1

Téma: violin bass

nezkoušel někdo na violin bas, alias housle hlazené struny?

0 xLajků:

2 Naposledy upravil: FunkyMonk (23. 04. 2013 19.30:33)

Re: violin bass

ja som ich mal natiahnuté väčšinu času čo som mal takúto basu (Hofner Icon bass)
skúšal som aj klasické roundy ale basa sa spravala až moc agresívne, ...... flatwound sedeli lepšie k tej base, aj na lacnej verzii si som z toho dostal ten klasický violin zvuk smile

pkGuitars .1               Tokai Hardpuncher ´21              
pkGuitars .2 V            Yamaha BBP35 '22              Dolphin fretless 4
Gallien Krueger MB150s, GK RB700-II & GK SBX410 & Boss GT10, Zoom B3
                                                 Flatwound Club #7
0 xLajků:

3

kruciš před hodinou jsem ji měl v prackách......zajimavej kousek

Yamaha TRB 5P, Harley Benton PJ-5HTR DeLuxe
MarkBass LM 250 black, MarkBass 102P Traveler, MarkBass 151P Traveler, Warwick WCA 210, Behringer BXR 1800 H, Warwick Blue Cab 60
http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=8842
0 xLajků:

4

permooon napsal:

mne osobne sa tie basy NIKDY nepáčili ... až kým som si na jednu nezahral a nepochopil o čom to vlastne je smile

Flatwound Club #7
0 xLajků:

5

FunkyMonk napsal:
permooon napsal:

mne osobne sa tie basy NIKDY nepáčili ... až kým som si na jednu nezahral a nepochopil o čom to vlastne je smile

no nějak tak to je, ta basa je víc jak zvukově zajímavá, svá ,nepodobná čemukoliv, kobylkáč je až neuvěřitelně naprděný krkáč krásně nakresluje a jako celek dost dobrý

0 xLajků:

6 Naposledy upravil: FunkyMonk (23. 04. 2013 19.42:54)

fedeer napsal:

no nějak tak to je, ta basa je víc jak zvukově zajímavá, svá ,nepodobná čemukoliv, kobylkáč je až neuvěřitelně naprděný krkáč krásně nakresluje a jako celek dost dobrý

rozhodne...
inak záleží aj na elektronike ... pokiaľ máš tu "hofnerovskú" kde je rythm/solo mód, tak ten zvuk plnohodnotne nahradí aj PB, alebo podobné basy ... ja som hrával na solo móde s mierne stiahnutým kobylkovým snímačom a basa sa pohodlne prebila kapelou smile

ak má niekto záujem o takúto basu a nechce do nej moc investovať tak v pohode kúpte Hofner Ignition/icon a budete isto spokojný wink

Flatwound Club #7
0 xLajků:

7 Naposledy upravil: fedeer (23. 04. 2013 19.49:27)

FunkyMonk napsal:
fedeer napsal:

rozhodne...
inak záleží aj na elektronike ... pokiaľ máš tu "hofnerovskú" kde je rythm/solo mód, tak ten zvuk plnohodnotne nahradí aj PB, alebo podobné basy ... ja som hrával na solo móde s mierne stiahnutým kobylkovým snímačom a basa sa pohodlne prebila kapelou smile

ak má niekto záujem o takúto basu a nechce do nej moc investovať tak v pohode kúpte Hofner Ignition/icon a budete isto spokojný wink

já mám epiphone violin bas,snímače zapojené jak klasika JB aPŘED CHVILKOU JSME TO S PERMONEM TESTOVALI NA MÉM OLDSKUL APARÁTU A DOST ZAJÍMÁVÉ

0 xLajků:

8

fedeer napsal:

já mám epiphone violin bas,snímače zapojené jak klasika JB

túto Epi .som ešte neskúšal smile skús si niekedy ak budeš mať možnosť aj tu hofner verziu wink
ja som skúšal tu JB verziu na harley b. violin a ta basa hra tiež dosť dobre wink

Flatwound Club #7
0 xLajků:

9

Paul McCartney často hrával na tu svoji Hofnerku údajně s černými nylonovými strunami. Akorát teď nevím (nemůžu najít), zda to byly tyhle, které jsem testoval http://baskytara.com/topic8177-struny-f … -7120.html a které se dnes již nevyrábí (nevím proč) a nebo tyhle: http://www.fender.com/accessories/strin … s-strings/

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

10

mém dojem že se snad už nedělají ani jedni z těch dvou ,aspon mě to zasvěceně tvrdil prodavač v kytarách cz v brně a ten to ví nejlíp páč tam vijo všechno nejlíp

0 xLajků:

11

Aidamos napsal:

Paul McCartney často hrával na tu svoji Hofnerku údajně s černými nylonovými strunami.

hmm ja som sa za niekde dočítal že to boli klasické struny len sfarbené načierno (od výroby samozrejme smile )
veľa ľudí na nete odporúčalo na ňu nasadiť priamo hofner flat struny

Flatwound Club #7
0 xLajků:

12

Aidamos napsal:

Paul McCartney často hrával na tu svoji Hofnerku údajně s černými nylonovými strunami.

no ja myslim ze PMC hral na hofnerce s Pyramidami http://www.pyramidstrings.com/st-guitar.html se kteryma ji koupil smile

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

13

já tam mám tychle http://www.musiciansfriend.com/accessor … ar-strings

0 xLajků:

14 Naposledy upravil: Aidamos (23. 04. 2013 20.05:20)

FunkyMonk napsal:

hmm ja som sa za niekde dočítal že to boli klasické struny len sfarbené načierno

Ne, byly to vážně struny Black Nylon.

fedeer napsal:

mém dojem že se snad už nedělají ani jedni z těch dvou

Minimálně Fender 9120 Nylon Tapewound se dělají (viz výše odkazované oficiální stránky) a taky http://www.cmias.cz/hudebni-nastroje/ky … 9120m.html

fedeer napsal:

mě to zasvěceně tvrdil prodavač v kytarách cz v brně a ten to ví nejlíp páč tam vijo všechno nejlíp

Taky znám takový.

0 xLajků:

15

Aidamos napsal:

oukej verím tomu wink ale aj tak sa mi marí že to bolo až na Let it bleed
som netušil že už vtedy robili nylonky smile

Flatwound Club #7
0 xLajků:

16

Aidamos napsal:
FunkyMonk napsal:

hmm ja som sa za niekde dočítal že to boli klasické struny len sfarbené načierno

fedeer napsal:

mém dojem že se snad už nedělají ani jedni z těch dvou

Minimálně Fender 9120 Nylon Tapewound se dělají (viz výše odkazované oficiální stránky) a taky http://www.cmias.cz/hudebni-nastroje/ky … 9120m.html

fedeer napsal:

mě to zasvěceně tvrdil prodavač v kytarách cz v brně a ten to ví nejlíp páč tam vijo všechno nejlíp

Taky znám takový.

sem tušil že kecá jen je nemajo a nechtěl vypadat jak idyot,až tam pudu příště budu řvat at mě zavolá ředitela

0 xLajků:

17

fedeer napsal:

až tam pudu příště budu řvat at mě zavolá ředitela

To bude chtít minimálně ředitele zeměkoule ať mu jednu liští za ušiska big_smile

0 xLajků: