řešil jsem to tak, že jsem měl v basce (pod deklikem zezadu) ještě jeden potik, kterej jsem pull-up přepínačem přepínal výstup z master volume buďto přímo na výstup, nebo přez ten potik, čímž jsem udělal útlum (ten potik byl vlastně další mastervolume nastavený na nějakou hodnotu, aby to kompenzovalo, že to je hlasitější u seriový kombinace cívek, abych nemusel štelovat s volume)
Lukáš napsal:Teď mě jenom napadá, že by to šlo vyřešit primitivně tak, že bys po přepnutí na humbucker měl v cestě rezistor, jak píšeš.
reristor nestačí - musíš mít odporovej dělič vzhledem k tomu, že vstup preampu má vysokou impedanci
doufám, že s trochou představivost v tom poznáte dva odpory
IN __
I
I I R1
I I
I___ OUT
I
I I R2
I I
__ I___
GND
nicméně jsem tu kytaru nakonec předělal na aktiv a HB v serii se mi vůbec nelíbily, tak tam zůstala jen možnost přepínání HB / Single (oba naráz, s tím že má každej svý volume takže kombinace HB+single nelze) a aktiv / pasiv
a ještě jeden poznatek - s různejma aparátama ten dělič může fungovat různě hlasitě.... a s kabelem, kterej není primárně nástrojovej to dělá taky dost brajgl
Trace Elliot Club #7
Peavey Cirrus USA Walnut/Wenge r.v.1998
bedny - Trace Elliot 1048h a 1518 , preamp - SWR Grand Prix, v efektovce - Tech21 PSA1.1, bezdrát - Sennheiser EW100 G2, ladička - Korg DTR 1000, zesák - Solton aa Craaft - MOS-FET - 800W
prodávám: Trace Elliot BLX80 GP7SM a Ampeg SVP Pro