1 Naposledy upravil: h2o.. (09. 05. 2013 08.57:41)

Téma: Jak použít dvě komba současně?

Ahoj lidi,

dnes svezu svoje dvě stejná komba na jednu zkušebnu a rád bych je propojil... Poraďte prosím, co mám v hudebninách koupit.. Myslel jsem nějakou rozdvojku, ať jde signál z basy ke každému kombu zvlášť. Je ta domněnka správná?

Dík..

jsou to 2x TC Electronic BG500  210/115
http://www.pro-music-news.com/html/03/01022tce.jpg

Tady je zblízka front panel. Nic víc to kombo nemá, vzadu je jen ON/OFF
http://magazine.dv247.com/wp-content/uploads/2010/03/tc-electronic-bg500_115_front-panel-1024x311.jpg

0 xLajků:

2

Re: Jak použít dvě komba současně?

http://www.smrckaeffects.com/true-bypas … ypass-box/

0 xLajků:

3

Nejlíp poslat z prvního Line Out (SEND) do druhého Line In (RETURN) pokud samozřejmě mají........takže speciální Jack Jack kábl smile

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

4

co takhle použít nějakou krabku? já to tak měl ... jakejkoliv mulťák nebo jednošlapku, která příliš nemění zvuk, se stereovýstupem? ty šibale, že ty chceš nastavit na každém kombu jiný zvuk a nechat to míchat uprostřed zkušebny smile (taky jsem si takhle hrál) ... ještě k tomu stereo Ricka a je parády habaděj!

všechna sláva polní tráva, dříve maršály a džezbas, dneska korejský ememky ... hudba nejni o ceně nástrojů
nesnášim ty, co nemaj rádi woodyho ;-)
0 xLajků:

5 Naposledy upravil: Lukáš (02. 05. 2013 09.10:23)

Buď jakýmkoliv "rozdvojovačem", co píše Faky77 anebo přes efektovou smyčku, jak píše Spider -> akorát tímhle způsobem přijdeš o korekce a u tohohle komba budeš pravděpodobně hrát přes koncový zesilovač (pokud smyčka není za ekvalizérem). Vyzkoušej a uvidíš, jestli ti půjde ekvalizovat nebo ne.

0 xLajků:

6

spider napsal:

Line Out (SEND) do druhého Line In (RETURN)

čus, nemá to efektovou smyčku...

woody napsal:

co takhle použít nějakou krabku? já to tak měl ... jakejkoliv mulťák nebo jednošlapku, která příliš nemění zvuk, se stereovýstupem?

mám jen starej ZOOM 505, ten stereo nemá. A ja nemám moc peněz. Místo předzesilovače jsem už koupil druhý kombo....

Faky77 napsal:

AYB True Bypass

Asi to dopadne tak, jak říkáš...

0 xLajků:

7

h2o.. napsal:

mám jen starej ZOOM 505, ten stereo nemá.

jsi si jistý? (já nevím, ale většina efektů této kategorie prostě stereojack přijme a ty zvuky tam jsou! .... jak jinak by se uplatnil pingpong delay a jiné fičury)

všechna sláva polní tráva, dříve maršály a džezbas, dneska korejský ememky ... hudba nejni o ceně nástrojů
0 xLajků:

8 Naposledy upravil: noomak (02. 05. 2013 13.54:29)

Co řešíte, je tam DI out, takže kabel "cannon-jack" z DI do vstupu pro basu a je to ne? Nastavím jako pre EQ a na druhém kombu si zvuk doladím dle potřeby...

0 xLajků:

9 Naposledy upravil: woody (02. 05. 2013 14.00:07)

noomak napsal:

Co řešíte, je tam DI out, takže kabel "cannon-jack" z DI do vstupu pro basu a je to ne? Nastavím jako pre EQ a na druhém kombu si zvuk doladím dle potřeby...

zkoušel jsem i DI out i Line out ... i efektovou smyčku ... zvuk byl vždy jiný ....

0 xLajků:

10

Když půjde z DI outputu zvuk jako "pre EQ", tak do obou komb pujde naprosto stejný signál z basy, takže si každé nastaví jak potřebuje, to je snad jasné ne?

0 xLajků:

11

noomak napsal:

Tady by mohlo hrozit, že DI výstup přebudí nástrojový vstup, protože linková úroveň je mnohem výš, než nástrojová (i u aktivek). Nejlepší řešení bude krabička, která rozdvojí signál z basy a pošle ho do dvou vstupů. Jen si pak musíš vybrat, z kterého komba budeš posílat zvuk zvukaři.

woody napsal:

zkoušel jsem i DI out i Line out ... i efektovou smyčku ... zvuk byl vždy jiný ....

To je pochopitelné, pokud ty komba měla jiné reproduktory, budou vždy znít jinak. Každý reproduktor má jiné frekvenční pásmo, jinou frekvenční charakteristiku.

Půlený snímač přináší největší potěchu mému uchu i srdci.
0 xLajků:

12

kalfar napsal:

Nejlepší řešení bude krabička, která rozdvojí signál z basy a pošle ho do dvou vstupů.

přesně to ... a jedině ... se mi osvědčilo ...

0 xLajků:

13 Naposledy upravil: Aidamos (02. 05. 2013 15.31:04)

Lukáš napsal:

Buď jakýmkoliv "rozdvojovačem", co píše Faky77

Ano, to je řešení A/Y/B BOX. Pan Smrčka by jistě bez problémů postavil i pouze cosi, co by se jmenovalo Y BOX a mohlo by to být i o pár korun levnější. Mám od něj A/B BOX na dva nástroje za tisícovku. Myslím, že Y BOX by stál podobně. Napiš mu!

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

14

http://www.thomann.de/cz/lead_foot_aby.htm

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

15

a nebo http://www.music-city.cz/boss-ls-2-line … -3131.html

0 xLajků:

16

http://www.elektropecka.cz/galerie/1_17310/adapter-audio-hama-2-x-6-3-mm-male-plug-mono-6-3-mm-female-jack-stereo-default.jpg

0 xLajků:

17

Asi by to taky šlo. Podle mě by to mělo jít v režimu A+B MIX, ale je to asi zbytečně drahý řešení. Jinak tady je recenze i se schématy všech možných zapojení: http://baskytara.com/topic8164-boss-lin … r-ls2.html (krabičku mám bohužel rozbitou, takže to nemám jak ověřit).

0 xLajků:

18 Naposledy upravil: Matej (03. 05. 2013 20.17:46)

Aidamos napsal:

Asi by to taky šlo. Podle mě by to mělo jít v režimu A+B MIX, ale je to asi zbytečně drahý řešení. Jinak tady je recenze i se schématy všech možných zapojení: http://baskytara.com/topic8164-boss-lin … r-ls2.html (krabičku mám bohužel rozbitou, takže to nemám jak ověřit).

...uplně stejně a dobře funguje... http://www.hudebninastrojeliberec.cz/cs … -selector/. Jistě někdo namítně, že to bude žrát signál a kdo ví co to bude dělat atd. Ale mám jak ten Line selector BOSS za těch 2500,- tak toho berouše. Ten Boss mám na vytvoření dvou smyček na pedalboardu a toho berouše občas používám, na připojení dvou bas,...vyzkoušené i na rozdvojení jednoho signálu. Důkladně jsem ho porovnával co se týče zvuku s tím Bossem a žádný rozdíl jsem nezaznamenal.Ten Boss akorát nabízí více způsobů a funkcí zapojení. Kup si toho Behringra za pětikilčo a máš to vyřešený a uvidíš, že budeš spokojenej. smile

0 xLajků:

19 Naposledy upravil: Aidamos (03. 05. 2013 20.31:59)

Matej napsal:

Kup si toho Behringra za pětikilčo a máš to vyřešený a uvidíš, že budeš spokojenej. smile

A jsi si jistý, že umí SOUČASNÝ výstup na dva aparáty? V požadavcích nebylo pouhé přepínání mezi dvěma aparáty, jakože ten nebo ten, ale oba současně!

0 xLajků:

20 Naposledy upravil: Matej (03. 05. 2013 20.44:14)

Aidamos napsal:
Matej napsal:

Kup si toho Behringra za pětikilčo a máš to vyřešený a uvidíš, že budeš spokojenej. smile

A jsi si jistý, že umí SOUČASNÝ výstup na dva aparáty? V požadavcích nebylo pouhé přepínání mezi dvěma aparáty, jakože ten nebo ten, ale oba současně!

...čoveče Aidame, ted jsi mě fakt zaskočil-a znejistěl,...já myslím, že to jde, ale jistej si teď opravdu nejsem.Takže beru zpět a sypu si popel na hlavu,...asi povídám blud. sad

0 xLajků:

21

Matej napsal:

já myslím, že to jde

Já myslím, že to nejde. Ten malej černej přepínač má dvě polohy:

Dva aparáty + jeden nástroj
Dva nástroje + jeden aparát

Šlapkou pak přepínáš mezi Out A a B případně mezi In 1 a 2, ale nikdy nepojede současně A+B nebo 1+2.

0 xLajků:

22

Aidamos napsal:
Matej napsal:

já myslím, že to jde

Já myslím, že to nejde. Ten malej černej přepínač má dvě polohy:

Dva aparáty + jeden nástroj
Dva nástroje + jeden aparát

Šlapkou pak přepínáš mezi Out A a B případně mezi In 1 a 2, ale nikdy nepojede současně A+B nebo 1+2.

Došel jsem si pro něj do sklepa,...mám ho v kufříku s kabelama-teď jsem ho nějaký čas nepoužil a máš pravdu. roll

0 xLajků:

23

Díky kluci,

otevřeli jste mi oči hned několika řešeními. Jak jsem viděl ty možnosti, přesunul jsem jedno kombo domů. Sice se těším na to až je spojím, ale zatím nemám peníze na nějakou tu krabičku. Určitě pro mě bude nejlepší ten A B Y box, protože rád vyzkouším i průběžné střídání komb... Rád bych měl tu mašinku za 2500 která dovoluje napojit i pořádné sady efektů, ale to si ještě dlouho počkám. Taky s ABY boxem budu muset čekat na nějakou bazarovku...

PS: co říkáte na ten rozdvojovací kabel, který tady dal na obrázku lukas? Na takové řešení jsem myslel na začátku. Myslíte že by to mohlo dočasně bez změn ve zvuku nahradit Y box?

0 xLajků:

24

h2o.. napsal:

Taky s ABY boxem budu muset čekat na nějakou bazarovku

To se asi načekáš... leda by někdo prodával ten Boss Line Selector, ale nejspíš i jeho bazarová cena bude vyšší než krabička od Smrčky. Já být Tebou tak mu napíšu, litr snad není zas tak moc.

0 xLajků:

25

h2o.. napsal:

PS: co říkáte na ten rozdvojovací kabel, který tady dal na obrázku lukas? Na takové řešení jsem myslel na začátku. Myslíte že by to mohlo dočasně bez změn ve zvuku nahradit Y box?

Myslím, že jo. Aspoň to vyzkoušíš a uslyšíš a budeš to sem moci napsat... smile

0 xLajků:

26

obyčejný rozdvojený kabel si můžeš vyzkoušet okamžitě, stačí na to nůžky, oholit ustřižené konečky tří jacků s kousky kabelů a zamotat to do sebe ... sofistikovanější je jakejkoliv zvukovej stereo kabel, třeba  cinch - cinch (čtyři konektory) a redukce cinch - jack (obecně domů velmi doporučuji alespoň osm kusů na propojování kdečeho od hifi s kdečím od kytar a kláves) ... já myslím, že stejně bude nejlepší nějaká napájená krabka, která se přecjen bude chovat jako předzesilovač ....

0 xLajků:

27

Napíš Zdeňkovi Houdkovi odtiaľto z fóra. Ten to zbastlí bezproblémov a ceny má férové ;-)

0 xLajků: