Erža napsal:pádlo je na cestování pořád moc velké, taky bych potřebovala něco, co se vleze do kufru do letadla (asi 70 cm úhlopříčka).
napadlo mě jestli někdo nedělá třeba něco skládacího, co by se mohlo vejí třeba do brašny na motorce.
to moje cvičítko je sice na cvičení dobrý, ale zvuk to neudělá. taky na něj mohli aspoň elektronicky nějaký napodobovače zvuku nabastlit,;)
Do letadla ... viděl jsem v kytarách něco jako skládací kytaru na cesty. Možná by se nějaký šikovný (bas)kytarář dal ukecat a udělal ti skládací basu (docela si představuju jak to vyřešit - bezhlavý krk s rychloupínákem, tělo s tvarovým zámkem pro krk ... bylo by to tak těch 65cm při standardní menzuře 34", po složení by ztoho lezl zvuk jako s normální dvoudílné basy - teda podle dřeva a strun a snímačů.
Ovšem cena asi bude problém - leda by se to uchopilo jako repase a předělávka nějakého hodně jetého Hohnera...
Já asi půjdu do toho Hohnerovic pádla - přece jen mi jde o rychlost pořízení (výrob aje na měsíce) a rozteč strun a (bez)pražců, na krátké menzuře prsty zpohodlní ... do letadla to tahat nebudu, a do auta by se Hohner měl vejít ... ještě nějaké minikombíčko.
(Ach jo, měl bych svůj GAS dát léčit odborníkům metodou sebrat kreditky a účty, svázat ruce dozadum na uši sluchátka a do nich pustit dechovku :-)
Btw k těm zvukům: vyzkoušej Guitar Rig od NI - mám v4 - s notebookem se tam dá vybrat nějaký aparát a škatulka a dá se to docela poslouchat i na velkém aparátu (ač je to kytarové udělátko). Jen nepříjemná je komplikovaná přenositelnost na jiné počítače, neb je to licencované.
Fender PB US, JB MIM, JB MIM FL, MarleauxDiva fy Růžička, Spector Legend Classic 6, Palatino, Ibanez SRH500FL;
TCE250BH+Soundelirium 12UL, Hocke BT70+BN112M, Peavey/EVM15L+Peavey Mark III, Hocke BT120+Hocke B115, Hocke BN210, AldaxSPM250, Samson C-valve preamp...