1

Téma: Ladící mechanika

Ahoj basáci a basačky. Mám dotaz a žádám o radu. Chtěl bych si na baskytaře vyměnit ladící mechaniku a porozhlížím se co koupit. Mám 5ku se třeimi kolíky nahoru a dvěma dolů. Hledám něco slušnějšího. Je mi jasné že americkéiruskésoučástkystejnějevšechnovyrobenonataiwanu ale něco lépe a něco hůř. :-). Díky za radu a názor. :-)

0 xLajků:

2

Re: Ladící mechanika

až to vyměníš, nějaký ten kolík mi pošli, něco jsem zas ulomil

všechna sláva polní tráva, dříve maršály a džezbas, dneska korejský ememky ... hudba nejni o ceně nástrojů
nesnášim ty, co nemaj rádi woodyho ;-)
0 xLajků:

3

čert napsal:

Mám 5ku se třeimi kolíky nahoru a dvěma dolů.

to neni moc jasnej popis ..fotka by mozna pomohla nebo aspon znacka typ basy...
obecne asi neslapnes vedle s Gotohem je to taky asie ale Japan .. ale zas to stoji nekolikrat vic nez naka no name korea...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

4

Podle popisu to vypadá na klasickou 14mm díru, volil bych mezi značkami gotoh a hipshot. S přihlédnutím k ceně asi gotoh. Schaller taky nejsou špatné, ale už se dnes moc nevidí.

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

5

Hlavně né warwick.......sic levné ale měkké wink

Yamaha TRB 5P, Harley Benton PJ-5HTR DeLuxe
MarkBass LM 250 black, MarkBass 102P Traveler, MarkBass 151P Traveler, Warwick WCA 210, Behringer BXR 1800 H, Warwick Blue Cab 60
http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=8842
0 xLajků:

6

Díky všem. Nafotím a pošlu. Je to basa na zakázku Pelé od pana Lédla. Jedná se o mechaniku s uzavřeným převodem tak že šnek není vidět. Vyfotím a hodím se foto. ):-p

0 xLajků:

7

No tak jestli je to Pelé, tak je asi nejjednodušší napsat panu Pelé, ať ti pošle náhradní - bude vědět jakou a určitě nebude chtít astro-cenu.

0 xLajků:

8

permooon napsal:

neni warwick jako warwick ne?

0 xLajků:

9

valec1 napsal:
permooon napsal:

neni warwick jako warwick ne?

presne, ja s warwickem na warwicku teda zadny problemy nemam...

0 xLajků:

10

kdybys chtěl, tak mám doma buďto stříbrný (jsou matný, ne lesk-chrom) originál z peavey, nebo černý dr.parts 2+1 - taky jsem měnil jednu mechaniku a tyhle tři zbyly... nevím teď z hlavy, jaká má jakou barvu, ale nechal bych to za pár drobnejch

Trace Elliot Club #7
Peavey Cirrus USA Walnut/Wenge r.v.1998
bedny - Trace Elliot 1048h a 1518 , preamp - SWR Grand Prix, v efektovce - Tech21 PSA1.1, bezdrát - Sennheiser EW100 G2, ladička - Korg DTR 1000, zesák - Solton aa Craaft - MOS-FET - 800W
      prodávám: Trace Elliot BLX80 GP7SM a Ampeg SVP Pro
0 xLajků:

11

Warwick??? na ty drahý modely se dávaj Schallery a né warwicky wink i když to vypadá stejně

Yamaha TRB 5P, Harley Benton PJ-5HTR DeLuxe
MarkBass LM 250 black, MarkBass 102P Traveler, MarkBass 151P Traveler, Warwick WCA 210, Behringer BXR 1800 H, Warwick Blue Cab 60
http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=8842
0 xLajků:

12 Naposledy upravil: valec1 (03. 04. 2013 20.05:23)

permooon napsal:

Warwick??? na ty drahý modely se dávaj Schallery a né warwicky wink i když to vypadá stejně

nejsem si jisty wink minimalne logo tam je warwick

0 xLajků:

13

valec1 napsal:

nejsem si jisty  minimalne logo tam je warwick

to ještě není apriori důkaz toho, že to nemůže vyrobit schaller s logem WW smile

Taky mám na své akustické kytaře Rieger Kloss mechaniky s logem RK a určitě nejsou vyrobeny v Krnově, spíš "malinko" více na východ smile

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

14

valec1 napsal:
permooon napsal:

nejsem si jisty wink minimalne logo tam je warwick

logo je warwick, na kolicich je ze zadu Germany, to, ze to subdodava Schaller je klidne mozny,
pro me je kazdopadne rozhodujici, ze dobre funguje a skvele drzi lazeni

0 xLajků:

15 Naposledy upravil: m3 (04. 04. 2013 12.48:19)

btw kdyz sme u tech mechanik dela nekdo este Alu mechaniky? vim ze sem to videl na nakejch starejch GL a mozna i MM ...
to by mohlo bejt zajimavi potooneni nastroje zvlast pokud ma tendence padat na hlavu...

ikdyz nevim Alu se asi bude vyzuzlavat ... ale mozna nakej jinej kov.. titan nebo tak neco ..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

16

m3 napsal:

Alu mechaniky

??????????? o tom se rád něco dozvím!

všechna sláva polní tráva, dříve maršály a džezbas, dneska korejský ememky ... hudba nejni o ceně nástrojů
0 xLajků:

17

alu nevím ale dělají se grafit,nevíží skoro nic, ruža je bude dávat na Márovu 6

0 xLajků:

18

woody napsal:

??????????? o tom se rád něco dozvím!

mno sou drahy jak krava .. ikdyz zas o tolik vic to neni ..
http://www.wdmusic.co.uk/gotoh-aluminiu … 2663-p.asp

http://www.amazon.com/Hipshot-Ultralite … mp;sr=1-14

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

19

aha, ALLOY, tak to jo, slitina ... hliník legovanej křemíkem, hořčíkem, manganem a tak ... tomu se lidově řiká dural ... jasný ...

0 xLajků:

20

i ty titanovy se delaj http://www.wdmusic.co.uk/titan-bass-tun … 2186-p.asp

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

21

woody napsal:

aha, ALLOY, tak to jo, slitina ... hliník legovanej křemíkem, hořčíkem, manganem a tak ... tomu se lidově řiká dural ... jasný ...

Jo s tím se setkávám často ono totiž pod pojmem "aluminium" se často skrývá právě dural, mnohde označováno jako "letecký hliník" big_smile

Ale tak pokud budou tvrdé zuby tak je obal a mašlička docela jedno za čeho jsou to už na přesnost ladění nebude mít vliv.

BTW: Nevíte kolíkátka klíč je navrchu ta matice držící mechaniku? U takového toho ala gotoh typu? Těd jsem zjistil že se mi trochu hýbe mechanika a nemám tu čím to utáhnout.

Spector Rebop 4, Kodiac 100W celoflaška + box JanecOrange 2*12
0 xLajků:

22 Naposledy upravil: m3 (05. 04. 2013 00.21:57)

woody napsal:

ALLOY

pffff tak ono je slitina skoro vsechno malo co se dela z nakyho cistyho kovu..

Dragunov napsal:

Ale tak pokud budou tvrdé zuby tak je obal a mašlička docela jedno za čeho jsou to už na přesnost ladění nebude mít vliv.

hlavne kdyz to bude vazit pulku smile
btw woody co takle dreveny mechaniky?? to bys tal ne ?? stejne puvodne byli stejne vsude dreveny dira, kolicek  a nazdar smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků: