1 Naposledy upravil: peepa (03. 11. 2006 16.22:27)

Téma: 100% - rytmický masakr

Včera jsem měl tu možnost dostat se na koncert (předskakovat) anglické kapele 100%. Kapela se skládá ze dvou členů - bicí John a baskytara Mark. To co tam ten frajír předvedl na basu za pomoci boss ME50B snad nikdy nezapomenu, používal snad všechny techniky, o kterých jsem kdy slyšel + jako něco navíc přidal hru o betonový sloup. Vřele doporučuju - výborná show - bez použití jedinýho samplu nebo smyčky. Ten člověk dokázal to, že na jednu basu vyloudil jak basovou linku, tak kytarový sólo. Nejkrásnější na tom všem bylo, že ty kluci byli totálně skromný, hrozně ochotný a hráli pro osm lidí bez jakkoli protaženejch ksichtů, že na ně nikdo nepřišel, s plným nasazením. Tomu já říkám správnej vzor wink
Už jste někdy viděli, že by někdo na basu hrál tak, že mlátil pěstí do jejího těla a přitom to neznělo jako rozladěný blee? Já včera poprvý big_smile

DEAN export 4, Peavey DynaBass 4 MKII. (RM Pickups BHB44), Boss GT6B, H&K QS410PRO, ESH RaptorIII.
Jinak vobě ruce nemotorně levý...a jsem prase, neb basu kreslim, někdy míň, někdy víc, někdy vůbec, někdy pastelkou
0 xLajků:

2

Re: 100% - rytmický masakr

Tak to zní víc než slibně... jdu si je progooglovat...

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

3

tak to bych rád viděl big_smile

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

4

Jo to mlaceni sem videl u Roba Trujilla pri Junglessence svym solu.A znelo to dobre.

0 xLajků:

5

až na tu skromnost to zní zajímavě...

nemohu najít žádný link...máte ho někdo?

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

6

Ehm jmeno ty kapelky?

0 xLajků:

7

100% máš to tam napsaný

0 xLajků:

8

"Ten člověk dokázal to, že na jednu basu vyloudil jak basovou linku, tak kytarový sólo."

to je pro tapping celkem běžný

"Už jste někdy viděli, že by někdo na basu hrál tak, že mlátil pěstí do jejího těla a přitom to neznělo jako rozladěný blee? "

jojo..to jsem si všiml u sebe...taky to dělám..je to efektní a lidi se na to chytí smile

0 xLajků:

9

Jenich napsal:

"Už jste někdy viděli, že by někdo na basu hrál tak, že mlátil pěstí do jejího těla a přitom to neznělo jako rozladěný blee? "

jojo..to jsem si všiml u sebe...taky to dělám..je to efektní a lidi se na to chytí smile

No, to se používá hodně, hlavně teda u klasický kytary...

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

10

Jenich napsal:

"Ten člověk dokázal to, že na jednu basu vyloudil jak basovou linku, tak kytarový sólo."

jenich kein stress, je spousta dobrejch basaku, nejsi nejlepsi na svete, nemusis se hned pripominat, my vime ze umis taky hrat smile smile

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

11

Axlík napsal:
Jenich napsal:

jenich kein stress, je spousta dobrejch basaku, nejsi nejlepsi na svete, nemusis se hned pripominat, my vime ze umis taky hrat smile smile

jou jou...jestli dobrejch basáků je spousta to nevim, že nejsem nejlepší to vim, ale snažím se to změnit, připomínat se musim, aych nezmizel v propadlišti dějin a napsal jsem to taky proto, abyste neskočili každýmu skromnýmu na špek, že je něco jedinečnýho smile

0 xLajků:

12 Naposledy upravil: peepa (06. 11. 2006 11.39:57)

Jenich psal(a):

No jo, jenže tenhle člověk přitom vůbec netappingoval, nebo jak to správně napsat česky smile A nevim co je na tom zlýho hrát dobře a zůstat při tom skromnej...a rozhodně jsem nepsal, že jsou jedinečný, jen že to stojí za skouknutí...mně to hrozně překvapilo, ale je pravda, že já jsem neumětel a neznalec wink

DEAN export 4, Peavey DynaBass 4 MKII. (RM Pickups BHB44), Boss GT6B, H&K QS410PRO, ESH RaptorIII.
Jinak vobě ruce nemotorně levý...a jsem prase, neb basu kreslim, někdy míň, někdy víc, někdy vůbec, někdy pastelkou
0 xLajků:

13 Naposledy upravil: srs (06. 11. 2006 15.14:02)

Taky jsem viděl dvoučlennou anglickou kapelu, That fucking tank se jmenovala. Byl tam bicmen a kytarista, kterej hral na čtyřstrunnou kytaru (mysim, že se tomu říká baryton kytara), kterou hnal přes kytarovej i basovej apec a zvuk to mělo monstrózní...ze začátku vytvořili jen takovou atmosféru, bubeník hrál smyčcem na sklinky od vína naplněný vodou a kytarista jezdil kulatinou po hmatníku a pak začali rozjíždět o dost hlučnější pasáž a pořadatel to pak stopl, protože bylo už celkem dost po desáté a šli sme nasraní dom..ale přesto celkem dost dobrej zážitek

peavey t 40, sx pj vwh, greco jb600n, yamaha pulser 450
peavey mark VIII xp, ampeg svt III pro, trace elliot 1248h, peavey mega sub 1x15BW
tech21 xxl, tc spectracomp, boss xl 20, digitech bp 80
0 xLajků: