1

Téma: Nylonové tapewound struny a uzemění baskytary

U normálních strun, když mi baskytara někdy bzučí (nevím jestli je to elektrikou, wifi nebo něčím jiným), tak stačí abych se dotknul strun (předpokládám, že jsou uzemněné) a bzučení přestane. Teď jsem ale zkoušel nylonové tapewound struny, kde to tak nefungovalo, předpokládám, že ten nylon ty struny izoluje. Myslíte, že je v něčem problém v base, nebo prostě musím koupit jiné struny?

0 xLajků:

2 Naposledy upravil: m3 (19. 11. 2013 23.52:22)

Re: Nylonové tapewound struny a uzemění baskytary

ekral napsal:

Myslíte, že je v něčem problém v base, nebo prostě musím koupit jiné struny?

to uz se to resilo x krat myslim v tematu o potahovanych strunach a v tom o strunach obecne....
je to jak rikas klasicke fendroidni basy se zemni basakem...  obvykla reseni:  jine struny,  jinou basu nebo drat na kobylu druhej konec do trenek big_smile

taky se to da zkusit vic odstinit kde to jde, vymenit snimace za nejake bezdrumove nebo ten brum ignorovat ...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

3

m3 napsal:

to uz se to resilo x krat

Píšu to např. i v recenzi zde: http://baskytara.com/viewtopic.php?id=8177

Používal jsem na to tohle:

http://baskytara.com/img/m/2556/t/p175m7l30e1nonaitasoad1i173.jpg

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

4

m3 napsal:
ekral napsal:

Myslíte, že je v něčem problém v base, nebo prostě musím koupit jiné struny?

to uz se to resilo x krat myslim v tematu o potahovanych strunach a v tom o strunach obecne....
je to jak rikas klasicke fendroidni basy se zemni basakem...  obvykla reseni:  jine struny,  jinou basu nebo drat na kobylu druhej konec do trenek big_smile

taky se to da zkusit vic odstinit kde to jde, vymenit snimace za nejake bezdrumove nebo ten brum ignorovat ...

Ok, dík. Tak já ty nylonové struny nebudu radši používat.

0 xLajků:

5

be_fretless napsal:

Aidamova verze mi ještě přijde ok... smile

ja bych si krokodyla ani cizi banek do trenek nepoustel ale pokud je basak spis statictejsi a neni zapometlivi tak proc ne.. smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

6 Naposledy upravil: ekral (01. 01. 2014 23.08:12)

m3 napsal:

taky se to da zkusit vic odstinit kde to jde ...

To bych možná zkusil, nevíte kdo by byl schopný odstínit basu ve Zlíně a okolí?

Ale tady na druhou stranu píše přímo Sadowsky:

"I have been a pioneer in shielding work since the late 70's. Our instruments could not be better shielded than they are. We still get noise problems with coated strings under severe conditions that working musicians encounter on a regular basis"

0 xLajků:

7

Tak ještě jsem to prozkoumal a Sadowsky napsal přímo celý článek do bass gear magazine, kde zveřejnil výsledky testů jak moc vodivé (nebo spíš nevodivé) jsou potahované struny a výsledkem bylo:

doporučené vodivé struny:

nedoporučené, u který navrhuje Sadowsky napsat na obal varování, že můžou způsobovat elektrický šum a brum:

• DR

• Elixir

• Ernie Ball

• GHS

• Rotosound

0 xLajků:

8

be_fretless napsal:

Nylonové hlazenky s ocelovým jádrem. Ale je fakt, že já mám dva hambáče a tvým problémem netrpím...

mno to bych typ bude to same...

ekral napsal:

nedoporučené, u který navrhuje Sadowsky napsat na obal varování, že můžou způsobovat elektrický šum a brum:

tak tonedelaji primo ty struny big_smile jenom se to proste nezemni basakem... nadruhou stranu ten vic izolujici potah i protahuje zivotnost u tech potahovanejch dadari mi neprislo ze by meli delsi zivotnost ..koneckoncu ani u potahovanejch DRek a Rotosoundu ...  u elixiru jednoznacne ano.. ted sem novou desku nahral na stejny struny jako tu starou big_smile pred 3ma rokama.. ikdyz pravda vetsinu te doby byla basa garazovana a moc sem na ni nehral...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

9 Naposledy upravil: ekral (02. 01. 2014 13.52:00)

be_fretless napsal:

Zkus La Belly, co hraju já, viz můj profil... Mají je u Sivčáků... Na čtyřku i pětku. Nylonové hlazenky s ocelovým jádrem. Ale je fakt, že já mám dva hambáče a tvým problémem netrpím...

No Sadowsky v te diskusi pise:
"It has nothing to do with static. It has everything to do with AC line noise."

Ono to ani mně nedělá všude a vždycky, asi to fakt závisí na konkrétních podmínkách v elektrických rozvodech sad. Já mám na to docela smůlu, můj minulý noťas dělal zemní smyčku jak prase, bez zvukovky s ground liftem jsem nemohl vůbec fungovat (ale to asi nesouvisí se strunama) a nový tableto-notebook má zase problém se zemní smyčkou, když připojím hdmi kabel. Jako ten Sadowsky proste tvrdi, ze ať se dělá co se dělá, tak potahované nevodivé struny můžou být problém a tvrdí, že by výrobci potahovaných strun měli uvádět velkým písmem varování.

0 xLajků:

10 Naposledy upravil: m3 (02. 01. 2014 14.40:13)

ekral napsal:

Jako ten Sadowsky proste tvrdi, ze ať se dělá co se dělá, tak potahované nevodivé struny můžou být problém a tvrdí, že by výrobci potahovaných strun měli uvádět velkým písmem varování.

nebo by to melo bejt velkym pismem na tech basach big_smile .. kdyby delal splitcoily, humbace nebo singly s parazitnima civkamaci jak se to jmenuje tak nemusi vymyslet kraviny smile

singl proste brumi .. a neuzemnenej este vic .. maj k tomu davat ten trenkovej drat big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

11

be_fretless napsal:

Jelikož jsem rodilý Zlíňák, tak což to nezkusit třeba u pana Váchy?

http://www.hudebninastrojeabs.cz/

Váchu radši nee, to je patlal. Neumí ani připájet kabel na jack.
Zkus radši Pořízku.

Ivo Pořízka
Zlín - Březnice... tel. do dílny 577 991 647 (dostupný pouze ve večerních a nočních hodinách)
- zakázková výroba a opravy el. kytar

GK 700RB-II, GK 410RBH, GK 410BLX, GK Backline 110,
Cort Action Bass 4, Fade Jazz Bass, Ibanez SR705TK, Schecter Omen 7
Boss ME-50B, AKG WMS40FLEXX
0 xLajků:

12

Janus98 napsal:
be_fretless napsal:

Zkus radši Pořízku.

Ivo Pořízka
Zlín - Březnice... tel. do dílny 577 991 647 (dostupný pouze ve večerních a nočních hodinách)

Porizku muzu doporucit,jezdim k nemu, sice je to s nim nekdy na dloUho ,ale je to machr. mam cislo pripadne i na domaci telefon, popripade  mail

0 xLajků:

13

Janus98 napsal:
be_fretless napsal:

Zkus radši Pořízku.

Ivo Pořízka

Dík moc za tip, příští týden tam zavolám.

0 xLajků:

14

ekral napsal:
Janus98 napsal:
be_fretless napsal:

Zkus radši Pořízku.

Ivo Pořízka

Dík moc za tip, příští týden tam zavolám.

Tak už jsem navštívil Ivo Pořízka, basu mi parádně seřídil, spoustu věcí poradil. Něco aspoň trochu odstínil, ale víc už se do toho pouštět nebudu, prostě tu basu nechám v originálním stavu a budu hrát na normální struny, stejně se mi nakonec líbí víc zvuk nepotahovaných strun. A kabel za trenky se bojím dávat big_smile

0 xLajků: