Já hraju podladěně o půltón. Mám Ibanez SR705 a ta má uplně brutální Hčko, žádnej huhlák fakt pěkně čitelný a není přebasovaný. Pak jsem dostal kopii musicman stingray 5, je udělaná v pasivu a když jsem ji poprvý zapnul tak trochu zklamání. Hčko hrálo fakt potichu, tak jsem šel za kytarářem, kterej mi seřídil basu na podladění a naklopil snímač blíže k Hčku. Výsledek uplně úžasnej začalo to hrát jak jsem chtěl. Od tý doby používám Ibanez SR 705 na normální ladění a druhou mám stabilně podladěnou. Podle mý vlastní zkušenosti to hraje nejlíp. Seřídit na jedno ladění a už ho neměnit. Nechti tvrdit, že tvůj Squier je špatnej nehrál jsem nikdy na něj, ale o base to taky určitě je. Pokud si dobře pamatuju tak Ečko má frekvenci asi 41,2 Hz, spodní Hčko má 30,9Hz, kolik má přesně Ais nebo Ačko si nepamatuju. Spousta lidí žene pětistrunky přes 10 palcový repráky a hraje jim to pěkně, vysvětluju si to tím, že to co leze z boxu není těch 31Hz, ale zřejmě harmonický frekvence toho tónu (násobky 31Hz). Mám GK 700RB-II, který se na pětistrunky u hodně lidí osvědčil, stařší předchůdce taková klasika od GK je RB800. Moc se nevidí, moc lidí to nemá, je to takovej vintage zesík trochu co jsem slyšel, ale hlavně se nedoporučuje pro pětistrunky, protože má nastavenj low cut filtr okolo 100Hz (pokud se nepletu). Nemůže to tvoje kombo mít náhodou něco podobnýho?
Aby člověk měl "dokonale" vyváženej tón tak musí mít dokonalej zesík včetně basy. Představuju si něco jako Sadowsky basu a celoflašku Ampeg z nějakých 70-80 let. Nebo mít více boxů a používat crossover, aby jsi do každýho boxu poslal co chceš, tj do 15 boxy třeba jen basy pod 100Hz a druhej box 4x10 s hornou zbytek (pouze příklad). Basové fekvence potřebují o dost vyšší výkon, aby byly slyšet než výšky, proto se taky stává to, že Hčko není slyšet a Gčko ti rve uši. Nechci roznítit flame, tohle je fakt můj názor jak to chodí a klidně se fakt pletu.
Nicméně znovu k tvému problému, vem basu třeba do hudebnin a zkus si zahrát přes něco jinýho co má pořádnej výkon. GK, Ampeg, Mesa, Ashdown..co se ti dostane pod ruku a přes nějakej dobrej box, pokud by to nehrálo jak bys chtěl, možná je to basou. Pokud by jsi byl spokojenej možná hledat jinej aparát. Nejdřív ale zkus podladit a seřídit to na to podladění. Ne seřídit na normální ladění a podladit to není dobrej způsob...Nicméně ti přeju hodně úspěchů s řešením problémů ať to hraje jak si přeješ 
Baskytary: LTD-ESP B 154 STR , Ibanez SR 705 TK , custom made kopie Stingray 5
Box: home made box 15"
Kabely: Planet waves, Bespeco
Rack: Gallien Krueger RB 700-II, Korg DTR 2000, Line6 Relay G90, Samson PB 10 power distributor, DBX 166 XL