1

Téma: Zapojeni MM - HH - rady doporuceni ...

zdravim premyslim jak zapojim ta nova slapadla .. nechal sem ji udelat vyvody na kazdou civku zvlast, takze moznosti je prehrsel.. big_smile
na 5tipolohovej prepinac neni misto leda sem zahlid nakej otocnej co se dava do PRSatejch kytar.. ale teda nevim big_smile

mne toho napada az moc takze to sem ani nebudu vypisovat zajimalo by mne jak byste to udelali vy.  Je tam zatim subacka aktivka co zabere 2diry a je to klasickej 4 dirovej MM control plate, ale rad bych zachoval jednu diru na jack big_smile ikdyz v nejhorsim ji necham navrtat ze strany jak u 3pasmovejch MM.
miniswitche se tam asi nenarvou vic jak 3..

Asi bych hlavne nachal rad rozepinaci krkac u kobylaku na tom netrvam big_smile a taky bych rad dokazal stlumit kyraru na kytare a pustit kazdej snimac zvlast...

uz nad tim dumam dlouho a napadlo mne toho mraky od 3balanci a kill switche az po ja nevim co...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

2

Re: Zapojeni MM - HH - rady doporuceni ...

já bych si to udělal takhle:

1X Push-Pull Active/pasive Vs Volume (popř. se dá koupit ještě MEC poťák kterej má ještě balance)
2X aktivka

a k tomu 2X přepínač single/HB, kdybych chtěl být rozmazlený tak 1X přepínač serie/paralel. Nevím co víc bych vymýšlel....

Popř. bych oželel aktivku, stejně bude stát za prd. Kdybych jí tam musel mít a neměl kam dát balance, tak bych udělal aktivku na jeden stacked poťák

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

3 Naposledy upravil: m3 (06. 07. 2013 10.17:07)

spider napsal:

1X Push-Pull Active/pasive Vs Volume (popř. se dá koupit ještě MEC poťák kterej má ještě balance)

tomu moc nerozumim ze bys to byl mastr pro oba snimace a prepinac aktiv pasiv?? teda jedna pozice pasiv mastr a a druha aktiv mastr ... ale to bych nemoh stelvat pomery tech snimacu .. teda s tim s tou balanci asi jo ale otazka jak je to sehnatelny a jak bych to zbastlil big_smile a na jeden cudl to ma asi az moc funkci big_smile toho bych se bal...

spider napsal:

tak bych udělal aktivku na jeden stacked poťák

mno to je asi nejlepsi jen jak sem na to koukal nevim jestli bych to dal in persona big_smile jeden ten potak je nastrelenej o tistaku a mam doma jen trafopajky a to zhavici zelezo rovnou do zasuvky big_smile .. ale tak kamos prez ulici my FEL ten by moh mit lepsi hracky.. vlastne 2 felaci tam bydlej .. big_smile

ale otazka je jestli se sezene vhodnej potak co ma dost dlouhej zavit a ne zbytecne dlouhou hridel ..

asi nejelegantnejsi reseni by bylo 2x Vol.krk-pot 2x s/H-switch  2jitej basy+vejsky a 3polohac aktiv/pasiv/off  big_smile jestli to teda de vubec zapojit vim ze jen aktivpasiv switch byl docela problem sehnat.. ale mozna ho este mam nekde doma ..

nadruhou stranu ty switche sou nejnespolehlivejsi cast basy .. kdykoli se mi neco posralo tak to byl switch hmm

btw a co myslis o tom napalit tu aktivku na balanc?? popr vyhodit korekce big_smile  ale asi ji vyndam celou .. big_smile
to bych pak mel ale zbytecne moc der big_smile leda hodit civky krkace kazdou na svuj pot big_smile a kobylkac nechat jako humbac smile a pak bych to mel 3x vol smile
a este ten posledni bych moh udelat push-pul on/off big_smile

aa nebo tam dat 3stacked big_smile 2x vol-vol na obe civky a 1x basy vejsky smile
otazka je jestli na kdyz bude mit kazda civka svuj pot jestli tam spat 250ky nebo 5tikila

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

4

a nebo balanc civek krkace balanc snimacu a volume...  jenom nevim jak je to s tema balanc potakama kdyz to budu mit v ty stedni poloze tak to bude mit stejnej pomer ale jak je to s hlasitosti to bude ztlumeny na pulku ?? nebo sou tam oba signaly naplno a na kazdou stranu se jen jeden stlumuje a druhej zustava stejne?? asi spis to prvni ne??

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

5

m3 napsal:

aktivpasiv switch byl docela problem sehnat.. ale mozna ho este mam nekde doma ..

Pokud netrváš na odepínaní baterky tak je to obyš spínač

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

6

spider napsal:

Pokud netrváš na odepínaní baterky tak je to obyš spínač

mno prave ten on-on 9tipin sem sehnal asi az v tretim krame  kde maj normalne vsechno a to jen jeden typ.. ono koupit v normalnim esektru i potak co ma dost kratkou hridel a dost dlouhej zavit je leckdy nadlidskej vykon...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

7

já mám (precision snímač [dvě cívky] a MM od p. šlapáka) zapojení >> aktivní balanc (přidává + 6dB v parallelním režimu) >> 2xpřepínač (serie / parallel [1 ks pro jeden snímač]) >> master volume >> patrový potenciometr tone pro každý snímač zvlášť.

maximální spokojenost

handmade precision bass (fender fake logoed & fake relic) SBS pickups + active blender, Yamaha BB 435, Fender modern player 5, MTD 5, markbass LM III, soundelirium  the 12.6.1. + 15.5.  sustainer bayger, DOD deep freeze chorus, art studio v3, Ibanez bass synthesizer SB7, korg pitchblack poly, zoom b3
Klašter 12
0 xLajků: