1

Téma: jak hraje MM?

Zdravím JV, malý, skromný dotaz, už tady straším s výběrem basy dlouho, chci se jen zeptat, jak jsi spokojen se svým MusicManem?

0 xLajků:

2 Naposledy upravil: deafslap (09. 02. 2006 15.37:20)

Re: jak hraje MM?

Tak jestli se muzu vetrit se svym pohledem  smile Ja mam MM sterling 4, to je dost podobny stylem a je to velmi kvalitni baskytara. Ale koncepcne mi pripada precision jako lepsi basa. Tohle ma sice naprosto neuveritelny moznosti diky aktivce a velmi pevnej, razantni zvuk a obcas si na ni zahraju rad, ale basy ala fender mi lip sedi v ruce. To je ovsem vysoce individualni, to je jasny smile On music man v cechach vzbuzuje respekt, protoze je desne drahej, ale v primem srovnani v kapele mi uz treba zvukar ve futuru hodnotli lip japonskyho jaz basse s orig. snimacema. Zalezi na zanru a hlavne vlastnim pocitu z nastroje. Treba muj ucitel ma staryho stingraye (konec 70 let) a to je super basa, do toho bych sel hned.

0 xLajků:

3

Během měsíce plánuju na Fenderu přehození snímačů asi za Fender. DiMarzio, které tam byly, jsou nějaké slabé. Ale hlavně, já potřebuju pětku, fakt ji využiju, čtyřka je málo, mám možnost ještě USA Fender, ale nevím, rozhoduju se. Japončíka si chci nechat do rezervy nebo jako druhou basu.

0 xLajků:

4

No, ja na petistrunou basu nehraju, v tomhle smeru nemuzu slouzit. Ale pokud beru v potaz ctyrstruny verze na ktery sem hral, tak zajimava alternativa k MM pro fendrare je Fender Precision Special V, to je aktivka s kombinaci snimacu humbucker u kobylky a klasicky p-snimac. Ja hral na ctyrstrunnou a ta je fajn, tak tahle  petka bude asi taky. Muziker ji ma za peknych 48 kKc big_smile Petistrunny MM bude asi vetsi palba. Jinak k tem snimacum, kamarad dal na precision od corta snimace Kent Armstrong a nestacil sem se divit smile Ovsem Fender je Fender.

0 xLajků:

5 Naposledy upravil: JV (09. 02. 2006 18.37:41)

Čau,

omlouvám se za prodlevu, vůbec jsem si tohodle postu nevšim, nevim, jak je to možný.

Takže: mám toho originál Stingraye (asi rok 85) a potom "kopii" Precisiona od Jan Vlasáka (jmenuje se to Vivian Sithesius P bass). Se Stingrayem jsem naprosto spokojenej, je to moje hlavní basa na koncerty, má hodně průraznej zvuk, kterej hraje dobře více méně přes každej aparát, navíc je to hroznej držák, opravdu kvalitně udělaný, má to moc pěknej krk z jednoho kusu očkovanýho javoru,

ALE

abych byl uplně úpřimnej, ten Precision od Viviana má teplejší, barevnější zvuk:) Teďka nahráváme s kapelou CD a jsem rád, že jsem si toho Viviana koupil. Stingray je skvělej do rychlejších věcí a výbornej na slap, ale my máme spíš mid-tempo a pomalejší věci, takže jsem nakonec skoro všechno nahrál na Viviana.

Moje resumé: pokud chceš barvu, tak u mě vyhrává Precision, pokud chceš rytmus, je to Stingray. Stingray je subjektivně hezčí a mě se na něj trochu líp hraje (má to krk někde mezi Jazz Bassem a Precisionem). Dospěl jsem k názoru, že Stingraye budu brát na koncerty, s Precisionem budu hlavně nahrávat.

PS: Ten Vivian má snímač od firmy Lindy Fralin a můžu ho úpřimně doporučit, je fakt skvělej. Málo známá značka, ale fakt výbornej zvuk.

MusicMan Stingray, Eden WT-400 Traveler, Aguilar GS112
0 xLajků:

6

no hele a ted teda když máš tu možnost porovnávat-dalo by se to co máš od vlasáka kvalitativně rovnat se stejně drahejma "značkovejma" basama?? nebo to je horší nebo lepší??? no a lindy fralin sem koukal a na to jak se o nich básní tak nejsou tak šíleně drahý jako jiný....

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

7

Jeste bych si dovolil k petistrunnemu Fenderu - rika se, ze ctyrky ma Fender na urovni, ale petky mivaji blative hacko... Tak pozor.

Pokud se nekde srovnavaji petky, je kvalita struny H jako pomerne dulezite kriterium, nepodcen to.

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

8 Naposledy upravil: JV (10. 02. 2006 09.21:08)

Ještě bych to srovnání upřesnil. Nehledě na značku jsou ty dvě basy rozdílný i v materiálu, takže rozdíl ve zvuku vyplývá i z toho. Stingray má tělo z bahenního jasanu, krk i hmatník z javoru, Vivian má tělo z olše, krk z javoru a hmatník z ebenu massacar.

Jinak Jan Vlasák mě přijde jako seriózní člověk s pevnym názorem, jeho basy jsou podle mě jednoduchý, neni tam nic, co by bylo jen na efekt, ale jenom to, co pomáhá zvuku. Mě osobně připomínaj trochu basy Lakland, na který jsem měl dlouhou dobu zálusk (když jsem to ale řek jeho spolupracovníkovi, tak se urazil:). Dřevo prej vybírá v Americe ze stejnejch pil jako zavedení výrobci, hardware je taky dobrej (ladicí kolíky Schaller, kobylka Hipshot strings-through-body, snímače LF). Ta moje basa je ale trošičku náročnější na hraní, lehounce přepadává na hlavu (nijak výrazně) a má docela macatej krk, kterej ale opět přispívá ke zvuku.  Prostě poctivá basa. Toho Precisiona jsem koupil za 25 tis. a myslim, že je to rozumná cena, s Fenderama to srovnávat moc nechci. Chtěl jsem prostě basu s vintage zvukem a myslim, že jsem ji dostal.

Výhody a nevýhody custom nástrojů se už tady rozebíraly, tak asi nemá cenu se o tom zmiňovat. Já jsem tu svojí basu viděl na Hudebním veletrhu 2005 v jeho stánku a pak jsem si ji koupil, takže to nebyla moje "custom" zakázka, ale vlastně sériovka.

MusicMan Stingray, Eden WT-400 Traveler, Aguilar GS112
0 xLajků:

9 Naposledy upravil: mikulik (10. 02. 2006 10.33:01)

Hodně se taky říká, že MM je dobrá basa na živý hraní, ale do studia je lepší Fender...

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

10 Naposledy upravil: Aidamos (29. 08. 2013 19.25:15)

Oživím jednu mrtvolu, páč jsem hledal vhodné téma a nenašel.

Už Matej tu na fóru několikrát zmiňoval, že ten MM sound dělá hlavně ten snímač a aktivka. Je to tak, tady je důkaz:
http://www.youtube.com/watch?v=cH3tqdh3qm0 (Pozn.: Stock = originální snímač)

Ten Seymour Duncan SMB-4D je úplně tragickej. Totálně zabil celej nástroj. Hnus. Proč by prosatana tohhle někdo měnil?! S originál snímačem to má koule, nasranost, ten SD je tuctovka. Nechtěl bych ho ani zadarmo.

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

11

Aidamos: Jj,...to jsem říkal. Proto za jedinou basu která opravdu hraje jako MM, považuju Sterlin By Musicman-páč má komplet identický střívka. Jinak nic nehraje jako MM. Ty nový levný SUB,...škoda, že do nich ty stejný střeva nedali taky. Ale ono by to pak nestálo těch pár korun že? wink

0 xLajků:

12

Aidamos napsal:

Už Matej tu na fóru několikrát zmiňoval, že ten MM sound dělá hlavně ten snímač a aktivka. Je to tak, tady je důkaz:
http://www.youtube.com/watch?v=cH3tqdh3qm0 (Pozn.: Stock = originální snímač)
Ten Seymour Duncan SMB-4D je úplně tragickej. Totálně zabil celej nástroj. Hnus. Proč by prosatana tohhle někdo měnil?! S originál snímačem to má koule, nasranost, ten SD je tuctovka. Nechtěl bych ho ani zadarmo.

ono tiez si myslim ze ten SD by som nemenil nikdy za stock pickup.... taky zvuk SD sa da (aspon u mna) nahrutit ak prepnes na parallel a trosku utiahnes potaky...

celkovo si myslim ze vdaka tej moznosti prepinania serial-singl-paralel ma stingray 5/sterling moznost ukojit vacsinu zvukovych chuti ktore hrac ma

pkGuitars .1               Tokai Hardpuncher ´21              
pkGuitars .2 V            Yamaha BBP35 '22              Dolphin fretless 4
Gallien Krueger MB150s, GK RB700-II & GK SBX410 & Boss GT10, Zoom B3
                                                 Flatwound Club #7
0 xLajků:

13

Aidamos napsal:

en Seymour Duncan SMB-4D je úplně tragickej. Totálně zabil celej nástroj. Hnus. Proč by prosatana tohhle někdo měnil?! S

mno je to trochu ucesanejsi ale hnus je je silny slovo smile je to jiny  ..taky je otazka jak pokroutil aktivku big_smile ...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

14

m3 napsal:

hnus je je silny slovo smile je to jiny

No, hlavně to už není MM a tedy to hnus je, minimálně barbarství, a to mi nikdo nevymluví.

m3 napsal:

taky je otazka jak pokroutil aktivku big_smile ...

No když už dělá test, tak předpokládám, že stejně, nebo minimálně ne diametrálně jinak.

0 xLajků:

15

Aidamos napsal:

No když už dělá test, tak předpokládám, že stejně, nebo minimálně ne diametrálně jinak.

mno ocividne se jemu vic libi ten SD big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

16

m3 napsal:

mno ocividne se jemu vic libi ten SD big_smile

Nerad to říkám, ale jsou chvíle, kdy by se kacíři měli popravovat.

0 xLajků:

17

To video jsem dnes taky viděl. Podle mě to docela zabilo ten charakter. Když jsem viděl první ukázku se ''Stock'' řikám si, joo, ten druhej SD bude třeba na nějaký frekvenci bohatší, aby to třeba ten MM  charakter trochu přibarvilo, nebo nějak trošku víc nakoplo.... ho*** smile...ten SD zní podle mě fakt strašně... ale je zajímavý, že se ten zvuk tak enormě změnil, nemůže to bejt třeba i jiným setupem aktivky? strunama? nečekal jsem, že to fakt dokáže ten snímač až takhle zazdít...

0 xLajků:

18

Medek.H napsal:

ten SD zní podle mě fakt strašně... ale je zajímavý, že se ten zvuk tak enormě změnil, nemůže to bejt třeba i jiným setupem aktivky? strunama? nečekal jsem, že to fakt dokáže ten snímač až takhle zazdít...

tiez sa mi ale akosi nezda ze by to bolo az tak ine ... podla mna to este dost dofarbil aktivkou .... ak ten SD hra takto na seriovo, nechcme vediet aky stredo huhlavy masaker by to bol na parallel

Flatwound Club #7
0 xLajků:

19

větší nebo menší hnus...není to jedno? lol

0 xLajků:

20

pekelnik napsal:

Kdo tady mluvil o popravách kacířů? big_smile

0 xLajků:

21

Aidamos napsal:
pekelnik napsal:

Kdo tady mluvil o popravách kacířů? big_smile

big_smile

0 xLajků:

22

Medek.H napsal:

ale je zajímavý, že se ten zvuk tak enormě změnil, nemůže to bejt třeba i jiným setupem aktivky? strunama? nečekal jsem, že to fakt dokáže ten snímač až takhle zazdít...

Tak sem si to ted pustil znova a poradne a pride mi to jak kdyby ten stock hral na paralel a ten SD v serii big_smile ..

FunkyMonk napsal:

ak ten SD hra takto na seriovo, nechcme vediet aky stredo huhlavy masaker by to bol na paralel

mno nevim jakym mam skusenosti s MM snimacema ale v serii to prave sezere vejsky a nahuci basy, takze v parelulu by to to huhlalo daleko min ..
ale cert vi co s tim ten madar delal big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

23

m3 napsal:

mno nevim jakym mam skusenosti s MM snimacema ale v serii to prave sezere vejsky a nahuci basy, takze v parelulu by to to huhlalo daleko min ..
ale cert vi co s tim ten madar delal

noo ja to vnimam tak ze v serii teda klasik MM je to skor take V-ecko ... a v paralel je to skor stredove smile
ale tak mozno to ja len vnimam big_smile
to je jedno, rozumieme sa big_smile

kazdopadne ako pises , ten SD je skor v serii ...... mozno to ten madar zle zapojil big_smile

Flatwound Club #7
0 xLajků: