1 Naposledy upravil: marv (04. 12. 2013 00.27:05)

Téma: Vermona 2x15 - renovace

Ahoj kolegové,
pořídil jsem box Vermona Regent 2x15: http://www.vermona.de/ (Regent 600B). Je to pouze box bez reproduktorů. Chci box zrenovovat a osadit novými reproduktory. Přední deska s otvory pro reproduktory je poškozená a je potřeba ji vyměnit. Po zjištění vnitřních rozměrů jsem došel k závěru, že box má objem 143 litrů.

Mám tyto dotazy:
1. jaké reproduktory do boxu osadit? (výrobce, parametry, zapojení, cca cena. Potřeboval bych, aby výsledná impedance boxu byla 8 ohm)
2. jaký vhodný materiál použít na výrobu přední desky?
3. jakou šířku by měl mít materiál desky? (vzhledem ke konstrukci nemůže být deska širší než 25 mm)
4. jak na desce vytvořit basreflexy? (velikost/tvar, počet, umístění)

Díky za rady:)

0 xLajků:

2

Re: Vermona 2x15 - renovace

marv napsal:

1. jaké reproduktory do boxu osadit? (výrobce, parametry, zapojení, cca cena. Potřeboval bych, aby výsledná impedance boxu byla 8 ohm)
2. jaký vhodný materiál použít na výrobu přední desky?
3. jakou šířku by měl mít materiál desky? (vzhledem ke konstrukci nemůže být deska širší než 25 mm)
4. jak na desce vytvořit basreflexy? (velikost/tvar, počet, umístění)

5. rozřezat a spálit

0 xLajků:

3

no jo, jenže čím rozřezat? na jak velký kousky? čím zapálit?
život je boj...

0 xLajků:

4

Ok, ale odpovídáte mi na otázku, kterou jsem na fóru nepoložil, ale kterou jsem asi položit měl: má renovace smysl? Nebudu vás přesvědčovat, pro mě to význam má. Nejde o první box této značky, který vlastním. Na pódium s tím nelezu, využívám jej velmi extenzivně, ale s chutí:)
Nicméně pokud bude mít někdo konstruktivnější radu než „rozřezat a spálit“ - tenhle boj už mám za sebou – tak sem s ní. Díky.

0 xLajků:

5

pošli sz Nookovi, ten staví bedny a určitě ti dobře poradí...

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

6

Hele nekdo kdysi v davnoveku fora tak pred 5ti lety tady podobnou renovaci resil ... ale nejdem si jistej jestli to byla vermona nebo tesla ..
btw nektery stary vermonacky boxy vypadaj hodne cool ..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

7

m3 napsal:

Hele nekdo kdysi v davnoveku fora tak pred 5ti lety tady podobnou renovaci resil ... ale nejdem si jistej jestli to byla vermona nebo tesla ..

smile no to jsem byl asi já s tou Delicií, co byl předek a zadek k sobě staženej kovovýma tyčema... dal jsem do toho tuším Eminence Kappalite 15" a po té, co ta bedny vypadala, že se rozskočí mi k tomu repráku Nook postavil bedýnku pod Markombo...

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

8 Naposledy upravil: marv (04. 12. 2013 16.53:16)

Díky, třeba dopadnu podobně:) Nookovi jsem napsal, uvidíme.
Místa je tu ale pořád dost...

0 xLajků:

9

Viděl bych tam 2x Eminence DELTA15B (16 ohmů - paralelně), nebo 15C (4 ohmy - sériově). Basreflex 2x průměr 100 a délka 150mm. Asi nejlevnější řešení, cca 4 500,-. Přední desku z břízy (multiplex) o tloušce 18mm.

0 xLajků:

10

Hocke napsal:

2x Eminence DELTA15B (16 ohmů - paralelně), nebo 15C (4 ohmy - sériově)

Zapojení viz: http://baskytara.com/topic8072-zapojeni … -ohmy.html

0 xLajků:

11

Díky za rady pánové!
Nook mi ještě poslal variantu za použití repro B&C 15HPL76 + pár dalších tipů, takže mám o čem přemýšlet.
Snad to začnu řešit do Vánoc.
Mějte se.

0 xLajků: