Trochu OT, ale nedá mi to...
Já bych asi nikdy nekupoval nástroj přes net nebo jinou formou objednávky zajíce v pytli. Už kolem roku 91 jsem na to doplatil - koupil jsem Squier Jazz bass (made in korea) za tehdy krvavých 11 200 Kčs (to je při tehdejší úrovni výplaty jako dneska za 40t) formou objednávky z katalogu a odběru a zaplacení v krámu a nástroj nebyl nic moc... No, spíš nic, než moc. (Na to jsem ovšem přišel až během hraní, bylo to rozhodně lepší než Jolana Superstar kterou jsem měl předtím a to se mi v krámu líbilo, ale pak jsem zjistil při porovnávání s jinými nástroji že ne o moc). Svého současného Preclíka jsem si koupil tak, že jsem měl 6t v kapse v hotovosti a možnost pro nějaké další peníze skočit do kanclu, po 20ti letech jsem si chtěl zase koupit basu. Tak jsem zašel do velmi slušného kamenného obchodu a vyzkoušel vše, co tam v cenové kategorii kterou jsem si mohl dovolit bylo. Vybral jsem si nakonec Squier P-bass Affinity, který spadl ze stojanu, podřel se a byl s 30% slevou, protože prostě ze všeho co jsem zkoušel mi nejlíp sedl do ruky a krásně "vrněl". A udělal jsem dobře. Je to kus, který se fakt povedl a myslím si, že stojí za mnohem víc, než kolik jsem za něho zaplatil. Asi zrovna číňani na výrobě dostali misku rýže navíc, nebo co...
Tuhle jsem narazil na tu samou basu, která visela v obchodě na háku a v porovnání s tím mým je to prostě zmetek... A když si to objednáš přes net tak prostě nevíš co ti příjde, jestli podařený kus nebo zmetek. Řešil bych to osobním vyzkoušením a výběrem z více kusů asi i u US precla, kde výkyvy v kvalitě nebudou tak markantní, jako u levných nástrojů.
Warwick Streamer 5 NTI + Sadowsky SBN 40/ Jolana Superstar FL (aktiv SD PB)+ Thomastik JF344 + chorus Behr > TE Transit B > TE Elf > 1*10" box BC 10CLA64. Nestačí? Stačí...
Flatwound Club #4