1

Téma: Chechacabs - zkušenosti + reakce výrobce

Jsou nějaké zkušenosti s tímhle výrobcem boxů?

http://www.chechacabs.cz/

PROFÜL
AVBS5 ´99/00 & EBS HD350+Genz Benz GB212T+115 Emi Gamma+Warwick WCA 211Pro(2x CELESTION BN10-200S)
♫♪♫♪ tak tohle je pro mě španělská vesnice
0 xLajků:

2

Re: Chechacabs - zkušenosti + reakce výrobce

Já jen vím, že jsou. Velmi mě zaujal ten jejich dvanáctkovej Groove Master, ale chybějící obrázek na jejich webu chybí už teda hodně dlouho. Na stránkách mají i telefon, čili dá se zjistit více...

0 xLajků:

3

No mě taky dost zajímá ten Groove Master safra. Zkusím jim napsat...

Fender Tony Franklin Precision
Fender CS 70s Precision
Ampeg SVT-CL ---> Ampeg SVT-410HLF
0 xLajků:

4

to udelej a napis o tom smile
tadle koncepce mi dycky prisla zajimava.. smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

5

hihi...no, měl bych výhrady k volbě Eminence Delta12 coby "woofer", a popisy na stránkách mi připadají lehce úsměvné, ale jinak si myslím, že proč ne.

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

6

Nook napsal:

hihi...no, měl bych výhrady k volbě Eminence Delta12 coby "woofer", a popisy na stránkách mi připadají lehce úsměvné, ale jinak si myslím, že proč ne.

ty by sis totiž měl taky udělat nějakej web konečně.
Protože takhle o tobě pořádně nikdo neví a to je škoda.

SOUNDELIRIUM na trh!

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

7

Axlík napsal:

SOUNDELIRIUM na trh!

no rozhodně! smile

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

8

Axlík napsal:
Nook napsal:

SOUNDELIRIUM na trh!

ANO.

i když na druhou stranu se docela bavím když box předvádím věci neznalým jako hi-endový  elitní produkt tajného českého výrobce, vykutanou za pomoci temných duchů při zpěvu obřadních písní pozpátku big_smile:D:D

0 xLajků:

9

Axlík napsal:

..a to je škoda.
SOUNDELIRIUM na trh!

no kua ! sám bych rád smile smile

Fretless 6 pasiv/Vlček, DR (Sunbeams, Lo Rider, Pure Blues), Aguilar Tone Hammer, Aguilar DB659, Warwick Jonas Hellborg 2x250W, Aguilar 2x DB112, kompresor-limiter/Smrčka
0 xLajků:

10

Kluci, dobře. Nook ať založí fórum (sám jsem pro!), ale soustřeďme se na výrobce Chechacabs a jeho nabízené věci. Osobně si myslím, že tam foto basových boxů není, protože ještě žádný nevyrobil. Čili možná je to zatím jen teoreticky podložené...

Kůrovče, zavolej tam : )

0 xLajků:

11

Kůrovec psal maila... čekám. Se nebudu vnucovat, ne?:)

Fender CS 70s Precision
0 xLajků:

12

t.kedzior napsal:

Osobně si myslím, že tam foto basových boxů není, protože ještě žádný nevyrobil.

...což mě taky napadlo. Osobně si myslím, že aby takový Schroeder box hrál, nebude to asi úplně jednoduché zkonstruovat. Ale možná se pletu, natočíč repráček do strany kam ti zrovna padne vrták a už to duní smile

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

13

Tak pan Šrédr tomu konstruování věnoval nějakej čas, v ceně bedny to dělá 10... 15 tis., pan Čeka si s tim asi zatím tolik hlavu nelámal smile Ale tu bednu bych slyšel rád...

0 xLajků:

14

Tak sem tvůrce Checha cabs poprosil o víc info k tomu Groove masteru a:
----------------------------------------------------------------------------------------------
Zdravím,

foto zašlu co nejdříve, mám teď jeden udělaný, tak pořídím foto. Rozměry
jsou 60x40x40cm, váha cca 15kg. Potah je z černého potahového koberce,
plastové rohy, kovová mřížka s kulatými oky ( barvu si můžete vybrat
jakou budete chtít). Repro: Eminence Delta 12" a 10", horna Selenium
ST-300 nebo verze neodym: Eminence Delta Lite 12" a 10".

Pokud budete mít nějaké další otázky, pište, volejte...

Právě připravuji nový web, protože jsem si vědom toho, že není
dostatečně obsažný a ani pěkný.

S pozdravem, Čečrdle

PS: foto pošlu hned zítra v ne 12.9.2010
----------------------------------------------------------------------------------------------

...foto ovšem ještě nedorazilo smile

Fender CS 70s Precision
0 xLajků:

15

to bude nějaká Čečrdle s manažerským přístupem "Slibem nezarmoutíš"

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

16

no tak, pánové, ještě si to tady pan Čečrdle přečte a bude z toho smutný

0 xLajků:

17

Taky jsem zvědavej na fotky.

Trace Elliot Club #4
Fender - Precision Bass home signature Steve Harris
Trace Elliot GP12 SMX 4x10, TE Elf, TE Transit B, LINE 6 Relay G30
Hraji v kapele http://bandzone.cz/chupacabra
0 xLajků:

18

ondras napsal:

no tak, pánové, ještě si to tady pan Čečrdle přečte a bude z toho smutný

Tak já se mu klidně omluvím, ale zatím se mi to jeví jako další český rádoby výrobce. Když něco slíbím tak to dodržím, a když nedodržím, ozvu se s omluvou a zdůvodněním, byť by se jednalo o blbé fotky

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

19

spider napsal:

Tak já se mu klidně omluvím, ale zatím se mi to jeví jako další český rádoby výrobce. Když něco slíbím tak to dodržím, a když nedodržím, ozvu se s omluvou a zdůvodněním, byť by se jednalo o blbé fotky

souhlas... když něco nabízím, tak musím počítat s tím, že o to může někdo mít zájem smile a pokud tvrdí, že bednu má vyrobenou, tak udělat fotky není problém...

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

20 Naposledy upravil: kurowec (14. 09. 2010 11.27:13)

Dobrý den,

omlouvám se, foto jsem nestihl poslat. posílám ji až teď.

K fotografii: barva mřížky je volitelná (černá,bílá.. - stříkána
práškovými barvami), madlo je klasické kovové výklopné na boční straně,
pokud byste měl zájem o tento box, budou na něm pravděpodobně i větší
plastové rohy ( když jsem naposledy objednával rohy přišly menší a
nevypadají tak dobře, jako ty větší)

O víkend jsem testoval box s novými reproduktory Eminence Kappa 12A a
10A PRO a je to asi nejlepší kombinace, vynikající konkrétní zvuk. Když
jsem potom pátral po internetu, tak se osazují třeba do boxů Aguilar.
Box by vycházel na rovných 10 tisíc.

S pozdravem, Čečrdle

http://kurowec.rajce.idnes.cz/NBE_jazz_bass/#GM.jpg

Fender CS 70s Precision
0 xLajků:

21

No mně se to líbí! Co řeknou odborníci na ty reproduktory, Nooku a spol.? A jak by to hrálo postavené na výšku, kdybych si s tím případně podložil Markbass kombo?

0 xLajků:

22 Naposledy upravil: kurowec (14. 09. 2010 12.01:09)

tak si ji Tome objednej a uvidíš big_smile

Já teda nevím, ale jen ty dva repráky váží skoro 15kg. Jejich cena je 5tis... to se za těch 10 tis. tomu výrobci vyplatí? Třeba jo...

Fender CS 70s Precision
0 xLajků:

23

Jde o to, že momentálně druhou bednu nepotřebuju, což ale za čas nebude pravda. 10K není tolik, rozhodně o mnoho méně než srovnatelný (?) Schroeder. Určitě bych neváhal obětovat čas k osobní návštěvě pana konstruktéra a důkladnému a hlasitému vyzkoušení s Markbassem. Takže mě moc zajímá, co na to řeknou kolegové, co konstrukci beden atd. rozumí. Díky za každý názor!

0 xLajků:

24

ha, opajcnutý Šrédr 1210, a to vč. rozměrů...! big_smile
jinak nevím, co k tomu víc. Do vnitřku bedny nevidno, pokud je to z překližky, pak bych se toho nebál, tahle tloušťka matroše je sice lehký overkill (s tím související hmotnost okolo 15kg je mi podezřele nízká...), ale aspoň se Chico Checha nemusí crcat s výztuhami jako někteří jiní úchylové. 
Chtělo by to každopádně vyzkoušet, co Tome, nezavítáš opět někdy na sever Čech? wink

Pasáž v mailu o pátrání po netu je opravdu funny smile
ale dosti již...!!!

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

25

t.kedzior napsal:

10K není tolik, rozhodně o mnoho méně než srovnatelný (?) Schroeder.

Obavám se, že ten otazník bude hodně na místě. Nechtěl bych pana výrobce podceňovat, neznám ho, třeba je to opravdový odborník, ale ohledně té koncepce boxu podle Schroedera obecně asi takto: při pokusech o přesné kopie 1:1 těchto konstrukčně složitějších boxů (tzn. tam, kde to není jen klasické jednoduché vyzařování reproduktoru ven) se to prakticky nikdy nepovede tak jako u orginálu, protože v originálech se obvykle používají specifické reproduktory se specifickými parametry, aby uvnitř té konstrukce fungovaly nějakým požadovaných způsobem. Pokud nemám takové reproduktory k dispozici, je jen otázka, jak moc velký průšvih výsledek bude (ne že by se to občas nemohlo povést). Třeba můj kamarád se dlouho pídil po PA subech Peavey FH-2 - vyhlášené bedny, konstrukce šnek, až narazil na někoho, kdo je do posledního detailu okopíroval, potom osadil nějakými Eminencemi (v originálu byly Black Widow) a hrálo to prý naprosto mizerně - ani stopa po zvuku originálu a to si s tím dal ten člověk ohromnou práci. Takže já raději věřím lidem, co mají nějakou svoji koncepci. Ale třeba je Checacabs zrovna ta vyjímka. smile

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

26

t.kedzior napsal:

10K není tolik, rozhodně o mnoho méně než srovnatelný (?) Schroeder.

ten marbasi NY12 neni o tolik drazsi smile ...

jinak barevne zajimavi big_smile a klidne to muze hrat hezky... clovek nikdy nevi ...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

27

Dobře, tak co kdybych oslovil přímo výrobce, dal mu odkaz na tuto diskuzi a požádal ho, ať se k tématu podrobně vyjádří? Byli byste pro? Dáme tím prostor druhé straně a pan Čečrdle může takto získat i budoucí zákazníky podobně, jako zde komunikuje pan Hocke i další konstruktéři.

0 xLajků:

28

Udělej to. Radost z nás sice mít nebude, ale když nás přesvědčí, že ví co dělá, bude to přínosné pro obě strany.

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

29

a já budu ten zlej co tajně přeposílá jeho maily na forum

Fender CS 70s Precision
0 xLajků:

30

Dobrý den,

po telefonické domluvě s T. Kedziorem jsem se rozhodl odpovědět na Vaše otázky a snažit se Vám ukázat, že nejsem žádný břídil a že tomu možná i trochu rozumím.

Začnu tím jak jsem se k výrobě boxů dostal. Sám trošku pobrnkávám na basu a potřeboval jsem před pár lety aparát, peněz moc nebylo a a tak jsem se svým tátou doma postavil box 4x10 podle GK s Em. Beta. Táta vymyslel aparát a tradá, hrálo to...

Před dvěma lety po mě chtěl Johny Jůdl (Jablkoň) postavit kytarový box k Acoustic G100T, když byl hotov přiměl mě k myšlence zkusit dělat boxy na zakázku. Přiznávám bylo pár povedených i méně zdařilých boxů, než jsem si ujasnil jakým směrem se chci ubírat a jak konstrukčně boxy udělat, aby byly jednoduché, praktické a dobře hrající.

Konstrukce boxů:

- základní materiálem se stala březová překližka o tloušťce 18mm a 15 vrstvách dýh; je to kompromis mezi váhou, tuhostí a kvalitou pro opracování, díky těmto vlastnostem, jak už někdo poznamenal, se víceméně mohu vyhnout dodatečný výztuhám, které konstrukci komplikují.

- spojování desek - lepení, kolíkování

- upevnění reproduktorů -  pomocí zápustných matic a imbus. šroubů, žádné vruty do sádrokartonu :-)

- HW - používám značky Adam Hall -  u bas. boxů: plastové rohy, gumové nožičky, zápustné madlo; u kyt. boxů: kovové rohy, gumové nožičky, madla buď pásková nebo zapustná alá Marshall...

- všechen HW mimo rohů je připevněn na metrické šrouby se zápustnou maticí proti, tak aby se dal kdykoli třeba poškozený komponent vyměnit a nemuselo se to řešit delším vrutem :-)

- výhybka - dvoupásmová, 12dB, dělící kmitočet 3,7 - 4kHz (dle použitých repro), cívky z drátu 1,5 a kondenzátory Bennic

- reproduktory - to je otázka peněz a zvuku, ale dobře to nejde moc dohromady, některé boxy hrají dobře i s Em. Beta, ale samozřejmě s Em. Kappa to bývá jiné kafe; z posledních zkušeností vyplývá, že zatím nejlepší volba v poměru zvuk/cena vyhrávají Kappa PRO; ovšem musím se přizpůsobit ceně a trhu, který tlačí ceny boxů dolů

- potah - standardně používám na basové boxy černý koberec od Dexonu, ale pracuji na strukturovaném laku, jehož odolnost zatím není taková jakou bych chtěl

- průzvučnice - u bas. boxů je to vetšinou perforovaný plech s kulatými oky o průměru 8mm a tlouťce 1,5 mm, povrchová úprava je prášková barva - barvu je možné vybrat jakoukoli

Snad jsem na nic důležitého nezapomněl...

Groove master:

box je dle konstrukce fy Schroeder, které si nesmírně považuji, protože je to firma, která u toho přemýšlí. Ke konstrukci jsem se dostal přes známého, který vlastní kopii 1212 někdy zvanou Wimpátor, jež vlastnil (a pravděpodobně i vyrobil) Wimpy. Doma jsem si na box zahrál se zesilovačem Thunderfunk, hrála dobře, ostrý konkrétní zvuk (až do metalu pomyslel jsem si), ale oslnivé to nebylo, překvapení přišlo ve zkušebně - hlasitost jsem na zesilovači snížil o 50%, skvěle jsem se slyšel, byť jsem měl box na zemi a stál metr před ním a hlavně zmizely zbytečné nízké frekvence, které zahlušovaly ostatní - celkově tedy výborná slyšitelnost basy a "pročištení" zvuku kapely

Jak box funguje: možná to valná většina ví, ale pro úplnost - 12" reproduktor hraje s určitou fází k němu se přidává paralelně zapojený 10" repro, natočený vůči boční stěně o 30 stupňů, přičemž stěna tvoří deflektor a tím posouvá výslednou fázy zvuku jdoucího z 10"repro - to má za důsledek právě vynikající slyšitelnost.

Box jsem se rozhodl rozebrat: reproduktory tam byly Eminence Delta LF a výškáč tuším Selenium. Žádné zatlumení.

Zatím tedy jsem rozhodnut pro výrobu výhradně s Kappa Pro, ale nechám se inspirovat třeba Vašimi návrhy, které rád uvítám.

Jak jsem již psal, připravujeme nový web na adrese www.checha.cz, který by měl začít fungovat od konce září/začátku října. Najdete na něm všechny informace, konečně i kompletní fotodokumentaci. Na webu budou i návody jak zapojit reproduktory správně atp.

Vyrábíme, společně s mým tátou i další věci jako je true bypass programovatelná lišta Switchbox ( až šest ef. smyček na jedno sešlápnutí), kytarové efekty s kompaktním propojením přímo do Switchboxu bez kabelů),odbrumění Stratocasterů, kabely (s kapacitou 60pF/m od firmy Tasker a konektory Neutrik) atp..

Víc toho psát nemá smysl, každý si můžete udělat názor a budu jedině rád když mi pomůžete k zdokonalení boxů.

Boxy je samozřejmě možné odzkoušet a různě modifikovat k  Vaší spokojenosti.

S pozdravem, Čečrdle

PS: pokud se tu do pěti minut od položení Vašeho dotazu neobjeví má odpověď, vězte že to je tím, že raději pracuji na nových věcech a pak o nich kecám než obráceně. A také se vždy nedostanu k tomu abych měl čas seriózně odpovědět.

Basses: Marcus MusicMan 4string, Kent Armstrong pickup
            Marcus Precision Fretless 4string, Kent Armstrong pickups
Amp: Checha
Cabs: Checha Groove Master
Effs: Boss CE-1, Boss LMB
0 xLajků:

31

Ahoj, díky moc za parádní osvětlení a představení a taky vítej na fóru. Bude skvělý, když se tu občas objeví člověk, kterej nejen povidá, ale i vyrábí.. Za mě palec nahoru smile

Sám jsem se o Schroedry docela zajímal a tohle by byla hodně příjemná alternativa. Nějak jsem nepochopil, jestli jsou Checha boxy přímo 1:1 kopií Schroedrů, nebo je to jen inspirace koncepcí..?

0 xLajků:

32

velice zajímavé, chtělo by to nějakou předváděčku smile

Fender American Deluxe Jazz Bass '08
Empress Compressor -> Boss LS-2 Line Selector (-> Zoom B3) -> Fishman Platinum Pro EQ -> Markbass F 500 -> 2x Markbass Traveler 121H
0 xLajků:

33

Je to tak, s panem Č jsem dnes mluvil a poprosil ho o zapojeni se do naseho povidani. V dlouhem a pratelskem rozhovoru jsem se presvedcil, ze veci opravdu rozumi a ze je skvele, kdyz muzeme diskutovat detaily boxu primo s tvurcem. Prislibena je spolecna exkurze do dilny, takze pokud najdeme spolecny cas, muzeme basove boxy Chechacabs otestovat spolecne. To je prece vyborne!
Jinak Davidaku nebo nekdo, pripiste do nazvu teto diskuze "+reakce vyrobce" nebo tak neco, at je z toho jasne, ze zde pise i on.

0 xLajků:

34

Co si pamatuju tak na Chechovu 4x10 GK plus zesik jsem kdysi hrál (sokolovna Jedomělice?), je to tedy už hodně dlouho a navíc jsem měl víc starostí sám se sebou (záskok na rychlo + nová basa), ale na zvuk jsem si nestěžoval. Přišel jsem, zapojil se a hrál. Tak to by bylo k tomuto plácnutí do větru asi vše smile Ať se daří!

Schecter PJ (USA), Maya JB (JAPko)
Markbass SA 450, Markbass Standard 104HF
Roland Cube 30B, DBX 160X, Sabine RT-7000
0 xLajků:

35

Ja som p. Čečrdleovi pred dosť dávnym časom písal, lebo koncepcia Schroeder ma eminentne zaujíma - malý ľahký, extra výkonný box za zlomok ceny originálu, čo si viac priať, ak to teda funguje a zvuk zodpovedá predstave? Bol veľmi ochotný, navrhol skúšku s boxom rovnakej koncepcie, aj keď nie priamo od neho. Bohužiaľ, medzitým som kvôli havárii auta prišiel o mobilitu, takže to šlo do hája, ale dúfam, že ešte bude možnosť sa k Checha-Schroedrovi dostať.

0 xLajků:

36

Diky zes to vzal do vlastnich rukou, Tome. A dekuji vyrobci za super podrobny popis. Kazdopadne me to moc zajima a urcite bych rad vyrazil na exkurzi. Schroeder koncepce boxu me fakt hodne laka.

Fender CS 70s Precision
0 xLajků:

37

Mě osobně by docela zajímalo ladění boxu, co se týče vnitřního objemu uzpůsobenému použitým repro, případně oddělaných kójí pro jednotlivé reproduktory, ladění bassreflexu atp. Předem díky za reakci.

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

38

Popis konstrukce boxů zní velice sympaticky, hlavně zápustné matice jsou pěkný nadstandart, když si vezmu, jak dokážou někteří proslulí výrobci provedení v tomto ohledu zprasit. smile Jen těch výztuh je škoda (jestli tedy opravdu vůbec nejsou), ze zkušenosti vím, že i např. poměrně jednoduché vnitřní přepažení stěny dost výrazně zvýší tuhost, resp. sníží chvění stěny boxu, i když je jinak použita poměrně silná překližka.

Checha napsal:

Jak box funguje: možná to valná většina ví, ale pro úplnost - 12" reproduktor hraje s určitou fází k němu se přidává paralelně zapojený 10" repro, natočený vůči boční stěně o 30 stupňů, přičemž stěna tvoří deflektor a tím posouvá výslednou fázy zvuku jdoucího z 10"repro - to má za důsledek právě vynikající slyšitelnost.

Tuhle myšlenku by chtělo trochu více rozvést (jestli to není výrobní tajemství), vždycky jsem měl za to, že tyto podobné konstrukce (repro proti stěně) fungují na principu zvýšení odporu prostředí v blízkém poli reproduktoru, tudíž se zvýší účinnost vyzařování reproduktoru hlavně na nízkých frekvencí. Fázové posuny mezi reproduktory dělají spíš nepořádek v čitelnosti tónu (i když možná Šrédrové vykoumali nějakou fintu). Docela by mě to zajímalo (vlastně docela dost smile).

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

39

Dobrý den,

konečně jsem se dostal k napsaní dalšího příspěvku.

Děkuji za přizvání do této diskuze, doufám že dobře poslouží Vám i mě k dalšímu posunu směrem k basové nirváně.

Nejdříve se vrátím k tomu jak a proč to hraje :-) Opravdu a vlastně paradoxně tento fázový posuv dělá tu věc, že box není tak směrový a vyzařuje ve větším úhlu. Konzultoval jsem to i s velmi vzdělanými lidmi z fakulty přírodních věd (fyzikové). Všichni se shodli, že to vytváří jen fázový posuv.

Bassreflex v těchto boxech je řešen pouze jako "seřízlý" roh desky s nakloněným reproduktorem. Sám jsem nebyl o této konstrukci z hlediska objemu a bassreflexu přesvědčen, ale světe div se - hraje to! a sakra dobře.

Rozměry používám stejné jako Schroeder.

Rozměry jsou čistě výrobně uzpůsobené - např. u Schroederů mají stejně velký box pro neodymové repro, tak i pro klasické feritové. A navíc ještě pro 1210 a 1212 stejné rozměry.

K srazu/prezentaci:

Zjistil jsem, že se pořádají srazy basáků v Praze (organizované na tomto fóru) a že se konají u mého kolegy ve studiu, resp v hospodě nad ním. Domluvili jsem se tedy na tom spojit prezentaci-sraz-posezení dohromady.

Jako host by se měl zůčastnit srazu i kytarář Peter Jurkovič, který by mohl říci něco o výrobě baskytar, vlivu materiálů a konstrukce na výsledný zvuk.

Se mnou můžete konzultovat mou konstrukci a samozřejmě bude k vyzkoušení v osazení Kappa PRO.

Termín zatím přesný není, ale vypadá to asi na pátek v listopadu. Přesně to budu vědět tento týden.

S pozdravem, Čečrdle

0 xLajků:

40

smile pekne smile idyz nevim kolik panu z prahy dorazi.. ale tak kdyz bude lakadlo .. smile .. pripadne kdyby pan cecrdle nebyl proti to pojmout sireji moh by pozvat i konkurenci .. treba ze by nam Nook ukazal nake svoje sounddelirium..
..
doporucuju zalozit tema v akcich smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

41

Určitě by přijeli i lidi z Moravy, já teda rozhodně! Počkejme si teda na termín a neudělejme ostudu, abychom se tam nesešli třeba jen dva, tři.

0 xLajků:

42

Pokud to bude nějaký rozumný termín, tak bych už safra měl taky na nějaký ten sraz přijet!

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

43

Tak v pátek si jdu vyzvednout bednu 2x12, tak vám pak poreferuju big_smile

0 xLajků:

44

eanej napsal:

Tak v pátek si jdu vyzvednout bednu 2x12

klasiku nebo tu "za rohem" ala Schroeder??

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

45

Ale skvěle, skvěle!

Já průběžně zkouším jejich web, ale stále je "v přípravě". S panem Čečrdlem jsem po telefonu mluvil několikrát a působil na mě jako opravdový odborník po praktické a především teoretické stránce a také jako člověk, který skutečně detailně rozumí konstrukci a chování el. obvodů, akustice, šíření zvuku atd.  Myslím, že tyto aparáty budou špičkové!

0 xLajků:

46

m3 napsal:
eanej napsal:

Tak v pátek si jdu vyzvednout bednu 2x12

klasiku nebo tu "za rohem" ala Schroeder??

klasiku ala Aguilar big_smile Ted jen premyslim, jestli to muzu prevest metrem big_smile Kdyz si koupim zavazadlo za 16Kc tak by to melo jit ne? big_smile

0 xLajků:

47

eanej napsal:

klasiku ala Aguilar big_smile

nuda.. aspon naka zajimava barevna kombinace??

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

48

Tak jsem se konečně rozhoupal sem hodit nejaky fotky, box hraje pekne, je lehky (cca 20kg?), 500w, 4ohmy, 101dB (2x B&C SPEAKERS 12CL64 8/OHM)
Bez zapnutyho EQ nema box moc vysek (nema tweeter a repraky maj rozsah do 3khz), takže mu musim pomoci EQ na zesiku smile

Jo jeste, kdyz hraju jenom pres kobylkovy snimac tak moc hezky "prdí" (narozdil od komba GK, u kteryho se mi cisty kobylkac vubec nelibil)

Kdyby ho chtel nekdo slyset nazivo tak od 12. zari budu bydlet v Praze Podolí smile

Nějaký fota

http://img8.rajce.idnes.cz/d0801/5/5323/5323106_61f9d6b9a21143384bd215d0f3c03544/images/IMG_4119.jpg

http://img8.rajce.idnes.cz/d0801/5/5323/5323106_61f9d6b9a21143384bd215d0f3c03544/images/IMG_4147.jpg

http://img8.rajce.idnes.cz/d0801/5/5323/5323106_61f9d6b9a21143384bd215d0f3c03544/images/IMG_4148.jpg

0 xLajků:

49

no,vypadá moc pěkně. Docela by mě zajímaly ty 12CL64...nejdřív jsem myslel, že to bude lacinější alternativa k řadě HPL, ale po shlédnutí datašitů se mi 12HPL64 i nadále jeví mnohem sympatičtější....minimálně působí mnohem přesvědčivěji na horní straně frekv. rozsahu...snad jen o trochu větší Xmax resp. Xvar těch CL může být plus.

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

50

Dobrý den,

tak po delší odmlce bych se chtěl pochlubit s novým webem - www.checha.cz !!! dotazy na mail: cabinets@checha.cz

to Nook: 12CL64 bylypoužity z důvodu financí, osobně mám také radši hpl, nicméně poměr cena/výkon docela překvapil. Díky za pochvalu, zkouknul jsem i boxy od Tebe a vypadají super! Ještě ot. z jaké tloušťky překližky vyrábíš/te boxy?

0 xLajků:

51

Checha napsal:

to Nook: 12CL64 bylypoužity z důvodu financí, osobně mám také radši hpl, nicméně poměr cena/výkon docela překvapil. Díky za pochvalu, zkouknul jsem i boxy od Tebe a vypadají super! Ještě ot. z jaké tloušťky překližky vyrábíš/te boxy?

No, to já zas z finančních důvodů spíš docela pokukuju po feritech, ale je to nářez, těch 6-7kg, člověk si na ty Nd tak strašně navykl! big_smile
A za pochvalu díky! No, bedny dělám z 9mm březové smile Je to teda pracný, ale funguje to smile
A máš pěkný web, akorát mi tam chybí víc údajů o konkrétních typech beden (to víš, profesionálně špionážní zájem wink )

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

52

to nook:
ferity jsou bohužel mnohem lepší než ty neodymy, ale dneska je to všechno o váze, jak píšeš. Slyšel jsem dobré zvěsti o p. Cimbalovi, prý dělá repro a opravuje, tuším že je to majitel AC-akustiky. 9mm to je tenounký jak lupen :-), ale koukal jsem na tu 4x10 co jsi tady někomu dělal a s tím žebrováním bych se tedy patlat nechtěl :-), ale zas na druhou stranu věřím že to funguje, překližka je v tomhle ohledu geniální materiál.

údaje o konkrétních typech připravuju, aleje to takový ošemetný hlavně u kytarovejch boxů, větinou je delám podle nějaký předlohy kdy na to zákazník hrál a líbilo se mu to. u basovejch to udělat chci, nicméně zkouším hledat dobré konstrukce a ty pak chci dělat... ale co ti budu vyprávět :-)

0 xLajků:

53

doplňuji: na netu je spousta zajímavých diskuzí na téma AC akustika - Cimbala a bohužel nejsou moc dobré :-( Reference jsem měl od známého takže beru zpět...

0 xLajků:

54

Tak to je na foru (a celkove v obci, kterou schvatila manie zmensovani zlehcovani) odvazna veta -
ferit >> neodym

ale jsem zvedav co se z toho vyklube!

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

55

Kubš napsal:

Tak to je na foru (a celkove v obci, kterou schvatila manie zmensovani zlehcovani) odvazna veta -
ferit >> neodym

tak otazka je jestli de o kytarovy nebo basovy boxy .. kytaraci sou docela puristi big_smile krome markbase resp DVmark snad nikdo standardne neodym neosazuje..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

56

skorem bych řekl že basáci se stávají puristy také, ale na opačném konci s neodymy  big_smile

0 xLajků:

57

Checha napsal:

to nook:
ferity jsou bohužel mnohem lepší než ty neodymy, ale dneska je to všechno o váze, jak píšeš.

to má co dělat s tepelnou kompresí, nebo jak se tomu nadává? No, mám pár skvostných sedmikilových 12" feriťáků vyhlídnutých do bedýnek pro basáky kulturisty, ale zatím se žádný neozval smile

Checha napsal:

9mm to je tenounký jak lupen :-), ale koukal jsem na tu 4x10 co jsi tady někomu dělal a s tím žebrováním bych se tedy patlat nechtěl :-), ale zas na druhou stranu věřím že to funguje, překližka je v tomhle ohledu geniální materiál.

někde jsem to kdysi četl (na taklbass) a zbláznil jsem se do tý koncepce. Ale no, ta čtyřdesítka už byla docela výživná big_smile Naštěstí si to coby strojař nakreslím ve 3D a pak už jen hodiny pižlání, šmrdlání a lepení smile

Checha napsal:

údaje o konkrétních typech připravuju, aleje to takový ošemetný hlavně u kytarovejch boxů, větinou je delám podle nějaký předlohy kdy na to zákazník hrál a líbilo se mu to. u basovejch to udělat chci, nicméně zkouším hledat dobré konstrukce a ty pak chci dělat... ale co ti budu vyprávět :-)

takže i ty basový vycházejí z nějakých konkrétních vzorů? (zvědavec obecný smile )

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

58 Naposledy upravil: 4ksch (18. 10. 2011 22.46:24)

Checha napsal:

...ferity jsou bohužel mnohem lepší než ty neodymy...

Zdravím, pane Čečrdle, a prosím o pádné argumenty k tomu odvážnému výroku.
Začal bych oklikou:
1) Je tepleji u radiátoru vyhřívaného vodou z kotle na uhlí, na plyn nebo na elektřinu?
2) Které auto jede rychleji: S naftovým nebo benzinovým motorem?
3) Má Geddy Lee ve svých speaker simulátorech nějaký přepínač Ferrit/AlNiCo/Neodym?
4) Jak nějaká princezna v 17. řadě ocení, že se basák tahal s 37 kg bednou? Lepší zvuk? Strhané rysy?

Na jednom basáckém fóru se už něco takového trochu naťuklo: http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=7440.

Čtyřky: Ibanez MC924DS Half & Half (1982) + kontrabasy: masiv 4/4 s bassreflexem! (~1890) a polomasiv Cremona 3/4 (~1985)
Pětky: MTD fretless 35" od Ondřeje Lišky (2004) a Lakland 55-02 Deluxe (2005)
EBS TD650, EBS NEO-212 + 1x 15" JBL E-140 a do hospody GK MB150E-III-112
Autorizovaný záruční a pozáruční servis Yamaha, Ampeg a Line 6
0 xLajků:

59

4ksch napsal:

1) Je tepleji u radiátoru vyhřívaného vodou z kotle na uhlí, na plyn nebo na elektřinu?

U nás z uhlí smile protože plyňák víc jak na 80 nevytáhnu , pak ho stopne elektronika smile ....na uhláhu sem měl jednou nechtěně 120, bubly bubly...

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

60

pádné argumenty... někdo má rád holky jinej zase vdolky...

neodym repro mají problém s tím že při zahřátí jim klesá síla mg pole a snižuje se citlivost, říká se tomu jak píše nook tepelná komprese. Dost záleží na zesilovači a jeho nastavení a konstrukci. Pokud bude zesilovač nastaven tak aby při svém výkonu např. 1000W bude dávat stálý výkon do repro třeba 250W, tak to cívku reproduktoru moc neohřeje, výkon pokryje i špičky a ty už na ohřátí cívky mít vliv nebudou - toto řešení dosahuje velké dynamiky a používá se i v PA apod.

jinak samozřejmě u kytarových boxů vedou a asi budou vést Alnico nebo feritové magnety na repro, u basových to díky váze a vyšímu výkonu a citlivosti vedou neodymy...

myslím že každý si najde to co se mu líbí a mě se zrovna líbí více ty ferity... možná bych tedy upravil svůj výrok na: pro mě jsou bohužel lepší ty ferity :-D

to nook: obdivuju tu konstrukci z 9mm překližky, jak to spojuješ? Je to asi pěkná piplačka frézovat všechny ty díry ve výztuhách. Basový boxy většinou navrhuju v simulační programech ale třeba schroedera jsem okopíroval a zkoušel různá repra.

btw: zajímalo by mě kolik je tu basistů kteří tahají svůj aparát denodenně, podle mě většina 2x do měsíce vyjede na koncert a to už jim boxy s feritovým repro opravdu neublíží :-D je to pro jejich zdraví :-D

0 xLajků:

61

Checha napsal:

neodym repro mají problém s tím že při zahřátí jim klesá síla mg pole a snižuje se citlivost, říká se tomu jak píše nook tepelná komprese.

Tohle je sice pravda, ale úplně stejně se to děje u feritových reproduktorů, protože komprese je hlavně důsledek zahřívání cívky. Vliv magnetu je naprosto minimální. K porovnání např. na stránkách 18sound, kde kompresi u reproduktorů uvádějí. Neodym může mít problém, když budu hrát v létě někde v Arabských emirátech, kdy je tam 50 ve stínu, ale to mě nebude moc trápit, protože budu mít co dělat, abych nezkolaboval, aby se mi nepřehřál zesík a abych vůbec udržel prsty na sluncem rozžhavených strunách. smile

Checha napsal:

Dost záleží na zesilovači a jeho nastavení a konstrukci. Pokud bude zesilovač nastaven tak aby při svém výkonu např. 1000W bude dávat stálý výkon do repro třeba 250W, tak to cívku reproduktoru moc neohřeje

Spíš záleží na tom, do jakého reproduktoru to pustím; pokud to bude mít trvale 250W a bude to nějaká 2,5" kmitačka, tak bude komprese veliká (možná smrtící), 5" kmitačka osmnáctipalce to snese bez problémů. Jako vždy platí, že je lepší mít slušnou rezervu v příkonu reproduktorů, který je přímo spjat s průměrem kmitací cívky, když dodržím toto, tak není potíž.

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

62

Checha napsal:

a to už jim boxy s feritovým repro opravdu neublíží :-D je to pro jejich zdraví :-D

no pokud zkousis v druhym patre cinzaku tak kazdy kilo dolu se hodi.. zvlast kdyz prijedes nekdy nad ranem po dnu stravenym v praci a nasledne x hodinach v dodavce hrani a pak zas x hodin v dodavce...  big_smile 
jako docela dlouho sem uvazoval jestli prejit z 15tikilovyho na 20tikilovej box big_smile pac to uz zavani 2ma rukama ... a kdyz pak clovek vezme do ruky tu nookovu 12ku to se nese samo smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

63

to mistergo: děkuji za osvětlení problematiky, rád se přiučím...

to m3: byl to samozřejmě joke, ale na spoutu lidí to sedí :-D

0 xLajků:

64

Pěkný den příznivcům skvělých domácích výrobců basových potřeb!

Nedávno jsem mluvil s p. Čečrdlem a ptal jsem se na možnost už dříve diskutované návštěvy přímo v Mistrově dílně. Je tedy už na nás, na kdy se domluvíme, osobně by bylo fajn dát hodně dopředu (cca leden, únor), abychom měli všichni čas na to promyslet si dopravu a časové možnosti a výmluvy : )  Blízko to mají všichni ze středních Čech - Jedomělice jsou nedaleko Slaného. Pan Čečrdle se nicméně pohybuje i v Praze, ale lepší by asi bylo navštívit a vyzkoušet přímo dílnu atd. Žádoucí samozřejmě je vzít co nejvíce vlastních baskytar, zesáků, komb či beden, abychom měli možnost otestovat a porovnat v praxi tyto originální české bedny s jinými výrobky.

Těšme se na super poučné basové setkání!

0 xLajků:

65 Naposledy upravil: cyprisbotnik (07. 06. 2013 16.38:10)

Meli jsme tu s Chechou takovou diskuzi, kterou jsme přesunuli do SZ..Slo o kvalitu zpracovani beden,

Ty moje, co jsem si nechal vyrobit před lety, měly pár kosmetických much , ale vše je už prý na mnohem vyšší úrovni, čemuž věřím..

Zvuku a funkčnosti opravdu není co vytknout.

Viz www.checha.cz

0 xLajků: