1

Téma: G&L Tribute vs USA

Rad bych se chtel zeptat jestli nekdo nevite jaky rozdil je mezi Tribute a USA verzemi, vim, ze Tribute se dela v indonesii a davaji tam hardware a snimace stejne jako do USA modelu, vsude ctu, ze ty Tribute series jsou velice dobry basy, ale nejak sem upne nenasel konkretni rozdily a verim, ze tam jsou, zadna firma nebude delat dve stejny veci s rozdilnou cenou. Doufam, ze se najde nekdo kdo mel obe verze v ruce (myslim, ze par adeptu na tomhle foru je wink ) nebo alespon neco slysel smile

Coz me privadi k dalsi veci, chci si koupit novou basu, sice bych spis asi potreboval ruce, ale todle pude lip, a rad bych zkusil i G&L konkretne model L-2000, ale klidne i jinej a chtel jsem se zeptat jestli by se tady nenasel nejaky dobrodinec, z Prahy a okoli, ktery by me nechal na to sahnout, bohuzel v zadnym ceskym ksefte jsem je nenasel

Fender Japan Jazz Bass RI 75, 50th anniversary edition
Fender Japan Precision Bass RI 62
MusicMan Stingray 4, 2EQ
Trace Elliot AH250 SMX + 1048; Trace Elliot Club #14
Music Man Club #15
0 xLajků:

2 Naposledy upravil: Kubš (14. 07. 2010 07.50:08)

Re: G&L Tribute vs USA

přečti si rozsáhlá témata na talkbassu....

jedni tvrdí, že ten rozdíl stovek dolarů na tom nenašli, druzí že to navíc co z toho cítí tam za ty peníze prostě je a pak sou třetí a to sou takový ty republikánský náckové co tvrděj že at je to jak je to tak radši podpořej americkou ekonomiku než posílat peníze na dálný východ big_smile:D:D:D (a tak to chodí u většiny usa vs. východ produkce....)

jinak řečeno - USA GL sou v podstatě celkem luxusní nástroje který v čr seženeš za směšných 20tis (já prodával GL ASAT za 19...) ty tribute tu o tolik levnější nebudou (cca 12tis??) záleží na financích...u USA dostaneš sakra kvalitu....vlastně u obojího bych řekl dostaneš hodně muziky za relativně málo peněz....

určitě bude rozdíl ve dřevu...zpracování je i z indonézie prý výborný

výhodou pro tributy je že GL má tak specifickou elekroniku resp. snímače, že ten hlavní charakter zvuku může na první poslech přebít pocitově ten kvalitatní rozdíl ve zvuku....

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

3 Naposledy upravil: pekelnik (14. 07. 2010 08.54:25)

dá se říct,že v ruce sem měl obě... ikdyž tribute( Hofovu) jen chvíli a je to pětka.
US L2000 už nějakej ten týden vlastním a su z ní na lopatkách! big_smile

K tý Hofovo pětce můžu říct,že hrála naprosto parádně na "basu za ty prachy",nenašel sem jedinej problém co se týká hardwaru,či elektroniky nebo zpracování.Teď tedy už můžu říct,že zvukově GL jak má být.

No a teď k mýmu novýmu stroji...

Mám ju cca měsíc,takže myslím,že už trošku z odstupem můžu říct,že je to basa která mě uchvátila ze všech co sem kdy měl naprosto nejvíc.Jak říká Horst,je to hodně muziky za poměrně slušný peníze, ať už tribute či US verze.Naprosto špičkový zpracování,tím to začíná,dále pak harware-luxus.Elektrika je v pohodě,někdo sice říká že moc šumí v určitých polohách ale já to nějak nepozoruju,či je to tak že na můj vkus mi to nevadí.Já jako vyznavač pasivních strojů velmi vítám přepínač kterej mě umožňuje aktivku mít vypnutou (ikdyž v zapojení obou snímačů paralerně a v aktivu je ten zvuk zabíjející!).Basa je rovněž perfektní do ruky,po precisionu mi chvíli trvalo než sem si zvyknul na ten tenší krk,ale teď už je vše v pořádku a naopak při přechodu na precision se nadřu big_smile.Krk je celkově hrozně pohodlnej a rychlej,celá basa i perfektně sedí na těle.

No a k tomu porovnání...původně sem chtěl jen tribute, s tím že to nějak stačí,pak se obejvila tahle amerika za solidní peníze a já su rád,že sem po ní skočil a nelituju tech peněz navíc oproti tribute.Možná je to jen blbej předsudek jak už to tak bývá,ale já z toho US modelu přecijen cítím něco víc smile
Myslim že tahle basa mi zůstane kapku dýl,než ty předchozí,možná uplně dýl... big_smile

0 xLajků:

4

koukej ta ti de primo do rany...
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 … amp;order=

0 xLajků:

5

jen nechápu jak na tom může profitovat....za předpokladu že to je obchodník podle toho kolik toho prodává...ty ceny jsou dost nízko....skoro jako by to kradl v továrně a po vlastních nohou to donesl do čr aby to mělo zisk rovnající se risku a investici....

0 xLajků:

6

Kubš napsal:

jen nechápu jak na tom může profitovat

bacha, voni jsou na světě i lidi, co nemusej a nechtěj profitovat :-)

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

7 Naposledy upravil: DalajVladan (14. 07. 2010 20.28:02)

snad mu to nebude vadit, když tu o něm dám pár vět. f430 není obchodník v pravém slova smyslu smile .. kupuje, prodává, zisk pochybuju, že nějaký má  ... on to má jako koníčka:) ... tak trochu se známe skrz EBS, který jsme prvně zkoušeli a já pak od něj vzal tu hlavu co mám

Fender American Deluxe Jazz Bass '08
Empress Compressor -> Boss LS-2 Line Selector (-> Zoom B3) -> Fishman Platinum Pro EQ -> Markbass F 500 -> 2x Markbass Traveler 121H
0 xLajků:

8

tak to víš ten kdo má pravidelně na bazaru několik bass tak holt vypadá ale ty ceny sou právě takový že to fakt je koníčkovský...pak se tedy omlouvám!!! a obdivuju!

el BassTardo napsal:

bacha, voni jsou na světě i lidi, co nemusej a nechtěj profitovat :-)

jako budiž jim přáno...jen to nějak do dnešní doby nezapadá...

0 xLajků:

9

Kubš napsal:

a hlavne to kazí kšefty ostatným big_smile

Sadowsky UV70-5     Xotic XJ1-5T  fretless     
                 Markbass F500
            Glockenklang DuoLight
0 xLajků:

10

decko napsal:
Kubš napsal:

a hlavne to kazí kšefty ostatným big_smile

jako jo no big_smile takovej dumping není nic příjemnýho...

0 xLajků:

11

Ja mam G&L Tribute JB-2 a nedavno som si ju vo viedni porovnal s originalom co ja viem ten rozdiel 400 € som nasiel v ladiacich mechanikách inac bol rozdiel v tvare krku a potenciometre boli citlivejsie a mali lepsie ciapocky (so srubkou) zvukuvo cca  tá ista planeta...skusal som na inom aparate ale pocul som v podstate svojeho tributa

0 xLajků:

12

pokud to nebylo přímo rovnaný tak ti může Tribute přijít i lepší... big_smile nepřímý srovnání sou ty nejhorší výstupy a popravdě největší zdroj pomluv a chvály vlastního nástroje (ted myslím všeobecně wink )

0 xLajků:

13

Kubš napsal:

pokud to nebylo přímo rovnaný tak ti může Tribute přijít i lepší... big_smile nepřímý srovnání sou ty nejhorší výstupy a popravdě největší zdroj pomluv a chvály vlastního nástroje (ted myslím všeobecně wink )

uz rok vlastním tributa a veruze pocit z originalu bol ovela lepsi tie mechaniky vyzerali masivnejsie snimace mali "pevnejsie" ukotvenie (ked sa za moje zapriem palcom pocas hrania tak sa zatlacia dnu...neznasam to ale thumbrest do nej vrtat nebudem) tie potenciometre boli omnoho citlivejsie kombinacia hlasitosti snimacov sa dala nastavit jednoduchsie , potenciometre sa tocili lahsie a mali aj tu srubku na upevnenie (malichernost ale bola tam) na krku si pametám iný pocit ktory vyvolal kusok iný tvar bol tensí ale mne uz po roku vyhovuje ten moj masivnejsi krk a iný finish ten lak bol matnejsi ale to som nakoniec uzavrel tým ze moja basa je uz vyhrana takze ten lak sa kusok zjazdil a zhladil zvukovo to malo ten isty potencial ale tazko posudit kedze doma hram cez SWRko a tam som fical cez zahuhlaneho Ampega este k tomu SVT celolampa.

0 xLajků:

14

no já nehleděl na zpracování...to v tuhle chvíli tak nák už ztrácí smysl - protože hezky to už uměj udělat a kvalitu použitých materiálů můžem očekávat odlišnou...
spíš sem myslel ten zvuk "počul svého tributa" tam je ten největší kámen....u těhlech srovnávaček rozhodujou detaily ve zvuku - mezi solidním standardem a dokonalostí můžou bejt malý přesto rozdíly....samo nejlíp je když ti z dražšího nástroje spadne brada až na zem big_smile

0 xLajků:

15

kubs +1

sekam dobrotu
0 xLajků:

16

Kubš napsal:

přečti si rozsáhlá témata na talkbassu....

jasne to me taky napadlo,problem je, ze ty temata jsou opravdu rozsahla a na jejich precteni aby si clovek vzal tydenni  dovolenou

pekelnik napsal:

Basa je rovněž perfektní do ruky,po precisionu mi chvíli trvalo než sem si zvyknul na ten tenší krk,ale teď už je vše v pořádku a naopak při přechodu na precision se nadřu

takze to ma krk, rekneme jako precl na diete? smile

flachby napsal:

koukej ta ti de primo do rany...
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 … amp;order=

dik, vim o ni, ale je to petka a ja sem rad, ze jakztakz zvladnu 4 struny wink
ale uz sem s tim clovekem mluvil a ma jeste jednu USA ctyrku, akorat ho mam hodne z ruky

Errie napsal:

skusal som na inom aparate ale pocul som v podstate svojeho tributa

no podle reklamnich kecu by to tak melo byt, resp, ze zvukove jsou velice podobne, ale kdo ma verit reklame, ze...

no kazdopadne dekuju za reakce, ted uz fakt nevim co asi si hodim korunou

MusicMan Stingray 4, 2EQ
Music Man Club #15
0 xLajků:

17

Burdin napsal:

takze to ma krk, rekneme jako precl na diete?

spíš krk jako JB.

Ještě bych jen dodal že GL někomu může znít trošku jako bezpohlavní basa,takže pokud někdo čeká,že na GL nakroutí v různých zapojeních snímadel atd.  PB,JB,MM tak si myslim,že se toho nedočká...jako určitě tam něco z toho je,ale už díky postavení snímačů a dalších věcí to prostě nejde.
Nicméně ta basa hraje kurevsky dobře i jako "bezpohlavní stroj"! tongue

0 xLajků:

18 Naposledy upravil: Kubš (15. 07. 2010 17.52:51)

to burdin: pozor GL má různý krky!!! nezáleží na modelu (resp. záleží ale můžeš narazt i na objednávkový změny) ale na konkrétním kusu....

protože dle specifikací pekelníkův L2000 má mít šířku 44mm na nultáku to odpovídá PRECLU.....a ASAT zas má mít 38 to je zas JB...ale je možný si i navolit možnosti...takže pekelník má vlasntě customovaný

http://www.glguitars.com/instruments/US … s/bass.asp

0 xLajků:

19

ty krky se fakt hodně lišej, moje l 2000 má násadu od krumpáče smile je to příjemnej krk, ale jak na sedumdesátkovým precisionu

0 xLajků:

20

To bude podobný jako srovnávačky US Lakland/Skyline(akorát teda skyline je v mym skromnym žebříčku o dost vějš než tribute smile ). Posluchač rozdíl nepozná, hráč jo. Pocit z nástroje, smysl řemeslníků pro detail, reakce nástroje na hru, stabilita krku, dosažitelnej setup.. Věci, který můžeš srovnat spíš dlouhodobě, určitě ne nějakym srovnáním v obchodě nebo tak. Pokud máš možnost, připlatil bych si za US.

0 xLajků:

21

davidak napsal:

Posluchač rozdíl nepozná, hráč jo. Pocit z nástroje, smysl řemeslníků pro detail, reakce nástroje na hru, stabilita krku, dosažitelnej setup.. Věci, který můžeš srovnat spíš dlouhodobě, určitě ne nějakym srovnáním v obchodě nebo tak.

přesně tak! smile

0 xLajků:

22

davidak napsal:

Pocit z nástroje, smysl řemeslníků pro detail, reakce nástroje na hru, stabilita krku, dosažitelnej setup

tohle jsem si taky myslel, ze rozdil v cene bude hlavne v tomhle, ale tak nejak sem chtel zjistit jestli ten rozdil se opravdu vyplati, kdybych kupoval novy tak asi ne, ale u jetejch jo, ja mel prave moznost koupit jetej tribute za 13k, novej tribute za 16k a nebo jetej US za 22k nakonec jste me tady utvrdili v tom, ze se vyplati si priplatit wink akorat vcera me ruplo v bedne a na jebaji sem koupil JB RI 75 - ale myslim, ze se tohle vlakno neztrati urcite nejsem posledni clovek, ktery nad timto rozdilem premyslel

MusicMan Stingray 4, 2EQ
Music Man Club #15
0 xLajků:

23

Tak to budeš mít za chviličku stejnou sestavu, jako sem měl- zes, bednu i basu smile

Někomu ty origoše za ty prachy stojej, jinýmu ne. To je osobní věc, nic víc bych v tom nehledal.

0 xLajků:

24

Jirko, jsem si vzpomnel, ze starou babu L2000 ma snad jorge84 nebo tak nejak?? Hraje s kapelou Okrej a jednu basu tady i prodaval.... zkus ho oslovit...

Fender Tony Franklin Precision
Fender CS 70s Precision
Ampeg SVT-CL ---> Ampeg SVT-410HLF
0 xLajků:

25

Memory napsal:

Trochu zneužiju tohle téma, nemáte někdo z Prahy G&L L2000, nebo jí podobnou? Docela mě ta basa zajímá a chtěl bych si ji na chvilku zkusit. Díky

jorge prodaval zlatou, ale zustala mu jeste jedna cerna... a kdybys mel zajem tak si u me muzes vyzkouset G&L L-1500

G&L L-1500, Cort C5, H&K Basskick 707, Ampeg Isovent (2*10", 2*15"), Laney BC250
0 xLajků:

26

Memory napsal:

Trochu zneužiju tohle téma, nemáte někdo z Prahy G&L L2000, nebo jí podobnou? Docela mě ta basa zajímá a chtěl bych si ji na chvilku zkusit. Díky

Chvíli jsem ji měl, ale měla na můj vkus strašně moc možností nastavení zvuku (rozepínaní snímačů, bass, treble bosst, nebo co to všechno mělo). Pořád jsem s tím laboroval, nemohl jsem vybrat jeden zvuk u kterýho bych zůstal ... http://baskytara.com/img/m/10234/t/p18886spfa56q4r81no0qph14h33.jpg

0 xLajků:

27

Memory napsal:

je to možná až moc variabilní

jo, to je pravda. Nicméně všechny sou dost dobře použitelný a je to buldozer!

0 xLajků:

28

souhlas s pekelníkem... mám snímače a elektroniku z G&L v Sivčákovi a je to super... a navíc - pokud někdo chce jeden zvuk, může si koupit pasivního precla a má vymalováno smile variabilitu zvuku osobně beru jako plus...

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků: