1

Téma: Bezdrát

V dohledné době se chystám koupit bezdrát. Mohli byste mi prosím napsat zkušenosti, kdo ho používá, asi nenajdu prodejnu, kde by jich bylo vedle sebe pět pro srovnání. Jestli se, s ohledem na basové kmitočty, dívat na frekvenční rozsah a tak. Moc díky

Warwick Streamer 5 bolt-on, Ampeg SVT3-PRO, box SVT-410HLF
0 xLajků:

2

Re: Bezdrát

Zkoušel jsem od dB technologies základní sadu vysílač-příjmač v nahrávacím studiu, ale kupodivu to bylo poznat oproti normálnímu drátu.... neřeknu ti přesně v čem, možná drobné zpoždění, možná syntetický zvuk, nevím...

Fender USA Standard JB, Squier CV 70s JB
GK Fusion 210, GK 700RB-II/210, GK 210RBH,
ručně dělané 8" kombo "Kulíšek"
Ein Bassspieler, guter Verstärker. Einfach klug smile
profil: http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=6821
0 xLajků:

3

Já jsem měl beyerdynamic, ale v pásmu vhf a šumělo to (i když nijak drasticky). Zvukově  dobrý. Náš kytarista má Samson (nevím přesně označení, ale ne ten pedálek), má to vysílač velikosti jacku a na tužkovou baterku to odehaje 2-3 koncerty v pohodě. Je s tím docela spokojený. já mám sennheiser ew100, zvukově luxus, líbí se mi to víc než přes kabel, ale žere hrozně baterky-nevím čím to je a jestli je to v pořádku nebo ne.
MK má nějakou novější řadu od sennheiseru a je velice spokojený.
Ještě jsem hrál přes nějaký sekaku či co a to bylo špatné.
S ohledem na cenu, výdrž baterky a malý vysílač bych asi zkoušel ten Samson, ale myslím že v zavedených značkách se nedá udělat nějaká zásadní chyba.
Jinak bezdrát je super věc-hlavně pro ten pocit, že nikde nic nezavazí. Na druhou stranu-peníze se dají utratit určitě i rozumněji... smile

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

4

nikde nic nezavazí, je to super, ale kupoval bych pouze dražší modely, ty levnější většinou za moc nestojijou, to se ti pak může i stát, že na tebe vlítne na vystoupení starší pán, že mu rušíš signál a nejde jeho oblíbený seriál na nově, i to sem zažil, no přesněji se to stalo našemu kytaristovi, docela zážitek:)

FENDER AM Standard J-Bass RW OWT, Trace Elliot AH250SMX+TE box 1x15, struny Elixir, kabel Planet waves.
0 xLajků:

5 Naposledy upravil: pipa (08. 11. 2006 09.58:55)

TigerMan: ještě mě napadlo, není problém si toho mého sennheisera vyzkoušet. momentálně bydlím ve Snovídkách, je to ze Zlína směrem na Brno (když jedeš po E50), tak kdybys měl zájem a cestu na tuto stranu, není problém. včera jsem experimentoval, šel jsem ze zkušebny ven před budovu (zkoušíme ve 2. patře staré školy) a basa hrála jak o život-zdi nezdi smile dosah jsem ale neotestoval, protože pak jsem se už neslyšel :-)

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

6

Nazdrek hosi, dlouho jsem nemel cas sem zabloudit, tak ted konecne smile. Jak pise Pipa, ja mam Sennheiser Evolution G2, coz je druha generace. Konkretne muj set je oznazen EW172 G2. Baterky pouzivam Sanyo, NiMH 2500mAh a jsem schopny na ne odehrat klidne 4 koncerty, naprosta pohoda, tocim 2 sady tuzkovych baterek. Pred tim jsem zkousel levnejsi bezdraty, ale byl to dost potrat, Sennheiser se da temer prirovnat ke kabelu, i kdyz pri A/B testu rozdil poznas, rozhodne vsak ne ve spozdeni, to je naznaatelne. Bezdrat proste ve vysilaci signal komprimuje a prijimac ho opet expanduje, tzn. ze drobna zmena zvuku vzdy asi nastane, nevim, jak hraji nejake high-end modely. Ovsem u tech levnejsich kusu je tato zmena drasticka, mimoto muze bezdrat "dychat" a podobne.

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

7

Btw, TigerMane, jsi tusim ze Zlina, neni problem si prijet na Vsetin bezdrat vyzkouset smile

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

8

Přemýšlím o vysílačce, ale nechce se mi do toho cpát moc peněz. Jaké máte zkušenosti s bezdráty Sennheiser freeport nebo Shure - teď si nevzpomenu na typ, ale je to UHF tak za 9k. Díky.

0 xLajků:

9

Já už mám asi 2 roky AKG WMS 400 (http://www.audiotek.cz/CZ/product.asp?I … ry=6600000) a nemám s ním absolutně žádný problémy. Nidky se mi nestalo, že by vypadl signál nebo podobně. Kvalita zvuku je taky OK - ať sem se snažil jak jsem chtěl, nidky jem nenašel rozdíl mezi šňůrou a vysílačkou. Dosah je bez problémů - Zkoušel sem odhadem 60-70m a bez problémů (no hrál sem lehce pozadu :-) Nevadí mu ani blízká vzdálenost - ještě se mi nestalo aby písknul nebo tak něco - takže vřele doporučuju. P.S. na nabýjecí baterky 2500mAh to hraje tak 10 hodin, takže taky no problem

Ibanez K5,
Hartke VX3500,  VX 4x10, VX 1x15,
AKG WMS 400
0 xLajků:

10

Hellfire napsal:

Já už mám asi 2 roky AKG WMS 400 (http://www.audiotek.cz/CZ/product.asp?I … ry=6600000) a nemám s ním absolutně žádný problémy. Nidky se mi nestalo, že by vypadl signál nebo podobně. Kvalita zvuku je taky OK - ať sem se snažil jak jsem chtěl, nidky jem nenašel rozdíl mezi šňůrou a vysílačkou. Dosah je bez problémů - Zkoušel sem odhadem 60-70m a bez problémů (no hrál sem lehce pozadu :-) Nevadí mu ani blízká vzdálenost - ještě se mi nestalo aby písknul nebo tak něco - takže vřele doporučuju. P.S. na nabýjecí baterky 2500mAh to hraje tak 10 hodin, takže taky no problem

No tak za ty love už by mohl bejt v poho... smile

http://budvar.soulslavers.com/franta.gif Hartke VX 3500 @ Ibanez 1305 PM / Soulslavers
0 xLajků:

11

Hellfire:
AKG, Shure a Sennheiser jsou jedny z nejlepsich firem na tyhle technologie, ale je jich i vic, akorat u nas nejsou tak znamy (Nady, Audiotechnica). Problemove jsou levnejsi bezdraty...
TigerMan:
Nenahravate uz nahodou na Vsetine?

0 xLajků:

12 Naposledy upravil: Fuit (11. 07. 2007 12.44:32)

Teď jsem koukal u Thomanna, jsou tam bezdráty kolem 100 ojro, no nevem jestli je to komplet, asi jo ale za ty prachy to bude asi sr****, ale byla by sranda aby cucák jako já stál na podiu s bezdrátem:-)
Dyštak je to cituji    THE T.BONE TWS16PT 863MHZ    a kdyby to mohl někdo okomentovat, budu rád:-)

OLP mm3, Fade jazz bass, Gallien Krueger 1001 RB-II, Gallien Krueger 410 RBH
0 xLajků:

13

Tak to, ze ses cucak nema s bezdratem vubec co delat. Muzes drzet basu prvne v pracce a hned mit bezdrat.

Basy: Aria STB (JB), Carvin XB75 custom, Hohner B2A
Komba: Carvin R600 , Marshall B25 MKII, Yamaha AA5
Ostatní: Line 6 Bass Pod XT Live, Ditto Stereo Looper (TC)
0 xLajků:

14

T.Bone si ted objednal a uz odzkousel Alternativ, byl nadseny.

Ja budu od Thomana asi 2 bezdrataky (ne nastrojove) objednavat, kdyby nekdo se citil byt nalomen a chtel se podelit o 15Euro postovneho + 250Kc bankovniho prevodu (popr. by byl schopen a ochoten ten prevod udelat levneji), necht se ozve, paklize je z rozumneho okoli.

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

15

Po různých vysílačkách jsem zakotvil na MIPRO, nabízí za dobrý peníze vynikající kvalitu a vybavení, i když jsem to kromě Čechomoru u nikoho neviděl. Vyzkoušený mám Senheiser EW 372, skvělý, AKG WMS 400, to samý, hůř vybavená, ale kvalitnou přenosu srovnatelná. Obecně doporučuju jít s cenou trochu výš, určitě UHF, tam dole to šumí a mrví signál smile Když budete někdo poblíž Prahy, nechám to klidně vyzkoušet.

0 xLajků:

16

A kucí nemáte někdo zkušenost s ňákým dvoukanálem (páč občas u basy békám), a když už bez šňůry, tak nechci před sebou ani micstojan. Koukám po tom už dlouho, čtu recenze, ale bych rači slyšel někoho kdo to používá..Dík smile

Blekbanez TR, Cort Action,Roland Cube-30B, povedeně upravenej kus Behringer BX 600, + netradiční spojení (můj vynález) Laney AH 200 s LEM 350SA - Tak to fakt tlačí...   
Nó, holt sem hospodskej šumař smile
Co tóó ??
0 xLajků:

17

Kdysi jsem takhle blbnul se ZECK D.A.I.S.Y, což byla diverzitní dvoukanálová VHSka, ke které jsem měl celkem levný head set SHURE, už si nepamatuju označení. Opojný pocit z nespoutanosti kabelem byl super... smile V podstatě ti tu službu udělá téměř kterýkoli dvoukanál. Je ale důležité, aby měl nastavování vstupní citlivosti na vysílači, abys mohl dobře nastavit citlivost jak kytaru, tak head set (přestože jsem to pokládal za samozřejmost, setkal jsem se i s absencí ovladače tohoto důležitého nastavení). Head sety jsou s kondenzátorovým mikrofonem, ke kterému musíš mít ještě fantomové napájení-v tomto případě krabku s baterkou, což je dost blbé, nebo dynamické s kardioidní, v lepším a trochu dražším případě superkardioidní charakteristikou. Výhoda je, že jsi 100%mobilní, nevýhody: je potřeba, abys měl dobře nastavené monitory, pokud se při pobíhání po podiu dostaneš do "hluchého" místa, jsi v pytli... a tady je druhý "problém" :všechno je slyšet a musíš si na to zvyknout, žádný "vole nezpomaluj"... smile Taky se tím pro background vokalistu (třeba v mým případě neškoleného nezpěváka) dělá dost blbě dynamika, nemůžeš si regulovat vzdálenost od majku, jaký si to nastavíš, takový to půjde ven. Další drobnosti už bych nepitval. Z těchto důvodů používám bezdrát na kytaru a na doprovodný zpěv mikrofon na stojanu, ke kterému občas přiběhnu. Lidi se kterýma jsem hrál a který to používají, měli skoro všichni náhlavní soupravy SHURE, statisticky to tedy pokládám za nejlepší.

0 xLajků:

18

To šestka: dík za zkušenost, já to měl na hlavě jen jednou, odposlechy nebyly problém, ale dynamika zpěvu, - nabůstřenej hlas když sem zatlačil a tichý pasáže bez spodků, asi bude lepší zustat u klasiky kde se dá s mikrákem víc pracovat.

Blekbanez TR, Cort Action,Roland Cube-30B, povedeně upravenej kus Behringer BX 600, + netradiční spojení (můj vynález) Laney AH 200 s LEM 350SA - Tak to fakt tlačí...   
Nó, holt sem hospodskej šumař smile
Co tóó ??
0 xLajků:

19

šestka napsal:

Kdysi jsem takhle blbnul se ZECK D.A.I.S.Y, což byla diverzitní dvoukanálová VHSka, ke které jsem měl celkem levný head set SHURE, už si nepamatuju označení. Opojný pocit z nespoutanosti kabelem byl super... smile V podstatě ti tu službu udělá téměř kterýkoli dvoukanál. Je ale důležité, aby měl nastavování vstupní citlivosti na vysílači, abys mohl dobře nastavit citlivost jak kytaru, tak head set (přestože jsem to pokládal za samozřejmost, setkal jsem se i s absencí ovladače tohoto důležitého nastavení). Head sety jsou s kondenzátorovým mikrofonem, ke kterému musíš mít ještě fantomové napájení-v tomto případě krabku s baterkou, což je dost blbé, nebo dynamické s kardioidní, v lepším a trochu dražším případě superkardioidní charakteristikou. Výhoda je, že jsi 100%mobilní, nevýhody: je potřeba, abys měl dobře nastavené monitory, pokud se při pobíhání po podiu dostaneš do "hluchého" místa, jsi v pytli... a tady je druhý "problém" :všechno je slyšet a musíš si na to zvyknout, žádný "vole nezpomaluj"... smile Taky se tím pro background vokalistu (třeba v mým případě neškoleného nezpěváka) dělá dost blbě dynamika, nemůžeš si regulovat vzdálenost od majku, jaký si to nastavíš, takový to půjde ven. Další drobnosti už bych nepitval. Z těchto důvodů používám bezdrát na kytaru a na doprovodný zpěv mikrofon na stojanu, ke kterému občas přiběhnu. Lidi se kterýma jsem hrál a který to používají, měli skoro všichni náhlavní soupravy SHURE, statisticky to tedy pokládám za nejlepší.

Přesně tohle mám zasebou i já.Hodně vychytaný to má Kunažas z Jolly Joker-s kterýma jsme jednu dobu s mojí kapelou hráli...ale ten v tom má tak 50 papouchů a něco si dovezl ze států.S mikrákem na halvě jsem to řešil tak, ža jsem ho musel odklonit, když jsem chtěl říci něco klukům v kapele při vystoupení.Pak je ještě nevýhoda, že jak lítáš po tom pódiu, tak ten hlavovej mikrák bere všechny apece, ke ktrým se při tom koncertu na pódi přiblížíš.Takže to bere činely, když jsi blízko u bubeníka, vazbí to z odposlechu, když křepčíš na kraji pódia a hraješ si na KORNY a když jsi u svého bass aparátu, tak ti tam leze i ta basa....a s tím vším mají zvukaři takový hoňky, že ten zvuk kapele tak dojebou, že je lépe se naučit na mikrák ve stojenu.Hlavně neví co s odposlechem, takže ho stáhnou a ty jsi pak pěkně v prdeli!!!!

0 xLajků:

20

Jinak jsem používal set vysílačka+přijímač+mikrák od AKG a fungovalo to naprosto super!!!Měl jsem ty sety dva-vyšlo to na 25 litrů.Jeden jsem prodal a jeden používám do dnes na basu.Je docela dobrý, když slezeš občas při vystoupení z pódia(při hraní-když to není metr vysoký pódium)-občas takhle blbneme s kytaristou a slyšíš kapelu z PÁčka...to je super.Pak je to dobrý při zvukovce-stojím s basou u zvukaře a kecám mu do toho, jak by to mělo vypadat...jsou z toho vždycky dost zpruzelí.

0 xLajků:

21

asi dvakrát sem hrál na Samson Airline 77, a tak jako růzzně šumělo to a měnilo zvuk. to nebylo dobrý, pak sem si sehnal starej japonskej Samson Series ONE a s tim sem spokojen

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

22

Narazil jsem na zajímavou nabídku a chtěl bych se zeptat co si o tom myslíte. Má cenu do toho jít? díky
http://www.musicstore.de/is-bin/INTERSH … QFl-WyVsw=

Fender Precision Bass 1977
Fokus Jazz bass
Hartke HA 4000
Hartke Vx410
0 xLajků:

23 Naposledy upravil: olaf (20. 02. 2008 18.31:05)

co? proč? to sem eště neviděl yikes proč je ten jack na tom kabliku kua???
http://images.musicstore.de/images/GALLERY_PAH0006460-000_1_images400.jpg
těžkio říct jak bude hrát, myslim že za ty prachy to bude dobrej šumák

0 xLajků:

24

olaf napsal:

proč je ten jack na tom kabliku kua???

To je pekny svinstvo. To se to jako nalepi na basu? Ble. Ani za nic.

0 xLajků:

25

to někdo jen urval ten uhlovej jack a naplác tam tohle ne big_smile

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

26

juhuuu napsal:

to někdo jen urval ten uhlovej jack a naplác tam tohle ne big_smile

lol

0 xLajků:

27

Figi napsal:

To se to jako nalepi na basu? Ble. Ani za nic.

tomě nenapadlo a nedovedu si představit co s tim. fakdivný

0 xLajků:

28

treba je ten drat vytahovaci big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

29

Jack zastrčíš a krabku připneš na řemen, kablík bude vytahovací.

Fender Jazzbass American Deluxe, Basswood GJK
SWR 550x,  Hocke 1x15" a 4x10", Fender Rumble
http://www.jimiband.cz
0 xLajků: