1

Téma: Výstup z baskytary

Nevíte někdo jak velký je výstupní signál, který vychází z baskytary s pasivními snímači nižší třídy? Řádově mV nebo V?

0 xLajků:

2

Re: Výstup z baskytary

not obude asi různý ne??a co takhe zkusit multimetr???

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

3

mV... 1v je brutalni vykon

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

4 Naposledy upravil: Hocke (15. 01. 2006 20.28:33)

Singly (JB, PB) cca 100mV (záleží na strunách , jejích vzdálenosti od snímače(ů) etc.....), Humbuckery cca 2xtolik, aktivky ještě víc.

0 xLajků:

5

Dík moc.

0 xLajků:

6

Vytáhnu jedno starý supershnilý téma a zeptám se- jde nějakou pasivní součástkou upravit citlivost vstupu do komba? Mám tu takovou malou domácí mrchu, na všechny basy v pohodě, jen Spector má opravdu silnej výstup a to kombíčko nemá žádnej pad a prostě kreslí i na prakticky nulovym gainu. Stačil by vyměnit odpor na vstupu? Díky.

0 xLajků:

7

jen takove placnuti, nemas na aktivce nahodou trimm na silu signalu?

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

8

e.t. napsal:

jen takove placnuti, nemas na aktivce nahodou trimm na silu signalu?

Na těch novějších tounpumpách sou, tady bohužel. Kdyžtak pořídim nový kombo, no smile

0 xLajků:

9

Spector, co jsem měl, byl taky neskutečně silnej... měl jsem s tím podobné problémy...

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

10

No, možná si tam dovnitř ten trimr přidělám, co by neměl bejt snad tkaovej problém.

0 xLajků:

11

Nebo použij stometrovej kabel ... big_smile

0 xLajků:

12

a co takhle zapustit snímače hloubš do těla? na GLku nutnost...

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

13

btw mozna blbej dotaz ale stlumit to na base nepomuze??

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

14

ze by resistor? pripadne zarovka, motorek, trafo ? smile

0 xLajků:

15

Nejjednodušší je vřadit do cesty signálu potenciometr, kterým ten silný signál zatlumíš

http://ulozna.soulslavers.com/soubory/gasi-010710-072555-pot.jpg

hodnota tak 10k - 100k

Fender USA Standard JB, Squier CV 70s JB
GK Fusion 210, GK 700RB-II/210, GK 210RBH,
ručně dělané 8" kombo "Kulíšek"
Ein Bassspieler, guter Verstärker. Einfach klug smile
profil: http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=6821
0 xLajků:

16

hofa napsal:

a co takhle zapustit snímače hloubš do těla? na GLku nutnost...

Myslim, že snímače jsou tak akorát, vejškou bych už zase ovlivňoval i jiný věci, než je síla výstupního signálu..

m3 napsal:

btw mozna blbej dotaz ale stlumit to na base nepomuze??

Jasněže pmůže, ale je tam VOL VOL, což nastavit na pěknej 50:50 nejde moc dobře, navíc na base to chci mít všechno na sever.. smile Ale možná to předělám na VOL BAL a to by pak bylo v pohodě

Gasi napsal:

Nejjednodušší je vřadit do cesty signálu potenciometr, kterým ten silný signál zatlumíš

Joo, to je přesně vono, klidně bych ho hodil dovnitř do šachty smile

0 xLajků:

17 Naposledy upravil: grampa (01. 07. 2010 13.36:01)

Řešil jsem to samý se spectorem u vysílačky a zkoušel a zkoušel a nakonec jsem do toho zalomenýho jacku neutrick k vysílačce napájel odpor 30k a je to o dost lepší i do komplu bez toho nejde nahrávat. Zase na klasiku hraní by to byla asi škoda to nějak stahovat tím potenciometrem a nechat to tak furt.

Spector NS 5 CR, GK 1001 - 90's Style jak ta kapela RHCP, Symetrix, H&K BC410H
Jolča Jantar 4
0 xLajků:

18

Up tomuhle tématu. Trochu opačnej problém, přijde mi, že mám trochu slabší výstupní signál než je zdrávo, pomohlo by kromě vyšroubování snímačů blíž strunám i např. výměna snímačů?

ex basák: www.bandzone.cz/narusenespojeni
Fender Precision Special Deluxe MiM 04
Ve výslužbě smile
0 xLajků:

19

Řešim totéž u více nástrojů. Řešim to předzesilovačem nebo multiefektem, ale je to pruda tahat kila navíc. Hodil by se mi nějakej miniaturní předzesilovač na devítivoltovku jen s gainem od nuly do 30db.

0 xLajků:

20

v tom případě to řeš jako já- MXR Microamp smile, je to parádni krabička, ale rád bych to zkusil i bez toho smile

ex basák: www.bandzone.cz/narusenespojeni
Fender Precision Special Deluxe MiM 04
Ve výslužbě smile
0 xLajků:

21

Hmmm... ok tak to mi přijde trochu drahý na to, že to opravdu jen umí zesílit. Kor když potřebuju dva na dva snímače. To asi radši zůstanu u svýho kilovýho dvoukanálovýho EBS microbass.

0 xLajků:

22

Tak třeba sou jiné varianty -  LPB-1 od EHX ale to je puvodně na nakopnutí lamp mno...kdo ví jak by to fungovalo.

Spector Rebop 4, Kodiac 100W celoflaška + box JanecOrange 2*12
0 xLajků: