1

Téma: vybavení k lazení od "A"

Nazdar.
Prohrál jsem boj o lazení od háčka a "všichni" v kapele se shodli na lazení od "A". Já teď potřebuju poradit jaký vybavení tohle pobere, protože s podlazením a úpravou basy nemám zkušenosti. Apec nemám a mám vyhlídnutej novej zesík a bednu (to by mělo bejt Hartke 2200 s nejnižší frekvencí 29hz, to by to áčko snad mělo pobrat a nechrchlat), ale vypadá to, že budu muset obměnit i kytaru, páč bych řek, že moje Yamaha tohle moc dobře nedá. Zkrátka která basovka by mohla mít dobrou průraznost a áčko nebude jen takový blitíčko? Přemejšlím zatím nad Warwickem nebo Spectorem. Máte někdo nějakej jinej tip? Cena by měla být do 30 000,- ale čím míň tím budu radši.
Dík za radu.

Yamaha RBX 775 FSL
0 xLajků:

2

Re: vybavení k lazení od "A"

kurňa..kdybych tak mohl po tom, co mi kluci řeknou, že by chtěli lazení od A jít do krámu a koupit si novou basu  a aparát.. 8¨-)

baskytaristi jako ublížení neumětelové většinou bez špetky smyslu pro humor libujících si v kvalitních aparátech s vymydlenými strunami a nechutně barevnými nástroji
0 xLajků:

3

Zkus K5 Ibanez (hraje na ni v "A" Fieldy z Kornu). To by mohlo bejt.

Basy: Aria STB (JB), Carvin XB75 custom, Hohner B2A
Komba: Carvin R600 , Marshall B25 MKII, Yamaha AA5
Ostatní: Line 6 Bass Pod XT Live, Ditto Stereo Looper (TC)
0 xLajků:

4

no rekl bych ze to do ceho triska fieldy neni uplne seriova K5, ale jen dohad.......asi to bude chtit chodit, podladovat, zkouset...

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

5

spider napsal:

no rekl bych ze to do ceho triska fieldy neni uplne seriova K5, ale jen dohad.......asi to bude chtit chodit, podladovat, zkouset...

to si taky nemyslim.... roll

0 xLajků:

6

spider napsal:

Jep - souhlas. Ale za ty chechtaky uz by to neco zvladnout melo. Ale zkuset zkouset zkouset.

0 xLajků:

7

No jo, ono se řekne zkoušet...ale neměla by se basovka nějak upravit, když jí chceš podladit? Třeba jako hnout s krkem, poštelovat kobylu a tak? Jednou jsem shodil struny o tón dolů a byla to nehorázná prasárna. Lítalo to všude možně, mlátilo to o pražce a zvuk byl naprosto příšernej. Pochybuju, že mě nechaj v obchodě rejpat do nastavení... Navíc těch kšeftů, kde by se daly nějaký dobrý kusy vyzkoušet po Praze taky moc není...ve Štěpánský maj asi dva Warwicky a v Aleximu možná nějaký ty Spectory no:( O K5 nemluvím, tu nemaj nikde.

Yamaha RBX 775 FSL
0 xLajků:

8

kua třískat o pražce to musí trocha big_smile:D:D

0 xLajků:

9

stačí podladit jen jednu struny aby se krk tak moc nesrovnal a byl tam nějaký dohmat....ale na takové podlazení asi klasické stuny na ladění H EADG nebudou vhodné takže budeš mít hodně težké abys to nějak vyzkoušel

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

10

Dunde.e napsal:

ale na takové podlazení asi klasické stuny na ladění H EADG nebudou vhodné takže budeš mít hodně težké abys to nějak vyzkoušel

To si dovoluju nesouhlasit. Mam hlazeny Dadarka a ty jedou na Acko jak divy. Ale podladuj fakt jenom jednu strunu, pac se to krku moc libit jinak nebude. A i tak by se mohl po letech zacit trochu kroutit. Ale vim, ze se delaj i basy primo na lazeni DADG - ma ji zrovna ten tipas vod Rammsteinu, taxe trochu porozhlidni. A dybys na tu K5 fakt nenarazil, taxe stav za mnou do Frankfurtu na veletrh a tady ji maj kazdej rok a ja si na ni pokazde zahral (i dyz u stanku Ibanez bejva dycky narvano) - taxi ji budes moct vyzkouset. wink

0 xLajků:

11

Lol, fungujou tady naky moderatori??? Takovejhle OT uz sem dlouho nevidel big_smile

kazdopadne chces-li vyzkouset nejaky Warwicky tak kytary.cz na Prazskyho Povstani jich maji par k vyzkouseni na prodejne. A mozna muzes zkusit i podladit kdyz to udelas nenapadne wink Ale vezmi si ladicku protoze vsechny nastroje sou tam pravidelne podlazeny minimalne o trictvrte tonu.

D.a.l.i: OT promazan. Ale ver, ze tohle byl jen slabounky cajicek wink

Warwick Streamer LX 5 Broadneck
Rockbass Streamer Standart Fretless
Warwick Sweet 15.2 s
Elixir Nanoweb .45, Warwick Black Label .45, Planet Waves
0 xLajků:

12

Lizard napsal:

Nazdar.
Prohrál jsem boj o lazení od háčka a "všichni" v kapele se shodli na lazení od "A". Já teď potřebuju poradit jaký vybavení tohle pobere, protože s podlazením a úpravou basy nemám zkušenosti. Apec nemám a mám vyhlídnutej novej zesík a bednu (to by mělo bejt Hartke 2200 s nejnižší frekvencí 29hz, to by to áčko snad mělo pobrat a nechrchlat), ale vypadá to, že budu muset obměnit i kytaru, páč bych řek, že moje Yamaha tohle moc dobře nedá. Zkrátka která basovka by mohla mít dobrou průraznost a áčko nebude jen takový blitíčko? Přemejšlím zatím nad Warwickem nebo Spectorem. Máte někdo nějakej jinej tip? Cena by měla být do 30 000,- ale čím míň tím budu radši.
Dík za radu.

Jsem na tom uplně stejně a dokonce jsem si i vybral stejné nástroje a teď se rozhoduju co koupit a nevím nevím zkoušel jsem Spector a to byla bomba,snímače EMG jsou na to jak dělaný ,Warwa jsem nezkoušel ale taky bych se toho nebál ale jěště jsem koukal po MTD a taky by to nemuselo být špatné, široké rozteče na kobylce jsou taky přednost

Spector NS 5 CR, GK 1001 - 90's Style jak ta kapela RHCP, Symetrix, H&K BC410H
Jolča Jantar 4
0 xLajků:

13

Mám podladěný do A už pár let a s basou jsem nic dělat nemusel, prostě pohoda a hraje. Je možný, že to tvoje výztuha moc nezvládá, když to hned mlátí o pražce. Zkus podladit a popř. povolit lehce výztuhu (ale chce to jemnou práci)... a seřídit na kobylce dohmat a výšku strun. Jak to bude snášet tvá Yamaha uvidíš, je fakt, že u spousty bas Háčko prostě nehraje ani když ... Pokud by to byl tvůj případ, chce to změnu, u Warva určitě nešlápneš vedle, ale...chce to vyzkoušet, páč každýmu sedí něco jinýho.

Ibanez BTB-405 QMHS, Jolanka D-BASS
Mareček eLeMdvojka, CARVIN V410T, H-BASS 115

...vám povím, se z teho občas linó tóny....se jeden diví...
0 xLajků:

14

no s tím zkušenosti nemám, ale myslím, že u dobrýho nástroje by to mělo jít normálně bez nějakých problémů, ale stejně se divím tady tomu experimentování a různýmu podlaďování, copak je to tak hrozný hrát od klasickýho ladění EADG, nechápu to

FENDER AM Standard J-Bass RW OWT, Trace Elliot AH250SMX+TE box 1x15, struny Elixir, kabel Planet waves.
0 xLajků:

15

Buď si jistej, že pokud by to stálo na mě, tak s těma strunama nehnu ani o chlup jinam. Podlaďování si vymyslí vždycky kytaristi a myslej, že každej chce to samý - ble. Já třeba rád slapuju, ale jak to pude na volnej strunách fakt nevim. No uvidíme.
Jinak na MTD jsem neslyšel nic špatnýho a dokonce jsem objevil jeden maďarskej netshop, kde je maj v přepočtu snad za nějakejch 25 000,- což se mi teda moc nezdá. Tady jsem tyhle basy ještě neviděl.
No a nevíte kde přesně se tady u nás dělají ty Spectory? Na netu jsem to nenašel a možná by stálo za to, zajet se podívat do "fabriky" a třeba je překecat na nějakou malou exkurzi popř. na slevičku :-D

Yamaha RBX 775 FSL
0 xLajků:

16

No ja mam klasiku HEADG a i kdyz kytarysti podlazujou jak podelany, zatim mi to stacilo na vse wink

Warwick Streamer LX 5 Broadneck
Rockbass Streamer Standart Fretless
Warwick Sweet 15.2 s
Elixir Nanoweb .45, Warwick Black Label .45, Planet Waves
0 xLajků:

17

hele potřebuješ hlavně hodně silný struny smile tak 50-55? to je tak optimál, pak to třeba nebude ani tolik vlát, taky menzuru 35" bys mohl potřebovat smile

jinak moje otázka zní na co A ladění??? to hraje něco jako KOrn?? není na to už torchu pozdě?

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

18

voe co blbnes, retro, ne ?

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

19

Cau. Kdyby si chtel, mam na prodej MTD 5 (drive ho mel DALI a PIPA). Mam jej par mesicu a nevyhovuje mi. Ma menzuru 35 a myslim, ze podlazeni do A zvladne v poho, jeste odzkousim. Ja mam podladeni jen o pul tonu. Snimase singly Sadowski. S kufrem cena 13 000. Tak se kdyztak ozvi.

Pivo nepočká...
0 xLajků:

20

Figi napsal:

Zkus K5 Ibanez (hraje na ni v "A" Fieldy z Kornu). To by mohlo bejt.

ta basa hraje příšerně. tuhle nekupovat.

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

21

Lizard napsal:

Buď si jistej, že pokud by to stálo na mě, tak s těma strunama nehnu ani o chlup jinam. Podlaďování si vymyslí vždycky kytaristi a myslej, že každej chce to samý - ble. Já třeba rád slapuju, ale jak to pude na volnej strunách fakt nevim. No uvidíme.
Jinak na MTD jsem neslyšel nic špatnýho a dokonce jsem objevil jeden maďarskej netshop, kde je maj v přepočtu snad za nějakejch 25 000,- což se mi teda moc nezdá. Tady jsem tyhle basy ještě neviděl.
No a nevíte kde přesně se tady u nás dělají ty Spectory? Na netu jsem to nenašel a možná by stálo za to, zajet se podívat do "fabriky" a třeba je překecat na nějakou malou exkurzi popř. na slevičku :-D

Volal jsem tam a pětka Rebob je za 30000 a Euro LX5 za 39000

Jolča Jantar 4
0 xLajků:

22

Lizard napsal:

No to MTD za 25000 asi nebude hořovický smile

0 xLajků:

23

Hele Kubši...na co A ladění...no...já k tomu už nic říkat nebudu. Mám na to očividně stejnej názor jako ty, ale kdybych se postavil na hlavu, tak mi to nebude nic platný:-( Prostě se podřídím většině...chjooo. Btw - co ty Schectery? Ty vypadaj docela schopně, ale ještě jsem neslyšel...

Pro "grampa" - kde to teda kurňa vyrábějí? Mají nějaký webovky? A ty ceny jsou pro jednotlivce? Kdyby jsme tam nakoupili oba, nešlo by to ještě nějak skrouhnout? Pošli mi na ně please nějaký kontakt, ať je můžu taky obtěžovat:-) Thanx

Yamaha RBX 775 FSL
0 xLajků:

24

to Lizard: to máš dost na hovno kytaristy, když nejsou schopní hrát normálně nepodladění, bych se na ně mohl ..., když si uděláš dobrý aranže dá se zahrát všechno od normálního ladění:)

FENDER AM Standard J-Bass RW OWT, Trace Elliot AH250SMX+TE box 1x15, struny Elixir, kabel Planet waves.
0 xLajků:

25

no ...to zas nevim... různý druhy ladění zněj zajímavě...nejde ani tak o tóny samotný, ale ten charakter tý prověšený struny je v tom cejtit...

0 xLajků:

26

tak to rozhodně Jeníku, ale já sem v tomhle dost konzervativní:)

0 xLajků:

27

tomuhle oxymoronu nerozumim....

0 xLajků:

28

Lizard napsal:

Hele Kubši...na co A ladění...no...já k tomu už nic říkat nebudu. Mám na to očividně stejnej názor jako ty, ale kdybych se postavil na hlavu, tak mi to nebude nic platný:-( Prostě se podřídím většině...chjooo. Btw - co ty Schectery? Ty vypadaj docela schopně, ale ještě jsem neslyšel...

Pro "grampa" - kde to teda kurňa vyrábějí? Mají nějaký webovky? A ty ceny jsou pro jednotlivce? Kdyby jsme tam nakoupili oba, nešlo by to ještě nějak skrouhnout? Pošli mi na ně please nějaký kontakt, ať je můžu taky obtěžovat:-) Thanx

Je to v Hořovicích  www.nbe.cz nějakej  kontakt tam je ale na mail neodpovídají tak jsem tam zavolal a že prý mají basy v prodejnách v republice ale já je teda nikde u nás neviděl a ještě že teda vyrábí na objednávku a ceny jsou přibližné smile podle toho co si vybereš za dřevo a tak

Jolča Jantar 4
0 xLajků:

29

Mam pětku squier deluxe jazz bass a mam ji podladěnou o půl tónu, ale horní struna (Ais) mi prostě nezní tak hlasitě a plně jako ta pod ní (o půl tónu podladěný éčko). Je mi jasný že to asi s touhle basou nikdy nebude uplně skvělý, ale rád bych tomu trochu pomohl. Asi by to mohlo bejt i aparátem, mam Hocke BG210H, takže dvě desítky, navíc to není moc velká bedna...Poradí někdo co s tim, aby se to aspoň trochu zlepšilo?

Squier by Fender Vintage Modified Precision Bass + Fender snímač
Squier Deluxe Jazz Active V
Hocke BG210H
0 xLajků:

30 Naposledy upravil: Lukáš (09. 01. 2013 23.36:50)

Jako efektový řešení mě napadl možná ekvalizér. Šlo by vytáhnout určitou frekvenci a jinou potlačit. Anebo kompresorem - ten by ti srovnal rozdíly v hlasitosti přímo a nemusel bys řešit frekvence - u mě to tak předtím bylo, že vše na struně E od 7. pražce hučelo a znělo moc nahlas, hlavně při přechodu na A strunu a zpět to byl velký skok.

0 xLajků:

31

Ekvalizér i kompresor by určitě pomohly, ale dej si pozor, ať náhodou pokud se pro to rozhodneš, nepořídíš šmejd ať už kompresor nebo ekvalizér. Pokud to jde, tak zkus hejbnout se snímačem nebo pokud by to dohmat dovolil a šli seřídit oktávy, pak zkusit snížit strunu H o kousek.

Baskytary: LTD-ESP B 154 STR , Ibanez SR 705 TK , custom made kopie Stingray 5
Box: home made box 15"
Kabely: Planet waves, Bespeco
Rack: Gallien Krueger RB 700-II, Korg DTR 2000, Line6 Relay G90, Samson PB 10 power distributor, DBX 166 XL
0 xLajků:

32

Ještě bych trochu zvedl kobylovej snímač-tu stranu k tomu H-áčku (v tvém případě Ais). wink Jinak mě se u toho mého Deluxe nezdá, že by H-áčko hrálo slaběji. Ale já mám velkou bednu s 4x12. smile

0 xLajků:

33

Ok, díky za nápady. Nad kompresorem jsem přemejšlel, ale to by asi chtělo už silnější aparát. Jestli teda funguje tak, že vyrovnává hlasitost podle nejméně hlasitých tónů a s hlasitostí Háčka(u mě Ais) jsem spokojenej tak na 90% volume na kombu, ale to už ostatní struny právě až moc řvou....asi stejně budu muset řešit výkonější aparaturu...

Hocke BG210H
0 xLajků:

34

Hele jestli máš to kombítko, co jsem ti onehdá prodával, tak mě Hčko, dávalo pěkně, mužu doporučit krabičkovej ekvalizér. Měl jsem Bosse GEB-7 a to byla paráda smile. Jinak na to kombo pořád moc rád vzpomínám, hraje suprově, je lehoučký a výkonu akorát...

0 xLajků:

35

Jasný pořád ho mam smile je to super kombo, o tom žádná, háčko bere hezky, ale jak to mam podladěný, tak už to prostě není ono smile

Hocke BG210H
0 xLajků:

36

Lizard napsal:

Prohrál jsem boj o lazení od háčka a "všichni" v kapele se shodli na lazení od "A". Já teď potřebuju poradit jaký vybavení tohle pobere

Základ a nejdůležitější věc je koupit si lazičku a pak to jde i podlazit.

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

37

lazička je nahovno,ale ladičkou by to snad i šlo

0 xLajků:

38

fedeer napsal:

lazička je nahovno,ale ladičkou by to snad i šlo

S ladičkou to ale nepodlazíš, na to nezbytně musíš mít lazičku big_smile

0 xLajků:

39

aha ,já doposud jen čas od času ladil,nikdy sem nelazil,přišel jsem o něco??? jaký je rozdíl vlastně mezi laděním a lazením?? se přiznám že v tom nemám vubec jasno skusím se optat gogla

0 xLajků:

40

fedeer napsal:

skusím se optat gogla

Toho taky neznám big_smile

(Jinak škoda, žes nepochopil ironii)

0 xLajků:

41

ba naopak pochopil a rozvinul,nesnáším tento novotvar lazení a podlazení .podlazení mě příjde jak podlízaní a o lazení ani nemluvím není po 22

0 xLajků:

42

Aidamos napsal:
Lizard napsal:

Prohrál jsem boj o lazení od háčka a "všichni" v kapele se shodli na lazení od "A". Já teď potřebuju poradit jaký vybavení tohle pobere

Základ a nejdůležitější věc je koupit si lazičku a pak to jde i podlazit.

Tohle mi prostě nedá big_smile. Basák tu žádá o pomoc a ty reaguješ na post z roku 2007 big_smile spam 4ever big_smile

Rack: Gallien Krueger RB 700-II, Korg DTR 2000, Line6 Relay G90, Samson PB 10 power distributor, DBX 166 XL
0 xLajků:

43

Pan Filuta napsal:

Poradí někdo co s tim, aby se to aspoň trochu zlepšilo?

Jaký používáš struny? Háčko z levnějších sad moc nehraje (mám zkušenost), je takový blátivý i na normálním lezení. Než budeš kupovat krabičky, zkus se zamyslet nad tímhle.

Zon Club #001 Soundelirium Club #1
"Politici jsou buď neschopní nebo zkorumpovaní. Někdy stihnou za jeden den oboje" W. Allen.
0 xLajků:

44

radoozz napsal:
Pan Filuta napsal:

Poradí někdo co s tim, aby se to aspoň trochu zlepšilo?

Jaký používáš struny? Háčko z levnějších sad moc nehraje (mám zkušenost), je takový blátivý i na normálním lezení. Než budeš kupovat krabičky, zkus se zamyslet nad tímhle.

Ted mam 2 dny natáhnutý Galli SATURN SG 5, háčko ale tahá hezky, tak myslim, že strunama to nebude. Problém nastává až při podladění o ten pulton....

Hocke BG210H
0 xLajků:

45

Takhle hraje můj JB (pasiv) při podladění o 1/2 tón. Struny ocel, staroba (několik let).
trsátko
prsty
Zkus to přímo do linky bez korekcí. Pokud to nebude hrát, na vině je háčko nebo basa, ne aparát (ale když basa v běžným ladění hraje, tak tomu nerozumím, 1/2 tón není kdoví co).

"Politici jsou buď neschopní nebo zkorumpovaní. Někdy stihnou za jeden den oboje" W. Allen.
0 xLajků:

46

Mobius napsal:

ty reaguješ na post z roku 2007

Prostě mi to nedalo, zvláště když vidím ten hnus napsanej v názvu tématu a mám to furt před očima ve výpisu nových (aktivních) témat big_smile

0 xLajků:

47

Mě to do linky hraje nějak takhle, nemam to přesně naladěný ani ta linka nemá moc kulturu, ale na ukázku to stačí...posuďte to áčko, takhle do kompu mi to přijde zvukově lepší než přes kombo, ale pořád je to takový víc "úderný" a "kopavý" nebo jak bych to řekl big_smile
https://www.dropbox.com/s/y6oel656rhhj6am/ukazkaA.mp3

Hocke BG210H
0 xLajků:

48

Pan Filuta napsal:

Mě to do linky hraje nějak takhle, nemam to přesně naladěný ani ta linka nemá moc kulturu, ale na ukázku to stačí...posuďte to áčko, takhle do kompu mi to přijde zvukově lepší než přes kombo, ale pořád je to takový víc "úderný" a "kopavý" nebo jak bych to řekl big_smile

A hlavně ti to takhle nehraje

Aguilar a německý Warwicky..
0 xLajků:

49

SamNewbier napsal:
Pan Filuta napsal:

A hlavně ti to takhle nehraje

Tim myslíš to Áčko co? hmm

Hocke BG210H
0 xLajků:

50 Naposledy upravil: Aidamos (12. 01. 2013 11.14:13)

Pan Filuta napsal:

Tim myslíš to Áčko co?

Tím spíš myslí, že to tady na fóru nepřehrává...
Dokonce i když se na ten odkaz dá pravé myšítko / Uložit odkaz jako, tak to postažení taky nejde přehrát.
Jediný co funguje, je kliknout na odkaz kolečkem myši aby se to otevřelo do nového okna a odtamtud to pak lze stáhnout do kompu a přehrát.

Jinak tohle ladění je úplně k hovnu. Jo, takhle přímo do kompu samotná basa zní celkem hezky, ale pak Ti to stejně nezvládne jen tak nějakej aparát a v kraválu kytar ta basa bude pravděpodobně tak utopená, že nemusíš hrát vůbec a vyjde to prakticky nastejno.

0 xLajků:

51

Pan Filuta napsal:

Mě to do linky hraje nějak takhle

Mě to přijde celkem dobrý, to háčko se dusí, proto nehraje tak brilantně. Řekl bych, že na vině bude aktivka, která to nestíhá. Pokud potřebuješ mít ten tón na háčku stejně kovovej, tak by to asi chtělo basu z jinýho levelu (možná i 35 menzuru). Popravdě řečeno, ani na jedný base mi háčko nehraje nějak moc kovově, ale mě to neva, protože jeho role je v hraní nízkejch kmitočtů (navíc hraju prstama a tu kovovou barvu takhle ani nevyloudím).

0 xLajků:

52

Aidamos napsal:
Pan Filuta napsal:

Tim myslíš to Áčko co?

Tím spíš myslí, že to tady na fóru nepřehrává...
Dokonce i když se na ten odkaz dá pravé myšítko / Uložit odkaz jako, tak to postažení taky nejde přehrát.
Jediný co funguje, je kliknout na odkaz kolečkem myši aby se to otevřelo do nového okna a odtamtud to pak lze stáhnout do kompu a přehrát.

Jinak tohle ladění je úplně k hovnu. Jo, takhle přímo do kompu samotná basa zní celkem hezky, ale pak Ti to stejně nezvládne jen tak nějakej aparát a v kraválu kytar ta basa bude pravděpodobně tak utopená, že nemusíš hrát vůbec a vyjde to prakticky nastejno.

Chtěl jsem to původně uploadnout přímo sem, ale nějak mi to nešlo...
Taky z toho ladění nemam radost, můj nápad to nebyl.... a hrát to všechno o oktávu vejš by asi nebylo ono...

Hocke BG210H
0 xLajků:

53

radoozz napsal:
Pan Filuta napsal:

Mě to do linky hraje nějak takhle

Mě to přijde celkem dobrý, to háčko se dusí, proto nehraje tak brilantně. Řekl bych, že na vině bude aktivka, která to nestíhá. Pokud potřebuješ mít ten tón na háčku stejně kovovej, tak by to asi chtělo basu z jinýho levelu (možná i 35 menzuru). Popravdě řečeno, ani na jedný base mi háčko nehraje nějak moc kovově, ale mě to neva, protože jeho role je v hraní nízkejch kmitočtů (navíc hraju prstama a tu kovovou barvu takhle ani nevyloudím).

Kovovej ani ne, spíš takovej plnější a delší nebo jak to říct...prostě když ho zahraju tak to jakoby "kopne" a nemá moc sustain....

Hocke BG210H
0 xLajků:

54

Pan Filuta napsal:

když ho zahraju tak to jakoby "kopne" a nemá moc sustain....

radoozz napsal:

to háčko se dusí

0 xLajků:

55

Já mam teď zkušenost s tím, že háčko tenčí než 130 mi hraje líp, než nějakej drát do betonu.. a to proto, že je zvukově podobnější s ostatníma strunama a je jakoby konkrétnější (mám teď myslím galli 125 ocel). Pro představu si zkus naladit to H třeba na stovce struně a i když to bude plandat, tak ti možná taky přijde, že to H zní líp, když je ta struna tenčí, ve srovnání s tou 145 kou nebo co tam máš.. ovšem vyžaduje to asi lepší techniku hry, kvůli drnčení apod.

0 xLajků:

56

SamNewbier: Který Galli přesně používáš? wink

0 xLajků:

57

Pan Filuta: A jak že to máš vlastně laděný?...H-áčko do A a po kvartách nahoru? Kdyžtak bych tak naladil svého Deluxe a řekl bych ti jak se mi to jeví na mým Skvéru což? wink

0 xLajků:

58 Naposledy upravil: Pan Filuta (12. 01. 2013 22.03:16)

Matej napsal:

Pan Filuta: A jak že to máš vlastně laděný?...H-áčko do A a po kvartách nahoru? Kdyžtak bych tak naladil svého Deluxe a řekl bych ti jak se mi to jeví na mým Skvéru což? wink

No původně to bylo na háčko"Ais" a po kvartách nahoru. Včera jsem se ale dozvěděl, že v další kapele to bude drop A, takže AEADG....paradoxně mi při tohle ladění zní horní struna("A") líp než když
na ni mam "Ais", mi přijde big_smile
Kdyby se ti to chtělo zkusit, budu rád za poznatky wink

Hocke BG210H
0 xLajků:

59

Pan Filuta napsal:
Matej napsal:

...takže jak tedy to mám zkusit?...drop A? smile

0 xLajků:

60

Matej napsal:
Pan Filuta napsal:
Matej napsal:

...takže jak tedy to mám zkusit?...drop A? smile

Drop "A" teda když tak..

Hocke BG210H
0 xLajků:

61

A upravuješ si i pnutí krku při tom podleďení? smile

0 xLajků:

62

Matej napsal:

No moc se mi toho nechce, pamatuju si že když jsem s tim laboroval na staggovi, tak jsem to akorát rozesral a nesouhlasily oktávy akorát big_smile

Hocke BG210H
0 xLajků:

63

Matej napsal:

Tak dokonce ještě tenčí mám, 120 - 040, konkrétně jsou to tyhle http://www.houdek.cz/Struny+baskytarove … Nw-223861/, na 35" menzuře fakt perfektní..

0 xLajků:

64

Já hraju podladěně o půltón. Mám Ibanez SR705 a ta má uplně brutální Hčko, žádnej huhlák fakt pěkně čitelný a není přebasovaný. Pak jsem dostal kopii musicman stingray 5, je udělaná v pasivu a když jsem ji poprvý zapnul tak trochu zklamání. Hčko hrálo fakt potichu, tak jsem šel za kytarářem, kterej mi seřídil basu na podladění a naklopil snímač blíže k Hčku. Výsledek uplně úžasnej začalo to hrát jak jsem chtěl. Od tý doby používám Ibanez SR 705 na normální ladění a druhou mám stabilně podladěnou. Podle mý vlastní zkušenosti to hraje nejlíp. Seřídit na jedno ladění a už ho neměnit. Nechti tvrdit, že tvůj Squier je špatnej nehrál jsem nikdy na něj, ale o base to taky určitě je. Pokud si dobře pamatuju tak Ečko má frekvenci asi 41,2 Hz, spodní Hčko má 30,9Hz, kolik má přesně Ais nebo Ačko si nepamatuju. Spousta lidí žene pětistrunky přes 10 palcový repráky a hraje jim to pěkně, vysvětluju si to tím, že to co leze z boxu není těch 31Hz, ale zřejmě harmonický frekvence toho tónu (násobky 31Hz). Mám GK 700RB-II, který se na pětistrunky u hodně lidí osvědčil, stařší předchůdce taková klasika od GK je RB800. Moc se nevidí, moc lidí to nemá, je to takovej vintage zesík trochu co jsem slyšel, ale hlavně se nedoporučuje pro pětistrunky, protože má nastavenj low cut filtr okolo 100Hz (pokud se nepletu). Nemůže to tvoje kombo mít náhodou něco podobnýho?

Aby člověk měl "dokonale" vyváženej tón tak musí mít dokonalej zesík včetně basy. Představuju si něco jako Sadowsky basu a celoflašku Ampeg z nějakých 70-80 let. Nebo mít více boxů a používat crossover, aby jsi do každýho boxu poslal co chceš, tj do 15 boxy třeba jen basy pod 100Hz a druhej box 4x10 s hornou zbytek (pouze příklad). Basové fekvence potřebují o dost vyšší výkon, aby byly slyšet než výšky, proto se taky stává to, že Hčko není slyšet a Gčko ti rve uši. Nechci roznítit flame, tohle je fakt můj názor jak to chodí a klidně se fakt pletu.

Nicméně znovu k tvému problému, vem basu třeba do hudebnin a zkus si zahrát přes něco jinýho co má pořádnej výkon. GK, Ampeg, Mesa, Ashdown..co se ti dostane pod ruku a přes nějakej dobrej box, pokud by to nehrálo jak bys chtěl, možná je to basou. Pokud by jsi byl spokojenej možná hledat jinej aparát. Nejdřív ale zkus podladit a seřídit to na to podladění. Ne seřídit na normální ladění a podladit to není dobrej způsob...Nicméně ti přeju hodně úspěchů s řešením problémů ať to hraje jak si přeješ smile

0 xLajků:

65

Mobius napsal:

Nebo mít více boxů a používat crossover, aby jsi do každýho boxu poslal co chceš, tj do 15 boxy třeba jen basy pod 100Hz a druhej box 4x10 s hornou zbytek

Podobně to má řešený zesilovač TecAmp Puma 1000. Má dva samostatné výstupní kanály (2x500W) a ten jeden se přepínačem dostane do stavu, kdy uřízne vše nad 200 Hz a navíc přidá 12 dB. Druhý kanál zůstane samozřejmě netknutý a leze z něj všechno.

0 xLajků:

66

Aidamos napsal:
Mobius napsal:

Nebo mít více boxů a používat crossover, aby jsi do každýho boxu poslal co chceš, tj do 15 boxy třeba jen basy pod 100Hz a druhej box 4x10 s hornou zbytek

Podobně to má řešený zesilovač TecAmp Puma 1000. Má dva samostatné výstupní kanály (2x500W) a ten jeden se přepínačem dostane do stavu, kdy uřízne vše nad 200 Hz a navíc přidá 12 dB. Druhý kanál zůstane samozřejmě netknutý a leze z něj všechno.

Tak to je dobrá věc, ten crossover právě viděl u Ampeg SVT-4 pro, od tý doby si říkám, že to je fakt dobrá věc, na tu TeAmp Puma se mrknu. Ten můj GK má taky něco pdoobnýho, má buďto pasivní crossover nebo v biamp modu má 480W do 4Ohm a pro hornu 50W zesilovač. Ale nemám biamp box, tak sem to nezkoušel jak to funguje.

0 xLajků:

67

Mobius napsal:

na tu TeAmp Puma se mrknu

http://baskytara.com/viewtopic.php?pid=266301

0 xLajků:

68

Tak mam novej poznatek, "Áčko" mi hraje líp při nižším volume na kombu, takže že by fakt slabá aparatura? Mam hocke Bg210h, takže nějakejch 200W na dvě desítky....na zkoušce hraju tak na 75% volume, doma tak na 25% a ten zvuk je lepší...

Hocke BG210H
0 xLajků:

69 Naposledy upravil: Matej (13. 01. 2013 13.42:21)

Pan Filuta napsal:
Matej napsal:

No moc se mi toho nechce, pamatuju si že když jsem s tim laboroval na staggovi, tak jsem to akorát rozesral a nesouhlasily oktávy akorát big_smile

...no ale jakmile změníš pnutí strun při podladění, měl bys k tomu upravit pnutí krku. hmm

0 xLajků:

70

SamNewbier napsal:
Matej napsal:

Tak dokonce ještě tenčí mám, 120 - 040, konkrétně jsou to tyhle http://www.houdek.cz/Struny+baskytarove … Nw-223861/, na 35" menzuře fakt perfektní..

...já hraju už několik let jen na Galli-přesně na ty co ty, akorát na 45-125 ... http://www.zvuk-svetla.cz/shop/product/ … star-rsb52 ..a na čtyřku tyhle... http://www.zvuk-svetla.cz/shop/product/ … star-rsb44. smile

0 xLajků:

71

Matej napsal:
Pan Filuta napsal:
Matej napsal:

...no ale jakmile změníš pnutí strun při podladění, měl bys k tomu upravit pnutí krku. hmm

Před chvílí jsem to udělal, výztuhu jsem utáhnul, aby se krk více srovnal...menší pnutí strun způsobilo větší ohyb krku(vetší dohmat) je to tak? Utál jsem to cca o půl otáčky, naladil zpátky, ale dohmat mi přijde furt stejnej...asi to bude chtít pohnout s tim víc

Hocke BG210H
0 xLajků:

72

Pan Filuta napsal:
Matej napsal:
Pan Filuta napsal:

Před chvílí jsem to udělal, výztuhu jsem utáhnul, aby se krk více srovnal...menší pnutí strun způsobilo větší ohyb krku(vetší dohmat) je to tak? Utál jsem to cca o půl otáčky, naladil zpátky, ale dohmat mi přijde furt stejnej...asi to bude chtít pohnout s tim víc

...nene,...to je ouplně obráceně!! Když podladíš, krk se ti narovná, páč nemá potřebné protipnutí od strun a dohmat se ti zmenší-pak to více drnčí. Pak je potřeba ten krk utahnout-tím se ti opět srovná více do "U". wink

0 xLajků:

73

Matej napsal:

...já hraju už několik let jen na Galli-přesně na ty co ty, akorát na 45-125 ... http://www.zvuk-svetla.cz/shop/product/ … star-rsb52 ..a na čtyřku tyhle... http://www.zvuk-svetla.cz/shop/product/ … star-rsb44. smile

Ty moje jsou ocelky.. ale možná hrajou oboje "dobře" kvůli tomu šestihrannýmu jádru :-)

0 xLajků:

74

Hehe s tím jádrem to je úplná alchymie, někdo porpaguje Hex, někdo, že lepší je round...prase aby se v tom vyznalo...no určitě se to líp motá na šestihran...

Spector Rebop 4, Kodiac 100W celoflaška + box JanecOrange 2*12
0 xLajků: