1

Téma: Celolampa + Preamp

Používá/Používal tady někdo k celolampě preamp MXR m80 nebo sansamp? Má to smysl/praktické využití?

Fender Precision Bass Aerodyne /w. Seymour Duncan SPB-3
Ampeg SVT CL / Ampeg SVT 450 H / Orange OBC 115 / Orange OBC 410
Tech 21 SansAmp Bass Driver / Boss TU-3 / Monster Cable
0 xLajků:

2

Re: Celolampa + Preamp

Nepoužívám přímo, ale smysl to určitě má:
1. pokud si chceš přišlápnou zkreslení, třeba na nějakej vál nebo určitou pasáž
2. pokud má krable "blend" tak jen přimícháš část zkreslenýho spektra (třeba jen určité středy nebo středovýšky apod.) do celkovýho zvuku.

0 xLajků:

3

ja mam momentalne k SVT VR na dokrmenie Aguilar Agro, ProCo Turbo Rat a este mam na ceste dvojgainove skreslenie od COG effects. mal som sansamp bass driver deluxe, ale ten som predal, kazdopadne k nejakemu VT bass by som sa casom rad vratil. pouzivam to presne ked potrebujem skresleny zvuk - zmysel to ma presne ten ze nemusis byt sialene nahlas aby si vytiahol skreslenie z aparatu.
s blendom je tiez zivot vyrazne lahsi, prave to moje aguilar agro sa pri zvysovani skreslenia lubi stracat v mixe a bez blendu sa pomerne tazko udrziava basove pasmo. pouzivam ho poslednu dobu v spojeni s ProCo Turbo rat, pustim oba a pekne sa doplnia, je aj dost spodkov, aj pila. Tesim sa uz na efekt od COGa, ten ma dva samostatne kanaly so samostatnymi Gainami a Blendom pre kazdy kanal.

Otazne je pouzitie tych preampov ako EQ, nikdy mi tieto krabicky nehrali na ucho tak dobre ako samotna celolampa, takze strkat Preamp/EQ pred samotny Amp (teda Preamp a koncovy zosilovac) je pre mna zbytocne, vela ludi ale tieto MXR a sansampy pouziva vyhradne ako preamp a skreslenie na nich ani nepouzivaju.

sekam dobrotu
0 xLajků:

4

Hm takže Sansamp pokud ho chceš použít jako čistý preamp je lepší dát do efektové smyčky nebo před amp?

1) Jde mi o to že když hraju přes celolampu nepotřebuju nic, kytara-kabel-celolampa - hraje to super. Otázka je jestli ten preamp (sansamp) něčemu pomůže nebo ne.

2) v klubu - je lepší když si zvukař veme zvuk z hlavy(v lepším případě mikrovon k bedně plus xlr z hlavy) nebo přímo z Di Boxu/preampu (sansanp)

3)Když hraju přes tranzistorovou hlavu (svt 450 h), tak tam je sansamp nezbytnej,jinak se to nedá poslouchat. Ale jestli je lepší ho dát do efekt.smyčky nebo přímo před apec netušim. Zvukově se mi líbí oboje.

sorry za blbý dotazy. smile

Fender Precision Bass Aerodyne /w. Seymour Duncan SPB-3
Ampeg SVT CL / Ampeg SVT 450 H / Orange OBC 115 / Orange OBC 410
Tech 21 SansAmp Bass Driver / Boss TU-3 / Monster Cable
0 xLajků:

5 Naposledy upravil: m3 (30. 09. 2013 15.51:49)

ja do toho nedelam ale u celoflasky bych ho dal pred aby to i ty preampovi lampy prechroustali a zkomprimovali..  a spis nez pomuze tak si rozsiris zvukove moznosti.. ze muzes jet 2 urovne/typy zkresleni..

a u trandaku svt klidne misto preampu big_smile a poslat to rovnou na koncak big_smile .. ale to se ochudis o ty 2 urovne ale jestli to bez nej nehraje...
teda hral sem parkrat na tu 350ku a ten zvuk mne vubec nebavil...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

6

neviem co od toho preampu ocakavas:
chces len skreslenie?
- ak len toto tak to daj pred preamp a zvukarov nech si berie signal z hlavy alebo mikrofonom.

chces nahradit preamp v lampovom aparate?
- ak toto, tak obid preamp a chod cez slucku. zvukar nech si vezme signal zo sansampu, alebo mikrofonom. popravde neviem ako ma spraveny XLR vystup to SVT-CL takze neviem co vsetko cez ten XLR lezie von.

chces len obohatit zvuk?
- ak toto tak sansamp pred aparat a sprav si zvuk na aparate a sansampe ako ti vyhovuje, zvukar nech si to berie z hlavy alebo mikrofonom.

Ak sa ti paci zvuk aky mas teraz, tak ten sansamp to moze obohatit, ale vobec nemusi. popravde ak si spokojny tak by som s nicim nelaboroval, mna osobne nikdy nenapadlo davat pred SVT VR nejaky dalsi preamp a modifikovat nim cisty zvuk, lebo naco. Toto je nieco co si musis vyskusat, moze ti to sadnut a budes spokojny, ale zaroven aj naopak.

sekam dobrotu
0 xLajků:

7

Já bych to dal před preamp, ale lze i do smyčky a záleží jen na tom co se ti víc líbí.

0 xLajků:

8

ja mam taky neco malo k tomudle. hraval jsem sveho casu na muj Ampeg SVT2PRO (uz jsem ho prodal) a pred nim jsem mel zapojeny MXR M80 jenze casem jsem zjistil ,ze proste ty lahve samotne o sobe hraji lip nez to prznit nejakym hajzlem big_smile ano na nejake psaze je to dobre ,kdyz se jen obcas zapne  ale pokud vlastnit drahou celolampu a prznit to nejakou krabkou, ktera je porad zapnuta je asi zbytecne vyhazovani penez za ten celolampovy zesilovac ktery stoji prevazne vic penez, asi by stacil zesak nejaky mosfet a lampovy preamp nebo jen klasicky trandak.

0 xLajků:

9

presne tak!

sekam dobrotu
0 xLajků:

10

Jasně, taky jsem prznitelem, jak tady někdo říká.... ;-) Hele jde vo to, co se ti prostě líbí a nejlepší je to vyzkoušet a nedávat na rady... každej jsme jinej...
Hele já se do toho MXR M 80 zamiloval, to tlačítko color je tam super a korekce mají jinou barvu než muj preamp v base (aguilar), nebo než korekce na zesákách.
ANO prznil jsem s ním celoflašku GEORGE DENNISE Bassic Tube 200W, ted przním T.C.Electronic BlackSmith a prznil jsem všemožný Ampegy se kterými to ani jinak nejde - chcešli mít nakopnutější a agresívnější zvuk. Používal jsem na celolampu aji zkreslení do Fis hihihi, bylo to mocný zvukově... měl jsem ve smyčce i kompresor DBX s maximizerem BBE a dělalo to kousky, že mě to vážně bavilo a zesák jsem nemusel až tak hulit.... Je pravda, že když jsem si hodně hrál s jeho původními možnostmi, dosáhl jsem taky super agresívního zvuku, ale musel jsem ho dost vykouřit...
zkrátka je to na tobě :-D

T.C. Electronic Black Smith 1600, Tech 21 SansAmp RBI, DBX, BBE, MXR M80, MXR M109,  Hughes & Kettner Quantum QS 810 PRO 1800W, Aguilar GS 4x12 1200W  Ibanez BTB 676ntf - Aguilar OBP3
0 xLajků:

11

Jo a sansampem jsem to tam ládoval taky ;-) dá se to tak aji tak...

T.C. Electronic Black Smith 1600, Tech 21 SansAmp RBI, DBX, BBE, MXR M80, MXR M109,  Hughes & Kettner Quantum QS 810 PRO 1800W, Aguilar GS 4x12 1200W  Ibanez BTB 676ntf - Aguilar OBP3
0 xLajků:

12 Naposledy upravil: kubo (14. 10. 2013 14.28:39)

valec1 napsal:

stacil zesak nejaky mosfet a lampovy preamp nebo jen klasicky trandak.

trocha OT: ja mám v pláne lacné hartke kŕmiť vt-bassom, som zvedavý čo z toho poleze

Lord Alex
Fender Precision Bass USA, Epiphone Thunderbird VINTAGE PRO
Ampeg SVT-VR + SVT810E USA
GK 700RB mkII + Ashdown MAG410
0 xLajků:

13

peklogrind napsal:

ted przním T.C.Electronic BlackSmith

hezky! jak jseš s ním spokojenej? kupovals novej nebo druhá ruka? tady nebo venku?

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

14

kubo napsal:

lacné hartke kŕmiť vt-bassom

vt-bass je supr krabice, v létě jsem si na ni zase zahrál a fakt dobrý i s levným aparátem

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

15 Naposledy upravil: kubo (14. 10. 2013 14.46:02)

troška ale uvažujem, že by som to vymenil za Sansamp DI, ale aj tak lampový ampeg, najlepšia vec smile

Lord Alex
Fender Precision Bass USA, Epiphone Thunderbird VINTAGE PRO
Ampeg SVT-VR + SVT810E USA
GK 700RB mkII + Ashdown MAG410
0 xLajků:

16

el BassTardo napsal:
peklogrind napsal:

ted przním T.C.Electronic BlackSmith

hezky! jak jseš s ním spokojenej? kupovals novej nebo druhá ruka? tady nebo venku?

Kupoval  jsem ho u nás novej ;-) Nikdy bych nevěřil, po celoflašce, že tenhle D spínák mě tolik posadí na prdel... Je super! :-D chce to zkusit a slyšet...dá se děsně moc vyhrát s gainem a volume..od uplný čistoty po nakreslení...simulace lamp to taky umí...a ten kompresor co tam maj, tak je asi první zesák co ho má zabudovanej a opravdu to funguje jak má...DBX jsem vyřadil ;-)

0 xLajků:

17

peklogrind napsal:

a ten kompresor co tam maj, tak je asi první zesák co ho má zabudovanej a opravdu to funguje jak má

Taky se hlásím. TecAmp Puma 1000 má taky perfektní zabudovaný kompresor. Taky to byl pro mě první zesák s použitelným vestavěným kompresorem.

peklogrind napsal:

DBX jsem vyřadil

To já zas ne, pořád používám lampovej EHX Black Finger.

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

18

Aidamos napsal:

To já zas ne, pořád používám lampovej EHX Black Finger.

Ten by mě zajímal...

0 xLajků:

19

peklogrind napsal:

Kupoval  jsem ho u nás novej ;-)

kde prosím tě? cenovka je tam přes šedesát tisíc smile

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

20

el BassTardo napsal:

cenovka je tam přes šedesát tisíc

Ano to máš pravdu ;-)

0 xLajků:

21

peklogrind napsal:

Ano to máš pravdu ;-)

neříkej, žes za to vysolil plnou palbu smile

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

22

el BassTardo napsal:

plnou palbu

Jasně že neee, nejsem blázen  wink  ale je koupenej v regulerním obchodě, novej, s tříletou zárukou....

0 xLajků:

23

tak to je gut smile

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

24

peklogrind napsal:

MXR M 80 zamiloval, to tlačítko color je tam super

mno asi na trsatko a vykourenej gain .. na a prsty mi to prislo jako takovy rozblemcavatko .. jinak co mne na tom bavi je  trigger naplno a trosku gainu a mix kolem pulky .. to udela takovi prijemny zkresleni jak lampak s nakraplejma lampama big_smile smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

25

m3 napsal:

mno asi na trsatko a vykourenej gain .. na a prsty mi to prislo jako takovy rozblemcavatko

Trsátkem nehraju vůbec, jen prsty a slap a funguje to luxusně, agresívní nakopnutej sound... big_smile je fakt že hraju se Shatter vše okolo HC, metalu, takže pro mě je to fajn... Je to čistý, agresívní až lehce nakřápnutý, ale to už dělám gainem a simulací lamp na BlackSmithovi... žádný rozblemcávátko, je to nastavením wink

0 xLajků:

26

el BassTardo napsal:

tak to je gut

Ano ano smile

0 xLajků:

27

peklogrind napsal:

mno asi na trsatko a vykourenej gain .. na a prsty mi to prislo jako takovy rozblemcavatko

Trsátkem nehraju vůbec, jen prsty a slap a funguje to luxusně, agresívní nakopnutej sound... big_smile je fakt že hraju se Shatter vše okolo HC, metalu, takže pro mě je to fajn... Je to čistý, agresívní až lehce nakřápnutý, ale to už dělám gainem a simulací lamp na BlackSmithovi... žádný rozblemcávátko, je to nastavením wink

Mnoo, malinko se opravím...nastavením samozřejmě, ale hlavně je to rukama, jak na ty struny saháš...samozřejmě je můžeš hladit, nebo do nich hrát důrazně až skoro tukat tak, že se to podobá úderu palcem...což třeba dělám, když hraju death metal wink krásně se agresívně rozezní středy a výšky smile

0 xLajků:

28 Naposledy upravil: m3 (15. 10. 2013 17.51:40)

peklogrind napsal:

Mnoo, malinko se opravím...nastavením samozřejmě, ale hlavně je to rukama, jak na ty struny saháš...samozřejmě je můžeš hladit, nebo do nich hrát důrazně až skoro tukat tak, že se to podobá úderu palcem...což třeba dělám, když hraju death metal wink krásně se agresívně rozezní středy a výšky smile

ja nevim mne to prislo jako takovej klasickej Vckovej zahuhlator .. sice ne tak polopatickej trosku rafinovanejsi ale ja tendle zvuk proste nemusim .. verim ze nekam do zbustrovanejch kytar se to hodi ..typ bych si ze je to tak i vymysleny ze sou tam urizli nektery frekvence tak aby si to neprekazelo s kytarou .. takze se to pak hezky doplnuje a nikde si to neprekazi..  ale to je nic moc pro mne .. smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

29

Jasny, každej hledáme něco jiného... wink

0 xLajků: