1

Téma: Ekvalizér na hlavě

Mám dotaz, na apci co máme ve zkušebně je hlava obsahujcí EQ. Bohužel se o aparát dělím a pokaždé přijdu k něčemu, co má tak děsný zvuk, že mě ani nebaví hrát. Někdy se mi povede zahýbat s táhli tak, že se to podaří a někdy celou zkoušku štrachám a nenaladím to co velebí mému gustu. Najde se někde instruktáž, nejlépe v čj, podle které zjistím, co jaká frenkvecne dělá? Co ořeže, co přidá?
Hraju metal, mám rád hutný kulatý zvuk, ale snažím se kombinovat do hudby i slap, takže nechci aby hluboké tóny byli moc přebuzené a vynikl pulling na vyšších polohách. :-)

0 xLajků:

2

Re: Ekvalizér na hlavě

Najdi si nastavení které se ti líbí a vyhovuje ti,...pak si vem foťák a vyfoť si to, pak si to vytiskni a nos si to na tu zkoušku,...a ten apec si před hraním přenastav podle fotky. wink  Více bych se do studování frekvencí asi nepouštěl. wink

0 xLajků:

3

Frekvence jsou napsané přímo na EQ, ne?

Jinak nejhlubší basy dělají binec, dá se mírně zvýšit frekvence někde kolem 150-200Hz, na čitelnost basy funguje slušně frekvence 400 nebo 800Hz.
Na slap stáhnout vyšší středy, vytáhnout výšky.

Hodně ale záleží na akustice místnosti, na bedně, na umístění, takže stejně budeš muset laborovat (a poznačit si funkční nastavení).

Nějaký Fendery, Yamaha a Ibáňa 
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, pidi Gallien Krueger
0 xLajků:

4

pokud  chceš  opravdu  skoušet frekvence  tak je nato jednoduchá finta   každou frekvenci  nejdřív  vyhul  naplno pak stáhni na nulu  a tak pokračuj  smile  takhle  si  uděláš jednoduše přehled  co znamená  250 hz atp smile

hard and heavy is my life

předem sory za všecky hrubky (npř mislel)
sem totiš dizlektik dizortografik a dis kalkulik tak si toho prostě nevšimejte
0 xLajků:

5 Naposledy upravil: m3 (01. 04. 2014 00.23:09)

Orvi napsal:

Hraju metal, mám rád hutný kulatý zvuk, ale snažím se kombinovat do hudby i slap, takže nechci aby hluboké tóny byli moc přebuzené a vynikl pulling na vyšších polohách.

na todle asi klasicky Vckou big_smile aka zvuk co nesnasim ale metalmani a slaperi maji radi big_smile tzn stanout prosteredni (stredy) a pak ostatni pozvolna vic a vic big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

6

m3 napsal:

na todle asi klasicky Vckou :...slaperi maji radi big_smile

...nemají. wink  ...alespoň já teda určitě né. smile

0 xLajků: