděláš big_smile
Bohužel máš asi pravdu:).
ano 2ohmák je v podstatě jediný řešení ..... ale to je spíš vyjímka než pravidlo že zes umí 2 ohmy
Tak tak...
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Aparatura » Ohm