1

Téma: BBE383 preamp

Zdar,
nemáte někdo zkušenosti s tímto zřejmě starším preampem?
díky

0 xLajků:

2

Re: BBE383 preamp

Ahoj,
měl jsem ho dost dlouho a byl jsem velice spokojenej. Kupoval jsem z druhý ruky, za cca 4500, ale vzhled i stav byl ok. Bral jsem ho víceméně na vyzkoušení, ale po krátkém čase jsem zjistil, že za tu cenu je hodně dobrej, takže jsem ho začal normálně používat. Spolehlivej, korekce fungovaly, zvuk /můj subjektivní dojem/ posazenej spíš do pevného spodku, ale nikdy jsem neměl potřebu rvát z toho nějakej jekot /na to jsem měl lampovej VH relief/. Běžně používané korekce /prsty, palec/ z toho dostaneš velice intuitivně.
Zvukově se mi líbil, srovnával jsem třeba s T Max a Sans Amp a po spočtení výkon/cena jsem ani jednou neměl potřebu měnit. Prostě poctivej, přehlednej, spolehlivej, dobře znějící tranzistorovej(!) preamp. Pokud nehledáš mašinu na brutální experimenty, ale dobrej "klasickej" zvuk, běž do BBE.
Jedinej "problém" je, že BBE tady nikdo moc nezná, maximálně jejich Sonic Maximizer, nebo jak se to jmenuje:-) ale venku je to normální známá značka se slušnýma referencema. Pokud si zvykneš na to, že se tě všichni budou ptát na to, co to je, pak je všecko v cajku.
Pokud ti to BBE nabízí někdo v ČR, je docela možný, že je to přesně můj kus, svého času tady byl snad jediný, já jsem ho prodával Alešovi Hyvnarovi do studia (Al Yaman, producent) a prej s ním byl spokojenej.
Ale úplně stejně tady na fóru má někdo mýho starýho GK 200RB :-) taky spolehlivej držák

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

3

Tenhle preamp vypadá velice zajímavě... soudě podle manuálu. Kupuješ ho?

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

4

Co sem si napsal, jsem si i smazal

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

5

tao-kan napsal:

Tenhle preamp vypadá velice zajímavě... soudě podle manuálu. Kupuješ ho?

na 95%ano

0 xLajků:

6

jsem zvědavej, jak se ti bude líbit? Za kolik?

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

7

el BassTardo napsal:

jsem zvědavej, jak se ti bude líbit? Za kolik?

3.500,-

0 xLajků:

8

supr cena!

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

9

oživím staré téma.

Tento preamp mám doma zapůjčený, zatím chci být opatrný v soudech, ale zdá se mi super. Hlavně je za pár korun-za 2500 smile

S kapelou jsem ho zatím nezkoušel, (teda kdysi jsem na to hrál jako na erár, tam mě zaujal), ale porovnával jsem to přímo s Alembic F1-X a Glockenklangem Soul II.

Bohužel nejsem takový pámbů, abych tady dokázal rozřešit co je lepší či horší smile všechny aparáty hrály rozdílně, ale zároveň ne tolik, na všech se dal nakroutit podobný zvuk a u žádného jsem po přepnutí neměl pocit, že je to horší nebo lepší...

U tohohle BBE jsou pěkně rozvržená pásma u EQ, a to patentní BBE zvukový udělátko zní kupodivu skvěle, i když mám normálně k těmto udělátkům nedůvěru....

Teď rozseknout, jestli si ho nechat, nebo vrátit.....za ty peníze se to zdá jednoznačné, na druhou stranu kupovat něco do šuplíku-anebo prodávat Alembic? Těžké rozhodování.
Po víkendu budu chytřejší.

Pokud jde o nevýhody, někde se zmiňují problémy se šumem a s divně fungujícím xlr výstupem (závislým na sekci master) zásadní šum jsem neregistroval, výstup zatím netestoval.....

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

10

hehe, ještě aby to byla ta relikvie po mně smile

Basa prudí muziku smile
0 xLajků: