m3- co se týká těch titanových EBS, tak srovnání mám s niklovýma Adárkama a EB, co se prodávaj cca za to pětikilo a pak s červenýma Warvikama. Ty warviky jsou zvukově slyšitelně horší, maj takový divný kovový přeznívání, jednou jsem je koupil jako nouzovku a na to taky asi jsou. Co se týká srovnání se stejnou cenovou ligou, tak mi přijde že ty EBS mají velmi pevný tón, cinká to tak akorát a hlavně tak jako sametově, není to moc kovový jako steelky, ale nemám z toho naopak pocit tuposti. Pak mi přijde, že ty struny i po 14 dnech, kdy jsme zkoušeli, hráli, doma si celkem často brnkám, mají stále čerstvý vyrovnaný zvuk-u EB i adárek se mi běžně stávalo, že některá struna po týdnu chcípla, byla slyšitelně mrtvější. EBS zatím drží a mají furt pěkný punch, ocenil jsem to na koncertě, kdy jsem se pěkně slyšel při (pseudo)slapu. Jo a ještě se mi zdá, že mají takový kultivovaný zvuk, když hraju ve vyšších polohách na G a D, jako bych uměl líp hrát, není to tak jalový.
Uvidím po měsíci, jestli ta životnost překvapí, zatím jsem spokojený velmi, kdyby je měli furt za tuhle cenu, asi bych měl vyřešíno.
Cort GB74 předělanej na pasiv s SD SJB3 a SMB 4A, mulťák ZOOM B3
kombo GK MB112 s reprákem Eminence Kappalite.