1

Téma: Jaký koupit box

Kupuji si zesilovač SWR Working Pro 400 a přemýšlím co si k němu koupit reprobox.

Myslel jsem buď koupit jeden box 4x10 např od Ampegu SVT 410 HLF
http://kytary.cz/ampeg-svt-410-hlf/9378 … 73:0:0:1:0

A nebo koupit 2 boxy, jeden 1x15 a druhý třeba 2x10 nebo 2x12.
Napadly mě taky od SWR
http://www.musiccenter.cz/SWR-WorkingPr … y/:3:15396
http://www.musiccenter.cz/SWR-WorkingPr … y/:3:15457

Take this life - make it yours.
0 xLajků:

2

Re: Jaký koupit box

No, ty SWR tomu zesilovači nebudou hovět, co se výkonu týče, leda že bys koupil oba dva:-)
Pokud se bavíme o nových kusech, já osobně bych šel do tohohle: http://www.music-city.cz/gallien-kruege … -5017.html
poměr kvalita/výkon/cena je pro mně optimal

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

3

el BassTardo napsal:

No, ty SWR tomu zesilovači nebudou hovět, co se výkonu týče, leda že bys koupil oba dva:-)

Když bych do nich šel,tak bych určo chtěl asi koupit oba dva.

el BassTardo napsal:

Pokud se bavíme o nových kusech, já osobně bych šel do tohohle: http://www.music-city.cz/gallien-kruege … -5017.html
poměr kvalita/výkon/cena je pro mně optimal

A není ten GK zbytečně velký výkon,když ten zesilovač do 8ohmů hrne 250w?

0 xLajků:

4

pepe napsal:

A není ten GK zbytečně velký výkon,když ten zesilovač do 8ohmů hrne 250w?

No a jseš si jistej, že SWR je zesik na celej život? :-) Resp. naddimenzovaná bedna není nikdy na škodu, GK je dostečně citlivý na to, aby to hrálo hezky i na nízkej výkon

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

5

Nn určitě to nebude zesík na celý život;-)

0 xLajků:

6

S Ampeg SVT 410HLF určitě nešlápneš vedle. S kombinací 2x10 & 1x15 by ses mohl k tomu Ampegu zvukově i výkonově přiblížit, nadto bude sestava variabilnější a lépe přenosná. Chce to vyzkoušet, to je nejlepší rada:-)

"Dávej pozor," varovali ji. "S kýmkoliv z nich bys přivedla na svět děti s prasečím ocasem."
Soundelirium Club #4
Flatwound Club #6
JB, PB, G&L, bezpražce, nějaké ty basy...
Fender TBP1 -> Warwick Hellborg SP 250 -> Hellborg Club & Lo Cab, Soundelirium HPF v2 & The Germ, spousta krabiček
0 xLajků:

7

Pokud bych šel do toho GK,tak to by chtělo k tomu ještě aspon jednu abych využil plnej výkon zesíku ne?

0 xLajků:

8 Naposledy upravil: nemo (04. 08. 2009 22.17:52)

Jo, uvazujes spravne, musel bys mit druhou osmiohmovou, abys vyuzil vykon toho zesiku.

Takze bud dve 8 Ohm nebo jednu 4 Ohm.

Ale mel by sis ujasnit sve preference -

- charakter zvuku - co hrajes za styl?
- naroky na hmotnost a rozmery - bude se ti chtit tahat se dvema bednama? zvladnes tahat tezkou bednu nebo potrebujes neo verzi?

taky si u tech beden vsimej citlivosti, konkretne ten Ampeg ma jenom 98 dB, takze bude hrat relativne tiseji nez jine bedny s citlivosti treba 102 dB, navic je to dost velka krava i do hloubky - vejde se ti do auta?

dobre reference jsem slysel na tu 212 neo od GK
http://kytary.cz/gallien-krueger-neo-21 … 72:0:0:1:0
ta by mohla ve 4 ohmove verzi stacit samostatne.

nejlepsi samozrejme bude vzit zesik pod pazi a jit si je ozkouset do obchodu..

Sadowsky NYC Standard 5, Moon JJ-4, Moon JJ-5, Hofner Club Contemporary, Squier CV50 P-Bass butterscotch blonde, Fernandes P '78, Tokai P '81, Warwick Corvette Standard 5 fretless
Mesa Walkabout head, GK MB500, GK MB200, Tecamp Puma 500, Genzler Bass Array 12-3, Bergantino HS410, Genz-Benz NeoX 212T, Greenboy Bassic 15
0 xLajků:

9

nemo napsal:

- charakter zvuku - co hrajes za styl?

Styl hraju převážně metalcore a post-hardcore

Rozhod jsem si že si koupím asi jednu bednu který půjde do 4 ohmů.
Na bazaru jsem oběvil bud SWR - WorkingPro™ 410
http://kytary.cz/swr-basovy-reprobox-wo … 73:0:0:1:0
Nebo ten Ampeg SVT 410 HLF.
Co myslíte že z těhle dvou bude lepší?
Koukal jsem na zde zminovanou citlivost,tak ten Ampeg má 98dB a SWR 100dB,takže by SWR mělo hrát hlasitěji?

0 xLajků:

10

pepe napsal:

Koukal jsem na zde zminovanou citlivost,tak ten Ampeg má 98dB a SWR 100dB,takže by SWR mělo hrát hlasitěji?

Čísla jsou jen čísla, na to nedej;-) Osobně bych bral ten Ampeg, ale na mě nedej - jsou to oba kvalitní boxy.

"Dávej pozor," varovali ji. "S kýmkoliv z nich bys přivedla na svět děti s prasečím ocasem."
Soundelirium Club #4
Flatwound Club #6
JB, PB, G&L, bezpražce, nějaké ty basy...
Fender TBP1 -> Warwick Hellborg SP 250 -> Hellborg Club & Lo Cab, Soundelirium HPF v2 & The Germ, spousta krabiček
0 xLajků:

11

Jestli jsi se rozhodl že budeš vybírat z těhle dvou a jakože hraješ metalcore a cokoliv core tak si myslím že i máš podladěno, tak bych bral Ampeg má větší objem tudíš lepší přenos hlubších frekvencí, toť můj názor.

Spector NS 5 CR, GK 1001 - 90's Style jak ta kapela RHCP, Symetrix, H&K BC410H
Jolča Jantar 4
0 xLajků:

12

grampa napsal:

Jestli jsi se rozhodl že budeš vybírat z těhle dvou a jakože hraješ metalcore a cokoliv core tak si myslím že i máš podladěno, tak bych bral Ampeg má větší objem tudíš lepší přenos hlubších frekvencí, toť můj názor.

JJ mám čtyřstunku Cort B4 a mám podladěno na Drop C. Dík za názor..Pokusím se obě bedny vyzkoušet a porovnat.Taky se ale víc přikláním k tomu Ampegu

0 xLajků:

13

Beru to přes Hčko a i na kámošově 410HLF fajn objem, určitě toho Ampega minimálně zkus.

Sandberg California JM5, Ampeg SVT-3 PRO, Ampeg SVT 610 HLF, Colorsound Bass Fuzz, PW-CT-04
0 xLajků:

14

mozno sa mylim .. ale 98dB je citlivost reproduktorov, ale potom je tam udaj SPL  a to by ta malo zaujimat, ten ampeg SVT410 hlf ma 125 dB co je myslim si vyborne. moj warwick ma 110dB a hra o poznanie hlasnejsie ako ine boxy s kt. som mal tu cest zatial smile  a momentalne ho predavam lebo som kupil toho ampega smile

Milan Ciz guitars PBass, Fender American Elite PBass, spector ethos hp5
Markbass TTE 500 + NY 15
Amoeg V4B + PN410
Darkglass alpha omega photon
0 xLajků:

15

krivo napsal:

SVT410 hlf ma 125 dB

opravdu je to citlivost?

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

16

není, je to maximum SPL smile ...citlivost je opravdu těch 98dB... si myslím, že ses připravil výměnou za Ampeg o 12dB...

Fender Tony Franklin Precision
Fender CS 70s Precision
Ampeg SVT-CL ---> Ampeg SVT-410HLF
0 xLajků:

17 Naposledy upravil: krivo (03. 02. 2013 11.12:47)

kurowec napsal:

není, je to maximum SPL smile ...citlivost je opravdu těch 98dB... si myslím, že ses připravil výměnou za Ampeg o 12dB...

ten warwick ma  repro tiez 98dB, ale SPL ma nizsiu o 15dB, co som si vsinmol u ashdowna udavaju asi tiez SPL lebo ma 101dB - 104dB a tie boxy hraju o poznanie tichsie ako warwick smile

Markbass TTE 500 + NY 15
Amoeg V4B + PN410
0 xLajků:

18

Lidi sorry za offtopic, chápu co je to citlivost reproduktoru, ale co je to SPL? smile

Baskytary: LTD-ESP B 154 STR , Ibanez SR 705 TK , custom made kopie Stingray 5
Box: home made box 15"
Kabely: Planet waves, Bespeco
Rack: Gallien Krueger RB 700-II, Korg DTR 2000, Line6 Relay G90, Samson PB 10 power distributor, DBX 166 XL
0 xLajků:

19

SPL - sound pressure level (akusticky tlak?)

jinak nejsem v tom teda moc kovanej... ale nejak se to tu mota zda se mi...

Fender Tony Franklin Precision
Fender CS 70s Precision
Ampeg SVT-CL ---> Ampeg SVT-410HLF
0 xLajků:

20

Hoj. Možná bych měl na prodej mého Triada. Je kupovaný vloni od Filipa Benešovského v Praze. Díky hardcase na míru je ve špičkovém stavu. Konfigurace repro je na podladění jak dělaná. Kdyžtak SZ

Cort Funkmašína na to domácí...
0 xLajků:

21

kurowec napsal:

no trochu som to do.ebal smile ale myslim ze ten akusticky tlak je dolezity.. ak sa mylim ospravelnujem sa big_smile

Markbass TTE 500 + NY 15
Amoeg V4B + PN410
0 xLajků:

22

krivo napsal:
kurowec napsal:

no trochu som to do.ebal smile ale myslim ze ten akusticky tlak je dolezity.. ak sa mylim ospravelnujem sa big_smile

Podle mě důležitý určitě je. Teď něco řeknu z vlastní zkušenosti proto s tím nemusíte souhlasit. Vypozoroval jsem, že když je akustický tlak příliš velký tak se snižuje "čitelnost" zvuku, zkrátka mám pocit, že tímhle vzniká ona "zvuková koule", hrajem hard rock / heavy metal takže tam se s velkou hlasitostí vlastně počítá smile, ale musí se to dělat s citem jinak ve výsledku vám to rve uši, slyšíte všechno a zároveň nic.

Baskytary: LTD-ESP B 154 STR , Ibanez SR 705 TK , custom made kopie Stingray 5
Box: home made box 15"
Kabely: Planet waves, Bespeco
Rack: Gallien Krueger RB 700-II, Korg DTR 2000, Line6 Relay G90, Samson PB 10 power distributor, DBX 166 XL
0 xLajků:

23

Mobius napsal:
krivo napsal:
kurowec napsal:

Podle mě důležitý určitě je. Teď něco řeknu z vlastní zkušenosti proto s tím nemusíte souhlasit. Vypozoroval jsem, že když je akustický tlak příliš velký tak se snižuje "čitelnost" zvuku, zkrátka mám pocit, že tímhle vzniká ona "zvuková koule", hrajem hard rock / heavy metal takže tam se s velkou hlasitostí vlastně počítá smile, ale musí se to dělat s citem jinak ve výsledku vám to rve uši, slyšíte všechno a zároveň nic.

mal som moznost hrat na tom ampegu v kombinacii s ashdown mag zosikom a bol som velmi milo  prekvapeny ... kazdopadne budem mat doma moznost porovnat s warwickom.. a ked sa mi nebude ampeg lubit mam 7 dni na vratenie smile

Markbass TTE 500 + NY 15
Amoeg V4B + PN410
0 xLajků: