1

Téma: VU-metr Ashdown

Ahoj,
mám takový dotaz. Pořídil jsem si hlavu Ashdown MAG 300 a chtěl bych se zeptat jak funguje VU-metr. Snažil jsem se něco najít na netu ale bohužel nic jsem nevypátral. Jde mi o to, že když nastavím dobrý zvuk tak při hře lítá ručička až do maxima (vadí to? může to poškodit aparát?)
Díky za rady.

0 xLajků:

2 Naposledy upravil: permooon (25. 03. 2013 23.33:12)

Re: VU-metr Ashdown

VU metr je vlastně optická kontrolka pro CLIP.Ale jakej vliv to má na preamp???? bude to kreslit a co se týče technické vlastnosti jakože by se to odpálilo to už musí někdo jinej na to já sem malej pán............. ještě do clipu ti to hodně poženou filtry Boost a High?? nebo jak se to menuje....takže jestli je máš zaplé zkus vypnout a nastavit jinak

Yamaha TRB 5P, Harley Benton PJ-5HTR DeLuxe
MarkBass LM 250 black, MarkBass 102P Traveler, MarkBass 151P Traveler, Warwick WCA 210, Behringer BXR 1800 H, Warwick Blue Cab 60
http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=8842
0 xLajků:

3 Naposledy upravil: m3 (26. 03. 2013 00.08:53)

bradek666 napsal:

že když nastavím dobrý zvuk tak při hře lítá ručička až do maxima (vadí to? může to poškodit aparát?)

nevim jak u ashdowna ale treba markbass doporucuje nastavit gain tak aby se to rozkliplo kdyz hodne prastis so strun.. tak bych hadal ze to bude podobny a skala by logicky mela bejt nastavena tak ze " idealni" nastaveni gainu bude nekde uprostred, aby ta rucicka neco delala big_smile jinak by to nemelo ten efekt  wink
takze pokud nejak rozumne lita nekde kolem stredu stupnice nebal bych se .. smile bal bych se kdyby soustavne narazela na max ty stupnice ...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

4

Lítá normálně ve středu stupnice. Jen u "E" struny lítá do červenýho.

0 xLajků:

5

bradek666 napsal:

Jen u "E" struny lítá do červenýho.

pokud tam obces vleti tak bych se toho nebal to ti maximalne trochu prikresli..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

6

A pokud by lítala do červenýho častějc, může to způsobyt nějaké poškození aparátu, nebo dojde jen ke zkresleni zvuku?

0 xLajků:

7

Bude to jenom zkreslovat, aparát to nepoškodí. Vždyť na přebuzování vstupu fungují všechny zkreslovací krabičky.

0 xLajků:

8

Janec napsal:

Vždyť na přebuzování vstupu fungují všechny zkreslovací krabičky.

tak big_smile

0 xLajků:

9

Takže pokud to správně chápu, tak si nastavím zvuk se kterým jsem spokojený a nemusím řešit VU meter i když bude v červeným.

0 xLajků:

10

bradek666 napsal:

Takže pokud to správně chápu, tak si nastavím zvuk se kterým jsem spokojený a nemusím řešit VU meter i když bude v červeným.

Pokud ovšem nebudeš spokojený se zvukem, co trhá repráky big_smile (a pozor to není jen tak off topic vtípek smile - sám jsem si vyrobil na mulťáku zvuk, který lahodil mým uším, ale repráky skákaly jak Javier Sotomayor v Salamance wink )

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

11

To je jasný. Ale pokud občas vyletí ručička do maxima a na zvuku to není poznat tak by to nemělo vadit

0 xLajků:

12

bradek666 napsal:

a nemusím řešit VU meter i když bude v červeným.

upřímně, na Ashdownu má VU metr spíš okrasně orientační funkci:)

bradek666 napsal:

občas vyletí ručička do maxima

to je v pořádku, ukazuje špičkový výkon, průser by byl, kdyby byl v červeným furt, to že lítá je celkem správně, pokud to tavíš anebo do toho řežeš jako hluchej do vrat

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

13

Tak vu metr je tam jen jako doplněk na okrasu a spíš se mám řídit podle sluchu a rozumu.

0 xLajků:

14

bradek666 napsal:

Tak vu metr je tam jen jako doplněk na okrasu a spíš se mám řídit podle sluchu a rozumu.

el BassTardo napsal:

průser by byl, kdyby byl v červeným furt,

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

15

O.K. díky moc za rady a vysvětlení.

0 xLajků:

16

Nemám VU, ale mám LEDku indikující přebuzení a vypozoroval jsem. že hlava nejlíp tlačí, když mám gain vybuzenej, že si občas clipne. Takže občasná červená nevadí, možná naopak.

Zon Club #001 Soundelirium Club #1
"Politici jsou buď neschopní nebo zkorumpovaní. Někdy stihnou za jeden den oboje" W. Allen.
0 xLajků:

17

radoozz napsal:

Nemám VU, ale mám LEDku indikující přebuzení a vypozoroval jsem. že hlava nejlíp tlačí, když mám gain vybuzenej, že si občas clipne. Takže občasná červená nevadí, možná naopak.

m3 napsal:

treba markbass doporucuje nastavit gain tak aby se to rozkliplo kdyz hodne prastis so strun..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

18

m3 napsal:
radoozz napsal:

m3 napsal:

treba markbass doporucuje nastavit gain tak aby se to rozkliplo kdyz hodne prastis so strun..

Jsem to přehlídl smile Ale aspoň vím, že moje teorie je správná.

Zon Club #001 Soundelirium Club #1
"Politici jsou buď neschopní nebo zkorumpovaní. Někdy stihnou za jeden den oboje" W. Allen.
0 xLajků:

19

m3 napsal:
radoozz napsal:

m3 napsal:

aby ses z toho marka nepo ..... :-)

0 xLajků: