1

Téma: Poradite - pro zmenu :) jakou basu brat radsi...?

Zdravim,
mam dilema ohledne dvou bas za cca stejny penize t.j. 5000.-

Yamaha BBN4 III rok vyroby 2000. Nikde jsem na tuhle basu nenasel recenzi, tak jestli s ni mate nekdo nejaky zkusenosti, rad se neco dozvim.

A dale MTD Kingston Artist 4

http://www.mtdkingston.com/basses/artist.htm

Konkretni kus, kterej je k mani byl kupovanej v r. 2011 v Muzikeru, je to made in Korea a vali (pry uz asi dva roky) v bazaru zaprasenej na polici, tak myslim, ze se toho na nej moc nenahralo.
Trochu se mi zdalo, ze pada dopredu, ale vahove je pohodova.
Vim, ze tady je pochvalna recenze na pětistrunka Z5 (aspon myslim?), ale o tyhle tady taky nikdo nic moc nepise.

Tak kdybyste mi nekdo treba dokazal poradit, co si mysli, ze je lepsi volba pro hrani jednoduchyho "punkrocku"...mozna, ze ani jedno smile
Doted hraju na Thunderbird, ale hledam neco lehciho a pohodlnejsiho.
Diky

0 xLajků:

2

Re: Poradite - pro zmenu :) jakou basu brat radsi...?

Co bude sedet vice tobe

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

3

Tu Yamahu máš v merku tuhle? http://hudebnibazar.cz/index.php?katego … rder=datum . Tam bude asi zásadní rozdíl v tom, že MTD je aktiv-jestli se nepletu a ta Yamaha pasiv. Takže z tý Yamahy poleze něco více "dřevnějšího". MTD je více moderna s širšíma zvukovýma možnostma. Já osobně bych asi punkovku hrál na pasivní basu-jestli máš solidní aparát. Jestli máš nic moc apec, tak bych šel do aktivu-tedy do toho MTD kde si to můžeš aktivem nakopnout,...a ten hambáč ala MM bude asi dobře konkrétní. Jinak já měl v ruce MTD přesně v této barvě, ale v pětce a až tak mě nechytla. Na mě je ta baska moc lehká a já nemám rád lehoučký nástroje. wink Ale určitě bych si zkusil obě-jestli máš možnost je vzít do ruky a jakej z nich budeš mít pocit-a jak píše Paparazzi, co ti bude víc sedět. smile

0 xLajků:

4

mal som Artist 5, a hraval isty cas aj na ten Yamahe ......

za mna by som do toho co hces hrat ty urcite volil Yamahu.

to MTD je super na slap a technickejsie veci, ale ta yamaha ma sama o sebe dost hutny zvuk a ked rozpojis tie snimace tak mas taky punkrockovo nakrapnuty zvuk wink spravcovanie oboch nastrjov bolo super ale mne sa viac pozdavali dreva na yamahe (tiez ako matej, moc nemusim lahke basy, zle mi sedia na bruchu smile )

pkGuitars .1               Tokai Hardpuncher ´21              
pkGuitars .2 V            Yamaha BBP35 '22              Dolphin fretless 4
Gallien Krueger MB150s, GK RB700-II & GK SBX410 & Boss GT10, Zoom B3
                                                 Flatwound Club #7
0 xLajků:

5 Naposledy upravil: m3 (20. 02. 2014 01.25:14)

btw a nechces do punkrocku radsi precla ? smile

a nebo uvazuju ze prodam OLP .. smile primo todle z obrazku
http://im9.cz/iR/importprodukt-orig/b51/b5122c3bbe13b065f26eba68975edc93.jpg

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

6

m3 napsal:

a nebo uvazuju ze prodam OLP .. smile primo todle z obrazku

...za kolik ho necháš? smile

0 xLajků:

7

Je fakt, že ty basy budou dost odlišný, já bych šel do Yamahy, ale to je čistě subjektivní... Ideální by bylo, kdyby sis moh vyzkoušet i tu Yamahu... A za zvážení by možná stálo i to OLP smile

OLP mm3, Fade jazz bass, Gallien Krueger 1001 RB-II, Gallien Krueger 410 RBH
0 xLajků:

8

to Matej:
Jo..jde o tu basu z hudebnihi bazaru. Zitra ji budu mit v ruce, tak uvidim, jak mi bude sedet.

MTD byla nahoda, na kterou jsem shodou okolnosti narazil v bazaru na ulici, predtim jsem o ni neuvazoval, ale kdyz uz jsem ji mel v ruce, zajimal me na ni nazor lidi z fora...

to m3:

O base, kterou nabizis opet nic moc nevim smile snad jen, ze je to kopie MM (nebo ne? he he)...no a kili by sis za ni predstavoval, koukam, ze nejsem jediny pripadny zajemce... hodila by se na punkovani?

Kazdopadne diky vsem za nazor...

0 xLajků:

9

sock77 napsal:

Yamaha BBN4 III rok vyroby 2000

mohl bych ti poslat kontakt na basáka z Irokez, který na tuhle basu hrál v začátcích kapely Abstract Essence - a mu to hrálo opravdu solidně!

PROFÜL
AVBS5 ´99/00 & EBS HD350+Genz Benz GB212T+115 Emi Gamma+Warwick WCA 211Pro(2x CELESTION BN10-200S)
♫♪♫♪ tak tohle je pro mě španělská vesnice
0 xLajků:

10

Také bych si ti dovolil doporučit tu Yamahu, případně OLP od "m3". Myslím, že MTD by pro tvé účely bylo moc moderní.

0 xLajků:

11

Docela se tady vsichni shodujete na ty Yamaze...coz je fajn. Snad mi bude sedet v ruce. Aparat mam Wavrick sweet 15.2....

0 xLajků:

12

sock77 napsal:

Snad mi bude sedet v ruce

Já si koupil Yamahu po delší pauze, kdy jsem nehrál.  Byla to pětka, se kterou jsem neměl zkušenosti. Okamžitě mi sedla do rukou a hmatník byl úplně skvělej. Takže se toho neboj.

Zon Club #001 Soundelirium Club #1
"Politici jsou buď neschopní nebo zkorumpovaní. Někdy stihnou za jeden den oboje" W. Allen.
0 xLajků:

13

sock77 napsal:

snad jen, ze je to kopie MM (nebo ne? he he)

mno uplne to neni kopie je to OLP = officially licensed product
takze to bylo ve svy dobe asi neco jako je squire pro fender nebo epiphone pro gibson...  nez udelali sterling by MM
ikdyz uplne jako MM to neni ma to trochu mensi pickguard a je to pasivka narozdil od mm a ovladani ma volum na kazdou civku humbace zvlast a tonovku..

sock77 napsal:

hodila by se na punkovani?

ja myslim ze jo smile je to takova primocare nasrane naprdena basa.. dle mne na trsatko lepsi nez ta yamaha ta by se mi libila spis na prsteni a naky funky ikdyz ono je to asi vic univerzalni basa.. OLP ma vic svuj xicht a charakter...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

14

.... primocare nasrane naprdena basa....to zni dobre smile A prodavas ji..nebo o tom zatim jen uvazujes?
Ja hraju trsatkem...prstama mi to jde jak psovi pastva...no, i kdyz tim trsatkem vlastne dost podobne....:)

0 xLajků:

15 Naposledy upravil: m3 (20. 02. 2014 23.28:15)

ja uvazuju o ty yamaze big_smile .. pripomina mi to GLko co mam doma big_smile .. kdyz mi ji nechas je OLP tvoje big_smile .. kdyz ne tak ho stejne prodam prasi se mi na nej .. big_smile
btw ten thunderbird prodavas?? big_smile sice bych ho asi nechtel kupovat ale brnknul bych si na to .. big_smile  muzem vymyslet nakou akci kulovy blesk big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

16

na Yamahu BB4N jsem začínal, v zásadě o ní nemůžu nic špatnýho říct, byla z roku 1997, z Taiwanu, a byla to precizně vyrobená basa, která držela, ladila, a slušně hrála. Jen z dnešního pohledu mi u ní chybělo trochu osobitosti, co má pro mě třeba precision, ale to je můj pocit.

0 xLajků:

17

Mal som obidve, BBN4 tá istá, len bezpražec, pekná basa, ľahučká, výborne padne do ruky, so snímačmi EMG hrala ako čert. MTD bola 5ka, neviem ako 4ka, ale 5ka má veľmi atypický nesymetrický profil krku (zužuje sa od E smerom ku G), nevedel som si naň zvyknúť, hneď šla preč.

0 xLajků:

18

basybass napsal:

ale 5ka má veľmi atypický nesymetrický profil krku (zužuje sa od E smerom ku G), nevedel som si naň zvyknúť, hneď šla preč

Mi to zase vyhovovalo smile

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků: