1

Téma: Nakup basy po "urazu"

Cau, rad bych se poradil ohleden nakupu basy na rozhybani a rehabilitaci.
Po castecnem ochrnuti leve ruky nastal problem s hranim. Hral jsem dosud na Thunderbird, ktery je sam o osobe docela tezky a navic celkem prepadava, i pres vychytanej remen orx :) Nedavno se mi stala nemila vec a castecne se mi ztratila hybnost prstu na leve ruce a celkove k jejimu ochabnuti. Zda  se vse vrati do puvodniho stavu uvidim, ale zatim hledam basu na cviceni, ktera bude sama o sobe co nejlehci, bude dobre drzet stabilitu a idealne bude mit uzsi krk. Nijak mi soucasne nejde o zvuk a podobne veci, zatim se mi jedna jen o pohodle hrani "na prazdno"....
Kdyby mi nekdo z vas dokazal poradit, budu rad...premyslim o nejake Ibanez, ale nevim....
diky za nazor

0 xLajků:

2

Re: Nakup basy po "urazu"

Nějakej starší ibanez bude myslím na tohle ideální...a myslím že i za solidní peníze.

Na bazaru je jich vždycky pár je:

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=8 … rder=datum

Přeju ať se vše vrátí do pohody.

Dingwall Combustion 5 Candy apple / G&L L2000 / KEEN Fender Precision Bass 4.str fretless / tc electronic Staccato´51 / 2x EBS NEO112 / Behringer BX 1200 / Korg Pandora PX5D / Darkglass B3K / BBE Sonic Stomp
0 xLajků:

3 Naposledy upravil: Aidamos (14. 02. 2014 13.41:17)

sock77 napsal:

premyslim o nejake Ibanez

Ibanez GSR 200 je fakt lehoučká (3,3 kg), úzkej krk, na hlavu nepadá a hraje slušně: http://baskytara.com/post324609.html#p324609
Dělají ve čtyřech barvách: http://www.audiotek.cz/ATK/search.asp?z … EZ+GSR+200

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

4

nebo hohnerackou kopii steinbergra .. smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

5

Nebo nejakou elektroakustiku, taky jsou lehke smile

Pivo nepočká...
0 xLajků:

6

Diky za tipy!
Ten hohner je malinko divocina...:)

0 xLajků:

7

Hledam hledam...neni to alternativa k Ibanez GSR 200 nebo je vyznamny rozdil ve vaze a stabilite ?

0 xLajků:

8

sock77 napsal:

neni to alternativa k Ibanez GSR 200 nebo je vyznamny rozdil ve vaze a stabilite ?

To bude velmi podobný.

0 xLajků:

9

Tak asi neni co resit, hlavne at uz pazouru zapojim...

0 xLajků:

10

a co todle ty kortaci taky bejvaj hodne pohodlny i lehky
http://www.muziker.cz/baskytary/elektri … -ACBASS-AS

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

11

Ono většina Cortek se IMO stejně bouchá ve stejné Indonéské továrně jako Ibanez, takže to určitě bude taky dobrá volba.
Já měl tu novější SR 300 a krk to mělo parádní, dohmat šel dát hodně nízko basa nepadala na hlavu a nevím čím to, ale oproti současnýmu Spectroru sem i zdá že jsem nemusel tak natahovat ruku, jako by měl Spector delší krk.

Spector Rebop 4, Kodiac 100W celoflaška + box JanecOrange 2*12
0 xLajků:

12

Dragunov napsal:

Spectroru sem i zdá že jsem nemusel tak natahovat ruku, jako by měl Spector delší krk.

to je inym tvarom tela, ten spector ti ide asi viac do lavej strany a tym sa ti "predlzuje" aj krk ... ja to mam rovnako s Warwikom, ktory ma celkom male telo 24 prazcov a ked hram na spodnych tonoch, tak musim ruku hodne natahovat

pkGuitars .1               Tokai Hardpuncher ´21              
pkGuitars .2 V            Yamaha BBP35 '22              Dolphin fretless 4
Gallien Krueger MB150s, GK RB700-II & GK SBX410 & Boss GT10, Zoom B3
                                                 Flatwound Club #7
0 xLajků:

13

FunkyMonk napsal:

to je inym tvarom tela, ten spector ti ide asi viac do lavej strany a tym sa ti "predlzuje" aj krk ... ja to mam rovnako s Warwikom, ktory ma celkom male telo 24 prazcov a ked hram na spodnych tonoch, tak musim ruku hodne natahovat

big_smile  ja mam prave opacnej problem s normalnima basama spoustu linek sem si poskladal i hodne vysokotak ze to muzu hrat v jedny poloze nekde za 8mim prazcem a nemusim furt slajdovat prez pul hmatniku .. a na frndoidech uz to neni moc pohodlny pokud nemam basu na prsou .. big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

14

Tak taky musí člověk brát v potaz tělesné proporce...velcí lidi můžou mít navíc údajně dokonce i rozpětí rukou o něco delší než je jejich výška. Zatím co my velikosti závodnicko/tankistické se holt musíme natahovat. big_smile

Spector Rebop 4, Kodiac 100W celoflaška + box JanecOrange 2*12
0 xLajků:

15

Dragunov napsal:

Tak taky musí člověk brát v potaz tělesné proporce.

ja mam proporce armenskeho vzperace big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

16

Nebude na tu rehabilitaciu lepsi shortscale?
http://www.cortguitars.com/sk/product/action-junior

Music Man Club #13
Sterling by Music Man Ray34CA, Fender Rumble 500c
0 xLajků:

17

A co tohle, vaha, stabilita,krk? Zjistuju, ze se mi nechce davat nic moc velky penize za neco jako "rehabilitacni" nastroj smile

0 xLajků:

18

sock77 napsal:

A co tohle, vaha, stabilita,krk?

SXka nejsou špatný. Na prakticky stejné jsem hrál. Ale není nejlehčí a krk je pořádnej špalek (což já osobně mám rád). S přepadáváním problém myslím není.

0 xLajků:

19

Myslis, ze krk tyhle SX a Thunderbird jsou srovnatelne tlusty? Dobry, je neprepadava...

0 xLajků:

20

sock77 napsal:

Myslis, ze krk tyhle SX a Thunderbird jsou srovnatelne tlusty?

Nikdy jsem Thunderbird nedržel v ruce.

0 xLajků:

21

Nevím nakolik je SX přesnou kopií musicmana, ale u MM je krk na opačné straně spektra než ibaDnes.  Tedy macatý

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

22

Aidamos napsal:
sock77 napsal:

A co tohle, vaha, stabilita,krk?

SXka nejsou špatný. Na prakticky stejné jsem hrál. Ale není nejlehčí a krk je pořádnej špalek (což já osobně mám rád). S přepadáváním problém myslím není.

U těch SX-ů pozor!  Už jsem to tu někde několikrát psal,...tak ti sem zkopčím nějakej poslední můj příspěvek ohledně SX bass. Týká se to SX JazzBass,...ale měl jsem i toho SX MusicMan,...v závěru příspěvku o něm píšu. wink

Lukáš napsal:
Matej napsal:

On ale i ten SX Jazz Bass se v začátku prodával za nějakých osm, což není zas tak úplně málo.

Jestli je to tak, tak to je hustý.

...pořád je ke koupi za nějakých 6800,- ... http://www.audiostar.cz/cz/eshop-polozka-259-3881....novou bych si asi nekoupil. roll Hlavně proto, že těžko říct, která verze-z jaké fabriky to je. neutral Já jsem jen podle tvaru hlavy zaregistroval těhle Jazz Bass SXů tři verze. I na těch fotkách na tom webu je na fotce každá jiná. Stejně tak co jsem koukal na YouTube,..podle vzhledu několik verzí z různých fabrik. Slušný budou myslím ty dělaný ještě v Indonesii,...pak jsou dělaný v čítě. Indonezkýho SX jsem měl před lety kopii MM. Pak jsem po letech držel v ruce tu samou,...ale už z číny-byla vzhledově trochu jiná, naprosto zásadně ale zpracováním a zvukem-to bylo úplně v prdeli a s tou mojí slušnou Indoneskou to nemělo nic společnýho. roll

0 xLajků:

23

Tak uvidime, co mi odepise prodavajici..zda jde o SX made in china nebo nejakou jinou "paradu"...

0 xLajků:

24 Naposledy upravil: paknorw (16. 02. 2014 09.25:21)

Trochu OT, ale nedá mi to...
Já bych asi nikdy nekupoval nástroj přes net nebo jinou formou objednávky zajíce v pytli. Už kolem roku 91 jsem na to doplatil - koupil jsem Squier Jazz bass (made in korea) za tehdy krvavých 11 200 Kčs (to je při tehdejší úrovni výplaty jako dneska za 40t) formou objednávky z katalogu a odběru a zaplacení v krámu a nástroj nebyl nic moc... No, spíš nic, než moc. (Na to jsem ovšem přišel až během hraní, bylo to rozhodně  lepší než Jolana Superstar kterou jsem měl předtím a to se mi v krámu líbilo, ale pak jsem zjistil při porovnávání s jinými nástroji že ne o moc). Svého současného Preclíka jsem si koupil tak, že jsem měl 6t v kapse v hotovosti a možnost pro nějaké další peníze skočit do kanclu, po 20ti letech jsem si chtěl zase koupit basu. Tak jsem zašel do velmi slušného kamenného obchodu a vyzkoušel vše, co tam v cenové kategorii kterou jsem si mohl dovolit bylo. Vybral jsem si nakonec Squier P-bass Affinity, který spadl ze stojanu, podřel se a byl s 30% slevou, protože prostě ze všeho co jsem zkoušel mi nejlíp sedl do ruky a krásně "vrněl". A udělal jsem dobře. Je to kus, který se fakt povedl a myslím si, že stojí za mnohem víc, než kolik jsem za něho zaplatil. Asi zrovna číňani na výrobě dostali misku rýže navíc, nebo co... smile Tuhle jsem narazil na tu samou basu, která visela v obchodě na háku a v porovnání s tím mým je to prostě zmetek... A když si to objednáš přes net tak prostě nevíš co ti příjde, jestli podařený kus nebo zmetek. Řešil bych to osobním vyzkoušením a výběrem z více kusů asi  i u US precla, kde výkyvy v kvalitě nebudou tak markantní, jako u levných nástrojů.

Warwick Streamer 5 NTI  + Sadowsky SBN 40/ Jolana Superstar FL (aktiv SD PB)+ Thomastik JF344  + chorus Behr > TE Transit B > TE Elf > 1*10" box BC 10CLA64. Nestačí? Stačí...
Flatwound Club #4
0 xLajků:

25

Jdu zkusit jebnout basu za schodů, jestli to funguje

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

26

spider napsal:

Jdu zkusit jebnout basu za schodů, jestli to funguje

Hele, takhle to nefunguje a ty to víš, akorát mě zkoušíš big_smile Ta basa nehraje líp, protože spadla, ale byla ve slevě, protože má mírně odřený lak (pár "mušinců" ale lidi tahle kosmetika dokáže odradit, tak ji slevnili), hrála dobře určitě už předtím big_smile
Ačkoli, když si připomenu Murphyho zákony, myslím. že můžu definovat další: "Pokud vám spadne nedopatřením nástroj ze stojanu, je to dobrý nástroj. Zmetek, kterého není škoda, vám nikdy nespadne". smile

Warwick Streamer 5 NTI  + Sadowsky SBN 40/ Jolana Superstar FL (aktiv SD PB)+ Thomastik JF344  + chorus Behr > TE Transit B > TE Elf > 1*10" box BC 10CLA64. Nestačí? Stačí...
Flatwound Club #4
0 xLajků:

27 Naposledy upravil: Matej (16. 02. 2014 11.00:49)

paknorw napsal:

A když si to objednáš přes net tak prostě nevíš co ti příjde, jestli podařený kus nebo zmetek. Řešil bych to osobním vyzkoušením a výběrem z více kusů asi  i u US precla, kde výkyvy v kvalitě nebudou tak markantní, jako u levných nástrojů.

...když jsem objednával nástroj na netu-třikrát u Thomanna, tak jsem tam poměrně obšírně popsal do poznámek, čeho se při koupi nástroje na netu obávám a velmi slušně a pokorně jsem rozepsal prosbu, zda-li by někdo kompetentní mohl vybrat nástroj (mají-li více kusů na skladě) a důkladně prohlédnout kvalitu a z více nástrojů vybrat to nejlepší. A musím říci, že to vždy klaplo na výtečnou. Dokonce mi i jednou volal člověk, který měl basu co byla připravená k odeslání pro mě na starosti s tím, že nemusím mít obavu, že je nástroj ve 100% stavu atd. wink

0 xLajků:

28

paknorw napsal:

akorát mě zkoušíš

Njn, mě už basu zkopla jedna dobrá duše z pódia, takže už prošla procesem vylepšení smile

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

29

dle urovne podreni moje dve basy muzou soutezit minimalne s foderou smile ale pravdu ma paknorw v tom, ze kdyz neco odzkousis tak je to lepci a na slepo to muze byt hrozna loterie, se treba zas kouknete na davidaka, on ma asi vestirnu a kyvadlem ci virguli nad obrazkem aby mu nechodili polena co nehrajou smile

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

30

e.t. napsal:

se treba zas kouknete na davidaka, on ma asi vestirnu a kyvadlem ci virguli nad obrazkem aby mu nechodili polena co nehrajou smile

...a nebo to bude tím, že nekupuje kopie za 6k z kytar.cz smile

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků: