1

Téma: Draha basa, ne vzdy lepsi

Jake mate zkusenosti? Roste kvalita s cenou?
Za Warlocka jsem dal cca 20, za Eagle 11. Eagle ma o tolik hezci zvuk, drzeni, moznosti nastaveni..
Ma smysl si porizovat treba basu za 50 a vic apd., jde o tak zasadni rozdil rozpoznatelny v prostredi bezne hry doma na nejakem kombu s nizsimi W?

B.C.Rich Warlock NJ stara poctiva serie,  HOCKE aparatura, B.C.R. Widow 5 strings
0 xLajků:

2

Re: Draha basa, ne vzdy lepsi

Nazdar Siegi! Tak ja zacal s Ariou za 6 klacku. Prej (a to sem casem poznal sam) je mnohem lepsi, nez kolik stala. Akorat bych chtel vymenit snimace. Jinak absolutne supr.
Pozdejc sem dostal Carvin za 40 klacku. JE lepsi. Hraje to skoro samo. Fakt supr nastroj. Sice mam mensi vyhrady, ale ty sou vedlejsi. U me taky delaj rozdil lana. Aria ma 4, Carvin 5. Ale pokud bych to mel ohodnotit do 100, tak Aria: 80 a Carvin 92. Muj intuitivni odhad. Ale verim, ze to tak nemusi bejt vzdycyk. Jak je ta Aria dobra, muze bejt neco jinyho i horsi...

Basy: Aria STB (JB), Carvin XB75 custom, Hohner B2A
Komba: Carvin R600 , Marshall B25 MKII, Yamaha AA5
Ostatní: Line 6 Bass Pod XT Live, Ditto Stereo Looper (TC)
0 xLajků:

3

ja mam zkusenost mixovanou :] starej dobrej blazer za 8.5 prutu y druhy ruky hral  100x lip nez vona ibanez za 15,6,
Moje WW je za 24 nova a nenasel sem lip hrajici pro moje usi.....je fakt ze extremne drahz nezkousim ale proste to co potrebuju je v WW (cena kterou sem zaplatil byla vice nez vyhodna ze v ty cenovy relaci nemuze mit konkurenci....leda by nejakej blazen prodaval treba american standard od fendera za 11k to by to asi prekonalo v cenovy vyhodnosti)

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

4

Ad Kubs. WW za 24 je nejak malo, ne? Jak se Ti to zadarilo, a mas srovnani s Rock Beckama?
Ad Figi. Ty vado, basa za 40? To je pro Tebe asi basa vic nez jen konik? Ja jsem jen domaci smudlik, brnakam si pro radost a k zlosti sousedu :-)

B.C.Rich Warlock NJ stara poctiva serie,  HOCKE aparatura, B.C.R. Widow 5 strings
0 xLajků:

5

Tohle se tezko hodnoti, obecne urcite roste kvalita s cenou, jinak by ty drahy basy nikdo nekupoval. Znacka hraje taky roli, ale ne vzdy, treba ja kdyz kupoval G&L, tak sem k ni pristupoval neduverive, ale nadchla me. Ale znacka to treba tady v tom pripade neovlivnila. Ale sou to hudebni nastroje, i levnej muze mit dusi a zvuk a drahej nemusi, to je jasny. Ale podle my zkusenosti drahy nastroje obvykle nejsou vyslovene spatny, levny bejvaj i vyslovene spatny.

0 xLajků:

6

to siegi: Kamarade - ja si brnkam taky jen pro sebe. A vubec to neberu nijak vazne. Ze me nikdy nic hudebniho nebude (leda tak odpad). Tata mi chtel akorat udelat radost a placl se pres kapsu.

0 xLajků:

7

no vono zalezi natom jak ti ta basa sedi a co vod ni chces.... treba ja bych nikdy nemenil kamosova  origos US jazz base za svoje padlo ...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

8

Siegi napsal:

Ad Kubs. WW za 24 je nejak malo, ne? Jak se Ti to zadarilo, a mas srovnani s Rock Beckama?
Ad Figi. Ty vado, basa za 40? To je pro Tebe asi basa vic nez jen konik? Ja jsem jen domaci smudlik, brnakam si pro radost a k zlosti sousedu :-)

Hele není ani se mi nezadařilo je to normální cena u kytar.cz (list price od toho chlapíka z WW CZ je 28k...) podle mýho to zas toršku spadlo ty ceny všechno padá ... 
jinak já jí koupil z druhý ruky ještě levnějc big_smile a je to WW za cenu Rckbass a já RBass nemám rád mám s nima nedobrý zkušenosti z HUVELU tam sem poznal že tam ta propast je....

0 xLajků:

9

Pujc mi ho prosim.  Myslim tatu. To ja musel na housle, kytaru mi rodice nedovolili a zdedil jsem je po dedeckovi a pak vetsi po pradedeckovi z druhe strany. Taky sem mel peknej bordel v notach ze zacatku, vse jsem videl houslove.
Ja na par bas hral, nikdy ne drahou. Nedovolil bych si pozadat o dovoleni vyzkouset nekoho kdo ji uz ma ,a v obchodech jsou vetsinou levnejsi kusy, alespon v tech do kterych chodim. No treba jednou vysnena petistrunka bude z tech drazsich :-))

0 xLajků:

10

Budu hodnejsi na RB. Nesedi mi anatomicky, ja jsem nejakej divnej celkove. Sako vel 56 ve zkraceny verzi a jeste jak od koho, do klasickyho se mi nevejdou ruce nad lokty vys, a to uz jsem zhubnul, driv jsem pomalu mohl nosit jen teplaky. :-))))
Ale nesmim moc hanet, prece jen je stejny dovozce RB i BCR :-))).

0 xLajků:

11

to Siegi. To je blby. Tatu uz sem vyzdimal - uz nema pomalu ani na novy palicky. Takze smula. To se ti to ale mluvi, kdyz uzs mels predpripravu k base co?

0 xLajků:

12

Chlopi, obecně platí, že čím dražší, tím lepší, ale existujou vyjímky potvrzující pravidlo. Třebas kdysi sem měl Ibanez SR cosi - aktivní 4 z koreje, tehdy za nějakých 18 klacků. Byl to hroznej shit (hlavně po stránce zpracování). Tak sem ji prodal a koupil novou Ibanez ATK, vyrobenou v Japonsku, skvěle zpracovanou - fakt sem z ní měl pocit, že je to dobrej nástroj a ta mě stála asi 15. A to jsou rozdíly v rámci značky.

Mezi značkama jsou takový rozdíly častější. Třeba teď mám na test pasivní BCR Warlock platinum. Na to, že stojí nějakých 13 (ceny od Thomanna), tak je to dost hrůza - zpracování je odfláknuté (made in China), tělo Agathis apod. I když zvukově se mi líbí. Za tu cenu je podle mě spousta kvalitnějších nástrojů a to jak použitým materiálem (žádný Agathis ale klasická olše nebo javor, příp lípa), tak i zpracováním a třeba sou to i aktivní nástroje - např. WRB Corveta, Ibanézy (i když tady pozor na to zpracování), Corty atd.

Nebo když si představím Ibanezu za dejme tomu 18 (SR 505), kterou dělaj v Koreji z toho nejaušusovějšího mahagonu co existuje, kde kus od kusu má úplně jinak přišroubovanej krk a mechanika je z blátivý oceli, tak mi nepřipadá originál WW za cca 24 (Corvetka standard), kterej je z poctivýho bahenního jasanu a krk z ovangkolu tvrdýho jako kámen + 100% mechanika, zase tak tak drahej.

Podle mě je magická hranice, kde začínají kvalitní nástroje právě těch cca 25 tisíc (pro mě je to sakra hodně yikes(

0 xLajků:

13

BCR kdyz ne US (premrstene ceny), tak Korea a pasiv. nebrat. Za aktiv Eagle jsem dal 11 t. a jsem spokojenouckej a zadna pout a nepresnost.
Housle zaklad na basu :-))), jo, porad mne to nuti hrat klasiku. Ted zrovna Bacha :-))))).
Nechame tatu zit, ale je hodny, to mymu kupuji spis ja.

0 xLajků:

14

Ty se siegi sic tlemis, ale muj basovej ucitel acal na housle - dobry co. Ty struny nebudou zas takova svina jak vypadaj...

0 xLajků:

15

lidi já mam zkušenost takovouto - ze svejch zdrojů sem našetřil něco kolem 6000 (nejni to moc, uznávam smile, ale nikdo mi nic nedá zadarmo), a asi měsíc sem s kámošem obíhal bazary po celý praze (protože nová za šest by byla na hovno tak jako tak). nakonec sem si vybral v jednom nejmenovaném podniku vojetou japonskou fretku Arii igb50 za danou částku (nová stojí 12 tisíc). je v úplně pohodovym stavu, má na jednom místě trošku mázlej lak, ale to je přece úplně jedno.
je to moje první a poslední basa (když nepočítam tu úplně první dřevotřísku), se kterou sem nadmíru spokojenej. myslim že bazary se u bas vyplatí, nevim jak moc u komb, tam je to o něčem jinym (aby nebyly vadný, sám sem radši kombo kupoval nový). začínam druhej díl hory a basa pořád mý prstíky stíhá. myslim to tak, že se na ní všechno dá v klidu zahrát (hraju poctivě, ale teprv třičtvrtě roku). vim že si teď budete klepat na čelo, co sem to pořídil za krám, a že radši nenašetřim na nějakýho fendera nebo co, ale v rámci mý finanční situace sem mimořádně spokojen smile.
postupem času se taky samozřejmě podívam po lepšim, ale eště to nijak nehoří...

"IN FACT - JAZZ'S NOT DEAD. I could be wrong now, but i don't think so..." smile
0 xLajků:

16

to, že dražší basy sou lepší, platí, ale jenom když umíš vybírat...

"IN FACT - JAZZ'S NOT DEAD. I could be wrong now, but i don't think so..." smile
0 xLajků:

17

vítek napsal:

vim že si teď budete klepat na čelo, co sem to pořídil za krám, a že radši nenašetřim na nějakýho fendera nebo co, ale v rámci mý finanční situace sem mimořádně spokojen smile.

nědělaj z nás místních prudíčů uplný supy smile

0 xLajků:

18

vítek napsal:

nakonec sem si vybral v jednom nejmenovaném podniku vojetou japonskou fretku Arii igb50. Je to moje první a poslední basa (když nepočítam tu úplně první dřevotřísku), se kterou sem nadmíru spokojenej.

Poslední? Cheche... tak tomu nevěř ani náhodou...

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

19

mikulik napsal:

zatim poslední smile

0 xLajků:

20

mikulik napsal:
vítek napsal:

nakonec sem si vybral v jednom nejmenovaném podniku vojetou japonskou fretku Arii igb50. Je to moje první a poslední basa (když nepočítam tu úplně první dřevotřísku), se kterou sem nadmíru spokojenej.

jen potměšile usmívám a vím svý smile

0 xLajků: