1

Téma: Rickenbacker 4001

Vlastníte někdo tohoto fešáka?Nikdy jsem tento nástroj neměl v ruce,ale svojí image a hutnými basy mi učaroval :-).Na ukázkách z youtube se mi zdá ten zvuk takový zemitý hutný přitom srozumitelný,ale neumím si ho představit na tvrdší muziku s moderním soundem,co se týče dynamiky zvuku.Na nějakých ukázkách zní dokonce tak nějak prkeně ala 70 léta?
Další dotaz směřuje k profilu krku.
Díky všem šťastným majitelům za info.

ESP Surveyor/J-Four, GL SB2, Levin JB
Gallien Krueger MB150E
0 xLajků:

2

Re: Rickenbacker 4001

ja som nanom raz hral (vraj to bol nejaky velmy stary kusok ktory vyzeral akoby nemal ani 8rokov a na sveteich bolo vraj straasne malo vyrobenych).Tieto basy hraju velmy pekne ci na sucho alebo tak v kombe.Zaimave nanom su snimace,ajked to je pasivka tak dokaze vyvolat neuveriteny hutny a drsny zvuk ala rickenbacker.je to fakt ze uz basa pra uz profikov big_smile

0 xLajků:

3

ahoj Tomáši, moderně nezní vůbec špatně, co třeba tohle video jedné dnešní kapely? http://www.youtube.com/watch?v=k2QPJ2xGMiY Mám od nich celý album nahraný na ricka a líbí se mi to smile

0 xLajků:

4

Hm...tak Rick asi není pro mě smile i když na bazaru je jeden nádherný kousek.
Takový středový prkený zvuk,který bych se snažil upravovat a tím popíral jeho charakter.
Tuhle partičku neznám,ale naopak se mi zdá,že se zvukově vrací ke starším britisch bandám The Cure atd :-)...

Gallien Krueger MB150E
0 xLajků:

5

Mně se Rick zvukově i vizuálně líbí, ale v ruce se mi nelíbil, proti fendroidům jinej svět..
Jináč zvukově ho vidim takhle nějak:
http://www.youtube.com/watch?v=c4VWQIwOR74

no úplně jinde než takový Bongo.

0 xLajků:

6

Je to fakt něco úplně jinýho... Zvukově je to fajn, nabroušenej prďák.. vzhledově.. ehm..:)

http://www.youtube.com/watch?v=Xql99I1VSdI

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

7

Klusi napsal:

vzhledově

vzhledově eště větší mazec :-)

0 xLajků:

8 Naposledy upravil: m3 (24. 01. 2010 22.42:38)

trochu to chybi nejvetsi rickobijce
kdo je lepsi? lemmy nebo buh??
lemmy je buh big_smile
http://www.youtube.com/watch?v=VnJ7hmhj … re=related

btw a rick umi pekne kultivovane proukat ne jenom nadrane prdet viz
http://www.youtube.com/watch?v=2UVyGzp8RGg
pripadne
http://www.youtube.com/watch?v=H9G7THRZ … re=related

tudle kapelu miluju .. ach smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

9

Klusi napsal:

vzhledově.. ehm..smile

Je to pěkný hnus:)

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

10

ty voe ty fendrofilove jsou tak zabedneny a zpatecnicky narod...  sad

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

11

Soráč ale to už i ty pádla vypadají vkusněji:) A to nemluvím o zvuku xD

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

12

No za mě Ricka jako jo. Hlavně od té doby co jsem viděl DVD VZ z Lucerny kde na něj Savec odehrál většinu koncertu. Ten zvuk je správně basovej, gumovej a ještě to do toho vrčí. Prostě je to svoje, má to xicht cool

0 xLajků:

13

bretja napsal:

vzhledově eště větší mazec :-)

súhlas smile

0 xLajků:

14

davidak napsal:

Mně se Rick zvukově i vizuálně líbí, ale v ruce se mi nelíbil

mám to uplně stejně.

0 xLajků:

15

Rok jsem vlastnil hodne starej 4003 a pak ho prodal. Zvuk byl celkem fajn, ale nikdy jsem nemel prijemnej pocit ze hry. Proste jsem si na to divny prkno nikdy nezvykl. Nejsem fendroid!

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

16

Měl jsem 4001 a prodal, bohužel nebyly prachy.
Hratelnost je pro někoho obtížná, tohle není pohodlná basa. Profil krku mi vyhovoval, jinak je to muhutnej kus dřeva, naštěstí žádnej vytuněnej suprdyzajn. Nejvíc mně na tom brala to sprostota zvuku, dají se z toho dostat hutný basy, středy krásně nakřáplý, nádherně si to rozumí se zkreslením. I když mám Lemmyho moc rád, určitě bych ho neuváděl jako typického zástupce zvuku Ricka, on to má dost nestandardně, navíc na Marshallu má hodně vykuchaný basy a vejšky dost nahoru.

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

17

vzhledově a zvukově vyjímečná a specifická basa, ale jak už tu bylo řečeno...ale je to doopravdy prkno a jak prsty, tak trsátkem dost nepohodlné. Jsou to ale jen dojmy při zkoušení té basy...Ricka jsem nikdy neměl a myslím mít ani nepotřebuju.

Dingwall Combustion 5 Candy apple / G&L L2000 / KEEN Fender Precision Bass 4.str fretless / tc electronic Staccato´51 / 2x EBS NEO112 / Behringer BX 1200 / Korg Pandora PX5D / Darkglass B3K / BBE Sonic Stomp
0 xLajků:

18

Stejohn napsal:

vzhledově a zvukově vyjímečná a specifická basa, ale jak už tu bylo řečeno...ale je to doopravdy prkno a jak prsty, tak trsátkem dost nepohodlné. Jsou to ale jen dojmy při zkoušení té basy...Ricka jsem nikdy neměl a myslím mít ani nepotřebuju.

no jo tak ty máš zas jinou "zrůdu" big_smile to byl vtip - bongo se mně osobně líbí ale myslím že tak jak na někoho působní Bongo tak na mě působí Rick...ale bongo mi příde jako do posledního detailu dotažená kosmická lod big_smile rick mi příde jako hodně "tendenční" basa....stejně tak jako MMko neob P bass,  i když věřím že svý kouzlo má...a třeba ta pololub basa Rick se mi hodně líbí...ale ten "lemmy" rick (sorry neznám čísla) to fakt ne...

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

19

Kubš napsal:
Stejohn napsal:

no jo tak ty máš zas jinou "zrůdu" big_smile to byl vtip - bongo se mně osobně líbí ale myslím že tak jak na někoho působní Bongo tak na mě působí Rick...ale bongo mi příde jako do posledního detailu dotažená kosmická lod big_smile rick mi příde jako hodně "tendenční" basa....stejně tak jako MMko neob P bass,  i když věřím že svý kouzlo má...a třeba ta pololub basa Rick se mi hodně líbí...ale ten "lemmy" rick (sorry neznám čísla) to fakt ne...

Máš recht s tou zrůdou:D...Bongo vzhledově taky není zrovna klasika:D a asi bude něco na tom, že Bongo je opravdu vymazlenej, promyšlenej a vykalkuklovanej šampón...naopak Rick je chlupatej, fousatej, spocenej a špinavej dědek. A přesně tak to má být...Lemmy + Bongo = McCartney + B.C.Rich

Dingwall Combustion 5 Candy apple / G&L L2000 / KEEN Fender Precision Bass 4.str fretless / tc electronic Staccato´51 / 2x EBS NEO112 / Behringer BX 1200 / Korg Pandora PX5D / Darkglass B3K / BBE Sonic Stomp
0 xLajků:

20

Stejohn napsal:

ale je to doopravdy prkno a jak prsty, tak trsátkem dost nepohodlné

to je stejny s jako Les Paulem musis ho hodit na kule a drhnout trsatkem aby to netlacilo, ale na tenhle styl mam ja prilis kratke ruce, tze. za mne rick ne, jedine jako prodejni artefakt

0 xLajků:

21

Já přecházel na RICka z 5tistrunky, takže s krken žádnej problém nemám, vlastně hned
první den sem na něj odehrál akci bez sebemenčího problému smile naopak mě překvapila
ergonomie nástroje 100% sedí...problém je ta ostrá hrana co tlačí na šlachy na pravé
ruce, ale tak do 2h. hraní je to v pohodě...
Vzhledově je to trošku ulet (je to hnus), ale co smile zvuk a to jak basa sedí a pojí v kapele
je prostě vyjímečný...

Sem si k Ric. pořídil ještě Fendra US kvuli měkčím středum, jak se tu psalo a právě té
lepší a pohodlnější hratelnosti...hlavně se mi jazzbass hóódně líbí smile a už sem ho vrátil.
Hrálo se na něj pěkně, hlavně slap...zvuk byl dost podobnej, ale něco tomu prostě chybělo, možná by stačilo vyměnit snimače ,ale ten RICK byl vedle něho zvukově -
barva, plnost a měkost basu, vrčení mňoukání pro mě dál...

flachby napsal:

to je stejny s jako Les Paulem musis ho hodit na kule a drhnout trsatkem aby to netlacilo

To je blbost...RICK je mnohem užší než Gibson a zadní stranu nemá ostrou, ale na břiše
zakulacenou, takže sedí stejně jako Fender...má ostrou pouze přední desku... na  gibsona sem hrál a to je vážně hodně nepohodlná basa i krk je hlubší něž má Rick.

Stejohn napsal:

Rick je chlupatej, fousatej, spocenej a špinavej dědek

Jó to sedí lol a dokonce i ke mě, šampóny a metro i metronomSexuály nedávám.

Kubš napsal:

třeba ta pololub basa Rick se mi hodně líbí

4005 to je nádhera, ale ta cena je malinko jinde no.

el BassTardo napsal:

jinak je to muhutnej kus dřeva

To právě neni žádná pravda...taky sem si to myslel dokud sem na něj nehrál...naopak
je to lehká a uzká basa - má jenom něco malinko přes 4kg...Fender je mohutnější a moje stará ibanezka má stejně velký tělo, ale je těžší !!!! Takže mě příde, že si na něj
těžko hrál nebo máš blbou paměť smile prostě zdání klame,to že to má ty ostrý hrany, tak
to vypadá jako velikej kus dřeva, ale neni.

Ivo napsal:

Proste jsem si na to divny prkno nikdy nezvykl

Jj smile po roce a pul si konečně začínám zvykat, ale taky se s tim občas peru.

Holeczech napsal:

Takový středový prkený zvuk,který bych se snažil upravovat a tím popíral jeho charakter.

Jenom bys přidal basy na zesilovači a snížil malinko krkáč a je to .) za mě Ricka jo.

0 xLajků:

22

B.A.S.O.X napsal:

Takže mě příde, že si na něj
těžko hrál nebo máš blbou paměť

ehm... mohutnej kus dřeva ve srovnání s různejma superlight basičkama, je to prostě deska, hranatá, takhle jsem to myslel. Samozřejmě to není největší a nejtěžší basa

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

23

m3 napsal:

ty voe ty fendrofilove jsou tak zabedneny a zpatecnicky narod... 

jo to bych řek smile

el BassTardo napsal:

I když mám Lemmyho moc rád, určitě bych ho neuváděl jako typického zástupce zvuku Ricka, on to má dost nestandardně, navíc na Marshallu má hodně vykuchaný basy a vejšky dost nahoru.

lemmy má nastavenej ten svůj 100W celolampovej zesilovač na B:0;S:10;V:0. aspoň tak to říkal někde v nějaým intervijů.
každopádně kdo si chce poslechnout trošku rozdílnejch umělců s rickem tak hodim pár jmen, třeba někoho zaujmou
1) chris squire - tam je hodně chorusu, ale udělal tý base docela jméno
2)třeba Paul Wilson ze snow patrol
3)geddy lee - to je skoro klasik
4)výše zmíněný lemmy
5)song Knights of cydonia od MUSE - tam je pěknej fuzz
6) plus mnoho dalších, třeba McCartney, nebo ten basák z Bravery a tak.
Každopádně podle mě je to basa, která má svůj ultimátní zvuk, podobně jako PB,JB, nebo třeba Thunderbird

0 xLajků:

24 Naposledy upravil: dw4rF_cz (26. 01. 2010 11.25:59)

Mně se rick líbí, vzhledem a hlavně zvukem. je to basa která má svůj xicht, tim zvukem se prostě nezapře. Myslim že i do tvrdý hudby naprosto s přehledem. Je to taková hodně sprostá basa. Barvu asi ale jenom černou no, i když, myslim že sem někde viděl i nějakou červenou variaci a nebyla špatná.

K těm co mydlej Ricka ste zapoměli ještě dát Petra Huška z Plexis. Ten na ricka hraje odjakživa mam pocit :-D A ještě basák z Another Way tady v ČR ho má.

Tokai Hardpuncher '81, Ibanez Silver Series Jazz Bass '78, Fernanders Burny Jazz Bass '74-'76, Fernandes Stone Logo FPB-65 '78, Custom Lawsuit Ripper/Grabber '80
0 xLajků:

25

dw4rF_cz napsal:

Another Way

asi mu ho tatka koupil z fondů lidovejch milící big_smile:D:D:D

0 xLajků:

26

Hraju na Rickenbackera 4003, což je vlastně jakýsi update verze 4001. Zvukově se hodí skoro kamkoliv, já s ním hraju i klasický bluesový dvanáctky a sedne to tam myslím dobře smile Co se týče úzkého krku, tak ten mi naopak vyhovuje - hraje se na něj krásně lehce.
Na Ricka hrálo spoustu hráčů - Paul McCartney už v Beatles, John Entwistle (The Who), Roger Waters (Pink Floyd), Roger Glover i Glenn Hughes (Deep Purple), Cliff Burton (Metallica). Z naší kotliny třeba Fedor Frešo (Collegium Musicum), basák kapely Jirky Schelingera (jméno bohužel nevím), basák z Visacího zámku (opět nevím jméno smile ), Broum z Olympiku ho taky používá. Ale je jich samozřejmě více...viz třeba už výše jmenovaní.

Jai Guru Dev A Om

Rickenbacker 4003 Fireglo (1997), Warwick Corvette Rockbass 5.str. aktiv, Fender Bassman 135, box Eden EX410, Hartke HyDrive 112C 250W
0 xLajků:

27

dw4rF_cz napsal:

K těm co mydlej Ricka ste zapoměli ještě dát Petra Huška z Plexis. Ten na ricka hraje odjakživa mam pocit :-D A ještě basák z Another Way tady v ČR ho má.

husek kope defenzivniho zaloznika ve sparte ten pan z pexisu je hosek .. a mozna tak drhnul D-bassu pochybuju ze by v roce 84 sehnal ricka za rozumnej peniz big_smile ale kdovi ... big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

28

Kavale

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

29

m3 napsal:

a mozna tak drhnul D-bassu pochybuju ze by v roce 84 sehnal ricka za rozumnej peniz  ale kdovi ...

Jj, D-Bass :-) nejlepší ze všech. Ale dneska už má origo a docela slušný

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

30

m3 napsal:
dw4rF_cz napsal:

husek kope defenzivniho zaloznika ve sparte ten pan z pexisu je hosek .. a mozna tak drhnul D-bassu pochybuju ze by v roce 84 sehnal ricka za rozumnej peniz big_smile ale kdovi ... big_smile

s jeho STB minulostí big_smile:D:D LOL koukám Rickaři maj pěknou minulost big_smile

0 xLajků:

31

m3 napsal:

a jo, jsem to ale kus debila :-D no v 84ym asi ne, ale už nějakej pátek má Ricka origo

Kubš napsal:

asi mu ho tatka koupil z fondů lidovejch milící big_smilebig_smilebig_smilebig_smile

jelikož toho basáka neznám vubec tak sem asi narážku nepochopil big_smile big_smile

nicméně s tou STB to byla docela prdel když jsem to čet. A pak že punk není mrkev! big_smile

Tokai Hardpuncher '81, Ibanez Silver Series Jazz Bass '78, Fernanders Burny Jazz Bass '74-'76, Fernandes Stone Logo FPB-65 '78, Custom Lawsuit Ripper/Grabber '80
0 xLajků:

32

dw4rF_cz napsal:
m3 napsal:

a jo, jsem to ale kus debila :-D no v 84ym asi ne, ale už nějakej pátek má Ricka origo

Kubš napsal:

asi mu ho tatka koupil z fondů lidovejch milící big_smilebig_smilebig_smilebig_smile

jelikož toho basáka neznám vubec tak sem asi narážku nepochopil big_smile big_smile

nicméně s tou STB to byla docela prdel když jsem to čet. A pak že punk není mrkev! big_smile

no ne to takovej dost špatnej for kterej si na nás realita každodenně připravuje...fotřík těch another way (sou to bratři) je nebo byl jeden z ředitelů na jakýmsi postu český televize a byl dost problematickej politicky pač to byl člen lidovejch milicí který nejsou zahrnutý v lustračním zákoně ( i když to byly kurvy jak hovado že...) no a co z toho vyplývá? že AW maj dobrý cestičky na různý akce pořádaný čt i když sou v podsatě hudebně nulový a nemaj žádný moc odezvy co se týče popularity, a že bejt bejvalej zasranej komunista se pořád vyplatí a čím větší svině tím líp wink tot moje bulvrání vložka big_smile:D:D

0 xLajků:

33

ach tak big_smile to sem netušil, ale svym způsobem je to jak říkáš no celkem, protože sem je jednou viděl naživo, ale jenom to tak nějak proběhlo a tím to skončilo no :-D ale že právě sem si pamatoval že toho Ricka má (a taky na tom koncertě měl nohu v sádře) big_smile

0 xLajků:

34

Tady je to bulvár big_smile

Rickenbacker je skvost, bud ho miluješ nebo nenávidíš smile

Akorát ta dostupnost.. Daj se vůbec někde nový sehnat?? nikde sem to neviděl, akorát bazar.

Někde sem slyšel že to dělaj už jen v omezenejch sériích,nevim co je na tom pravdy.

Fender Precision Bass Aerodyne /w. Seymour Duncan SPB-3
Ampeg SVT CL / Ampeg SVT 450 H / Orange OBC 115 / Orange OBC 410
Tech 21 SansAmp Bass Driver / Boss TU-3 / Monster Cable
0 xLajků:

35

já jsem je teďka viděl v Silvestrovský noci s andělem (jak divné že?:) ) akorát že měli nějakýho amíka jako zpěváka a jinak se jmenovali a byli dle mojeho názoru naprosto strašný! v tom pořadu nebylo víceméně špatnýho interpreta (i když třeba ty united flower nemusim, uznávám, že je to muzika dobrá) až na ně, byli fakt hrozný. tot můj postřeh

0 xLajků:

36

Díky za názory k tématu Rickenbacker 4001!
Je to opravdu profi ale specifický nástroj a zatím si nechám zajít chuť :-).Dle vašich názorů nezbývá než osobní zkušenost,která vynese pravdu na povrch :-)

Gallien Krueger MB150E
0 xLajků:

37

Tiger napsal:

Tady je to bulvár big_smile

Rickenbacker je skvost, bud ho miluješ nebo nenávidíš smile

Akorát ta dostupnost.. Daj se vůbec někde nový sehnat?? nikde sem to neviděl, akorát bazar.

Někde sem slyšel že to dělaj už jen v omezenejch sériích,nevim co je na tom pravdy.

no. Oficialne to sem snad nikdo nevozi a prekupnici radsi tahaj roZebirtelny basy

0 xLajků:

38 Naposledy upravil: JUrአ(26. 01. 2010 22.13:14)

rickenabacker (4001-hádám)
http://www.youtube.com/watch?v=_evMBRIm … eature=fvw

VS

frendoinózní precl
http://www.youtube.com/watch?v=JMSq__vg … re=channel

fantomas odstranil obrázek
snad nepohoršoval ? smile - ne, ale dělal bordel...
0 xLajků:

39

big_smile:D:D tak to je drsný big_smile

0 xLajků:

40

Tiger napsal:

Jedině bazar, nebo Ebay. Taky se dá objednat novej z Ameriky, ale je to na dýl, je tam určitě delší čekací doba. Nepočítám prachy, protože to cestou, a poplatkama s ní spojenýma, vyskáče celkem dost. Pak jsou přímo firmy, který se specializujou na dovoz nástrojů. Ale opět cena...
Nejlepší, když narazíš na nějakej kousek v bazaru. Jenže lidi to tu osolej, pač je to nedostatkový zboží. Hodně se vyplatí smlouvat, protože ceny, který se tady někdy objeví, jsou opravdu nehorázný a neodpovídají pravé hodnotě.

Jai Guru Dev A Om

Rickenbacker 4003 Fireglo (1997), Warwick Corvette Rockbass 5.str. aktiv, Fender Bassman 135, box Eden EX410, Hartke HyDrive 112C 250W
0 xLajků:

41

Tak v Čechách novýho Ricka neseženeš, ale v Německu je v e-shopech, nevím teda jak tak 4001, ale 4003 je třeba tady:
http://www.musik-schmidt.de/Rickenbacke … tglow.html

http://www.musik-schmidt.de/images/product_images/original_images/Rickenbacker-4003_1.jpg

Jinak kdyby nebyl tak nehorázně drahej/předraženej tak bych do něj klidně šel!!!

Fender JB62RI CIJ 97´ (fretless) / Fernandes P-bass / noisesynth -> Octaver -> Fuzz -> Distortion -> Fuzz -> Filter -> Freeze -> Delay - >  Preamp/DI  = BLACKNOISE/DRONE
Flatwound Club #2
0 xLajků:

42

Hastur napsal:

Tak v Čechách novýho Ricka neseženeš, ale v Německu je v e-shopech, nevím teda jak tak 4001, ale 4003 je třeba tady:
http://www.musik-schmidt.de/Rickenbacke … tglow.html

...no moc veľký výber tam nie je...

0 xLajků:

43

Tak ale furt lepší než drátem do oka big_smile

Fender JB62RI CIJ 97´ (fretless) / Fernandes P-bass / noisesynth -> Octaver -> Fuzz -> Distortion -> Fuzz -> Filter -> Freeze -> Delay - >  Preamp/DI  = BLACKNOISE/DRONE
Flatwound Club #2
0 xLajků:

44

Jo a kdybyste to nevěděli a nebo byli na pochybách tak Rick je krááááásnej smile
No jo, asi nemám fendroidní vkus big_smile

Spector Euro LX5 + Spector NS-5CR Fretless + TC RH450 + Soundelirium 12.1 + MXR M80 + Zoom B3n
0 xLajků:

45

Hastur napsal:

Tak ale furt lepší než drátem do oka big_smile

hehh....to áno

jimmy napsal:

Jo a kdybyste to nevěděli a nebo byli na pochybách tak Rick je krááááásnej smile
No jo, asi nemám fendroidní vkus big_smile

mne sa JB a PB náramne páčia, ale Rick, je jednoducho dizajnovo TOP v mojich očiach...ja nemám rád tie moderny (akoby im niečo chýbalo, al. je na nich toho až moc) a všetky tie exotické drevá na TOP...tak max Birdseye maple na krk...(samozrejme nehovorím o zvuku, ale o výzore)...

0 xLajků:

46

Paul Ramon napsal:

vyplatí smlouvat, protože ceny, který se tady někdy objeví, jsou opravdu nehorázný a neodpovídají pravé hodnotě.

Právě že na bazaru bejvaj ty ceny docela nízký 36-40t. V tom e-shop v německu je to
2 200 euro !!!

0 xLajků:

47 Naposledy upravil: Paul Ramon (27. 01. 2010 15.33:58)

B.A.S.O.X napsal:

Právě že na bazaru bejvaj ty ceny docela nízký 36-40t. V tom e-shop v německu je to
2 200 euro !!!

Jak kdy, když jsem ho sháněl, tak si řekli i 50. A to je, vzhledem k tomu, že nevím, co se s nástrojem dělo, hodně.
V USA se dá sehnat v přepočtu za +- 40 novej (http://www.zzounds.com/item--RIC4003). Je tam ale pár měsíců čekání ve frontě (vysoká poptávka/málo kusů) a otázka za kolik bude doprava + ty serepetičky kolem.(nepočítám problém, že si na něj kupec předem nezahraje, což může někoho také odradit. A co se týče Ricka bych zahrání a vyzkoušení doporučil, protože je to hodně specifický nástroj, který nemusí každýmu sednout).
Rickenbacker má taky "zajímavou" prodejní politiku, místo aby vzali v potaz poptávku a trochu pohonili výrobu, tak radši zdražej. Na druhou stranu se zase my majitelé nemusíme bát, že by nějak markantně klesla cena nástroje, což jako investice není špatný big_smile

B.A.S.O.X napsal:

V tom e-shop v německu je to
2 200 euro !!!

Taky myslím slušně předražený...vzhledem k USA. Ale jak říkám, netuším na kolik vyjde cesta. Ale nevěřím, že dvacet litrů...

Jai Guru Dev A Om

0 xLajků:

48

Prostě sem tim chtěl říct, že u nás sou momentálně celosvětově na bazarech nejnižší ceny!!! německo ebay dost přes 50t. a Itálie to sámé. Anglie je největší extrém, takže do
těch 50t. u nás je to socka...stějně tak analog synhesizéry sou u nás nejlevnější - samplery - efekty atd...myslim že snad všechno !!!
Si pamatuju když si tu 4003 loňi kupoval a cena 45t. se ti zdála bejt přepálená, vzhledem k tomu, že basa byla v pořádku a právě si měl možnost jí vyzkoušet sem to nechápal...

Paul Ramon napsal:

V USA se dá sehnat v přepočtu za +- 40 novej

Legální cesta + poplatky vychází stejně jako u Gretsch nástroju mezi 8-12t.

Paul Ramon napsal:

Rickenbacker má taky "zajímavou" prodejní politiku, místo aby vzali v potaz poptávku a trochu pohonili výrobu, tak radši zdražej

Rickenbacker naopak kvuli pádu dolaru zlevnil a o dost...ceny před 4 rokama byly o třetinu vyšší...a evropská cena těch 2 200 euro je taky o třetinu nižší než byla před 4 rokama, takže se Rick cenově spíš propadá, ale to skoro všechno.

Si pamatuju jak  sem nad Rickem slintal v Amsterodamu tak před 6-8rokama a 4003
stála v přepočtu na naše prachy neuvěřitelnejch 100t. lol

0 xLajků:

49

B.A.S.O.X napsal:

Prostě sem tim chtěl říct, že u nás sou momentálně celosvětově na bazarech nejnižší ceny!!!

Asi jak co - ohledně jiných hudebnin nevím, nejsem v obraze. Ricka (4003) jsem teď hodil do vyhledávače na ebayi a vyskočilo mi USA 30 - 45, Anglie 40 - 50. On je pak rozdíl, jestli srovnáváš celosvětově ebay ceny spolu s cenama normálních bazarů. Věřím, že kdyby většina nabízela na ebay, tak si to vzhledem ke "konkurenci" nedovolí nadsadit. Ale když beru všeobecně ceny ( teď ne hudebnin), tak se u nás většina snaží prodávat dráž. Mluvím třeba o aukru, kde se někdy divím, co si lidi dovolí navrhnout za částku. Pak projedu ebay a ceny o třetinu nižší. (i s případnou cestou)

B.A.S.O.X napsal:

Si pamatuju když si tu 4003 loňi kupoval a cena 45t. se ti zdála bejt přepálená, vzhledem k tomu, že basa byla v pořádku a právě si měl možnost jí vyzkoušet sem to nechápal...

To máš pravdu smile, já totiž bohužel trpím nedůvěrou k bazarům a věcem už použitým. I když samozřejmě neprávem, a to dokazuje právě tato koupě, kde bylo vše v pořádku. Už si ale nepamatuju, jaká byla byla cena ve světě...od toho se má představa určitě trochu odrážela.

B.A.S.O.X napsal:

Rickenbacker naopak kvuli pádu dolaru zlevnil a o dost...ceny před 4 rokama byly o třetinu vyšší..

Nevím, jak před čtyřma rokama, to jsem ještě po Rickovi nekoukal. Ale vím, že jeden čas právě zdražili kvůli tomu, že nebyli schopni vyvažovat poptávku. Jinak všeobecně všechno klesá, něco míň, něco víc smile

B.A.S.O.X napsal:

Si pamatuju jak  sem nad Rickem slintal v Amsterodamu tak před 6-8rokama a 4003
stála v přepočtu na naše prachy neuvěřitelnejch 100t. lol

Hrůza, při představě, že po něm pokukuju a chci si ho pořídit, by mě z toho kleplo smile

Jai Guru Dev A Om

0 xLajků:

50

Jako investice to určitě je,ale hlavně prostě ten zvuk je naprosto dokonalej smile

akorát jak je to s tim stereo zapojenim? výhody/nevýhody

Fender Precision Bass Aerodyne /w. Seymour Duncan SPB-3
Ampeg SVT CL / Ampeg SVT 450 H / Orange OBC 115 / Orange OBC 410
Tech 21 SansAmp Bass Driver / Boss TU-3 / Monster Cable
0 xLajků:

51

Výhoda 1: dvakrát víc aparátu = dvakrá větší rachot = dvakrát víc rock'n'roll!!! big_smile

Výhoda 2: zapojíš si dva aparáty, jeden kytarovej na zkreslenej zvuk a jeden basovej a poměrem jejich hlasitostí si vyladíš parádní zkreslenej a přitom nabasovanej zvuk smile

Nevíhoda k oběma je, že pokud nemáš bedňáky, aby ti tahali ty dva aparáty tak se nehorázně nadřeš.

Flatwound Club #2
0 xLajků:

52

ataky se prerazis o 2 kabely big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

53 Naposledy upravil: m3 (28. 01. 2010 14.32:17)

teda vlastne si uvedomuju ze lemmy neni Mr. Rick... je tu jeden opravdovi Mr. Rick!!
damy a panovee MR. RICK JAMES!!!
http://www.youtube.com/watch?v=QYHxGBH6o4M

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

54

m3 napsal:

teda vlastne si uvedomuju ze lemmy neni Mr. Rick... je tu jedem opravdovi Mr. Rick!!
damy a panovee MR: RICK JAMES!!!
http://www.youtube.com/watch?v=QYHxGBH6o4M

Yeah! Rick is freak big_smile

Spector Euro LX5 + Spector NS-5CR Fretless + TC RH450 + Soundelirium 12.1 + MXR M80 + Zoom B3n
0 xLajků:

55

myslim, ze na toho ricka hraje i basak z AQVA SILENTIA z Frydku.
http://www.aqvasilentia.cz/

Jantar bass - jo zacatky smile, Ibanez SR300DX ve světě smile
Hartke HA3500 - Od Hartke už ani suché z nosa. Warwick WCA 411,  Ibanez ATK400 = minulost sad

MM Sterling (2007), Peavey Mark III Series 300 CHS Bass + Mesa Boogie 210 diesel + Tc flashback
Music Man Club #12
0 xLajků:

56

http://www.youtube.com/profile?user=Mar … PBw9TsJQWo

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

57

Lemmy je Lemmy, ale jsou i jiní střelci... http://www.youtube.com/watch?v=h49W34mB … p;index=26

Jolana D-Bass, Jolana Studio Bass, Solton BK100 Germany, ZOOm B2
THE RAMONES Heidi is a Headcase... jdu si svojí cestou
0 xLajků:

58

JUrአnapsal:

rickenabacker (4001-hádám)
http://www.youtube.com/watch?v=_evMBRIm … eature=fvw

VS

frendoinózní precl
http://www.youtube.com/watch?v=JMSq__vg … re=channel

tak tady ten precl ruluje ten rick je takovej suchej bez stavy

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

59

http://www.youtube.com/watch?v=MyKlvVPp … re=related tak tady na 1,50 minutě je ten Rick kurva šťavnatej !!!

Jolana D-Bass, Jolana Studio Bass, Solton BK100 Germany, ZOOm B2
THE RAMONES Heidi is a Headcase... jdu si svojí cestou
0 xLajků:

60

tak jsem po dlouhem slintani nad netem koupil ricka 4003 (modryho).. podotykam, ze mam rad JB.. mam mj. JB Marcus Miller.. ale tahle basa ma stavu.. hraje se nani fajn.. snad jedine, co bych vytknul, je letite upnuti se na puvodni design, teda takhle.. design se mi moc libi (a to jsem ho driv nemusel, patrne po zkusenostech s jolanou d-bass big_smile.. takze zpet k tomu, co se mi nelibi, to je kryt kobylovyho snimace, kterej stejne 99% vlastniku ricka sundava... a sundat ho neni uplne jednoducha sranda, navic je pak vhodny zakoupit navic spesl zaslepku, aby tam nebyla ta dira po snimaci.. proste tohle uz by mohli v u ricku konecne vymyslet.. a druha vec je sice krasna (masiv chrome), ale desne neprakticka kobylka.. obtizne se u ni stelujou kameny.. jeste jsem neprisel na to, jak funguje to vestaveny tlumitko (ne ze bych ho chtel pouzivat, ale spis me zajima, kdyz tam je, jak teda funguje)... no, ale to je negativniho tak vse.. basa ma uzasnej specifickej zvuk.. konecne mam pasivni basu, ktera me prijde nabusena... jinac jsem ho koupil ze ebay, z usa.. z nejakyho net obhcodu, je pouzita (3 roky stara), uplne ok... k te diskuzi o cenach, sice me vysla na 40t, ale dalsich 10t (+-) udelalo dph+clo sad ..takze ve finale to proste ta pajda je.. sad ale stoji to za to.. skvelej nastroj.. krk (se 2 vyztuhama) je supr.. presto, ze je tlustsi, nez jsem zvyklej z JB.. ale ne o moc... pratele, to neni zadnej hnusak.. to je krasa.. dyk se na to podivejte..
http://www.youtube.com/watch?v=k2QPJ2xGMiY
(tahle neni moje), ale mam stejnou... ;-)
uz se tesim, az ji provetram na koncerte... pac to je basa, ktera hraje na sucho jak dabel, co teprve az ji "zvlhcim"..

0 xLajků:

61

omlouvam se.. ten odkaz mel byt tenhle
http://midopa.mechafetus.com/bass/rick4003.htm
;-)

0 xLajků:

62 Naposledy upravil: bohous (19. 07. 2010 19.09:00)

drbas81 napsal:

tak jsem po dlouhem slintani nad netem koupil ricka 4003 (modryho).. podotykam, ze mam rad JB.. mam mj. JB Marcus Miller.. ale tahle basa ma stavu.. hraje se nani fajn.. snad jedine, co bych vytknul, je letite upnuti se na puvodni design, teda takhle.. design se mi moc libi (a to jsem ho driv nemusel, patrne po zkusenostech s jolanou d-bass .. takze zpet k tomu, co se mi nelibi, to je kryt kobylovyho snimace, kterej stejne 99% vlastniku ricka sundava... a sundat ho neni uplne jednoducha sranda, navic je pak vhodny zakoupit navic spesl zaslepku, aby tam nebyla ta dira po snimaci.. proste tohle uz by mohli v u ricku konecne vymyslet.. a druha vec je sice krasna (masiv chrome), ale desne neprakticka kobylka.. obtizne se u ni stelujou kameny.. jeste jsem neprisel na to, jak funguje to vestaveny tlumitko (ne ze bych ho chtel pouzivat, ale spis me zajima, kdyz tam je, jak teda funguje)... no, ale to je negativniho tak vse.. basa ma uzasnej specifickej zvuk.. konecne mam pasivni basu, ktera me prijde nabusena... jinac jsem ho koupil ze ebay, z usa.. z nejakyho net obhcodu, je pouzita (3 roky stara), uplne ok... k te diskuzi o cenach, sice me vysla na 40t, ale dalsich 10t (+-) udelalo dph+clo  ..takze ve finale to proste ta pajda je..  ale stoji to za to.. skvelej nastroj.. krk (se 2 vyztuhama) je supr.. presto, ze je tlustsi,

Tak to gratuluju ke koupi Rickenbackera a vítám tě do klubu příznivců této značky. Já ho kupoval asi před 3 měsíci a jsem opravdu spokojenej. Mě vyšla komplet na 42 a je vyrobená 09/2009.
Jinak já si osobně myslím, že se na ten kryt snímače dá zvyknout a masívní kobyla mě taky nevadí. Hraju i s tím krytem snímače a nevadí mě. Já jsem byl ale zvyklej z japonské kopie. Kryt mě taky vadil a když jsem ho sundal, tak jsem si rozdrbal ruku - tak jsem ho dal zpět a dneska nemám potřebu ho sundávat, ale záelží jak kdo si zvykne. Tak honem fotky a ukázat.....

Rickenbacker bass 4003 FG (USA), Rickenbacker fretless bass 4003 MG (USA), Fender American Standard Precision Bass (USA), Ampeg SVT CL,  SVT410HLF, EBS Octaver, MXR Equalizer
0 xLajků:

63 Naposledy upravil: Paul Ramon (20. 07. 2010 13.40:50)

Zdravím a taky vítám - asi to už bude chtít rubriku přímo o 4XXX Rickenbackerech smile

drbas81 napsal:

takze zpet k tomu, co se mi nelibi, to je kryt kobylovyho snimace, kterej stejne 99% vlastniku ricka sundava...

Patřím asi tedy k 1%, který si ho nechalo smile Já jsem z něj byl naopak nadšenej a strašně dobře se mi s ním hraje...pěkně si o něj opřu ruku.

drbas81 napsal:

jeste jsem neprisel na to, jak funguje to vestaveny tlumitko (ne ze bych ho chtel pouzivat, ale spis me zajima, kdyz tam je, jak teda funguje)...

Štyluješ těma dvěma šroubama a guma tlumítka se vysune až ke strunám. Zvukově nevím, nikdy jsem to zatím nepoužil.

Jai Guru Dev A Om

0 xLajků:

64 Naposledy upravil: B.A.S.O.X (20. 07. 2010 18.58:12)

smile gratulace veliká smile barva krásná smile

0 xLajků:

65

drbas81 napsal:

tak jsem po dlouhem slintani nad netem koupil ricka 4003 (modryho).. podotykam, ze mam rad JB.. mam mj. JB Marcus Miller.. ale tahle basa ma stavu.. hraje se nani fajn.. snad jedine, co bych vytknul, je letite upnuti se na puvodni design, teda takhle.. design se mi moc libi (a to jsem ho driv nemusel, patrne po zkusenostech s jolanou d-bass big_smile.. takze zpet k tomu, co se mi nelibi, to je kryt kobylovyho snimace, kterej stejne 99% vlastniku ricka sundava... a sundat ho neni uplne jednoducha sranda, navic je pak vhodny zakoupit navic spesl zaslepku, aby tam nebyla ta dira po snimaci.. proste tohle uz by mohli v u ricku konecne vymyslet.. a druha vec je sice krasna (masiv chrome), ale desne neprakticka kobylka.. obtizne se u ni stelujou kameny.. jeste jsem neprisel na to, jak funguje to vestaveny tlumitko (ne ze bych ho chtel pouzivat, ale spis me zajima, kdyz tam je, jak teda funguje)... no, ale to je negativniho tak vse.. basa ma uzasnej specifickej zvuk.. konecne mam pasivni basu, ktera me prijde nabusena... jinac jsem ho koupil ze ebay, z usa.. z nejakyho net obhcodu, je pouzita (3 roky stara), uplne ok... k te diskuzi o cenach, sice me vysla na 40t, ale dalsich 10t (+-) udelalo dph+clo sad ..takze ve finale to proste ta pajda je.. sad ale stoji to za to.. skvelej nastroj.. krk (se 2 vyztuhama) je supr.. presto, ze je tlustsi, nez jsem zvyklej z JB.. ale ne o moc... pratele, to neni zadnej hnusak.. to je krasa.. dyk se na to podivejte..
http://www.youtube.com/watch?v=k2QPJ2xGMiY
(tahle neni moje), ale mam stejnou... ;-)
uz se tesim, az ji provetram na koncerte... pac to je basa, ktera hraje na sucho jak dabel, co teprve az ji "zvlhcim"..

tak to gratuluju, tahle basa je totálně super smile. a kapela taky, basák the Bravery má výborný diskolinky, který tam ale totálně seděj. smile

0 xLajků:

66

Na tuhle drbasovu novou krásku jsem si zahrál minulou neděli (helou kámo cool ) a musím potvrdit že je skvělá.
Jsem taky Jazzbassofil, ale tenhle zvuk je úplně jiný - drnčivý a průrazný, s neobyčejně dlouhým sustainem (za to může průchozí krk). V kapele to bude super prolejzavá basa. Jednou si taky Ricka pořídím. Ale ten kryt půjde okamžitě dolů.

Fender Jazz Bass American Standard 1997, Jolana Alexis,
Fender Jaco Pastorius Tribute Custom Shop Jazz Bass 2009,
Rickenbacker 4003 Snoglo 2013, Fender Precision 63 American Vintage 2017,
Fender Vintage Custom 1951 Precision Bass 2019, Fender Tony Franklin Fretless 2020,
Hofner Violin 500/1 RLC 63 2021, Mesa M6 Carbine, Mesa 410 Subway Flatwound Club #3
0 xLajků:

67

Ray Smith napsal:

tenhle zvuk je úplně jiný - drnčivý a průrazný, s neobyčejně dlouhým sustainem (za to může průchozí krk). V kapele to bude super prolejzavá basa. Jednou si taky Ricka pořídím

pořiďte si Spectora smile

0 xLajků:

68

http://ulozna.soulslavers.com/soubory/heinrich-290710-103603-heinrichocelot.jpg

Rickenbacker 4003 JetGlo, Marshall 1992LEM Lemmy Signature, Marshall JCM 800 Bass MKII,Marshall VBC 412, Marshall JCM 800 4x12 Bass Series
Kapela Ocelot - metal - rock n´roll,  www.ocelotband.cz, www.facebook.com/ocelotmetal, www.bandzone.cz/ocelot
0 xLajků:

69

na Rickenbackra jsem hrál asi třikrát skvělá basa nejne tvarem ale i nádhernym zvonivym zvukem.Bohužel na Ricka nebyli nikdy peníze tak jsem chtěl aspon koupit Jolanu D-Bassku a to se mi podařilo a koupil jsem jí od Savce z Visacího zámku na modrym kufru je znak kapely,zvuk je skvělej nějakej exot předělal elektroniku na aktivní a přitom zapomněl udělat i jack výstup a baterka se pořád vybijí.

Jolana D-Bass AM,Spector legend 5 AM - Laney RB9 box Laney R410 prsty,trsátko místo not v mozku z chlastu kostu big_smile
0 xLajků:

70

ta se asi před měsícem pohybovala na aukru

0 xLajků:

71

Tami napsal:

na Rickenbackra jsem hrál asi třikrát skvělá basa nejne tvarem ale i nádhernym zvonivym zvukem.Bohužel na Ricka nebyli nikdy peníze tak jsem chtěl aspon koupit Jolanu D-Bassku a to se mi podařilo a koupil jsem jí od Savce z Visacího zámku na modrym kufru je znak kapely,zvuk je skvělej nějakej exot předělal elektroniku na aktivní a přitom zapomněl udělat i jack výstup a baterka se pořád vybijí.

jéé tu měl před savcem ještě Vilda Čok, je to jedna z nejlepších DBassu co u nás byla smile. jednou mi o ní na koncertu savec vyprávěl, ta aktivka tomu prej dodala dost dobrej zvuk smile

0 xLajků:

72

Tami napsal:

to je ta co ma zespod udelany drzak na baterku?

0 xLajků:

73

jj je z aukra a má zespodu držák na baterku nikdy jsme neslyšel d-basku s pasivníma snímačema ale stěmahle aktivníma EMG hraje skvěle jenom je ten problém s tou baterkou to se ale časem dořeší

Jolana D-Bass AM,Spector legend 5 AM - Laney RB9 box Laney R410 prsty,trsátko místo not v mozku z chlastu kostu big_smile
0 xLajků:

74

za kolik  to nakonec kupil????

0 xLajků:

75

za 3500

0 xLajků:

76

B.A.S.O.X napsal:

Prostě sem tim chtěl říct, že u nás sou momentálně celosvětově na bazarech nejnižší ceny!!! německo ebay dost přes 50t. a Itálie to sámé. Anglie je největší extrém, takže do těch 50t. u nás je to socka...

Ceny u nás sú zrejme najnižšie v celej galaxii, nielen celosvetovo. Neviem, či ste si všimli - predvčerom sa na bazáre objavil inzerát na túto basu, bol veľmi stručný, len dve slová o nej, "hodně stará". Vzhľadom na cenu som hneď vyslal mail a chcel som tiež vedieť, či je to kópia. Odpoveď bohužiaľ prišla až dnes s tým, že basa je predaná a bol to vraj originál s certifikátom. Skoro som dostal žlčníkový záchvat, možno ho dostanete tiež po informácii, že cena za údajný origoš starý Rickenbacker bola - 9000 Kč!!!  lol  mad . By ma zaujímalo, či ten človek nevedel, čo predáva, alebo to bol nejaký rozhrkaný škvár bez elektroniky a snímačov. Nekúpili ste ju náhodou niekto?

0 xLajků:

77

prdnu to i se:
btw jak je to s menzurou sem ted nekde zahlid ze rick je kratsi 33 a kousek ze to nei 34??

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

78

m3 napsal:

prdnu to i se:
btw jak je to s menzurou sem ted nekde zahlid ze rick je kratsi 33 a kousek ze to nei 34??

jj ma 33 1/4'' to je 845 mm standart menzura 34" je 864mm

0 xLajků:

79

Pěknej kousek smile

http://www.youtube.com/watch?v=8NaYf8F8 … embedded#!

0 xLajků:

80

ohavná verze tý skladby ...

všechna sláva polní tráva, dříve maršály a džezbas, dneska korejský ememky ... hudba nejni o ceně nástrojů
nesnášim ty, co nemaj rádi woodyho ;-)
0 xLajků:

81

Haha, to je zábavný, jak někdo řve backvokály ze zákulisí smile A celé je to nějaké teplé...

DRŽ HUDBU!
0 xLajků: