1

Téma: swr - lampa v preampu a vliv na efekt. smyčku

Ahoj,
nemáte někdo zkušenosti se "štelovatelnou" lampou v preampu (na mém zesu popsáno jako blend) - jde mi o to, že pokud zapojím do efekt. smyčky "cokoli" a oblenduju to na maximum, tak zes skoro nehraje, resp. přidávání lampy má podobný efekt jako volume.
Je to běžný stav, nebo je v zesu něco špatně?
Dříve cca 5 let zpátky jsem míval v efekt. smyčce kompresor, ale už si fakt neuvědomím, jak moc jsem měl na zesu nastavený blend. Ptám se taky z toho důvodu, že mi zes jednoho krásneho dne spadl z celkem pěkné výšky - povolily zámky na racku, tak jestli to náhodou není "efekt" toho pádu.

díky

SWRista
EPIPHONista
INFINITY numetal czech band
PIGSLAP czech groove metal
0 xLajků:

2

Re: swr - lampa v preampu a vliv na efekt. smyčku

efect blend na SWR přece není přidávání lampy - to je štelování jak moc chceš poměr toho co leze přímo a co leze přez efektovou smyčku - natvrdo doleva hraje, jak kdybys v efektovce nic neměl, v půlce to de napůl a doprava valí jen efektovka - tudíž budeš mít třeba zeslabenej signál na tom, co má v efektovce - zkus propojit přímo send a return na tý efektovce a při otočení doprava a doleva tím blendem by to mělo hrát pořád stejně...

Trace Elliot Club #7
Peavey Cirrus USA Walnut/Wenge r.v.1998
bedny - Trace Elliot 1048h a 1518 , preamp - SWR Grand Prix, v efektovce - Tech21 PSA1.1, bezdrát - Sennheiser EW100 G2, ladička - Korg DTR 1000, zesák - Solton aa Craaft - MOS-FET - 800W
      prodávám: Trace Elliot BLX80 GP7SM a Ampeg SVP Pro
0 xLajků:

3

vidíš, mně bylo při koupi sděleno něco úplně jinýho:D takže to díky,konečně vím věci na pravou míru:) možná bych se měl i stydět, že po pěti letech co to swr mám ještě pomalu nevím co k čemu slouží:)

takže jestli dobře rozumím, když to osolím úplně doleva, tak se úroveň bude řídit podle toho, jak to mám nastaveno na efektu. S tím si ještě zkusím pohrát...
Každopádně abych došel k tomu, po čem pátrám - jak moc velký vliv má ta 12AX7 v předzesáku na funkci celého zesilovače, pokud by byla např.načatá nebo špatná, bude to nějak patrné na zvuku? předpokládám, že to asi nebude jen o tom "hraje" x "nehraje".

SWRista
EPIPHONista
0 xLajků:

4

pokud bude načatá lampa, může mikrofonit - což se projeví, že bere všechny otřesy, může to hučet (v kytarovým kombu blízko repro to začne vazbit pískat, což u hlavy těžko)  případně bude šumět lampička...

jinak zvuk lampy ovlivníš potikem "aural enhancer" vedle gainu a gainem samotným...

a effect blend - doleva - jako by na minimum je to jen čistý - mimo efektovku a doprava - "na max" máš 100% přez efektovku

co máš za hlavu SWR?

Trace Elliot Club #7
Peavey Cirrus USA Walnut/Wenge r.v.1998
bedny - Trace Elliot 1048h a 1518 , preamp - SWR Grand Prix, v efektovce - Tech21 PSA1.1, bezdrát - Sennheiser EW100 G2, ladička - Korg DTR 1000, zesák - Solton aa Craaft - MOS-FET - 800W
      prodávám: Trace Elliot BLX80 GP7SM a Ampeg SVP Pro
0 xLajků:

5

dík moc za důkladnej popis:) mám SWR 350 (předchůdce Xka)

SWRista
EPIPHONista
0 xLajků: