Téma: GK 700RB nebo GK MB500
Ahoj. Máte někdo zkušenosti s těmito zesilovači? Jaký je rozdíl ve zvuku?
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Aparatura » GK 700RB nebo GK MB500
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Ahoj. Máte někdo zkušenosti s těmito zesilovači? Jaký je rozdíl ve zvuku?
Používal jsem GK1001RB, což je jen výkonější verze 700RB a momentálně mám kombo GK210MB, které má trochu jednodušší preamp, ale konec je stejný, jak MB500. Obecně řečeno tam moc velký rozdíl na první pohled (poslech) není, ale 700RB má větší variabilitu základního zvuku u zapojení bi-amp a nastavitelného prezence, MB500 zase nižší váhu, ale bez bi-ampu. Otázkou je, jak často bys ten bi-amp využil...
Díky za info..Jak hraje to kombíčko? Já vím, že chci určitě značku GK ten zvuk mi sedí, ale pořád přemýšlím jestli kombo nebo zesik a box..koukal jsem i na GK 400RB. Se 4Ohm bednou by mi těch 280W mohlo stačit, ale koukal jsem že ta 400stovka je bez gainu..zajímavý. To asi není moc dobrý..
Hodně záleží na tom, co hraješ. Do rocku to s přehledem stačí, i když jsem pak začal používat ještě přídavnou 15" bednu. Do trashmetalu je to na hraně, protože původní verze nemá větrací otvory, tak se při použití kreslítka a k tomu boost přehřívá a vypíná se tepelná pojistka. Nové verze toho komba už má vzadu žebrování, takže tam se dá předpokládat lepší cirkulace vzduchu.
Ale kdybych na to měl prachy, šel bych zpátky do 1001RB s nějakou 4x10" bednou, nejlépe GK NEO410, mě ten pocit ze solidstate zesíku prostě chybí
gain je potenciometr Volume
No hrajem takovej crossover, ale v podstatě rock.. Takže ta RB400 by asi mohla stačit..horší je vybrat k tomu 4 ohm bednu od GK.. Jak je to tedy s tím gainem?? Myslel jsem, že gain slouží pro zvukaře a volume pro mě na podiu. Nebo se pletu?:)
Díky za info..Jak hraje to kombíčko? Já vím, že chci určitě značku GK ten zvuk mi sedí, ale pořád přemýšlím jestli kombo nebo zesik a box..koukal jsem i na GK 400RB. Se 4Ohm bednou by mi těch 280W mohlo stačit, ale koukal jsem že ta 400stovka je bez gainu..zajímavý. To asi není moc dobrý..
Myslim že gain tam nechybí, u GK tomu říkají VOLUME, potom na výstupu je tam ještě BOOST a MASTER... Taky mám rád GK aparáty, bohužel nemám vůbec zkušenost s tou řadou MB... Jinak výkon podle stylu, asi bych doporučoval mít rezervu, která popravdě u 400RB moc není
ono záleží jestli mu posíláš signál před nebo po EQ. PO mu i volumem může přidávat
Měl jsem GK RB 700/210. výkonově to bylo akorát akorát se silně hřál......mohl bych na ty bedně po zábavě dělat vajíčka proto se mi taky vyhřál konec pro Tweter a šel kvůli tomu z domu
No ta 700 má level a volume a 400 má volume a master takže tomu moc nerozumím...
je to stejný tím levelem můžeš zvukařovi jěště navíc pouštět úroveň signálu
je to stejný
tím levelem můžeš zvukařovi jěště navíc pouštět úroveň signálu
OK:) díky za vysvětlení:)
ale jinak to funguje dá se říct stejně jako kdyby tam nebyl.Teď je otázka čím víc fičur tím líp??? jak pro koho no
ale jinak to funguje dá se říct stejně jako kdyby tam nebyl.Teď je otázka čím víc fičur tím líp??? jak pro koho no
Ne to ne..Jen jsem chtěl vědět jak to funguje a proč je to u ty 400 jinak.. A co k tomu za box? Dělá se vůbec něco ve 4Ohm od GK?
700RB ma navic prave onen bi-amp. Pokud by ses rozhodoval mezi 400 a 700, tak urcite jdi do te sedmistovky. Litovat urcite nebudes (ver mi, vlastnil jsem GK aparat nekolik let, 700RB vlastne jeste vlastnim). V rocku, crossoveru a tvrdsich stylech je GK idealka.
EDIT: 4ohm boxy od GK samozrejme jsou. Bud mrkni na gallien.com, nabidku jakyhokoliv e-shopu nebo projdi nejaky thready tady na foru...
Dělá se NEO a RBH 410 ve 4 ohmové verzi, pak jsou lednice NEO810 a NEO412 ve 4 ohmové verzi a myslím, že se dělá i NEO a MB 212 ve 4 ohmové verzi. Osobně mám nejraději verzi 410, má dost basů a výkonovou rezervu...
No zalezi jak moc silnej zvuk potrebujes ale ja osobne bych radsi sel do ty 700Rb to je takovej overenej zesik s poradnym vykonem.
I kdyz podle me na zvukovej vykon nebo hlasitost aparatu ma podle me nejvetsi podil plocha z ktery to jde , takze pokud mas 2x10 box na 1000 W zesilovac proste to extra hlasity nebude (teda bude do doby nez vylitnou repraky z boxu) ale pokud clovek bude mit poradnou skrin 8x10 nebo 4x10x2 bo 4x10+15 a k tomu slabsi zesik treba nakej Hartke Ha 2500.Tak ve vysledku vyjde daleko lip samozrejme ten hartke protoze plocha z ktery jde ten zvuk je daleko vetsi i pri slabsim zesiku to bude hrat lip.
Myslel jsem, že gain slouží pro zvukaře a volume pro mě na podiu.
fakt jo? velmi laicky řečeno: gain je hlasitost předzesilovače a volume zase hlasitost koncového stupně, oboje ovlivňuje zvuk. síla signálu pro zvukaře se dá gainem ovlivnit, u jiných zanček na to máš třeba i nezávislý potenciometr
Měl jsem GK RB 700/210. výkonově to bylo akorát akorát se silně hřál
to byla jednozančně vada toho tvýho kusu
které má trochu jednodušší preamp, ale konec je stejný, jak MB500.
ovšem úplně jiný než 700RB. řada MB má digitální konec, což se projeví např. v projekci basů při větších výkonech, RB má poctivý trafa.
oboje ovšem funguje dobře, záleží co ještě od toho aparátu čekáš, pokud řešíě váhu, pak vyhrává MB
Díky všem za rady. No váhu u zesiku zas až tak neřešim. Dyt ani ty RB nejsou zas tak těžký. Spíš váhu boxu, aby nevážil 30 a vejš..
jiných zanček na to máš třeba i nezávislý potenciometr
řekněme spíše modelů, protože u GK RH 1001 jsem nezávislou úroveň výstupu pro zvukaře měl...
I kdyz podle me na zvukovej vykon nebo hlasitost aparatu ma podle me nejvetsi podil plocha z ktery to jde , takze pokud mas 2x10 box na 1000 W zesilovac proste to extra hlasity nebude (teda bude do doby nez vylitnou repraky z boxu) ale pokud clovek bude mit poradnou skrin 8x10 nebo 4x10x2 bo 4x10+15 a k tomu slabsi zesik treba nakej Hartke Ha 2500.Tak ve vysledku vyjde daleko lip samozrejme ten hartke protoze plocha z ktery jde ten zvuk je daleko vetsi i pri slabsim zesiku to bude hrat lip.
Víceméně souhlasim, ale zároveň myslim, že ta plocha dělá především akustický tlak a basy, takže... určitě je dobré mít něco většího, než 2x10, ale zároveň může nastat situace, kdy člověk bude stát proti hlučnýmu bubeníkovi nebo dvěma kytarám a ten výkon tam bude potřeba... Navíc když se řekne Hartke, představim se nekonkrétní basovou hradbu, i když hodně lidem se to asi líbí
to byla jednozančně vada toho tvýho kusu
Uznávám, že se pohybuju v neověřený rovině, ale o přehřívání 700RB jsem slyšel několik názorů i odjinud... Jakkoli tenhle zes je podle mě naprosto good
No nedokážu moc odhadnout jak velkej výkon budu potřebovat. Po 2letém zkoušení se chystáme na první koncík a vzhledem k tomu že doted jsem měl kombo behringer 120W a nejel víc jak napůl volume si myslim, že ta 400 RB by mi mohla stačit:)) A k tomu bych vzal asi to NEO 212 4Ohm..
Navíc když se řekne Hartke, představim se nekonkrétní basovou hradbu,
ja si zas predstavim ucinkanej agresivni spis sussi sound ale tam na hartke sem hral snad jen na bedny s alu reprama...
No nedokážu moc odhadnout jak velkej výkon budu potřebovat. Po 2letém zkoušení se chystáme na první koncík a vzhledem k tomu že doted jsem měl kombo behringer 120W a nejel víc jak napůl volume si myslim, že ta 400 RB by mi mohla stačit:)) A k tomu bych vzal asi to NEO 212 4Ohm..
Ver mi, ber tu 700 stovku...uz jenom kvuli tomu bi-ampu..
Ale zase s NEO bednou ten bi-amp nevyužije. Já bych vzal rovnou 1001RB, pro ten pocit
Ale zase s NEO bednou ten bi-amp nevyužije. Já bych vzal rovnou 1001RB, pro ten pocit
No právě.. Nebo rovnou 2001RB... Ten Biamp jsem nikdy nezkoušel..No zajedu asi do kytar a udělám tam trochu bordel:))
Pokud Ti stačila 120W behringer, tak budeš s 700Rb totálně v suchu a spokojenej, ta hlava má všeho krásně akorát, fičury, možnosti zapojení, výkon... Já mám chvíli 1001RB-II, nad 700 jsem uvažoval, ale dostal jsem super nabídku na 1001,tak proč ne? Mít to za prdelí je paráda
, tlak masakr, konkrétnost masakr, hlasitost masakr, stihl jsem už mít i pocit, že jsem to s výkonem přepísk, ale co kdyby, ten výkon se neztratí potom na větším podiu... To že třeba když se ta 700vka vyhulí, tak to má fakt super zvuk, vyhulit 1001 už dá zabrat
... chvilku jsem si hrál s nastavením toho poměru boostu,masteru,volume a ještě jsem se zatim pořádně neustálil, ale zatim největší spokojenost se zvukem v životě...
jj ten zvuk je super. Zkoušel jsem v kytarách různý značky - eden, hartke, ashdown, warwick, ale Gallien mě fakt dostal!:) Ještě chci zkusit tu 500MB a pak se rozhodnu. Bud 400rb, 700rb nebo 500mb..
Já bych vzal rovnou 1001RB, pro ten pocit
já občas na zkušebně když si myslím,že na svém oldskul GK 400 s asi 120W do 8 ohm,mám pocit že tam nějak není výkon...se přepnu do kámošova 1000RBI a jako nevím co s tím,to se prostě nedá ukrotit.To dusím jak osolený fazole v papiňáku a hovno hovno,to se mě pak zas zdá takový vyčuchlý,takže zase rychle přehazuju jack zpět do stařešiny.
Pro by s NEO bednou nevyuzil bi-amp?
Pro by s NEO bednou nevyuzil bi-amp?
Moje chyba, spletl jsem si NEO a MBE řadu Samozřejmě je u NEO beden bi-amp.
ja si zas predstavim ucinkanej agresivni spis sussi sound ale tam na hartke sem hral snad jen na bedny s alu reprama...
Já měl 3500 s W bednama a ať jsem kroutil jak jsem kroutil, bylo to takový zahuhlaný, nekonkrétní, dunivý a při vytažení volume jsem akorát přebil kapelu, ale nic příjemnýho z toho nelezlo
m3 napsal:ja si zas predstavim ucinkanej agresivni spis sussi sound ale tam na hartke sem hral snad jen na bedny s alu reprama...
Já měl 3500 s W bednama a ať jsem kroutil jak jsem kroutil, bylo to takový zahuhlaný, nekonkrétní, dunivý a při vytažení volume jsem akorát přebil kapelu, ale nic příjemnýho z toho nelezlo
JA souhlasim vzdycky kdyz jsem slysel hartke na nakych koncertech tak to bylo spis takovy duneni takze vetsinou kdyz to bylo brany z linky tak ten zvuk byl az prilis hutnej a ne prilis konkretni na druhou stranu kdyz jsem na to hral jako erar bez linky v klubu tak se mi ten zvuk libil.
Ale tak obecne ta znacka odpovida cena/kvalita.
sice je to gk téma, ale moje zkušenosti s 3500 a jb sou právě opačné, krásně středově navrčené, ty kombance preampu+eq jsou ovšem schopny z toho udělat i hučící basovou kouli
sice je to gk téma, ale moje zkušenosti s 3500 a jb sou právě opačné, krásně středově navrčené, ty kombance preampu+eq jsou ovšem schopny z toho udělat i hučící basovou kouli smile
Současně jsem na Gk, ale pod tohle se můžu podepsat, HA3500 mi sloužila parádně, i s GK bednou supr. Záleží jak člověk hejbal i s tím EQ, já ho měl víceméně vyplej, nebo rovně, případně řešenej podle prostoru a toho co jsem za zvuk potřeboval, vždycky jsem se tam vcelku našel, ale GK je GK .
Paparatzzi napsal:sice je to gk téma, ale moje zkušenosti s 3500 a jb sou právě opačné, krásně středově navrčené, ty kombance preampu+eq jsou ovšem schopny z toho udělat i hučící basovou kouli smile
Současně jsem na Gk, ale pod tohle se můžu podepsat, HA3500 mi sloužila parádně, i s GK bednou supr. Záleží jak člověk hejbal i s tím EQ, já ho měl víceméně vyplej, nebo rovně, případně řešenej podle prostoru a toho co jsem za zvuk potřeboval, vždycky jsem se tam vcelku našel, ale GK je GK
.
Ja osobne to myslel spis jako vitku na linku hartke.Samotnej zesik hral vzdycky dobre ale do pasivu to slo huhlavy.Teda aspon ja mam takovy zkusenosti.
W bednama
treba to bylo tema ...
No ja ta mozno zmatiem trocha. ..ja som nedavno kupil mb fusion a uplna spokojnost... Pocul som ze zvuk vies nastavit podobny ako naRB a vaha u mna bola dost rozhodujuca lebo lietam kade tade a toto sa mi zmesti do obalu spolu s basou takze jasna volba. Ja som neskusal RB ale toto mb nema bi amp a ja mam rad vyskovy zvuk basy a toho je tu dostatok takze vysky davam na potaku ovela nizsie ako doteraz na mojom backline 300..ale to sa neda moc porovnavat...bal som sa toho digitalneho konca ale som uplne spokojny...a mozno by som isiel do toho mbcka ale zas ked ti je jedno vaha tak asi klasika rb700 a vyssie
Díky za info. Taky jsem na něj koukal, je to zas o něco dražší, ale určitě to bude dobrá mašinka:) Hlavně ta váha, ale váhu zesíku ani neřešim-to se nějak odnese. Horší je to s boxem
Jinak včera jsem byl v kytarách, nic jsem nekoupil a nemám z toho shopu vůbec dobrej pocit.. Zkoušel jsem 400RB s bednou 2x12. Zvuk docela fajn, pak jsem zjistil že to mám nastavený na pasive, dal jsem active a s tim výkonem jak tu někdo psal by to už bylo asi na hranici.
Vzal jsem teda 700RB a zkoušel různý boxy. Hrůza-všechno zaprášený, NEO 1x15 no v tom chrčelo-to se nedalo. Pak se mi tam prodavač snažil vnutit warwick 4x10 že prej je sleva z 20 na 16tisíc. Zvuk docela ušel, ale dnes jsem si chtěl něco zjistit o tom boxu a nikde jsem ho nenašel na eshopu kytar ani jinde dokonce ani na ofiko stránkách.. Fakt nevim co si o tom mám myslet..
Zvuk docela fajn, pak jsem zjistil že to mám nastavený na pasive, dal jsem active a s tim výkonem jak tu někdo psal by to už bylo asi na hranici.
Na ten "passive/active" přepínač se vybodni. Pokud ti signál nějak nepěkně nezkresluje zvuk není potřeba ho vůbec používat. Ať na Backline 600 nebo na 700RB ten útlum se svojí basou vůbec nepoužívám protože Ibanez co mám má sílů výstupního signálu zhruba na úrovni pasivu. Známý s aktivním Focusem se kterým jsem se střídal na Backline 600 měl pouze výrazný rozdíl v nárustu hlasitosti. Zkreslení pořád žádné. Ten přepínač je tam spíš pro pocit.
I když pořád mi přijde použitelnější než přepínač 4/5+ pro změnu charakteristiky zesilovače podle počtu strun baskytary u 700RB.
Pak se mi tam prodavač snažil vnutit warwick 4x10 že prej je sleva z 20 na 16tisíc. Zvuk docela ušel, ale dnes jsem si chtěl něco zjistit o tom boxu a nikde jsem ho nenašel na eshopu kytar ani jinde dokonce ani na ofiko stránkách.. Fakt nevim co si o tom mám myslet..
měl černou nebo sříbrnou mřížku?? ale za tu cenu už asi stříbrnou to je NEO řada.Už se bohužel nedělá ale hraje parádně
Basman napsal:Zvuk docela fajn, pak jsem zjistil že to mám nastavený na pasive, dal jsem active a s tim výkonem jak tu někdo psal by to už bylo asi na hranici.
Na ten "passive/active" přepínač se vybodni. Pokud ti signál nějak nepěkně nezkresluje zvuk není potřeba ho vůbec používat. Ať na Backline 600 nebo na 700RB ten útlum se svojí basou vůbec nepoužívám protože Ibanez co mám má sílů výstupního signálu zhruba na úrovni pasivu. Známý s aktivním Focusem se kterým jsem se střídal na Backline 600 měl pouze výrazný rozdíl v nárustu hlasitosti. Zkreslení pořád žádné. Ten přepínač je tam spíš pro pocit.
I když pořád mi přijde použitelnější než přepínač 4/5+ pro změnu charakteristiky zesilovače podle počtu strun baskytary u 700RB.
No tak když jsem jel s aktivkou na pasiv tak to šlapalo pěkně no. Ale zas nevim abych něco neodvařil..
Basman napsal:Pak se mi tam prodavač snažil vnutit warwick 4x10 že prej je sleva z 20 na 16tisíc. Zvuk docela ušel, ale dnes jsem si chtěl něco zjistit o tom boxu a nikde jsem ho nenašel na eshopu kytar ani jinde dokonce ani na ofiko stránkách.. Fakt nevim co si o tom mám myslet..
měl černou nebo sříbrnou mřížku?? ale za tu cenu už asi stříbrnou
to je NEO řada.Už se bohužel nedělá ale hraje parádně
Myslím, že stříbrnou..No on mi právě říkal, že to je náká nová serie:) ale podle toho prachu to tam už pěkně dlouho leží..
Janus98 napsal:Basman napsal:Zvuk docela fajn, pak jsem zjistil že to mám nastavený na pasive, dal jsem active a s tim výkonem jak tu někdo psal by to už bylo asi na hranici.
I když pořád mi přijde použitelnější než přepínač 4/5+ pro změnu charakteristiky zesilovače podle počtu strun baskytary u 700RB.No tak když jsem jel s aktivkou na pasiv tak to šlapalo pěkně no. Ale zas nevim abych něco neodvařil..
Neboj se
Myslím, že stříbrnou..No on mi právě říkal, že to je náká nová serie:) ale podle toho prachu to tam už pěkně dlouho leží..
kecal
ta se dělala od roku 2005 - 2011 myslím
právě ta černá série PRO s bílým logem W a NEO skončila ve výrobě zhruba stejně a dělá se místo nich nové WCA
GK 700RB + GK NEO 212 Objednáno! Díky všem za rady!!
No přesně tuto kombinaci mám a můžu ti zaručit, že rozhodně nebudeš litovat ;-) A jako bonus je to skladné a člověk se s tím nenatahá, protože je to lehoučké. Tak ať slouží.
GK 700RB + GK NEO 212 Objednáno! Díky všem za rady!!
Ten NEO 212, případně 112 bych bral na cestování místo svého SWR WorkingPro 410. Když se mi ho podaří prodat asi taky něco takového pořídím.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Aparatura » GK 700RB nebo GK MB500