Téma: Zjištění funkčnosti horny GK NEO 410
Ahojte, lze nějakým způsobem zjistit, zdali je funkční horna (GK NEO410 + RB700II) ? Díky mp
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Aparatura » Zjištění funkčnosti horny GK NEO 410
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Ahojte, lze nějakým způsobem zjistit, zdali je funkční horna (GK NEO410 + RB700II) ? Díky mp
ušami
Máš k dispozici BI-AMP kabel k propojení zesiku a boxu? Jestli jo, jde na zesiku nastavit hlasitost reproduktorů a horny zvlášt'. Tam by měla znít funkčnost horny jasně, když ztlumíš repro. Já jsem teda nikdy nic takovýho zatim nezkoušel, používám zesik a box od GK na fullrange (někdy bi-amp kabel zkusit chci, ale ještě jsem nesehnal, ani nevyrobil). Možná někdo zkušenější poví víc, ale logicky by to asi mělo jít, jak říkám ...
Jo, a nebo
ušami
Na boxu je i na mod fullrange nastavení intenzity, zvuk boxu se po dráze přidávání horny docela dost projasnuje, horna dělá hodně, určitě poznáš jestli funguje nebo ne
Já měl stejnej problém jako meiilax. myslím, že naopak na Neoboxech GK je ovládání horny velmi málo slyšet. Dokonce jsem měl pocit, že u mě nefunguje, tak jsem jej dal na reklamaci. Ale v obchodě jsme zkoušeli jiné bedny a ani u nich nebyl moc rozdíl. U Ampegu je ovládání horny daleko více slyšet ve výsledném zvuku celé bedny...
Já měl stejnej problém jako meiilax. myslím, že naopak na Neoboxech GK je ovládání horny velmi málo slyšet. Dokonce jsem měl pocit, že u mě nefunguje, tak jsem jej dal na reklamaci. Ale v obchodě jsme zkoušeli jiné bedny a ani u nich nebyl moc rozdíl. U Ampegu je ovládání horny daleko více slyšet ve výsledném zvuku celé bedny...
Tak tak, používám Bi-Amp mód, ale při hraní a při točení knobu Tweeter žádné zvukové rozdíly nezaznamenávám. Tak nevím, je to bedna z druhé ruky..
Tak to je zajímavý a mě ta horna na mojí 2x12 přijde jedovatá až dost. Ve Fullrange je ovládání slyšet opravdu hodně, celý zvuk se po dráze znatelně projasnuje.... Ono, mam to uplně první sérii boxu 2x12, co má jinší rozměr než II série. Nevím jestli se ještě vyrábí, ale box si nemužu vynachválit... Možná mi trošku chybí plocha 4x10, chtěl jsem jednu dobu měnit a možná i ted' bych si dal říct
.. ale zas když slyším co slyším, navíc s vyšší hmotnost a velikostí
... asi zůstanu 2x12 věrnej
Tak to je zajímavý
a mě ta horna na mojí 2x12 přijde jedovatá až dost. Ve Fullrange je ovládání slyšet opravdu hodně, celý zvuk se po dráze znatelně projasnuje.... Ono, mam to uplně první sérii boxu 2x12, co má jinší rozměr než II série. Nevím jestli se ještě vyrábí, ale box si nemužu vynachválit... Možná mi trošku chybí plocha 4x10, chtěl jsem jednu dobu měnit a možná i ted' bych si dal říct
.. ale zas když slyším co slyším, navíc s vyšší hmotnost a velikostí
... asi zůstanu 2x12 věrnej
S váhou to u neo repráků není zas až tak horký :-)
Nejjednodušší - pusť přes zesilovač nějakou muziku, ne basu. Když bude hihat cinkat, horna hraje, když to uslyšíš jak pod dekou, horna je fudž.
Když jsi odvážnější, tak:
Odšroubuj misku s konektory, povytáhni z bedny, vezmi si 9V baterku, namotej na ni drátky a dotkni se několikrát přívodních drátů pro hornu. Musí se ozvat slabé lupnutí pokaždé když drátky přiložíš. Jestli je ticho, tak je ticho - pro účely reklamace doporučuju tenhle pokus udělat na kabelu, aby nefrfňali, že máš ohlodané šroubky na misce. Když rozšroubuješ speakon, tak by to je přívod 2+ a 2- , postup je stejný.
Woofer knob je Master control vč. horny ? Napadlo mě, jestli nemá fungovat pouze horna pokud stáhnu Woofer a nechám Tweeter knob, v manuálu je:
Tweeter: Master volume control for the 50 watt horn amp. Output signal is 5kHz and above.
Woofer/Master: Master volume control for the woofer (Main) amplifier. Output signal is full range.
Woofer knob je Master control vč. horny ? Napadlo mě, jestli nemá fungovat pouze horna pokud stáhnu Woofer a nechám Tweeter knob, v manuálu je:
Tweeter: Master volume control for the 50 watt horn amp. Output signal is 5kHz and above.
Woofer/Master: Master volume control for the woofer (Main) amplifier. Output signal is full range.
přesně tak to udělej, hraj ve vyších polohách, tony a drnčení pražců musí být z tweetru slyšet, zvuk nebude moc hlasitý.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Aparatura » Zjištění funkčnosti horny GK NEO 410