1

Téma: Piezo Tweeter

Zdravim,

ani neviem ako, ale podarilo sa mi odpalit tweeter na mojej bedni Markbass TRAVELER 102P. Ako ste riesili takyto problem Vy? Akym ho nahradit atd... Dakujem

0 xLajků:

2

Re: Piezo Tweeter

Bohužel se mi to stalo kdysi taky s kombem MINI CMD121p, naštěstí v záruční době, takže díky super jednání v Musikzone došlo k bezplatné opravě/výměně tweetru. Řešení je chránit ten tvítr pomocí potenciometru VLE. Ten bys měl mít vždycky natočený nejméně na jednu tečku, ideálně na pozici 9h. Tím zabráníš při velkých hlasitostech právě směřování těch nejagresivnějších výšek do tvítru... OK?

0 xLajků:

3

Jurgi napsal:

podarilo sa mi odpalit tweeter

jak přesně se to projevuje? já ho totiž mám na svým kombu asi taky v čoudu, ale zatím mi to nijak výrazně nevadí smile

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

4 Naposledy upravil: karadam (23. 08. 2012 12.31:35)

Je otázka, zda piezo vůbec používat. Mě je to šustění pieza spíš nepříjemný. Ale pokud Ti opravdu chybí , tak jak napsal Kedzior, alespoň jeden puntík. Oni jsou ty pieza totiž takový choulostivý .

Trace Elliot Club #5
Trace Elliot ELF + 2x 2x8 , Yamaha TRB 5PII, Chapman MLB1 FF DH, D'Angelico Excel Bass
0 xLajků:

5

on se ale ptá, jak ho nahradit, né jak ho používat smile

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

6 Naposledy upravil: lukas (23. 08. 2012 13.20:51)

Jestli je v té bedně piezo, co v Tomově kombu, LeSon TLX nebo tak nějak, stojí nové asi 100,-.

Pardon, spíš je to TLC1... a 180,-...

0 xLajků:

7

Jo, je to TLC1, např. zde:

http://eshop.prodance.cz/tlc1/d-77479/

Co jsem teď  koukal na Talkbass, tak to odpálila už fůra basáků, takže nic zvláštního.

0 xLajků:

8

ha - že bych to piezo konečně vyměnil? big_smile Tome díky za odkaz, mrknu se jak by byla výměna pro elektronooba jako jsem já obtížná (je to tam nějak zabordelenýv tom obalovacím koberci) wink

0 xLajků:

9

Hram na base ladenej E A D G C, a urcite mi to zvukovo vyhovuje viac s tweeterom. Dakujem za odkaz na tweeter, aj za radu ako sa tomu vyvarovat.

@hofa: Staci odmontovat prednu mriezku, odskrutkovat tweeter, su tam 2 kable - odpajkovat, napajkovat novy smile

0 xLajků:

10

Jurgi napsal:

Staci odmontovat prednu mriezku, odskrutkovat tweeter, su tam 2 kable - odpajkovat, napajkovat novy smile

jóo... to zvládnu big_smile

0 xLajků:

11

kua tak žádnej prodejce v ČR tu TLC-1 nemá a dodavatel prý nejdřív za několik měsíců sad ... co s tím? dá se tam frknout nějaká substituce? nějaký nápad někdo? wink

0 xLajků:

12

tak nakonec jsem to vyhrotil a napsal Italům, kteří mi v podstatě obratem poslali tweeter ze svých zásob (už se nevyrábí)... teď už jen najít čas a vyměnit ho smile

0 xLajků:

13

Pěkný : )

Zkus udělat fotoreportáž z výměny, třeba to pak někomu pomůže při podobné situaci (raději teda, aby nenastala)

0 xLajků:

14

hofa napsal:

tak nakonec jsem to vyhrotil a napsal Italům, kteří mi v podstatě obratem poslali tweeter ze svých zásob (už se nevyrábí)... teď už jen najít čas a vyměnit ho

a zadarmo ? oni sou docela ochotny mne taky opravili zadarmo hlavu co se poskodila padem.. ikdyz teda poslali to dhl spesnym kuryrem big_smile takze mne to nakonec stejne stalo asi 2 litry big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

15

m3 napsal:

a zadarmo ?

zadarmo to nebylo, ale i se spešl kurýrem se to celý vlezlo do 4 stovek, což je fajn... foto snad brzy dodám, teď jen krátký postřehy z "montáže" smile
Ital co semnou komunikoval ohledně toho tweeteru zřejmě nebyl moc dobře informovanej o konstrukci těch boxů, páč se mě vyptával, jestli mám nějaký zkušenosti s pájením smile ... nebyly potřeba - tweeter tam byl přidělanej na fastonech, takže velká pohoda... trošku gameska byla ten původní vyndat - okobercování horní hrany boxu trošku ten tweeter přesahovalo, takže šel vyndat dost blbě... na tom novým byl "spešl tuzing baj markbejs" - jeden plastovej roh byl ohoblovanej do kulata tak, aby se tam ten dacan dobře vlezl (na tom starým byla jen uštípnutá špička)... no nevím, co budou dělat do budoucna, páč ten LeSon se už nevyrábí a žádnej jinej tweeter není dost malej na ten pidiprostor, který na té bedně na něj je, takže asi budou muset trošku konstrukci toho boxu pozměnit (možná už to udělali???)... nicméně (a teď přijde hlavní "moral of the story") ten novej hraje stejně, jako ten starej big_smile big_smile big_smile takže sem ty 4 kila vyhodil do kanálu... prostě sem se namlsal z cinkání plnokrevné horny na jiných bednách a ten šmudla tweeter jednoduše jen hraje trochu jinak... takže kdyby měl někdo zájem o tweeter LeSon TLC1, mám jeden k dispozici smile

0 xLajků:

16

Zdravím, nemáš ještě náhodou k prodeji to piezo LeSon? smile

0 xLajků:

17

mám ho pořád ve zkušebně, kdyžtak mi napiš sz...

0 xLajků:

18

koukám, že se to sice už vyřešilo, ale nebylo by lepší vyměnit piezo za klasickou hornu?.. třeba od eminence, nestojí zas tolik a je dobrá... a chránit vejškáč se dá buď to žárovkovou ochranou (cca 10W/12V žárovka připojená do cesty s vejškáčem, která se rozsvítí při vysokým výkonu co by tam lezl.. pokud by se pálila, tak dát 21W/12V ... jinak existují i přímo vratné pojistky - stojí to asi něco kolem 30ti korun

Trace Elliot Club #7
Peavey Cirrus USA Walnut/Wenge r.v.1998
bedny - Trace Elliot 1048h a 1518 , preamp - SWR Grand Prix, v efektovce - Tech21 PSA1.1, bezdrát - Sennheiser EW100 G2, ladička - Korg DTR 1000, zesák - Solton aa Craaft - MOS-FET - 800W
      prodávám: Trace Elliot BLX80 GP7SM a Ampeg SVP Pro
0 xLajků:

19

O.Neill napsal:

nebylo by lepší vyměnit piezo za klasickou hornu

no u mě vzhledem k rozměrům toho boxu to nejde... prostě se tam nic jinýho než ten pidi LeSon nevleze...

0 xLajků: