1 Naposledy upravil: Deamon9009 (09. 11. 2007 01.13:35)

Téma: Prasklina na tele

Dobry den,
mam dotaz objevil sem prasklinu na tele na vybezku pod krkem primo na konci vybezku a vede na bok tela, mohlo by to nejak ovlivnit zvuk pripadne prasklina pokracovat? Mam ji bazarovou a mozna by sla vratit tak prave nevim co mam delat jestli to neresit nebo se poohlidnout po jimen nastroji. Dekuji za odpovedi.

http://tuningaut.unas.cz/Basa10.JPG

"Music is the only thing keeping the planet together"

Warwick Corvette, Markbass LM Tube, Markbass NY 121, Warwick BC 10
0 xLajků:

2

Re: Prasklina na tele

z toho obrazku to spis vypada jako skrabanec, jde to proti letum, podle me to prasklina neni

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

3

Dival jsem se a de videt ze je to trosku do hloubky ez bych tam mozna strcil spicku spendliku ale to jen v nejotevrenejsi casti na jednym miste. Jsem si na 99% jistej prasklinou. Ono to moc neslo vyfotit protoze se me  vracel odlesk do fotaku

0 xLajků:

4

A není prasklej jen lak? I kdyby to šlo do dřeva jen na špičku špendlíku, tak to zvuk neovlivní, spíš bys na ni musel dávat větší pozor, pak stačí málo a hned se to zozšíří...

Fender American Jazz Bass, Rickenbacker 4003, Warwick RB Streamer Std 4 FL BK OFC, Palatino VB-004 3/4, Stagg EDB 3/4 BK
Ampeg SVT-4 Pro, EBS 410 Evolution ProLine 2000, Gallien-Krueger 115RBH
Korg DTR-1000, EBS FuzzMo, Boss SYB-5 (+Roland EV-5), Electro-Harmonix BASS MONO SYNTH
TC Electronic BG250-112, Ampeg PF-350, Ampeg BA-108
0 xLajků:

5

U Fendera tomuhle říkají "relic" a podobně upravené basy prodávají za nehorázné peníze... aspoňs ušetřil smile smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

6

to je prasklina v laku. v drevu to vubec neni. takhle by drevo nikdy neprasklo......vliv na zvuk to rozhodne nema.

Ibanez, Marshall, Cavon, SWR
0 xLajků:

7

treba bude mit ten "lehce nakraplej" zvuk, po kterym spousta lidi touzi smile

0 xLajků:

8

Tak moc dekuju ste me uklidnili:)

0 xLajků:

9 Naposledy upravil: Torrman (04. 02. 2014 21.44:13)

Čauko, chtěl bych se s vámi poradit smile Při dnešním hraní na mého ani ne měsíc starého Spectorka jsem objevil dvě docela nepěkné prasklinky zezadu na těle, z počátku jsem myslel že mě trefí šlak, ale ustál jsem to ... Totiž abych to uvedl na pravou míru, tak jsem si blbec ještě nepořídil zámky a mi basa jednoho dne spadla docela ošklivě na zem, mám podezření že je to právě z toho pádu, ale nevím, mohlo to tam už být při koupi a já si toho nevšiml, ale pochybuji. Teď je jen otázka, jestli je prasklá jen ta vrstva laku, nebo v horším případě i dřevo a aby se to třeba nezačalo rozlízat ... no musím říct že mi to teď bude dost vrtat hlavou. Co myslíte, měl bych to nějak řešit, nevím jestli by se tohle dalo nějak spravit ... jen doufám že se to nebude rozlízat a že je to jen prasklej lak :-(
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=0139154655615
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=813915466089
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=3139154663310

Music Man Club #2,
Ampeg SVT-4 PRO, Korg DTR 2000, Darkglass B7K
Mesa Boogie PowerHouse 4x10
0 xLajků:

10

mne to pride ze je zo lak a spis nez padem to vypada na pretazeny ty sroubky toho krytu...  .. ale na drevo to nevypada... smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

11

Torrman napsal:
m3 napsal:

mne to pride ze je zo lak a spis nez padem to vypada na pretazeny ty sroubky toho krytu...  .. ale na drevo to nevypada... smile

je pravda že to vede přímo od těch šroubků, ale stejně tak od nich mohla vzniknout třeba prasklina i dřeva od toho pádu, ale snad je to jen ten lak, udělam si tam aspon značku a budu sledovat jeslti se to šíří ...

Music Man Club #2,
0 xLajků:

12

To je lak, ne tělo. 6e by mělo pod jakem křápnout dřevo je nepravděpodobné. Krom refiniše asi nic neuděláš. Kdyby to bylo Nitro, nebo šelak asi by to opravit šlo, ale tohle je nejspíš polyester.

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

13

spider napsal:

To je lak, ne tělo. 6e by mělo pod jakem křápnout dřevo je nepravděpodobné. Krom refiniše asi nic neuděláš. Kdyby to bylo Nitro, nebo šelak asi by to opravit šlo, ale tohle je nejspíš polyester.

tak tak a polyester to asi bude...

baskytara čtyrka (spector), zesík(hartke 7000) a bedna (hocke 4x10)
0 xLajků:

14

Pokud bys chtěl pojistit, že to nebude praskat dál, vem malý vrták (1-2mm) a do laku na úplném konci praskliny vyvrtej dírku (jen do laku, ne do dřeva - dělají se vrtáky se šestihranem na upnutí do AKU vrtačky - stačí vzít mezi prsty a vyvrtat to ručně) a kapni tam vteřinové lepidlo

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

15

Taky jsem si říkal že bych tam navrtal malou dírku ... tak díky aspoň za uklidnění, snad to prasklý není smile

Music Man Club #2,
0 xLajků:

16

ťo je určitě lak...na starým G&L to mám po stranách taky... Tam je teda PU ne PE lak... Ty praskliny jdou úplně mimo léta dřeva, pro jistotu odšroubuj kryt elektriky a mrkni se zboku na stěny té šachty... bylo by to vidět...

Fender Tony Franklin Precision
Fender CS 70s Precision
Ampeg SVT-CL ---> Ampeg SVT-410HLF
0 xLajků:

17

Podle fotek to je lak. Nerespektuje to strukturu dřeva (a mimoto to háže divné stíny), tedy to na něm bude nezávislé. Takže s tím nebudeš dělat vůbec nic, basa je na hraní, ne na koukání. smile

všechna sláva polní tráva, dříve maršály a džezbas, dneska korejský ememky ... hudba nejni o ceně nástrojů
nesnášim ty, co nemaj rádi woodyho ;-)
0 xLajků:

18

Koukal jsem na ty stěny a nevypadá to že by to bylo prdlý, stíny to háže, podle úhlu natočení má prasklina jinou barvu...no kdybych se takhle neporadil, tak by mě to dost žralo, jak není basa v cajku, už nemám klidny spaní :-D

Music Man Club #2,
0 xLajků: