1 Naposledy upravil: precisi08 (03. 07. 2009 20.22:04)

Téma: Brum

Ahoj zkušeníci,mám dotaz,koupil jsem na precižna novej snímač Di Marzio,už jsem ho i přidělal a ejhle,:)zvuk je super,jak jsem čekal,ale bohužel leze s ním i brum:mad:.kterej mě dost s...;)Jedno mě avšak udivilo,po rozbalení snímače byl jeden oddělen od druhýho a každý z nich měl dva výstupy.(drátky s různě barevnou izolací)Propojil jsem to myslím správně,ale napadlo mne,že by to asi potřebovalo odstínit.Poradili byste mi co s tím? Díky vřele:cool:

0 xLajků:

2

Re: Brum

taky jsem myslel jednou ze to mam napajeny dobre az me ten brum sral a cely to rozdelal a vsiml si ze sem si splet dratky......... takova zkusenost...... jinak sou tu zkusenejsi a mozna aji zkus vyhledat neco

"Music is the only thing keeping the planet together"

Warwick Corvette, Markbass LM Tube, Markbass NY 121, Warwick BC 10
0 xLajků:

3

Tak brumit by to nemělo i bez odstínění: Podstata PB snímače je, že signály z těch dvou půlek se navzájem odečítají, takže šum, který je identický pro obě zmizí a vlastní signál ze strun to neovlivní, nebo ho to ovlivní jen velmi zanedbatelně. Zkus vzít ty dva výstupy z jedný půlky a otočit je.

0 xLajků:

4

Myslíš DiMarzio...? Mám DP122 a nebrumí to vůbec, ani při velkým zkreslení.

Co se týše brumu, chová se splitcoil jako hambáč - tedy nebrumící snímač. Musel jsi to napájet blbě smile

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

5

O.K.mrknu tedy na to a pak pošlu sem výsledek,ještě jednou dík

0 xLajků:

6

Wexx napsal:

Zkus vzít ty dva výstupy z jedný půlky a otočit je.

To bych nedělal, signály budou v protifázi a tak vznikne efekt podobný hřebenovému filtru, což je pro hraní nepoužitelné. Měl jsem takhle zapojený snímač (chyba výrobce) a dvě struny hrály dobře a dvě vůbec, za což mohl právě inverzní signál sčítaný se signálem z kobylkového snímače. Jako humbucker se to nechová, jedná se v podstatě o dva sériově spojené singly.

Fender USA Standard Precision, Ampeg SVT350H, SVT410HLF, BA-110
Fender USA Stratocaster, Fender MEX Telecaster, Marshall 1987x, 1960AX
a spousta dalších krámů
Obě ruce levé
0 xLajků:

7

No je otázka, jestli to tak právě nemá zapojené aktuálně. Pokud tam má jen jeden snímač, nepozná to.

0 xLajků:

8

Tak stále hledám a zkoumám,kde by se dalo najít po netu vhodný zapojení,ale zatím civím do plánku,kterej k tomu byl přibalenej (v angličtině),a je tam zapojení jen na poloháč což u tý mý basičky není.Taky jsem kouknul na stránky di marzio a je tam schéma,ale úplně to samý co jsem dostal k tomu snímači.To jinčí kabrňáci jsou SD,maj tam detailně vše co člověk potřebuje k zapojení;):cool:

0 xLajků:

9 Naposledy upravil: Paparatzzi (04. 07. 2009 15.06:36)

fotky se dávají do img a ten druhý odkaz asi není celý:)  : http://ulozna.soulslavers.com/soubory/precisi08-030709-224600-03072009.jpg

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

10

Paparatzzi napsal:

fotky se dávají do img a ten druhý odkaz asi není celý:)  : http://ulozna.soulslavers.com/soubory/p … 072009.jpg

Dík

0 xLajků:

11

precisi08 napsal:

O.K.mrknu tedy na to a pak pošlu sem výsledek,ještě jednou dík

Takhle to vypadá,sory je to focený z mobiluhttp://ulozna.soulslavers.com/soubory/precisi08-030709-224350-03072009001.jpg

0 xLajků:

12

Zdravicko pani sice nevim jestli nejsem OT prislo mi to jako nejvhodnejsi blizky tema...

a sice ten muj novej Wasburn bantam - padlo hraje hrozne  pekne ...ale vzal sem ho na zkousku a kdyz sem ohulil apec tak z repraku sel bordel i kdyz cem nehral .. a to sice takovej ponekud nespecifikovatelnej asi jako kdyz bych na to chytal radio.. a byl nekde mezi stanicema...

na maly hlasitosti to hralo v pohode.. doma na malej apec na libovolnou hlasitost taky i prez sluchatka...

koukal sem do basy anikde zadnou upadlou zem nebo tak neco sem  neobjevil tak nevim...

btw  odzemnit apec ani zkusit to na jinym mne nenapsdlo pac sem si rikal ze to bude nekde uklepanej kabel ... ale nevypada to... a taky by to asi meli delat na vsechny hlasitosti ..

tak vam pani nevim naky napady..??

leda to zkusit odstinit pripadne predratovat..

btw snimace se tvarej jako humbace ale kdovi co v tom je ...

este jednou dik za pripadny napady..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

13 Naposledy upravil: Wexx (10. 09. 2009 11.43:19)

Nemáš náhodou kabel za dvě stovky? Může to být velmi dobře tím.

EDIT: Jsem se teď teprve podíval, komu to vlastně odepisuju smile
U špatně uzeměnýho apce bych nečekal, že na něj chytíš rádio, to by mělo lízt z kabelu nebo třeba ze strun. Třeba jsou ty snímače nějak úplně blbě zapojený, nebo ten drátek co vede zem je porušenej nebo nemá kontakt pod kobylou (nevim jak je to tam udělaný, hádám). Nebo máš nylonem motaný struny jako já smile

0 xLajků:

14

no kobylu resp mechaniku se mi nechce sundavat pac nemam ten spravnej imbus ..kerym bych sundal kryt.. big_smile
jako drat tam vede a pri zatahani se tvari ze tam drzi .. ten by se snad neutrh

no to mne taky napadlo ale prave mi pride divny ze to jinde nedela .. btw mam takovej pocit ze mi tam prislo nejak malo dratku .. mozna tam pridam nakej nahoru prez vsechny potaky a na prostredek/telo jacku

btw znate nekdo neutriky ?? koukal sem ze je tam jeden prazdnej kontakt asi na stereojack ..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

15

Wexx napsal:

Nemáš náhodou kabel za dvě stovky? Může to být velmi dobře tím.

kabel mam za nevim kolik dolacu fenderackou telefoni snuru .. smile

a na druhou basu sem bez problemu odehral zbytek zkousky .. tak todle bych vyloucil...
ikdyz kdovi co je v ty neutrikacky samici vevnitr.. big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

16

tak by tomeli bejt humbace  viz
http://www.matsumoku.org/models/washbur … b.jpg.html
tak asi este projdu draty ale rikam si kdyby to bylo upadli tak to blbn furt a ne jenom na jednom apci ne?

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

17

pokud mas multimetr, taq si propiskni jesli je ta kobyla uzemnena a mas jistotu jestli tam drat drzi

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

18

kamos naproti prez ulici ma ..a drzoun se nechal pozvat na obed ale nic nezmeril .. big_smile
ale cekoval sem to znova a asi budu muset sundat tu mechaniku sad pac i na tom malim kombicku to sumi a reaguje na zemneni rukou...  a jiny basy sou ticho ..  teda nesumi kombo ...

a dokonce sem nasel i spravnej imbus.. ale tendle ladici system vypada drsnejc nez klasickej steinbergrovskej .. ale asi to stejne nebude nic jinyho nez jezdec na sroubu wink

du montovat wink

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

19

m3 napsal:

.a drzoun se nechal pozvat na obed ale nic nezmeril ..

lol nebyl to IT ? ten taky za diagnostiku chce prachy, pokud mu to nedas do nasledne opravy (vetsinou tedy) smile

0 xLajků:

20

no ne von se nechal pozvat na obed nezavisle na tom ze ma multimetr:D ...

btw.. tak vsecghno je zapojeny ... zkousel sem i jestli neni zlomenej tam kabel.. ale vypada to vsechno  OK ... tak nevim asi je to proste tema snimacema...

kdyztak to zkusim nejak odstinit vylozit alobalem ... ale to je tak vsechno co mne napada...

hmm

doufam ze nevyrvu zas z nakyho potaku osicku ..uz se mi to s jednou tesnou cepickou povedlo a tu sem zrovna vcera na jeden potak nasadil .. big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

21

m3 napsal:

btw  odzemnit apec ani zkusit to na jinym mne nenapsdlo pac sem si rikal ze to bude nekde uklepanej kabel ... ale nevypada to... a taky by to asi meli delat na vsechny hlasitosti ..

heleď, jestli můžu poradit, ak to dej nějakýmu eltechnikovi, protože máš v apeci nějakej studenák, parazitní kapacitu, nebo jinej bordel...stává se to dost často (kamarádovi to teď začal dělat Trace Elliot, a to s jakoukoliv basou a mě to kdysi dělala tesla smile )

Cožpak, kdybych tě Nebeská oběsil...?

http://www.sloganizer.net/en/style5,spalovac-spc-mrtvol.png
0 xLajků:

22

parabass napsal:

protože máš v apeci nějakej studenák, parazitní kapacitu, nebo jinej bordel...s

m3 napsal:

na druhou basu sem bez problemu odehral zbytek zkousky

to nebude apcem

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

23

jj v apci to neni urcite...

kdyz sem to vyhulil na plny koule na malym tak to sumi taky vic nez jiny basy..jenom kolorbasa na jednom zapojeni (ma to asi 6tipolohovej prepinac)  sumi podobne ..

kabely sem taky procenzoval...

zapojeni sem kontroloval nekolikrat ...je to sice zdratovany jinak nez by mi prislo normalni:
stineni od obou snimacu na plasti prvniho potaku,  ale tak ty plaste sou stejne vsechyn spojeny tak je to jedno ..
a na Jack de signal z uzlu na druhym volume misto z tonovky, ale to by taky melo bejt jedno ..

btw kdyz se okouri tonovka tak se ten sum zredukuje...

este sem nekouk pod snimace ale pocitam ze tam zadnej zadrhel taky nenajdu...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

24 Naposledy upravil: Lukáš (12. 09. 2009 14.48:48)

Možná propájet.. taky zkusit odstínit vnitřek prostoru u poťáků a možná pod snímačema (alobalem) (případně propojit se zemí),já osobně jsem to zkoušel s alobalem u jedný basy a rozdíl byl opravdu MÁLO znatelnej,tzn. všechno bylo v pohodě už předtím.
btw. a dělá to,i když držíš struny? (možná blbá otázka big_smile ale musel jsem se zeptat)

0 xLajků:

25

Lukáš napsal:

btw. a dělá to,i když držíš struny? (možná blbá otázka big_smile ale musel jsem se zeptat)

no prave ze jak kdy big_smile ..  resp mozna se to zredukuje ale neutichne..
btw kdyby ne/jo tak co s tim bylo?

btw nechodis u vas na karate?? big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

26 Naposledy upravil: Lukáš (12. 09. 2009 16.17:40)

Tak zkus,jestli to dělá ten šum,když to držíš a různě basu nakláníš vůči kombu - to by ten šum mohl pocházet od snímačů..ale asi to budou dělat snímače,podle toho,co píšeš,bych to stejně propájel,příp. vyměnil všechny vodiče..pro jistotu smile jinak u nás na karate nechodím big_smile jak tě to proboha napadlo? big_smile

0 xLajků:

27

no jenom kdyz sme hrali na majalesu v havl brode.. tak tam byla naka holcicka co znala nase texty a ta dela karate big_smile

no asi to bude od snimacu.. v nekerejch mistech v pokoji je to uplne tichy.. big_smile
btw no udelal se zatim to ze sem zaizoloval kontakty se sihnalem a zbytek diry vycpal alobalem a pride mi ze se to docela ztisilo..
no uvidim co to bude delat zejtra na velkym apci .. a kdyz to bude blbnout furt tak to predratuju..
mozn i vymenim potaky .. nevim jestli sou tam puodni ale vypadaj  zachovale.. btw koukal sem ze sou to 250ky..  ve vsech ostatnich basach mam 5tikila muze to nejak ovlivnovat ten sum?? kamos elektrotechnik rikal ze jo .. tak bych to takymoh zkusit...tam dat petikla..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

28 Naposledy upravil: m3 (15. 09. 2009 01.04:19)

bzuci to furt .. asi to predratuju... a vymenim poraky za novy ..nic jinyho uz mne nenapada...

mozna to ty snimace proste delaj...  sad

no asi zkusim t snimace napojit na tvrdo na jack ..a uvidim ...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

29

Jo zkus to pripojit natvrdo.
U potaku plati - cim vetsi hodnota, tim vic vysek. Takze pokud chces ostre znejici singly, tak dat 500k. Pro mekce znejici singly 250k. Pro hambace je standard 500k, pro nabrouseny HB 1M.

Fender Standard P-Bass -> Boss GT1b -> Ibanez Promethean 3110 -> PA
0 xLajků:

30

btw jak povidal jeden pan na talkbasse tak sou v tom udajne singly kdyz se to prosviti tak sou videt ..  big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

31 Naposledy upravil: houdek.z (21. 09. 2009 23.17:14)

Hele nejdou ty snimace nejak rozebrat? Ono by jim mozna stacilo zmerit seriovej odpor. Kolik z nich vede dratu?
Jeslti tam jsou 250k potaky tak mam podezreni na singly.

Fender Standard P-Bass -> Boss GT1b -> Ibanez Promethean 3110 -> PA
0 xLajků:

32 Naposledy upravil: m3 (22. 09. 2009 00.17:26)

houdek.z napsal:

Hele nejdou ty snimace nejak rozebrat?

no moc to nevypada.. taky sem do toho chtel kouknout .. ale asi je to zality do plastu mel sem je venku jenom chvili ale nevypadali rozebratelne...
a nasilim se mi do nich nechce big_smile prave sou hrozne pekne reseny ..pohodlny na odkladani palce smile

jinak z kazdyho de klasivky jeden koaxial..

este sem do toho koukal a ze spodu sou sice sroubky a naky dirky ..ale je to celi v plastovym bloku

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

33

hmm a kdyz se to zapoji rovnou ja jack tak to taky vrci  a brumi.. sad
tak zt netusim co stim leda jiny snimace.. asi...
ale ty rozmery i tvar sou hodne netypicky ..
asi bych tam koupil EMG 35HZ ale to by se buselo trpsku frezovat.. nedo tam dat ty humbace  kytarovy velikosti.. ale ty zas mam ve vsech basach ...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

34

A ten alobal jsi narval kam a jak? Já měl podobný problém a když jsem to pěkně vystínil alobalem, tak je ticho po pěšině. A to byla obyč potravinářská alobalová fólie. :-)

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

35 Naposledy upravil: m3 (24. 09. 2009 00.52:27)

no ono to neni moc kam narvat normalne sem tim vylozil sachtu pro elektriku a strcil to pod snimace.. ale ty sou cely v plastovym bloku...
este sem zkousel od tech sroubku co z toho dole koukajvytahnout draty a spojit to se zemi..aleto taky nemelo zadnej ucinek...

asi je proste neco spatne v tech snimacich tam mohlo bejt neco uvolnenenyho vevnitr, ale to si myslim by zas nemelo hrat vubec...
a na maly hlasitosti to hraje uplne v pohode..

btw kdyz to dam do polohy strunyma k zemi resp k nebi proste naplacato tak to skoro nevrci... stejne tak v urcitej mistech  pokoji.. proste mi pride ze ty snimase chytaj neco z okoli...

btw kdyz sem zapojil do ladicky ..tak pokud neni brnknutej ton tak to za chvili vyleze ba cca 1/4 ton nad G..

btw zkusil sem zapojit i ty snimace zlast a delaj to oba...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

36

m3 napsal:

btw kdyz sem zapojil do ladicky ..tak pokud neni brnknutej ton tak to za chvili vyleze ba cca 1/4 ton nad G..

mě v podobný situaci leze něco lehce pod Bb tongue

This song is about a bunny rabbit. If you dont like bunny rabbits then fuck you.
-Daron Malakian
0 xLajků:

37 Naposledy upravil: m3 (24. 09. 2009 15.08:10)

asi nchytas jinou stanici... ja sem dokonce zkousel vypinat vifinu a vsechno mozny kolem ..ale tak ten ether je tak prervanej ze to az neni mozny..

Asi  napisu washburnum jestli mi neco poradej ..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

38

m3 napsal:

to me hazi ladicka na prazdnej kabel nebo stazenej vstup na kejtre, coz je vlastne to samy. Ale to ti asi nic moc nepomuze, co? btw, kabel si zkousel jinej?

0 xLajků:

39

flachby napsal:

kabel si zkousel jinej?

normalne bych se urazil big_smile ale chapu vetsinou je rozbita kytara stazeny volume nebo vytazena snura big_smile -> ano samozrejme

Tak sem tam zkusil marvat Eastwood singl co sem kdysi koupil a kdyz sem ho zapojil samotnej tak brumil ale po zapojeni s puvodnim krkacem brum temer ustal .. resp ted to tak brumi asi jako normalni singli v kytare a kdyz capnu struny tak je ticho po pesine.. 

tak mu asi koupim brachu, idyz sem koukal ze stoji 30 dolacu a postovny je taky za 30..tak zkousim pana ukecat at mi ho posle za levnejc.
btw je to jeden z mala snimacu kerej se rozmerama blizi originalu.. a nebudu muset nic frezovat atd ...

a este vyzkousim strcit ho ke krku a zapojit s puvodnim kobylkacem .. abych vyloucil/potvrdil poskozeni jednoho snimace/divna konstrukce..

pokud by to s tim kobylkacem brumilo tak bude chyba v nem, pokud ne taksou proste ty snimace divny a nic s tim nenadelam..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

40

tak trocha experimentovani...

1)
krkac   + signal - zem
kobylac + signal - zem
-> brumi hodne, ruka na kobyle brumi trosku min..

2)
krkac   + signal - zem
kobylac - signal + zem
-> brumi min pri, ruka na kobyle ticho   

3)
krkac   - signal +zem
kobylac - signal + zem
->obdoba ad 1)

4)
krkac   - signal + zem
kobylac + signal - zem
->  obdoba ad 2)

ta to mi to vysvetlete panove big_smile j tomu nerozumim
btw ted si nejsem zcela jistej jestli 2 a 4 sem nezapojil stejne ale pocitam ze ne prave proto sem to sem rovnou psal ..

*signal myslen "zalud" jacka, zem jeno telo,  + oznacen prostredek koaxialu, - jeho vnejsi vynuti..

btw1
zvuk v tom nejprijatelnejsim zapojeni je tokovej hodne cistej jasnej az moc basy temer neduni spis tak prdnou.. teda ja mam takovejdle kytaroidni sound zrovna rad ale nevim jak by to lezlo do kapely..

btw2
kdyz sem tam mel ELIXIRy tak to brumilo porad pac mi struny izolovali basaka a nehohlo se to prez nej zemnit..

btw3
este mne napada jedna vec ze oba snimace meji jinou barvu potahu kapelu kobylac cernou a krkac cernou s bilym pruhem.. neni to treba naky elektrikarsky znaceni ? jako terba: cernej s bilim ptuhem ma prevracenou fazy??
...to by pak dalo docela rozum ..ty veci co to vyvadi..

este to zkusim takle (uvazjic prevracenou civku) zarojit do serie.. tim bych mel ziskat vic randalu  a vic basy sound..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

41 Naposledy upravil: Pan Filuta (21. 04. 2012 11.10:11)

Ted se mi stala docela zajímavá věc. Chtěl jsem si trochu zahrát, tak jsem zapnul kombo, vzal do ruky basu a najednou hroznej brum(basa mi normálně nebrumí skoro vůbec). Asi po 10 minutách hraní to přestalo brumět. Přitom jsem nic neměnil, nenastavoval... jen jsem hrál. Neví někdo co to mohlo bejt? Jen tak pro zajímavost. Ten brum byl fakt brutální....
EDIT: ještě bych poznamenal, že jsem zkoušel 2 kabely a brum neustával

Squier by Fender Vintage Modified Precision Bass + Fender snímač
Squier Deluxe Jazz Active V
Hocke BG210H
0 xLajků:

42

Nějakej narušitel v síti...  big_smile
U nás když pere pračka, tak je to slyšitelný cyklicky opakující se brum. Něco takového to mohlo být.

0 xLajků:

43

A to se stalo jen jednou nebo opakovatelně ?
Já se už se u nás smířil s tim, že mi pod oknem jezdí tramvaje a kdykoliv tudy projedou a hraju, tak to slyšim i ve sluchátkách. big_smile

0 xLajků:

44

art napsal:

A to se stalo jen jednou nebo opakovatelně ?
Já se už se u nás smířil s tim, že mi pod oknem jezdí tramvaje a kdykoliv tudy projedou a hraju, tak to slyšim i ve sluchátkách. big_smile

Dneska dopoledne se to zase opakovalo v podobnej čas a podobně záhadně to odeznělo. Zkoušel jsem se podivat pod kobylku jestli nějak nevyklouzl ten zemnící drátek, pak jsem zkontroloval i celou elektroniku, všechno OK. Tak nechápu...až přijdu na to, co to dělá, tak podám hlášení.

Squier by Fender Vintage Modified Precision Bass + Fender snímač
Squier Deluxe Jazz Active V
Hocke BG210H
0 xLajků:

45 Naposledy upravil: Godsmacker (25. 03. 2014 22.59:36)

Ahoj všichni,
nevim, jestli se to tu neřešilo už jinde, našel sem jenom tenhle thread. V těchhle věcech se nevyznam,proto se obracím na vás.
Mam toho Spectora ReBop 5tku a a při jakýkoliv hlasitosti (i ztlumený) mi začně basa šumět/syčet. Šumění je různě silný podle toho,jak hejbu poťákama basů a výšek (je tam TonePump Jr.) a nabíhá (zesiluje se) a pak v tom lupne a nic. To se opakuje několikrát za minutu nebo třeba vůbec pár hodin. Nevíte, čím by to mohlo být?
Děkuju za jakoukoliv pomoc.
ptr

Spector + Darkglass + Korg + Alesis + Ampeg + Mesa/Boogie = http://www.bandzone.cz/minoritysound
0 xLajků: