Já přecházel na RICka z 5tistrunky, takže s krken žádnej problém nemám, vlastně hned
první den sem na něj odehrál akci bez sebemenčího problému
naopak mě překvapila
ergonomie nástroje 100% sedí...problém je ta ostrá hrana co tlačí na šlachy na pravé
ruce, ale tak do 2h. hraní je to v pohodě...
Vzhledově je to trošku ulet (je to hnus), ale co
zvuk a to jak basa sedí a pojí v kapele
je prostě vyjímečný...
Sem si k Ric. pořídil ještě Fendra US kvuli měkčím středum, jak se tu psalo a právě té
lepší a pohodlnější hratelnosti...hlavně se mi jazzbass hóódně líbí
a už sem ho vrátil.
Hrálo se na něj pěkně, hlavně slap...zvuk byl dost podobnej, ale něco tomu prostě chybělo, možná by stačilo vyměnit snimače ,ale ten RICK byl vedle něho zvukově -
barva, plnost a měkost basu, vrčení mňoukání pro mě dál...
flachby napsal:to je stejny s jako Les Paulem musis ho hodit na kule a drhnout trsatkem aby to netlacilo
To je blbost...RICK je mnohem užší než Gibson a zadní stranu nemá ostrou, ale na břiše
zakulacenou, takže sedí stejně jako Fender...má ostrou pouze přední desku... na gibsona sem hrál a to je vážně hodně nepohodlná basa i krk je hlubší něž má Rick.
Stejohn napsal:Rick je chlupatej, fousatej, spocenej a špinavej dědek
Jó to sedí
a dokonce i ke mě, šampóny a metro i metronomSexuály nedávám.
Kubš napsal:třeba ta pololub basa Rick se mi hodně líbí
4005 to je nádhera, ale ta cena je malinko jinde no.
el BassTardo napsal:jinak je to muhutnej kus dřeva
To právě neni žádná pravda...taky sem si to myslel dokud sem na něj nehrál...naopak
je to lehká a uzká basa - má jenom něco malinko přes 4kg...Fender je mohutnější a moje stará ibanezka má stejně velký tělo, ale je těžší !!!! Takže mě příde, že si na něj
těžko hrál nebo máš blbou paměť
prostě zdání klame,to že to má ty ostrý hrany, tak
to vypadá jako velikej kus dřeva, ale neni.
Ivo napsal:Proste jsem si na to divny prkno nikdy nezvykl
Jj
po roce a pul si konečně začínám zvykat, ale taky se s tim občas peru.
Holeczech napsal:Takový středový prkený zvuk,který bych se snažil upravovat a tím popíral jeho charakter.
Jenom bys přidal basy na zesilovači a snížil malinko krkáč a je to .) za mě Ricka jo.