1

Téma: Minos vybira baskytaru :)

Pomalu si uvedomuju, ze basovku budu vybirat asi poradne dlouho, takze je zbytecny zakladat porad novy thready, budu rad kdyz mi budete prubezne radit tady smile Ted sem narazil na Arii pro 2, co si o ni myslite? Foto zde:

http://www.fender.cz/img_inz/191505.jpg

http://imagegen.last.fm/Awesome35/artists/10/minos182.gif
0 xLajků:

2

Re: Minos vybira baskytaru :)

pěkný, no...ale fotka nehraje, tak neztrácej čas zde a vyraž ven si nějákou zkusit.

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

3

Jenich napsal:

pěkný, no...ale fotka nehraje, tak neztrácej čas zde a vyraž ven si nějákou zkusit.

Jasny, me nejde o vzhled (i kdyz urcitou roli hraje), ale o to, jestli s ni nema nekdo zkusenosti, a pro ty co se neorientujou podle nazvu sem pridal obrazek... Jde mi treba o to, jaka je Aria znacka, jestli je spolehliva atd...

0 xLajků:

4

Tak to by mě co se týče aria taky zajímalo... Má hezký kousky na pohled... Mý oko na jejich kouskách spočívá čím dál častěji... viz. http://guitarshop.cz/produktyGTA/aria/aria_igb505_mrs.JPGsmile

http://budvar.soulslavers.com/franta.gif Hartke VX 3500 @ Ibanez 1305 PM / Soulslavers
0 xLajků:

5

Hlavne kdybys sehnal nejakou starsi Arii, to by mohlo bejt zajimavy. Jejich dnesni produkce jsou takovy normalni levny basy, i kdyz nektery vypadaj dobre.

0 xLajků:

6

Ted jsem zjistil, ze asi myslis tu z inzeratu na fender.cz smile Do toho bych po odzkouseni sel, jestli je to stara japonska Aria, maji dobrou povest a sou levny. Tahle na cesky pomery az podezrele, ale podle me cena odpovida realite

0 xLajků:

7

deafslap napsal:

Ted jsem zjistil, ze asi myslis tu z inzeratu na fender.cz smile Do toho bych po odzkouseni sel, jestli je to stara japonska Aria, maji dobrou povest a sou levny. Tahle na cesky pomery az podezrele, ale podle me cena odpovida realite

Jj, presne o tu jde, uz sme vicemene domluveni, akorat ji nemuzu odzkouset, ptze Pardubice sou odsud daleko... Tak nevim jestli to mam risknout... Podle nej je v technickym poradku...

0 xLajků:

8

No podle fotky to vážně nemůžeš posoudit, ikdyž to je opravdu krásně vypadající kousek, to že ti tvrdí že je v perfektnim stavu se nesmí brát na 100%, vždyť ji taky chce prodat, takže ji nemůže příliš pomlouvat, záleží na tom kolik za ní dáš, určitý riziko se dá přežít při nízký ceně, ale musíš si taky uvědomit že ti nemusí vyhovovat, dohmat, šířka krku, navíc snímače nemusej bejt vpořádku, poťáky budou šíleně chrastit....je to risk...

Hur Hur Hur!
Ehm...Keen JB (snímače fender), Hocke BG113..
A spousty chromu....:D
0 xLajků:

9

... ale vypadá opravdu hezky, líbí se i mně... a to už je co říct smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

10

...přesně tak, mě se líbí skoro jen JB a tahle je teda opravdu taky fešná smile

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

11

Ja bych basu bez vyzkouseni nekoupil, to bych si radsi k cene pridal naklady na cestu.

0 xLajků:

12

ta cena je 3500 i s kufrem, tak nevim...

0 xLajků:

13

abych ti pravdu řekl to je krutě málo na to aby to byla jistota dobrýho kupu

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

14

A je takovej problem tam dojet a vyzkouset to? Muzes si usetrit starosti. Cena je nizka, ale jestli potrebuje prodat, tak proc ne, toho bych se tolik nebal. Lidi nemaj prachy a trh s levnejma nastrojema je podle me presycenej asijskou produkci.

0 xLajků:

15

deafslap napsal:

A je takovej problem tam dojet a vyzkouset to? Muzes si usetrit starosti. Cena je nizka, ale jestli potrebuje prodat, tak proc ne, toho bych se tolik nebal. Lidi nemaj prachy a trh s levnejma nastrojema je podle me presycenej asijskou produkci.

Problem dojet tam je, bohuzel mam ridicak jenom na motorku, a to je trochu nesmyslny... Navic je to moje prvni basa, takze nevim co od toho ocekavat, a narychlo bych si asi nejakejch technickejch zavad nevsim...

0 xLajků:

16

promiň ale to je takovej problém nasednout na vlak a dojet tam vlakem? Vždyť za případný poštovný zaplatíš třeba polovinu cesty vlakem a budeš mít jistotu že ti ta basa sedí, když jsem kupoval pro sebe basu tak jsem se v tom taky vůbec nevyznal, což se ani moc nezměnilo, ale prostě jsem vybíral mezi dvěma, ta první se mi líbila víc, cena byla podobná, značka byla slušná, ale prostě mi nesedla, přitom JB, kterej jsem si teda vybral, se mi do tý doby vůbec nelíbil, ale najednou jsem zjistil že mi do pazoury sedí mnohem víc. U bas za tuhle cenu ten zvuk bude s nejvyšší pravděpodobností podobnej, pokud se nebude jedna o opravdu krámskej kousek, jde teda hlavně o to ať se ujistíš že se ti na ni bude dobře hrát, samozřejmě že si můžeš zvyknout na jinej pocit a menší pohodlí, ale to se ti pak draze vrátí ve špatný technice...udělej si proto čas a vyraž si jí ozkoušet, takhle na slepo kupovat nástroj je nerozum. Ikdyž tušim že jsi už rozhodlej a nemůžeš se jí dočkat, takže na tyhle rady asi moc nedáš, sám to od sebe moc dobře znám, ale aby tě pak nemrzolo že jsi se zbytečně spálil....

Hur Hur Hur!
0 xLajků:

17

Minos napsal:

Problem dojet tam je, bohuzel mam ridicak jenom na motorku, a to je trochu nesmyslny... Navic je to moje prvni basa, takze nevim co od toho ocekavat, a narychlo bych si asi nejakejch technickejch zavad nevsim...

Neříkej, že bys neukecal někoho zkušenějšího, aby jel s tebou...?

0 xLajků:

18

zkušenějšího možná, ale ne tak zkušeného aby byl oběktivní.

0 xLajků:

19

???

Myslel jsem někoho, kdo na to zahraje, okoukne a řekne něco ve stylu: "Tady a tady jsou vlci, krk je jak vrtule, mechaniky jdou šejdrem".

0 xLajků:

20

kupovat basu aniz by sis na ni sahl je nesmysl...
nejde jen o to, jestli basa hraje, jestli nechrasti potaky a ze se nerozladuje.
Strasne dulezitej je pocit co v tobe ten nastroj vyvola,
jestli je inspirujici, jestli ti sedle i pocitove dobre do ruky... to je pak pri pozdejsi tvorbe hrozne dulezity, jestli te na basa jako takova strasne bavi nebo ne...
a nekoho urco sezenes, nebo :

- neni tu nekdo z fora z pardubic? si to zjisti a muzete se domluvit, no a je to smile

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

21

no tak z Pdubic je minimálně SS -Stvořitel SImon

0 xLajků:

22

Tak sem ho pozadal, aby se podrobne rozepsal k technickymu stavu...

krk je mírně prohnutý, ale to asi u všech bas (i kytar) díky pnutí strun. Tělo je na tom hůř - z fotek je snad patrné, že už má něco za sebou - praskliny a oděrky jsou dosti častým jevem sad
Snímače nepraskají, ale objevila se mi teď jiná vada (?) - na mém kombu Laney BC 120 bylo vše v pořádku, ale poté mi do křemíkového nebe odešel reproduktor. Nechal jsem ho tedy vyměnit za nový a nevím v čem to je, ale basa se s ním asi nemá moc ráda sad Když je kombo zapnuté na ne uplně malý výkon, reproduktor šumí - pokládal bych to za vinu reproduktoru citlivějšímu než jsou snímače.
V oktávách mi připadá, že je s laděním v mezích. Ve spodních částech je to lepší než v horních.
Dohmat je nízky, hraje se na ni dobře. Nevím ale jestli je pro začátečníka úplně vhodná, protože je poměrně těžká.

0 xLajků:

23

Ten prodavajici evidentne nema zkusenosti s udrzbou a nastavovanim nastroju ani nema nijake slusne znalosti. Proto bych taky doporucil obetovat jeden den a udelat si vylet s Ceskymi Drahami a nejlepe zkusenejsim kamaradem...

Mimochodem, sveho casu jsem mel ridicak taky jen na motorku, ale vzhledem k pocasi bych nepremyslel - vzal (pujcil si) mekky futral, basu vezmes na zada, kufr bud pridelas k motorce nebo posles postou/vlakem... (to jen kdyby nejely slusne spoje).

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

24

tak ten majitel je tezce mimo ne ze by nejak mystifikoval ale fakt moc nevi....

0 xLajků:

25

Minos napsal:

Tělo je na tom hůř - z fotek je snad patrné, že už má něco za sebou - praskliny a oděrky jsou dosti častým jevem

Na to kašli... jsou lidi, kteří si je nechají dělat u kytarářů a ještě za to platí těžký prachy... smile

0 xLajků:

26

Tak ta Aria uz je fuc, sem smolar sad Tak dalsi pan na holeni... Squier. Zkusenosti? Mam nabidku, tuhle basu za 3k...
http://www.muziker.cz/Default.aspx?cont … od_id:6399

0 xLajků:

27

affinity ne

0 xLajků:

28

Kubš napsal:

affinity ne

Duvod?

0 xLajků:

29

jsou nahovno... to stačí big_smile Hlavně nedosušený dřevo a krk nahovno... pak hardware a elektronika...

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

30

ty affinity to je fakt vrchol smecka sou to ty horsi squiery, standardy bych překousl ale afinity jsou průser

0 xLajků:

31

to i standardy jsou blbý? dyk to stojí celkem dost, ne?

0 xLajků:

32

ty ani ne

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

33

no hele dělaj to v indonesii což je na východním žebřííčku bych řekl že je asi uplně nejníž ve výrobě kvality.... aneb jak se na ebayi dražej zlatem japan a korea squiery

0 xLajků:

34 Naposledy upravil: m3 (09. 11. 2006 23.35:03)

kup si toho hohner jacka co nekdo strili na fendru.. :-) pokud ti nevadi ze nema hlavu a struny na to v cechach sezenes jenom 45 bo 50ky za min. litr..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

35

m3 napsal:

kup si toho hohner jacka co nekdo strili na fendru.. :-) pokud ti nevadi ze nema hlavu a struny na to v cechach sezenes jenom 45 bo 50ky za min. litr..

Ten Jack potrebuje vymenit nekolik prazcu jen tak mezi reci....puvodne to do toho inzeratu psal, ale uz nepise wink

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

36

na hudebnik.cz někdo prodává mexického fendra jazz bass za 7500,-. Měl jsem squier afinity jazz bass a myslím, že to nebyla špatná basa, možná jsem měl štěstí, nebyla to indonesie ale čína. Už jsem ji prodal za pár korun.

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

37

Affinity, to je střelba naslepo. Buď to vyjde nebo ne. Některý z nich jsou tak příšerný, že to pozná i naprostej amatér - ale jak jsem tady už párkrát psal, měli jsme ve studiu Affinity Tele a to teda přehrálo originály o několik tříd... ale jako začátečník bych si to asi taky neriskl, to radši Standard nebo starý Mexiko, pokud není úplně dojebaný...

0 xLajků:

38

Ok, takze affinity ne smile Co Yamaha RBX250? smile)

0 xLajků:

39

A nebo HOHNER Profesional?

0 xLajků:

40

Yamaha RBX250 zadna velka slava.
Hohner profi je o necem jinem.

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

41

Jo, ten Hohner profi co je ted na fender.cz za 3tis. podle mě stojí za pokus

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

42

Objednal sem teda toho Hohnera za 3 tisice, snad to bude dobry... smile)

0 xLajků:

43

držím palec

0 xLajků:

44

mikulik napsal:

Affinity, to je střelba naslepo. Buď to vyjde nebo ne. Některý z nich jsou tak příšerný, že to pozná i naprostej amatér - ale jak jsem tady už párkrát psal, měli jsme ve studiu Affinity Tele a to teda přehrálo originály o několik tříd... ale jako začátečník bych si to asi taky neriskl, to radši Standard nebo starý Mexiko, pokud není úplně dojebaný...

jak je to s těma sériema? affinity je horší než standart?

0 xLajků:

45

jj

0 xLajků:

46

a v čem? wink

0 xLajků:

47

tak ale ... tak když to bude v ceně tak i v kvalitě

0 xLajků:

48

tak ale.. to je mi přece jasný. nikde jsem se nedočet, jestli používaj horší dřevo, hardware.. nebo snad jen z fabriky nejsou seřízený a maj horší struny..

0 xLajků:

49

hele kámoš má Affinity a hraje to na pííííču,co si budeme povídat.D a G struna uplně hluchý a krom toho hardware je taky v prdeli.Ladící mechaniky prokluzujou a obtížně drží ladění atd....
prostě mrdka sad

0 xLajků:

50

a jeslti ti tohle piča voe nebude kurva do mrdky jasný tak už nevím jak ti to voe vysvětlit

€:D big_smile big_smile

0 xLajků:

51

ty seš hovado smile
thx

0 xLajků:

52

hej klídek trošku vitpu ne?? nadhled big_smile

prostě afinity ne ! jasný je že ve letácích od squierů nebude psaný afinity serie má všechno horši ale nějak kulantě jako že to je dobrý na začátek nebo občasný hraní nebo zátop do krbu a tak...

0 xLajků:

53

tady někdo na fóru měl někdo obroušenou basu Afinity jazz bass na dřevo a bylo vidět, že je to dělané z několika kousků myslím že se šesti.

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

54

To byl Standa - Basstanda, tuším smile

0 xLajků:

55

ze šešti kusů sukatýho smrku.tomu bych věřil.na aniffiniti se fakt nedá hrát.navíc indonésie,to musí bejt každámu jasný!NE!!!

0 xLajků:

56

pocet kusu prej nema na funkci vliv, dulezity jak je to slepeny a jak kvalitni a sourody to drevo je, ale v tehle pripadech se prave bojim ze je kazdej pes jina ves a v tom je ta potiz, kdybych jednu fosnu rozrezal na sest kusu a pak to slepil zase kvalitne zpatky bude to mit lepsi vlastnosti nez to jedno prkno, protoze tam nebude pnuti a nebude se to kroutit a praskat, zvukove se tomu nic nestane

Fender Precision Bass 1975, SOUNDCITY 200+, AmpegSVT412, CryBaby105Q
oblibene fraze: olse, javor, jasan, japan, nikl, ferrit, ECC832, ECC83, ECC82, ECC81, KT88, EL34
0 xLajků:

57

Výjimky se najdou, ale rozhodně v Affinity řadě nepřevažujou smile

0 xLajků:

58

na dřevě záleží dost,jako příklad třeba basyčky s průchozim krkem,kolikrát bejvá slepenej z několika druhů dřev,ale vždy jen z pěknejch kousků.
U dřeva se měří třeba i hustota,takže nemusí bejt tělo ani z jedný rozřezaný fošny,stačí když má stejnou hustotu,podobný mezery mezi letokruhama,nemá vady a je patřičně vyschlý,nejméně tak pět let.Pak se můžou slepit i prkýnka z různejch kmenů,dokonce i druhů.Kritérií pro výběr dřeva je nespočet.Pochybuju že v indonesii je všechny dodržujou.

0 xLajků:

59

no indonesie to je vůbec země...jednou sem takhle vzal squiera a von měl místo G struny D strunu a místo D struny G strunu....indonézan asi objevil nové alternativní ladění

0 xLajků:

60

Kubš napsal:

hej klídek trošku vitpu ne?? nadhled

woe sem ten vtip pochopil smile

dneska se na jednoho Standarda jedu podívat, tak jsem zvědavej.. pak dám vědět.

0 xLajků:

61

Hele co řikáte vy blatníci na Aerodynku a Frank Bello?

0 xLajků:

62

Yukni sem, voe:
http://www.forum.baskytara.com/viewtopic.php?id=2044

0 xLajků: