Téma: Výstup z baskytary
Nevíte někdo jak velký je výstupní signál, který vychází z baskytary s pasivními snímači nižší třídy? Řádově mV nebo V?
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Baskytara » Výstup z baskytary
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Nevíte někdo jak velký je výstupní signál, který vychází z baskytary s pasivními snímači nižší třídy? Řádově mV nebo V?
not obude asi různý ne??a co takhe zkusit multimetr???
mV... 1v je brutalni vykon
Singly (JB, PB) cca 100mV (záleží na strunách , jejích vzdálenosti od snímače(ů) etc.....), Humbuckery cca 2xtolik, aktivky ještě víc.
Vytáhnu jedno starý supershnilý téma a zeptám se- jde nějakou pasivní součástkou upravit citlivost vstupu do komba? Mám tu takovou malou domácí mrchu, na všechny basy v pohodě, jen Spector má opravdu silnej výstup a to kombíčko nemá žádnej pad a prostě kreslí i na prakticky nulovym gainu. Stačil by vyměnit odpor na vstupu? Díky.
jen takove placnuti, nemas na aktivce nahodou trimm na silu signalu?
jen takove placnuti, nemas na aktivce nahodou trimm na silu signalu?
Na těch novějších tounpumpách sou, tady bohužel. Kdyžtak pořídim nový kombo, no
Spector, co jsem měl, byl taky neskutečně silnej... měl jsem s tím podobné problémy...
No, možná si tam dovnitř ten trimr přidělám, co by neměl bejt snad tkaovej problém.
a co takhle zapustit snímače hloubš do těla? na GLku nutnost...
btw mozna blbej dotaz ale stlumit to na base nepomuze??
Nejjednodušší je vřadit do cesty signálu potenciometr, kterým ten silný signál zatlumíš
hodnota tak 10k - 100k
a co takhle zapustit snímače hloubš do těla? na GLku nutnost...
Myslim, že snímače jsou tak akorát, vejškou bych už zase ovlivňoval i jiný věci, než je síla výstupního signálu..
btw mozna blbej dotaz ale stlumit to na base nepomuze??
Jasněže pmůže, ale je tam VOL VOL, což nastavit na pěknej 50:50 nejde moc dobře, navíc na base to chci mít všechno na sever.. Ale možná to předělám na VOL BAL a to by pak bylo v pohodě
Nejjednodušší je vřadit do cesty signálu potenciometr, kterým ten silný signál zatlumíš
Joo, to je přesně vono, klidně bych ho hodil dovnitř do šachty
Řešil jsem to samý se spectorem u vysílačky a zkoušel a zkoušel a nakonec jsem do toho zalomenýho jacku neutrick k vysílačce napájel odpor 30k a je to o dost lepší i do komplu bez toho nejde nahrávat. Zase na klasiku hraní by to byla asi škoda to nějak stahovat tím potenciometrem a nechat to tak furt.
Up tomuhle tématu. Trochu opačnej problém, přijde mi, že mám trochu slabší výstupní signál než je zdrávo, pomohlo by kromě vyšroubování snímačů blíž strunám i např. výměna snímačů?
Řešim totéž u více nástrojů. Řešim to předzesilovačem nebo multiefektem, ale je to pruda tahat kila navíc. Hodil by se mi nějakej miniaturní předzesilovač na devítivoltovku jen s gainem od nuly do 30db.
v tom případě to řeš jako já- MXR Microamp , je to parádni krabička, ale rád bych to zkusil i bez toho
Hmmm... ok tak to mi přijde trochu drahý na to, že to opravdu jen umí zesílit. Kor když potřebuju dva na dva snímače. To asi radši zůstanu u svýho kilovýho dvoukanálovýho EBS microbass.
Tak třeba sou jiné varianty - LPB-1 od EHX ale to je puvodně na nakopnutí lamp mno...kdo ví jak by to fungovalo.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Baskytara » Výstup z baskytary